Bilmediklerim..Bilen Var mı?

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
HaLLELuJaH
Kullanıcı
Kullanıcı

Bilmediklerim..Bilen Var mı?

Post by HaLLELuJaH »

Arkadaşlar hepinize meraba..Bu siteyi yeni buldum ve acccaip hoşuma gitti..

çok uzun olmasada bir süreden beri frp( D&D) oynuyorum-oynatıyorum( 1-1.5 sene kadar) fakat öyle çok profesyonelce değil..bilmediğim veya sahip olmadığım şeyler var mesela;

DM's Guide ankarada var mı?bunu bilmiyorum..(bende yok :) )

Ankarada D&D oynatan-oynayan yer var mı?

İçinde her türden zırh ve silah özellikleri olan bir kitap bulabilir miyim? (resimleri-özellikleri vs.)

100 köşeli zar var mı :) :) varsa nerden bulabilirim?

bunların yanında....

temel saldırı bonusu nedir ? (evet bunu bilmeden oynadım hep -utanıyorum :) )

thac0 nedir?

marifetler nasıl alınır? (hani şu ata binme- iki elle silah kullanabilme fln)

arkadaşlar cevaplarsanız çok iyi olur ve oyunu çok iyi bilen, her an her soruya sıkılmadan cvp verebilecek bir arkadaş varsa özelden veya burdan msn adresini verebilir mi?

kolay gelsin..
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Dungeon Master's Guide için a) Yüksel Kırtasiye'ye bak, b) Cottage Unique Hall'a bak. Online siteleri kontrol edebilirsin.
Ankara'da DnD oynaTan yer yok fakat oynanılan yer var(OD cafe filan). Ama sırf DnD'ci olmaz, genelde FRPci olur.
İçinde her türden zırh dediğin, aceba nedir? Yani DnD için yapılmış bu tür bir şey mi arıyorsun, yoksa silahların gerçek hayattaki resimleri ve özelliklerini mi merak ediyorsun?
100'lük zar var, Ankara'da yok, sanırım İstanbul'da Gerekli şeyler'de var. Top gibi bir şey, ben uyuz oldum(d100 konseptini sevmeme rağmen şekil olarak zara uyuz oldum yani).

Temel Saldırı Bonusu, Törd edisyonda class'ına ve level'ına göre aldığın saldırı bonusudur. Buna silahtan gelen, featlarından gelen, efenime söyleyim, strength ve deksteritinden filan gelen bonuslar koyulur, ortaya melee ve ranged saldırı bonusları çıkar. Yani en temel saldırı bonusun bu. Bunu nasıl anlatalım ki? Yok mu kitap? Yazıyo orda işte :P
THAC0, to hit armor class 0 manasına gelir. Törd'de değil Sekındda vardır, törd oynuyaorsun sanırım, bilmene çok gerek yok. Saçma salak bir şey(evet, 2nd'cı olmama rağmen bunu diyebiliyorum). Bir karakterin Zırh Değeri 0 olan bir kişiye vurmaları için atmaları gereken zar skorunu işaret eder. Ã?rneğin dördüncü seviye bir dövüşçünün thac0'su 16 olacaktır, bu karakter 0 AC'li birine 16 ve üzeri atarak, 10 AC'li birine 6 ve üzeri atarak vurabilir. Aklını bulandırma ama bunlarla.
Marifet dediğin feat'sa levella geliyor. Seçtiğin class'a göre bir kaç seviyede bir. Classların ilerleme tablolarında hangi seviyelerde feat alındığı yazıyor. Onlara bakabilirsin.

ozan_toptas et hotmail nokta com adresinden bana ulaşabilirsin.
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
HaLLELuJaH
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by HaLLELuJaH »

teşekkür ederim :) bayaa açıklayıcı oldu

thac0 olayını anlamamıştım zaten madem gerekli değil direk geçiorum..

ewet kitap var ama orayı göremedim heralde bi daha bakarım..

bu arada zırh kitabı derken Dnd için yapılmış olanından bahsediyorum...Fullplate half plate gibi..
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

3rd oynuyosan THAC0'yu geç, gitsin, hiç dert değil.
Attack Bonus

Your attack bonus with a melee weapon is:

Base attack bonus + Strength modifier + size modifier

With a ranged weapon, your attack bonus is:

Base attack bonus + Dexterity modifier + size modifier + range penalty

Base Attack Bonus

A base attack bonus is an attack roll bonus derived from character class and level or creature type and Hit Dice (or combinations thereof). Base attack bonuses increase at different rates for different character classes and creature types. A second attack is gained when a base attack bonus reaches +6, a third with a base attack bonus of +11 or higher, and a fourth with a base attack bonus of +16 or higher. Base attack bonuses gained from different sources, such as when a character is a multiclass character, stack.
Demiş SRD...

Zırh ve Ekipman Kitabı
http://www.wizards.com/default.asp?x=pr ... /881590000
Adresine bir bak bakalım. Aradığına en yakın zımbırtı bu. Onun dışında tüm silahları wikipedia.org'dan aratırsan(tek tek isimleriyle, büyük kısmının resmine ulaşırsın). Ama özellikleri için kitaplar lazım.
HaLLELuJaH
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by HaLLELuJaH »

ewet aradığım "ZIMBIRTI" bu :D :w00t:

ok başka bişi olursa msnden başının etini yerim artık :-P
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Yersin.
Arkeonoci ov Vipınz diye bi kitap vardı. Onda da gerçek dünyadaki gerçek silahları filan anlatıyo, ona da bakabilirsin istersen.
Yok sadece sistemsel olarak ilgileniyosan, o ayrı tabii.
Post Reply