Silah seçimi...

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Düşmanlardan hiç biri o şirin rapieri kılıcıyla parçalamaya uğraşmadı mı?
Hiç biri tumble ile str check attırıp seni düşürmeye ya da sayı üstünlükleri varsa grapple ile yakalamaya çalışmadı mı? Takdir ettim düşmanlarını :D

(Yani magical silahlı düşmanlar diğer magical silahları shatter edebiliyor bildiğim kadarıyla... tabii silahların büyü levelları aynı olmalı +4 vs. +4 gibi. Ya da +4lük bir silah +3lük bir silahı kımak için kullanılabilir ve rapierler yüksek düzey büyüleriyle ya da muteşem dayanıklılıklarıyla ün salmamışdırlar...)

Karakterin çok hoş tahminimce elf'tir bi de bu karakter (elfler bööööögghhkkk)
Bu grubun tek başına savaşçısı olmadığını varsayıyorum (yoksa en önde savaşamazdı bence :P)
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

overbarbar sendromu

Post by gandalfoftheday »

sanırım savaşçılığı yaratıcılıktan yoksun tutan bu anlayış pek çoğumuzda mevcut. :cry:
Karakterim insandı. Yıllarca savaş taktisyeni (savaşçı değil) olarak eğitim gördü. Rapier'im başlangıçta sıradandı. 12. level'de +3 bir rapier hediye aldım (speed veya haste veriyordu.) sayılara girmeyeceğim, çünkü söylediğim gibi 2E'ydi.
Kırılma olayına gelinece, evet, gelen atakları karşılamada zorlanabilirdim eğer deneseydim. Oldukça esnek olan bu silahı kırmak ya da disarm etmek oldukça zordur. bir de ilerledikçe geliştirdiğim bir dövüş tekniğim vardı ki bundan bahsetmeyeceğim, rakibin dex modifier'ini mahfediyordu.
Grupta bir de ranger vardı ama bırak kapalı ortamı, şehirde her gölgeden korkan biriydi ve yaydan başka silaha pek gerek duymadı...
Başka birşey varsa da hatırlamıyorum. Umarım eksik birşey kalmamıştır. Bu arada oynaması inanılmaz eğlenceliydi. o karizmayı ancient sentinent mighty huge great sword +6 olarak kullanıyordum diyelim 8)
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hmm 12 strli bir adam tumble ve grapple'ları sürekli fail edip yerleri öper ve eşek sudan gelinceye kadar dayak yer gibime gelio ama neyse. Bari grapple ya da grablerden kurtulmanı sağlayacak escape artist filan yüksek miydi?

Bir de tabii böyle bir savaşçının çok yüksek bluff'a ihtiyacı var yoksa vurma ihtimali de düşük olur gibime gelio... Yani 2nd bilmiorum 3rd konuşuyorum sürekli farkındaysan. Ama 3rd'de bööle bi savaşçıyı ezerler sanırım :(
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Dexerity si yeteri kadar yüksekse o açığını kapatabilir.. Yani güçlü ama hantal adam ona bir darbe indirse öldürecektir ama o darbeyi bir türlü indiremez bu arada çevik ama güçsüz adam güçlü olanın vücudunda sayısız küçük kesik açar.. Sonuç eğer çavik olan hata yapmazsa kaçınılmazdır .
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

3rd ediitonda str, vurma ihtimalini ve zararı arttırdığı için çevik fakat güçsüz adamlara hayatta kalmak için pek de şans tanımıyor...

Bana 2nd editionda böyle bir adamın örneğin güçlü bir orkla savaşını açıklayabilir misin? (Mümkünse zarlarla filan birlikte hem biraz kural da öğrenirim belki :P)
Tarasque
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tarasque »

Bn ım sevdıgım sılah great sword!!!!!Hele bıde onu kullanan bbı paladın aman tanrımmm!!!! sılahı bıde blesslı dusunun ne guzel!!! :lol:
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben paladinlere daha çok longsword ve şöyle dev bir shield yakıştırıyorum. Neden bilmiyorum ama zırhlara bürünmüş elinde kocaman kalkanıyla pırıl pırıl gözümün önüne geliyor...

Bir de paladinlerin methanetlerini koruma özellikleri çok hoşuma gider. Zırhalr içerisinde ulaşılmaz olduklarından grubun yarısı yaklaşan onalrca düşmandan kaçarken paladin ve cleric birbirine bakar ve "duuuur" derler. Büyücü çoktan kaçmaya başlamış, hırsız gölgelere saklanmıştır. Bunu bir arkadaş grubumuz yapmıştı yarılmıştık gülmekten :lol:
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

iki hançer (ateş büyüsü yüklenmiş olanı tercihimdir) ve bir crossbow yeter. Tabi birazda zehirli ok. Bunlar benim silahlarım. Yani daha doğrusu ben bir hırsıza bunalrı yakıştırıyorum.
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ateş büyüsü yüklenmiş silahlar karanlıkta parlarlar mı? (gerçekten bilmiyorum ve çok merak ettim)
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Parlamazlar
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hmm oyunlara sırf efekt olsun diye koyuyor adi adamlar demek :D
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Ateç hançeri vardır, o parlar. O ayrı bişiy. Oyunlardaki o olabilir...
Ama ateş büyüsü yüklenmiş hançer parlamaz...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Valla kolum kadar kılıçlar baltalar şıngır şıngır parlıyolar bilemiyorum...
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Aha o saçmalık işte. Hangi oyunda var o kazmalık (olsa olsa morrovind'dır)
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben Neverwinter Nights da görmüştüm sanırım...
Morrowind'i zaten büylü silah bulacak kadar oynamadım :P
Locked