(Resim kursu) çizmek isteyen genç cengaverler buraya :

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
emerus
Site Çizeri

(Resim kursu) çizmek isteyen genç cengaverler buraya :

Post by emerus »

öncelikle resim çizmek için yetenek gerekior malesef ama hemen üzülmeyin bende yetenek yok babacım diyip gitmeyin..her yetenek ancak onu keşfettiğinde belli olur..

ve işte size yeteneğinizi keşfetme fırsatı..

önce elinize bir a4 kağıt ve 2b resim kalemi "Faber Castell olursa iyi olur" alınız
kalemimizin ucunu iyice açın maket bıçağı tavsiye edilir..ama dikkat edin elinizi kesmeyin..
:evil:
duralit denilen kağıdı koyduğumuz mdf kalası da unutmayalım eğer elinizde yoksa gidin alın almıorsanız gelmeyin kursa :D

ilk kursumuz geometrik cisimler
evinizde herhangi geometrisi iyice belirgin olan bir eşya ya da bilbo tarzı bir nesne varsa
(yuvarlak,silindir,küp,kare,diktörtgen gibi ) elinize alın ve masanın üzerine koyun

şimdi doğal ışığa doğru çevirelim elimizdeki nesneleri ışık ve gölge detaylarını görmek için
yapıoyoruz bunu..

öncelikle objemizin geometrik formunu kağıdımıza çizelim.. ne görüyorsak neye benziyorsa onu çizeceğiz..karayse kare dikdörtgense dikdörtgen..

siz çize durun daha sonra ışık ve gölgelendirme kursuna geçeceğiz..
hadi bakalım genç cengaverler...biliyorum içinizde yetenek var
kullanın onu!!!

bir ki bir ki..
emerus "druid of elderlights"
was here...
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

oleeey yapabiliyorum evet eveeet :)
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
C_Deschain
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by C_Deschain »

ya hocam bunlar kolay yaa kursun ileriki safhalarına geçsek küçükken ressam olmayı isteyen birisi olarak bunlar biraz basit geldi:)
<div>Tári Nénharma....</div><br>
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

ii hoş ama bu iş böyle olmas cünkü sen bişiyler diosun onlar çiziolar ama ne kdar doğru çiziolar...
bende çizim öğrencisiyim bilirim olayı aaz cok...
ama amac güsel, ona bişiy diemem.. genede saol :wink:
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
quake
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by quake »

ya hakkaten golgeye gecelım hocam ben o yuzden cakmıstım sınavda
Kill the mutant
Burn the heretic
Purge the unclean
Blood Angels
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

arkadaşlar acele etmeyin herşey geometriyle başlamıştır..
ben ilk kurs günlerinde 2 ay boyunca elimde kalem geometri çizerdim
şimdi siz daha dünkü kursu hafife alıyonuz olmaz şimdi :D

ne bu acele..bu arada bu iş olmaz diyen arkadaşımıza not
burda kimseye ressamlık öğretmiyorum sadece onlarda yetenek var mı onu görsünler istedim...ben biraz geç başladım liseden sonra elime kalem aldım..
keşke küçükken birileri bendeki yeteneği ortaya çıkarsaydı diyorum..

neysem zaten gölge ustasının hatrına açıorum böyle bir kursu ilgilenenler gerçekten çok şey öğrenebilirler..

ilk dersimiz geometrik objeleri birbirinden ayırmaktı..kaçınız başardı bilmiyorum
ki burdan doğru benimle irtibata geçerken zaten çok şeyi farkediceksiniz..

ikinci kurs : gölge ve ışık oyunları ...
öncelikle çizdiğiniz geometrik cismin bir orantısı bir hacmi bir boyutu olmalı
kısaca 3d diye bahsediceğim bu yegane özellik aslında gerçek hayattaki görüntünün bir yansımasıdır..asıl zor olan 2d dir..onu da çok sonraki 2d çizgi kursunda bahsedicem..

şimdi herkes çizdiği geometrik cismi bir ışık kaynağına tutsun ..ama dikkat edilecek husus tek bir ışık kaynağı seçelim lütfen örneğin pencereden gelen ışığa doğru çevirin...sağdan üstten soldan gibi tek bir yönden gelmeli bu ışık

ışığı ayarlardık...ipucu:ışık soldan geliyorsa gölge sağda kalır..bu nedenle sağ tarafını daha koyu yaparız...

3d boyutuna da dikkat edelim..bu tıpkı bulutların dağlar üzerinde bıraktığı koyuluk gibidir...dağın çıkıntısına göre değişir...

kalemimizle şu an çok güzel bir tonlama yapamayız..henüz yeniyiz..ancak
boyamadan uzak durmalı tamamen çizgisel yapmalıyız...çizgiler tek bir yönde olursa monotonluk oluşur..elimiz çok serbest kafamız çok rahat olmalı...ama objelerin kenar çizgilerini kaybettirmemeliyiz...

şimdi herkes ışığın geldiği yönün tersine objemizin artık ne tarafı karanlıkta kalıyorsa çizgisel tonlama dediğimiz yukardan aşağı soldan sağa doğru ipucu:çizgisel tonlamada hafif meğilli çizgiler kullanırsak yani uçlarında spatula şeklinde birleştirmeler yaparsak daha tatlı tonlama elde ederiz..

ipucu:gölgelendirmeyi 4b kalemle yaparsak daha da etkili sonuçlar alırız..

gelelim ışık alan tarafa:çizgisel tonlamayı ışığın geldiği yöne doğru açarız..
ancak 2b kalemle yapmalıyız çünkü ışık alan taraflarda kağıdın beyazını kullanıcaz daha çok..

not:kimse gördüğü şeyi beğenmesin çünkü biliyorum berbat olacak...öyle de olmalı kimse resim çizmiyor şu an... :|

evet bu aşamalarıda denedikten sonra çizgi ve perspektif kursuna geçicez..
ama dediğim gibi ben sadece size bilgi veriyorum gerisi size bağlı burdaki kursları 1 ay ya da 2 ay boyunca günde 1 er saat tekrarlamadıktan sonra pek fazla birşey beklemeyin..

ama eğlenmek istiyorsanız vakit geçirmek için birebir..
was here...
C_Deschain
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by C_Deschain »

Kendi adıma sana teşekkür ediyorum emerus.Yeniden resime olan ilgimi uyandırdın.Hiç olmassa artk elimde kalem kağıt deli gibi en iyi gölgeyi çizmeye uğraşıyorum.Umarım bizde de biraz yetenek vardırda boşa gitmez bu çalışmalarım...
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

evet içimdeki ressam kırıntılarını depreştirdiğin için çook teşekkürler :) :clap: :king:
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

fotoğraf hocamın bana söylediği ve çok beğendiğim bir sözü vardır
onu size söylüyorum şimdi :

"enerjinizi konuşmak için harcamayın o zaman yaptığınz işe harcayack enerjiniz kalmaz" diyordu

evet hadi bakimm çok iş yapmanızı istiorum sizden bu enerjiyi çalışarak harcayın..
yani tabi monitör karşısında ne kadar zor durumdayım elinizle çizdiğiniz şeyleri görsem keşke ama...

:D :|
was here...
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Başlık Serbest Kürsüye pek de uygun değil. Sanatsal nitelik taşıyor ne de olsa :)

Çalgı, Parşömen, Sahne bölümüne taşınmıştır.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Benim hatrıma açmışsın başlığı, bir şeyler yazmasam olmazdı. Biraz geç gördüm zaten internete giremediğim için birkaç gündür.

Emerus'u siteye yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Belki ileride hepsini yazdıktan sonra Akademi bölümüne eklenebilir.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

saol frontside..
ben sadece hani aklında resim çizme isteği olanlar için birşeyler karalamak istedim..
sonuçta ben de başta bilmeden atıldım resim işine..
daeya el attıktan sonra kimse uğramaz oldu buraya

red devil :D
was here...
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

resim kursu kapanmıştır...kısa süreli bilgilendirme servisi artık offline :D :ayyyy!:
was here...
C_Deschain
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by C_Deschain »

hocam nası kapanır yaa biz o akdar evde çalıştık kastık durduk ya sen kapatıyorsun olcak iş mi ben senden devam bekliyorum evde kaç gündür??:(
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

ahaha komedi :D
ben yeni geçtim bu işlerden, Marmara Grafik Tasarım kazandım, yapmayın etmeyin bana böyle şeyler :D
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
Post Reply