Yalanlar Prensi
Yahuu hatırlanmaz mı içinde Mask ın olup olmadığı neyse... Ben üç sene önce okuduğum kitabı hatırlıyorum ama.. Kara elf üçlemesi mesela.. Neyse yaa canın sağ olsun. Bakacağız artık.. : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Sağol abicim iyiliğini unutmayacağım. Mask varsa o zaman kitabı herkese tavsiye ederim. İlk kitabın en renkli karakteri idi bence Mask... Beni bile şaşırtmıştı. : )
HARBE GİDEN
kitabı okudum, bitirdim ve ingilizce okumadığıma yandım da yandım. çevirmen elinden geleni yapmış, ama elinden gelen en iyisi olmamış. kitapta pek çok terimi anlamadım ve mecburen bir kitapçıdan orjinali ile kıyaslamak zorunda kaldım. özellikle "eventually, in the end, as a result" kalıpları yerine inatla "son tahlilde" kalıbını kullanması bana kitabı hayat bilgisi dizisini seyrederken çevirdiğini düşündürttü...genel bağlamda başarılı bir kitap(yazarını pek sevmiyor olmama rağmen) kitaba 10 üzerinden 8, çevirmene 6 veriyorum.
avatar serisinin kötülüğü konusunda ise tüm olumsuz eleştrileri türkçe çeviriye bağlıyorum, netekim orjinal okuduğum bu seriden aldığım zevki çok az seri bana tattırmıştır.
avatar serisinin kötülüğü konusunda ise tüm olumsuz eleştrileri türkçe çeviriye bağlıyorum, netekim orjinal okuduğum bu seriden aldığım zevki çok az seri bana tattırmıştır.
<div>-sıkıldım-</div><br>
Yaa abi Helm beş metre idi efendim AO on metre idi gibi tasvirlerin çevirmen hatası olduğunu sanmıyorum. Sadece iki kitaptaki AO tasviri bile bence yetiyor karşılaştırma yapmaya. Bir ölçü olmasa da ingilizce bir sitede de kitap tanıtılırken avatar üçlemesi gibi değil deniyordu. Abi her şey bir yana avatarda tanrılar cidden bilgelikten ve tanrı asaletinden uzaklardı bee. Hele Bane rezaletti .. Mystra da ona yakındı. Ve de Torm. Bu kitapta tanrılara ilişkin gizem çok daha güzel yansıtılmış bence. Hatta bu kitaptaki bazı olayları zor anlaşılır hale getirip karmaşıklaştırmış ki bu da bence iyi olmuş.
HARBE GİDEN
iyi güzel diyorsun firble, ama time of troubles zaten tanrıların bu bilgelikten ve asaletten uzak olmaları, bana dokunmayan bin yaşasıncılıkları yüzünden olmuştur. bildiğin gibi ToT öncesi tanrılar varlıkları için inananların gücüne daha az ihtiyaç duymaktaydılar ve bu sebepten böylesine fütursuz olmuşlardı, netekim avatar serisi tanrıların bu kendini bilmezliklerini çok başarılı bir biçimde ifade etmiştir. netekim sitemizin en sevdiği iki fantastik karakterden biri olan raistlin'i örnek verecek olursak, yolculuklarının ilk zamanlarında raistlin güçsüz, tecrübesiz bir mage iken seri sonunda çok daha bilinçlidir. avatar trilogy ve ardından gelen kitaplarda bu mantıkla incelenmelidir.
bu kitapta olay örgüsünün neredeyse tamamen tanrılar etrafında dönüyor olması beni en çok tatmin eden şey oldu, netekim tanrıların hayatları, görüşleri hareketleri beni oldum olası meraklandırmış aklımı kurcalamıştır bu açıdan pek çok noktada doyurucu bir kitap idi.
helm 5 metre, ao 10 metre konusuna değinecek olursak. bana rahatsızlık vermeyen bir nokta idi bu, yani sonuçta tnarıların maddesel formları değişkendir ve gerek ölümlüler üzerindeki etkilerini arttırmak gerekse tanrısal düzlemdeki ölçütlerin farklılığından dolayı bu tip ebatsal konulardan rahatsızlık duymam, lakin başkalarının benimle aynı görüşte olmasını bekleyemem son derece öznel bir konu.
bu kitapta olay örgüsünün neredeyse tamamen tanrılar etrafında dönüyor olması beni en çok tatmin eden şey oldu, netekim tanrıların hayatları, görüşleri hareketleri beni oldum olası meraklandırmış aklımı kurcalamıştır bu açıdan pek çok noktada doyurucu bir kitap idi.
helm 5 metre, ao 10 metre konusuna değinecek olursak. bana rahatsızlık vermeyen bir nokta idi bu, yani sonuçta tnarıların maddesel formları değişkendir ve gerek ölümlüler üzerindeki etkilerini arttırmak gerekse tanrısal düzlemdeki ölçütlerin farklılığından dolayı bu tip ebatsal konulardan rahatsızlık duymam, lakin başkalarının benimle aynı görüşte olmasını bekleyemem son derece öznel bir konu.
<div>-sıkıldım-</div><br>
evet kahramanların tanrı olması okuyuculara panteon nedir?, tanrılar varlıklarını nasıl sürdürür? nasıl hükmeder inananlarıyla nasıl haberleşir domainlerde işleri nasıl yürütürler? ilahi kararlar nerde nasıl alınır? torm un yargıçlığı oghma nın her olaya bilir kişiolarak müdahelesi, ne bilim İLAHİ meseleler hakkında çokgüzel bir kaynak sunmuştur diye düşünüyorum..
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Abi Helm beş metre Ao on metre derken fiziksel büyüklükle bence tanrıların büyüklüklerini belirtmeye çalışmışlar yanlış olmuş. Bir de tamam tanrılar hatalar yapmışlar buna bir şey demiyorum. Ama yine de tanrılık gücünün onlara verdiği bir bilinç olmalı kargaşalar zamanında bile. Ã?ünkü o dönemde bile onlar sadece insan değiller.
HARBE GİDEN
-
galadlirim
- Seçilmiş Savaşçı
Yalanlar Prensi ,Unutulmuş Diyarlar'ın can alıcı noktasını oluşturan Tanrılar hakkında detayı değil özü veren bir kitap bence.Tabiki her kitabın ve karakterin detayı var ama öz ü vermiş olduğunu düşünüyorum.
Özellikle ölümlülerin bilemeyeceği Tanrı oyunları,mükemmel olmadıkları ve bir yandan da kendi alanlarındaki düşünce tarzları nı çok güzel anlatmış.Kitabı beğendim.Devamı da bir an önce türkçeye çevrilsinde okuyalım
Özellikle ölümlülerin bilemeyeceği Tanrı oyunları,mükemmel olmadıkları ve bir yandan da kendi alanlarındaki düşünce tarzları nı çok güzel anlatmış.Kitabı beğendim.Devamı da bir an önce türkçeye çevrilsinde okuyalım
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
öhöm, ben biraz geç okudum; ama ne demişler, geç olsun, güç olmasın
öncelikle şunu söyliyim ki kitabı gayet başarılı buldum kendi hesabıma. başta FR meraklıları ve diemleri olmak üzere, fantastik edebiyatla ilgilenen herkesin okuması gereken bi kitap olması gerektiini düşünüyorum. Özellikle, kutsal bi adam olarak (bkz: forum rank'im - kutsanmış kişi eheheh
), beni daha da yakından ilgilendiren, tanrıların düşünce yapısı, dünya ve yaşama dair görüşlerini, usta bi yazarın perspektifinden görmek hoşuma gitti. Özellikle tanrıların dünyayı nasıl da kendi domainlerine uygun ve dar bi çerçevede gördüklerini ve kararlarını buna göre verdiklerini ve tanrılar arasındaki denge prensibinin temelinin bu bağnazlık olduunu okumak, gerçekten güzeldi.
tekrar herkese tavsiye ediyom ben bu kitabı.
öncelikle şunu söyliyim ki kitabı gayet başarılı buldum kendi hesabıma. başta FR meraklıları ve diemleri olmak üzere, fantastik edebiyatla ilgilenen herkesin okuması gereken bi kitap olması gerektiini düşünüyorum. Özellikle, kutsal bi adam olarak (bkz: forum rank'im - kutsanmış kişi eheheh
tekrar herkese tavsiye ediyom ben bu kitabı.
War, war never changes...
Bu kitap okunmalı bencede.
Frp de tanrı kavramından nefret ederim.İnsan ların zayıflıklarına sahip olmaları kötü.Fazla.Gözümde basit çok basit duruyorlar.Biraz ciddi olunmalı.Tanrı dediklerinde aklıma onlar sayesinde basit şeyler gelmeye başladı.Ao 10 metre falan derken biraz sinirlendim.Doğru ölümlüler üzerinde etki çoğalsın diye yapmışlardır.Ama hoşuma gitmedi pek.
Frp de tanrı kavramından nefret ederim.İnsan ların zayıflıklarına sahip olmaları kötü.Fazla.Gözümde basit çok basit duruyorlar.Biraz ciddi olunmalı.Tanrı dediklerinde aklıma onlar sayesinde basit şeyler gelmeye başladı.Ao 10 metre falan derken biraz sinirlendim.Doğru ölümlüler üzerinde etki çoğalsın diye yapmışlardır.Ama hoşuma gitmedi pek.
Orjinali ile cevirisi arasinda fazlasiyla kalite farkli olan kitap. Orjinalini 4 yil once okuyup %85ni anlamama ragmen,cevirisinden kat kat daha fazla begendim. Alma ya da indirme imkanınız varsa ve hala okumamışsanız orjinalini okuyun derim.Lol gerçi kitap çıkalı 2 yıl olmuş.
If the general opinion is pessimistic, fantasy is going to hold its own.