Böyle bir karakteri oynarmıydınız neden?

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Raistlin wrote: Vampire Masquerade oynattığım herkese bu tarz NPC'lerle örülü bir dünya sunarım ve şimdiye kadar senaryonun ve olayın gerçek yüzünü görünce "vay be" demeyen çıkmadı.
ben o "vay be"cilerdenim :D:D
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

gunungahem wrote:frp hakkinda cok sey bildigimi soyleyemem, ama bu bilgisiz oldugumu kabullendigim anlaminada gelmez.
gunungahem wrote:bence daha tecrubeli kisilerle oyun oynamalisin.
Hahahaha, tamam bunun ikisi bir arada çok güzel oldu. Söyleyecek başka sözüm yok. Kendimi savunmaya çalışmama bile gerek yok bunun ikisini aynı mesjda gördükten sonra.

Ã?iftçiye güzel senaryo yazmakla, çiftçinin statları arasında hiç bir bağlantı yok. Hangi mantıkla bunları birbirine bağladın hiç bir fikrim yok. "Sıradan" bir çiftçinin güzel bir hikayesi olabilir ve oynatılabilir. Ama bu çiftçi aslında bilgi sızdıran bir assassin ise ister istemez o adamı sıradan biri yapamazsın, mantıksız olur, oyuncular doğal olarak biraz vahşidir. Adamı kaçırırlar, tehdit ederler, adama işkence ederler, adamın zihnini okurlar, kısacası istediklerini elde etmek için bir şeyler yaparlar. Kısacası "olayı" olan bir NPC (yalnızca görgü tanığı olmayan, hikayede aktif rol alan kilit birisi) sıradan bir adam olamaz, olmamalıdır, olursa oyuncular senaryoyu rahatlıkla değiştirirler sen de baştan yazarsın. Böyle bir NPC koyman senin asıl istemediğin şey olan "Oyuncunun aşırı güçlü olması" anlamına gelir.

Bence SEN oynadığın/oynattığın yaş grubunu değiştirip biraz daha deneyim elde etmelisin. Birden fazla yerde oyun oynat ve yalnızca sınırlı bir oyuncu kitlesine takılıp kalma. O zaman ne demek istediğimi anlarsın.

Bir karakter seninle güçlenmelidir ama bütün statları 18 olan bir karakter güçlüdür diye bir kaide yok. İstediğin kadar güçlü ol eğer paran, statün, ekipmanın, bilgin yoksa hiçsin demektir.

Vampire the Masquerade oyununda inanılmaz güçteki bir vampiri oynadım ama başına öldürme emri çıkıp her sokakta kameralar/uydular atrafından izlenip, elinde polisi/basını/askeri bulunduran sınırsız kaynağa sahip vampir avcıları tarafından kovalanınca istediğin kadar güçlü ol bir işe yaramaz.

Basit bir DnD / "çiftçi" / Köyün fighter çıkan delikanlısı oyunlarından kurtulmanı da tavsiye ederim.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

DİKKAT!!!
BU MESAJ SAÃ?MALAMA ÖZERİNE KURULUDUR. İÃ?ERİğİNİ CİDDİYE ALMANIZ VE CİDDİYETLE CEVAP VERMENİZ HALİNDE LÃ?TFEN ARDINDAN OLACAKLARDAN BENİ SORUMLU TUTMAYIN :D

Doğru: Tartışma "konu"dan sapıp "ben yaparım, sen yapamazsın"a kaymış vaziyettedir.
Doğru: Tartışmaya (gungun dolayısıyla) tarafım(kanka vaziyeti).
Yanlış: Bu konu hakkında abuk sabuk yorum yapmam(ama ne yazık ki yine de yapacağım).
Raistlin wrote:beni tanımıyorsun.
Sen de onu tanımıyorsun.
Raistlin wrote:
fazla guc fala sorumluluk gerketirir
fazla Spiderman
Doğru.
Raistlin wrote:Vampire Masquerade oynattığım herkese bu tarz NPC'lerle örülü bir dünya sunarım ve şimdiye kadar senaryonun ve olayın gerçek yüzünü görünce "vay be" demeyen çıkmadı.
Vay beee. Cihat'ı iyi kullanıyosun demek. Ne deyim, senin adına çok iyi olmuş. Ego boost hoş bi şeydir. GM dediğinin zaten egosu yüksek olanı iyidir.
Raistlin wrote:10 ile 15 arasinda statlari olan bir ciftci pek bulamazsin. İnsanlar genelde 9-12 arasinda degisirler. Ayrica "olayı" olmayan bir karaktere bir şeyler eklersen zaten en büyük hataya düşersin.
Eheheh. Doğru gibimsi. Ama neticede karakterler abarık değilse bir sakıncası yok. Dünyadaki HER karakterin neticede bir OLAYı olmak zorundadır. Bu OLAYın senaryoyla alakası olup olmaması konu dışıdır.
Raistlin wrote:Bence bir DM's Guide oku ayrıntılı bir şekilde. DM'lik konusunda baya bilgi bulabilirsin.
İşimiz WotC'un çıkardığı kitaptan GM'lik öğrenmeye kaldıysa, hakkaten kötü olmuş. Gözünü sadece GURPS'e WoD'a dikme bence. Bi bak etrafa neler var neler.
Raistlin wrote:"Oynanmamalıdır, asla olmaz, çünkü güçsüz karakter oynamak daha eğlenceli ve daha zor(!) (sanki bu mantıklı bir nedenmiş gibi)" cevabını reddediyorum hatta şiddetle kınıyorum.
Bir tartışma ortamında başkalarının verdiği cevapları reddetmek ilke olarak tartışmanın mantığına aykırıdır. Herkes kendi savında direnirse işin gideceği nokta hoş bir şey değildir. Bu hoş olmayan şeyin de ortamı burası değildir.
gunungahem wrote:zevk almak baska bisey ama bence o karakteri hakkiyla oynatammissindir.
Yanlış. Ne malum? Görmek lazım. Neticede oynamak eğlenceli olmayabilir ama bu oynanamayacağı anlamına gelmez. O zaman GM'ler asla oynayamayacakları gerekçesiyle asla super-villain yaratmasınlar. Ne işleri var(sana diom gungun, super-villain diom, hani senin 8th generation LaSombra gibin :P).
gunungahem wrote:ama 18 zekaya ve bilgelige sahip bi insani nasii yapiyosunuz merak ediyorum.
Valla inanmazsın, onu ben de merak ediyom. 14 int 160 iq'ya filan denk gelirken 18 kim bilir nereye vuruyor. O tip bir insan pek mümkün değil zaten. O yüzden çok merak etmeye gerek yok. Ben asıl bi de 18 CHA'lı hatun merak ediyom, nası bi şey diye. Gördüğüm en sağlamında 15 vardı :D
gunungahem wrote:eger bir cifciyi oynayip ondan buyuk isler cikarabiliyosan iste sen iyi bir oyuncu ve dm sindir bence.
Epik hikaye öyle yazılır, netekim gözel bi şeydir. Zaman Ã?arkı'nı okuyup beğenmeyen adamlar lütfen salonu şimdi terk etsin.
Raistlin wrote:Bence oynanır, hatta oynanmalıdır, ilerde DM olmayı düşünen herkes de öğrenmelidir.
Hadi oynanır demene bi şey demedim de, "her DM olmayı düşünen öğrenmelidir" nasıl olmaktadır? Ben tahayyül edemiyorum ve yakınlardaki bir büfede de 18 skora sahip elemanlar nasıl oynatılır gibi bir kitap satılmıyor maalesef. Satılan bi yer varsa , söyle de alayım. Ben ilke olarak bu kadar yüksek skorun insani olarak mümkün olamadığını düşündüğümden bir GM olarak da bu kadar yüksek skora karşıyım. 18 STR'nin karşılığına bir bakın bakalım, o İNSAN neredeymiş...
Raistlin wrote:
gunungahem wrote:frp hakkinda cok sey bildigimi soyleyemem, ama bu bilgisiz oldugumu kabullendigim anlaminada gelmez.
gunungahem wrote:bence daha tecrubeli kisilerle oyun oynamalisin.
Hahahaha, tamam bunun ikisi bir arada çok güzel oldu. Söyleyecek başka sözüm yok. Kendimi savunmaya çalışmama bile gerek yok bunun ikisini aynı mesjda gördükten sonra.
Gungun kardeşim senin irfanınla yarışamayacak düzeyde olabilir. Fakat bu işten oldukça çakozlamaktadır. Çok iyi RP yapamadığını kabul edebiliriz ama senaryo yazma konusunda her zaman insanı şaşırtır. Hani o hakkında "vay bee" denilenlerden.
Bu arada, sen OrtaDoğu'da yetişip bundan pek nasibini alamamış olabilirsin, ama, neticede bu coğrafyada "kendini küçük gösterme" bir sanattır ve karşılıklı oynanmalıdır. Tabii sen FR kitaplarıyla oynamaya devam et, belki bi noktada Calimshan'ın ifade ettiği bölgenin neresi olduğuna filan ayarsın.
Raistlin wrote:Ama bu çiftçi aslında bilgi sızdıran bir assassin ise ister istemez o adamı sıradan biri yapamazsın
Olayı yanlış anlamışsın. Assasin bilgi sızdırmaz. O ajan değil. Onların olayı adam öldürmek. Adı üstünde "suikastçi". Bilgi sızdıran elemanlar (henüz maalesef official prestige class'ı yok) acanlar.
Raistlin wrote:Bence SEN oynadığın/oynattığın yaş grubunu değiştirip biraz daha deneyim elde etmelisin. Birden fazla yerde oyun oynat ve yalnızca sınırlı bir oyuncu kitlesine takılıp kalma. O zaman ne demek istediğimi anlarsın.
Gungun'u tanımıyosun. Kimlere oyun oynattığını bilmiyosun, ne işle meşgul olduğunu bilmiyosun, adamın neler yaptığını bilmiyosun vb vb vb. Adamın kişiliğini değil mesajlarını eleştir lütfen.
Raistlin wrote:Bir karakter seninle güçlenmelidir ama bütün statları 18 olan bir karakter güçlüdür diye bir kaide yok. İstediğin kadar güçlü ol eğer paran, statün, ekipmanın, bilgin yoksa hiçsin demektir.
(imleme bana aittir)
Nası yani? 18 skoru ben bi şey sanıyodum abi ya. Çok pardon... Biz olayı yanlış anlamışız. Bu arada bütün skorları 18 olan bi adamın para, statü, ekipman ve bilgiye haiz olamaması mümkün DEğİLdir.
Raistlin wrote:Vampire the Masquerade oyununda inanılmaz güçteki bir vampiri oynadım ama başına öldürme emri çıkıp her sokakta kameralar/uydular atrafından izlenip, elinde polisi/basını/askeri bulunduran sınırsız kaynağa sahip vampir avcıları tarafından kovalanınca istediğin kadar güçlü ol bir işe yaramaz.
WoD'da o kadar güçlü bir vampire-hunter organizasyonu yoktur. Kimse vampirlere kışt demez. Vampirler kendi aralarında oynar, eğleşir.
Ayrıca gene WoD'da "inanılmaz güçlü" kavramı yoktur. WoD daima looser karakterlerin oynandığı bir oyundur, o yüzden de güzeldir. Karakterler güçlenince sistem gümler, dene gör.
Raistlin wrote:Basit bir DnD / "çiftçi" / Köyün fighter çıkan delikanlısı oyunlarından kurtulmanı da tavsiye ederim.
Neticede diyorsun ki, background'ı olmayan 18 skorlu bir eleman yarat :D
şaka bir yana, bu ne demek sahiden?..

Bu arada mesajda quote'un kıralı oldum, haberiniz olsun. Bu kadar mı güzel quoting yapılır ya :P
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
gunungahem
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gunungahem »

diyecek bi sey bulamiyoru yorumlarin icin sevgili occult. iyi yorumlamissin sen yine herseyi.(senden iyi haberci olacak inaniyorum ben buna :P )

saka bi yana raislin bence bu konuda oruslerimiz pek uymuyo birbirine bence tertismayi uzatmanin ve forum kirliligi yaratmanin pek bi yarari yok gibi. beni bilen arkadaslarim senaryolarimdan ve karakterlerinden genel olarak memnun olarak ayriliyolar oyun sonunda. insallah seninkilerde oyledir.bol skorlu iyi oyunlar :king:
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

aaaah ah buralar eskiden böle değildi işte.. her yerde onu anlatmaya çalışıyorum da..dinleyen yok..
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

occultsearcher wrote:DİKKAT!!!
BU MESAJ SAÃ?MALAMA ÖZERİNE KURULUDUR.
Doğru
occultsearcher wrote:
Raistlin wrote:beni tanımıyorsun.
Sen de onu tanımıyorsun.
Vaaay bu da doğru
occultsearcher wrote:GM dediğinin zaten egosu yüksek olanı iyidir.
Çok doğru :P
occultsearcher wrote:Dünyadaki HER karakterin neticede bir OLAYı olmak zorundadır.
Yanlış, sokaktan çekip konuşmaya başladığın bir adamın olayı "olmak zorunda" değildir. Kilit NPCler vardır, dünyada yaşayan her insana olay yazamazsın.
occultsearcher wrote:
Raistlin wrote:Bence bir DM's Guide oku ayrıntılı bir şekilde. DM'lik konusunda baya bilgi bulabilirsin.
İşimiz WotC'un çıkardığı kitaptan GM'lik öğrenmeye kaldıysa, hakkaten kötü olmuş. Gözünü sadece GURPS'e WoD'a dikme bence. Bi bak etrafa neler var neler.
Doğru. Sistemden sıyrılmak lazım, DM'lik ST'lik sistemden bağımsızdır. Ben Gurps(1 kez), Mage(1 sene), WoD(3 sene), Werewolf(1 sene), VtM(eskisini 3 sene), WtR(yenisi 1 sene), DnD(FR ve bağımsız dünyalarda 6 sene), Dark Sun(1 sene), Dominion(6 farklı oyun, 3 sene), DnD-dominion karışımı bir sistem(2 sene), Ravenloft(bir kaç ay) oynadım, bazen 3-4 farklı grupta ve sistemde oynadığım/oynattığım oldu. Yaklaşık 40-50 kişi 18-28 yaşlarındaki kişi ile FRP oynadım. Başka etrafımdaki nelere bakmamı tavsiye edersin? Sen benden deneyimli biri gibi gibi yazmışsın mesajlarını, öğret bana hocam.
occultsearcher wrote:
Raistlin wrote:"Oynanmamalıdır, asla olmaz, çünkü güçsüz karakter oynamak daha eğlenceli ve daha zor(!) (sanki bu mantıklı bir nedenmiş gibi)" cevabını reddediyorum hatta şiddetle kınıyorum.
Bir tartışma ortamında başkalarının verdiği cevapları reddetmek ilke olarak tartışmanın mantığına aykırıdır. Herkes kendi savında direnirse işin gideceği nokta hoş bir şey değildir. Bu hoş olmayan şeyin de ortamı burası değildir.
Yanlış, ilke olarak her tartışmada kendi fikrini savunup karşındakinin zayıf noktalarını ortaya çıkararak onunkini çürütürsün. Burası "serbest" bir forumdur. Burası ortamı değil de neresi fikirlerini yazmak için doğru yer?
occultsearcher wrote:
gunungahem wrote:zevk almak baska bisey ama bence o karakteri hakkiyla oynatammissindir.
Yanlış. Ne malum? Görmek lazım. Neticede oynamak eğlenceli olmayabilir ama bu oynanamayacağı anlamına gelmez. O zaman GM'ler asla oynayamayacakları gerekçesiyle asla super-villain yaratmasınlar. Ne işleri var(sana diom gungun, super-villain diom, hani senin 8th generation LaSombra gibin :P).
Oynatılamayacağı doğrudur, fakat yaklaşmak eğer DM oynatıyorsa mümkündür. Hikayeyi bütün ayrıntılarıyla baştan sonra yazan DM olduğu için ve oyuncuların/NPClerin yaptığı bütün herşeyden haberdar olduğu için yüksek zekadaki ya da bilgelikteki birinin ne yapabileceğini önceden tasarlama şansına sahiptir.
occultsearcher wrote:
Raistlin wrote:Bence oynanır, hatta oynanmalıdır, ilerde DM olmayı düşünen herkes de öğrenmelidir.
Hadi oynanır demene bi şey demedim de, "her DM olmayı düşünen öğrenmelidir" nasıl olmaktadır? Ben tahayyül edemiyorum ve yakınlardaki bir büfede de 18 skora sahip elemanlar nasıl oynatılır gibi bir kitap satılmıyor maalesef. Satılan bi yer varsa , söyle de alayım.
Bazı şeyler okuyarak öğrenilmez, deneyip kendini geliştirerek yapman lazım. Misal yüksek karizmalı bir ejderi canlandırıyorsan karşındakilere ses tonunla ya da yaklaşımınla söylediğin yalanları "sorgulamayı" bile akıl etmemelerini bir kitaptan okuyarak öğrenemezsin. Söylediğin her şeyi yedirmeyi öğrenmek için karşındakilerin tepkisini ölçmeyi ve onları şüphelendirmemeyi öğrenmen gerekir.
occultsearcher wrote:18 STR'nin karşılığına bir bakın bakalım, o İNSAN neredeymiş...
Eğer kaldırılabilen/çekilebilen ağırlıkları incelersen daha bile güçlü insanlar var günümüzde... Geçmişte de olmuştur.
occultsearcher wrote:Bu arada, sen OrtaDoğu'da yetişip bundan pek nasibini alamamış olabilirsin, ama, neticede bu coğrafyada "kendini küçük gösterme" bir sanattır ve karşılıklı oynanmalıdır.
Ne yani bundan alınmamı filan mı bekliyorsun? Benim savıma karşı çıkan kişinin hatalı argümanındaki görüğüm eskiskleri ortaya çıkarmamalı mıyım? "Kendini küçük göstermek" bir sanat mıdır?
occultsearcher wrote:Tabii sen FR kitaplarıyla oynamaya devam et, belki bi noktada Calimshan'ın ifade ettiği bölgenin neresi olduğuna filan ayarsın.
Ben FR pek oynamam/sevmem. Bütün kitaplarını okuyup herşeyin belirli olduğu bir dünyada oynamak hoşuma gitmiyor. Sürprizlerle karşılaşmayı daha çok severim. Burada da yine benim hakkımda hiç bir fikrin olmadan atıp tuttuğun için bir tebrik daha.
occultsearcher wrote:
Raistlin wrote:Ama bu çiftçi aslında bilgi sızdıran bir assassin ise ister istemez o adamı sıradan biri yapamazsın
Olayı yanlış anlamışsın. Assasin bilgi sızdırmaz. O ajan değil. Onların olayı adam öldürmek. Adı üstünde "suikastçi". Bilgi sızdıran elemanlar (henüz maalesef official prestige class'ı yok) acanlar.
Bu bir örnektir ve bilgi sızdıran süikastçi olması kuvvetle muhtemeldir. Yoksa bile ben böyle birini yaratabilir doğru bir hikayeyle. Her alan için "ayrı bir prestige class"a gerek yoktur kardeş. İyi hikaye/senaryo yazan diğer arkadaştı, sen değil. Doğru değil mi?
occultsearcher wrote:
Raistlin wrote:Bence SEN oynadığın/oynattığın yaş grubunu değiştirip biraz daha deneyim elde etmelisin. Birden fazla yerde oyun oynat ve yalnızca sınırlı bir oyuncu kitlesine takılıp kalma. O zaman ne demek istediğimi anlarsın.
Gungun'u tanımıyosun. Kimlere oyun oynattığını bilmiyosun, ne işle meşgul olduğunu bilmiyosun, adamın neler yaptığını bilmiyosun vb vb vb. Adamın kişiliğini değil mesajlarını eleştir lütfen.
Peki
occultsearcher wrote:Bu arada bütün skorları 18 olan bi adamın para, statü, ekipman ve bilgiye haiz olamaması mümkün DEğİLdir.
Yanlış, böyle bir senaryo yazılabilir.
occultsearcher wrote:WoD'da o kadar güçlü bir vampire-hunter organizasyonu yoktur. Kimse vampirlere kışt demez. Vampirler kendi aralarında oynar, eğleşir.
Vampir avcılığı mesleğini yapan vampirler de vardır, ayrıca okuduklarınla bağımlı kalmak bir hatadır. Başına Justicar çıkarılırsa "baba" vampirler bile statü/para/ekipman kaybına uğrayabilir (Misal banka hesaplarına el konulma, değişik haven'lara ya da safe hourse'lara baskınlar, vampir avcılarının peşine takılması, neyse ben bunları yazarak senin hayal gücünü sınırlamayayım, eminim sen bunları ben daha yazmadan düşünmüşsündür yukarıdakileri yazarken elin kaymıştır.
occultsearcher wrote:Ayrıca gene WoD'da "inanılmaz güçlü" kavramı yoktur. WoD daima looser karakterlerin oynandığı bir oyundur, o yüzden de güzeldir.
Yanlış, bazıları loser oynamayı sever(görünüşe bakılırsa sen bunları oynamayı seviyorsun, ben de severim), başkaları da yüksek status, contact, ally, resource olan karakterleri oynar, Ventrue/Tremere/Toreador vs. gibi. Güçlü dediğim karakter jenerasyon 9 bir gangreldi ve 17 strengthe ulaşabiliyordu(eski sistemde mech armorlı 2 bölük teknokratı tek başına öldürdü)
occultsearcher wrote:Karakterler güçlenince sistem gümler, dene gör.
Denedim ama bir gümleme görmedim. 2 sene aynı karakteri oynadım ve sonunda baya güçlüydüm ama hala fazla sayıda düşman ve sonu olmayan saldırılarla hırpalanınca gücünün o kadar da fazla olmadığını anlıyorsun.
occultsearcher wrote:
Raistlin wrote:Basit bir DnD / "çiftçi" / Köyün fighter çıkan delikanlısı oyunlarından kurtulmanı da tavsiye ederim.
Neticede diyorsun ki, background'ı olmayan 18 skorlu bir eleman yarat :D
şaka bir yana, bu ne demek sahiden?..
Hiç bir yerde backgroundu olmayan bir eleman yarat demedim. 18 skorlu bir karakter oynanabilir dedim, herkes sadece ve sadece bu adamları oynamalıdır demedim. Eğer şansınız yaver giderse bir gün böyle bir adamı oynamayı tecrübe edinmenizi "tavsiye ederim" dedim. Galiba farklı bir dili konuşuyoruz ya da sen okuduklarını anlayamıyorsun
occultsearcher wrote:Bu arada mesajda quote'un kıralı oldum, haberiniz olsun. Bu kadar mı güzel quoting yapılır ya :P
Tebrik ederim, cookie?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ulfgar wrote:aaaah ah buralar eskiden böle değildi işte.. her yerde onu anlatmaya çalışıyorum da..dinleyen yok..
Evet ben de bir sene aradan sonra gelince fark ettim. Herkes ahkam keser, en kral benim, ben çok fazla bilmiyorum ama benim dediğim doğru senin dediğin yanlış, yukarıdaki yazıyı yazan ben seni tanımıyorum ama sen bunu yapamazsın, yukarıdaki yazaıyı yazan kişi şunu bunu nasıl yapıyosun merak ediyorum yapamazsın işte gibi yorumlar yapılmazdı benim en son hatırladığım. "Bana kalirsa" "Bence" "Bana sorarsanız" "Ben kendi deneyimimden yola çıkarak" gibi sözler daha çok kullanılır. "Seni tanımasam da sen bunu yapamazsın, sen şunu yapamazsın" pek kullanılmazdı.

mod==>mesajlar birleştirilmiştir
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Konu, başlıktan inanılmaz saptığı, ve bu anlamsız tartışma ve ego yarışı devam ettiği sürece de sapmaya devam edeceği için cevap hakkımdan feragat ediyorum. Bu konuya yazı yazmayı seçenler, lütfen benim yazdığım mesajı (ve Raistlin'in ona verdiği cevabı, mümkünse) görmezden gelip okumaya devam etsinler.
Forumu doldurduğum için üzgünüm.
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
gunungahem
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gunungahem »

arkadas ne diyim ben pek agir konusmayi seven biri deilimdir ama egon fazla kacmis bence senin yas 18 heralde yada uzaktan oyle duruyo. eger daha buyuksen lutfen yasina yakisir gibi yaz. insanlari bozmak icin cabalama insanlara bisey ogretemk iste. tanidigim kadariyla occult gerek sistem olsun gerek oyun oynatisi olsun turkiyede patrmakla gosterilecek adamalrdan biri. adam hayatini adamis buna, senin soylediklerin onun hakkinda yazdiklarin su anad o kadar komik geliyoki guluyorum sadece. ilerde basrili olmak istiyosan mutavazi olmayi ogren, her yerde ben biliyorum diye gezme bence. unutmaki cok bilyorum diyen bi sey bilmeyendir genelde. (sozumu yanlis anlam bilmiyorumda deme, ama kor gozune parmagini sokupta ben biliirm davasi yapma burda). belliki biseyler biliyosun bunlari insanlarla paylas yukaridan bakipta ezmeye calisma. yazilarinda nedense bi asailama sezdim, umarim kompleksli deilsindir. daha baska diyecek biseyim yok bu konuda diledigini yazmakta hur ve ozgursun. hayatta basrilar sana kardes..
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Diyarın sevgili yurttaşları,

bu meselenin gerekenden fazla uzadığını ve amacından saptığını düşünüyorum. bu meseleyi aranızda halledin ve böylece bizlerde kani olalım. birbirinizi rencide edip kendinizi ispatlamaya çalışmadığınıza , diğer kardeşinizin yanlış yaptığını düşünüp ona yardım etmeye çalıştığınıza kani olalım. yoksa mevzunun gittiği yer kötü..nooldu ?

nooldu ? hani bu site bambaşka bi yerdi. hani bu sitede hepimiz kardeş gibiydik. yalanlarınız la kandırdınız mı bizi. o halde tebrik ederim. ben daha önce bana yalan sölenen bi yeri evim gibi benimsememiştim. uzun zaman siteye uğramamış birisini görünce uzdan akrabam gelmiş gibi heycanlanmamıştım. eğer yalandıysa mükemmel bir yalandı. ama değildiyse... size yakışanı yapın ve birer kardeş gibi davranın..

sarılın barışın.. beni ayağa kaldırmayın yersiniz terliği kafanıza :D:D
eski_flint
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by eski_flint »

Merhaba dostlar ben flintfireforge. şimdi yazacaklarımdan sonra eminim gene forum başlığı kilitlenecek ve benim nickim gene iptal edilecek. eleştiriye gelemeyen "eski" dostlar bunu muhakkak yapacak.

çok sert konuştum ama yıllardır sitemi yani yavrumu dışarıdan izliyorum.yükselmesine sevinirken, düşmesine her an üzüldüm ama bu son gördüklerim beni hayal kırıklığına uğrattığı için sert konuşacağım.

mesele bencede gerektiğinden fazla uzamış, sonuçta belli komplekler ve elindeki rütbeyi "ki insanların bunu ne kadar hak ederek aldıkları tartışılır" buraya iyi niyetle gelmiş insanları ezmeye kullanma haline gelmiş. burayı kuruluşunda, büyük gururla söylüyorum ki yardımım oldu yani kuranlardan biriyim. ama emeklerimin hatta çocuğumun bu kadar mahvolmuş hale gelmesi beni üzdü.

biz bu siteyi masumiyetler üzerine kurduk, arkadaşlıklar dostluklar ama görüyorum ki o masum çocuğum değiştirilmiş, güç yarışında kullanılan bir koz haline gelmiş. bunu bu hale getiren insanlara sevgi ve saygı duymuyorum.

frpworlddü yani çocuğumu bu hale getirdiğinizi ve kirlettiğiniz için sizi tebrik ederim. yalanlar üzerine bir dünya kurmayın.

saygılarımla
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

başlık -muhtemelen- kilitlenmeden ben de yazayım birşeyler.... ulfgar buralar eskiden böyle diildi demişsin de burası eskiden beri böyle... her zaman çok bildiğini zanneden ve bu çok bilgisini de insanlara yukarıdan bakarak vermek isteyen birileri oldu..
occult wrote:Bu arada, sen OrtaDoğu'da yetişip bundan pek nasibini alamamış olabilirsin, ama, neticede bu coğrafyada "kendini küçük gösterme" bir sanattır ve karşılıklı oynanmalıdır
aynen öyle.. en başından beri beceremediğimiz bu... nice insanlar geldi "sen beni tanımıyosun şöyle biliyorum böyle biliyorum" diye... ve o insanların çoğunu tanıdık sonra.. öyle pek de bişeye benzemiyo öyle atıp tutanlar.. okurken, yazarken aklınızda bulunsun diye söylüyorum sadece.. yoksa kimseyle tartışma niyetinde diilim ve tartışmıcam...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
eski_flint
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by eski_flint »

eski hatta mükemmel dostum, işte biz bunları kurduk sizinle scythe. sağlam ve kalıcı dostluklar... bunları devam ettirmek önemlidir ama bunun içinde berrak olmak gerekir değilmi.

konuyu değiştirmek ve ortamı yumuşatmak lazım değilmi biraz. eski güzel günlerden konuşalım. ben şöyleyim ben böyleyim diyenler gelip geçer insanın hayatında ve ne oldukları zamanla anlaşılır. tıpkı senin gibi. çamurun içindeki bir altın parçasıydın ve kıymetin hiç azalmadı hep ama hep arttı :-P
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

ben bi ara kimler geldi kimler geçti die bi başlık açmayı düşündüm...aeron kirshamor norticus pyros.. galata da bi buluşma olmuştu benim ilk buluşmam harika bi gündü. :) eski günler işte
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Flintcim, seni banlayabilecek 3 kişi var bu sitede:

1 Ben (ki eski arkadaşız, böyle birşey yapmayacağımı bilirsin)
2 Necros (seni tanımaz bile)
3 Efla(o da seni tanımaz)

o yüzden banlanacağından eminmiş gibi konuşman beni şaşırttı.

İkinci olarak böyle bir mesajı bu başlık altında atman beni şaşırttı çünkü bu başlığa mesaj atan ilk yetkili kişi benim. Benden önce mesaj atan herbir kullanıcı adı üstünde hiçbir yetkisi olmayan kullanıcılardır ve bu da kullanıcılar arasında gelişen basit bir tartışmadır. Senin çıkarımların burada biraz garip kaçıyo ?

Ama yine de rahatsız olduğun, değiştirmek istediğin, şikayetçi olduğun bir konu varsa mail adresim sende var, burdan da özel mesaj atabilirsin. Seni her zaman dinlerim.

Eski flint nickini kllanmaya devam etmek istiyorsan devam edebilirsin ama bence senin asıl kullanıcı adın daha şık olur. Bir sorun çıktıysa o kullanıcınla ilgili bunu da bana belirtebilirsin.

----------------------------------------------------------------------------------
Bu açıklamalarımdan sonra:
Artkadaşlar konu çok saptı, eğer başka konularda tartışmak istiyorsanız özel başlık açın. Bu başlığa konu ile ilgili mesaj yazacak olan arkadaşlar devam etsin.

Konuyu hatırlatayım.

Her 'ability score 'u başlangıçta 18 olan bir karakteri oynarmıydınız?
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

şahsen ben oynatmak isterdim. Bence oldukça da zevkli bir rp si olur.

18 INT ya da WIS sahibi bir karakter oynatılamaması meselesine gelince.

Oyunlarda DM diye ya da GM diye adlandırılan şahsiyetlerin ability scorelarının tamamı sonsuzdur. Bu kişiler gerekli görürlerse INT'i 18 olan oyuncuya sahip olduğu ability score'a uygun rp yi yapmakta yardımcı olurlar. Kendi kendilerine fark edemedikleri şeyleri gösterir ve 18 WIS gibi oynamasını sağlarlar.

Ã?rnek olarak:

Kendi dünyasında oyun oynatan bir dm wis 18 olan bir cleric 'e olayları anlattıktan sonra bak sen bu dağı biliyodun. Ayrıca şunu şunu şuu da biliyosun. Ve şu da şöyle yapmıştı bi zamanlar. İrfan kitaplarında bu konu ile ilgili de böyle yazar şeklinde açıklamalar yapıp bu farkı giderir.

Int 18 kişiye ise nasıl bir barbarın eline diş fırçası verip sen bunun diş fırçası olduğunu anlayamadın, bunu büyülü bi eşya sanıyosun dediği gibi bir entrika sonucunda da geçmişe ya da geleceğe yönelik hatırlatmalar yapıp bak bu adam da böyle yapmıştı. Eğer şimid de böyle yaparsa muhtemelen şu da böyle olmalıdır tarzında ipuçları verir.

Kısacası bir kişinin şahsen sahip olmadığı ability leri oynatamayacağını söylemek biraz düşünülünce şöyle anlaşılır.

Kendi üzerinde örnek vereyim:

Farzedelim benim şahsımın ability score ları:
STR:12
DEX:12
CON:12
WIS:12
INT:12
CHA:12

bu ability scorelar dışında bir karakter oynatamam çünkü öyle değilim. Nasıl yapılacağını bilemem. Ã?ünkü ne olduğumdan daha aptal ne de akıllı olabilirim.

Bunun yanlış olacağını düşünüyorum çünkü hepimiz ability score larımızdan çook farklı karakterleri oynatmışızdır.

Bu durumda şöyle bir tez de ortaya çıkabilir:

Sadece belli yakınlıktakişeyleri oynayabiliriz. Yani çok zeki olmayan kişi çok zeki bi karakteri oynatmakta zorlanır.

Bu fikre katılıyorum, böyle olduğu birçok tecrübe sonucu tarafımdan da kabul edilmiştir ama mesele oynanabilirlikse ilk başlarda da dediğim gibi oynanır.

Ben oynamak istermiyim konusuna gelince. İsterim kesinlikle ! Oynatabilecek kapasitede bir dm ve senaryo ile çok zevkli bir oyun olurdu gibime geliyor.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Post Reply