Genellikle klasik olarak nitelendirilen oyunlarda ve birçok başarılı yapımda etkileyici ve çarpıcı oyuniçi sahnelerle karşılaşılır. Sizi herhangi bir şekilde etkilemiş olan oyun sahnelerini buraya yazabilirsiniz.
Not: Spoiler kullanılırsa makbule geçer.
---
Star Wars: Knights of the Old Republic'te Darth Malak'la ilk karşılaştığım zaman kimliğim ile ilgili korkunç gerçeği açıklaması beni ufak bir şoka sokmuştu:
Resident evil oyunlarının herbirinde (1, 2 , 3) adeta şoke olmuştum. Birbiri ile bağlantılı konular, enteresan bulmacalar, Nemesis ile ilgili gizem, bütün bu olaylar sinsilesinin nasıl başladığı, Umbrella şirketi ile ilgili gerçekler, esasında daha kimlerin bu olaylar içerisinde olduğu, ve Umbrella şirketinin korkunç ama bir okadar da gerçek planları...
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
ki bir yerinde zaman tüneline girip Fallout birdeki sığınağın içinde çıkıyorsun. Sonrasında etrafı kurcalarken su çipini kırıyorsun ve 1. oyunun başının sebebi oluyorsun.
Starcraft'in ara demoları da sayılıyorsa o zaman bu ara demoların hepside çok çarpıcıydı bence.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Fallout ile ilgili olanlar say say bitmez
Aynı şekilde Kotor serisinde de 5 dakikada bir dumur olduğumu biliyorum..
En son oynadığım oyun Opposing Force du.. Oyunun ortalarında büyükçe bi kapıyı açmanız ve Half Life 1 deki deney odası oldugunu anlamanız ve akabinde ortadaki Portala koşan ve direk balıklama atlayan Gordon Freeman'ı görmeniz.. Oyunla ilgili "çok güzel be" dediğim tek yerdir..
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
Emarus'a katılıyorum, ama Planescape: Torment'in çok fazla kısmı çarpıcıydı. Özellikle oyunun tümü oynandıktan sonra bitiş demosu dehşet oluyordu. Yine Baldur's Gate'in bitiş demosunda da epey duygulanmıştım.
Bunun yanında Half-Life ve Starcraft cidden ödüle layık oyunlar. Half-Life'ta pek çok yer öldür öldür dur gidiyor ama orada bile çarpıcı şeyler var. Araya konulan hikâye bölümleri tokat gibi iniyor yüzüne. Half-Life fanlarındanım zaten.
Starcraft.. Bir şey dememe gerek yok sanırım, adı zaten her şeyi açıklıyor.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
baldurs gate 2 shadows of amn da irenicusla karşılaşma sahnesi özellikle
ilk girişte irenicus zindanında bize işkence eder...tam o sırada bir savaş patlar ve golem irenicus ı çağırır...o sırada imoen bizi uyandırır...
tanrım ne atmosferdir o öyle...hiç bir oyunda bulamadığım atmosferin en yoğun olduğu oyundur BG2 Shadows of amn..
hayatımda yeri olan nadir sanat eserlerinden biri...
OFFF Starcraft tabii yaa . Ozellikle yorungedeki science vessel e gidip de "God bless nuclear fusion" diyen marine lerin nuclear bomba muhafazasından biraları alıp muhabbet etmeye basladıkları akabinde de delikanlı bir sekilde öldükleri sahne yok mu? Bitirdi adamlar orada beni...