Ejderha Mızrağı
LOTR klasiktir, o ayrıdır. DL de ayrı bişedir, superdir,manyaktır.Tolkien super bi heriftir, olayı yaşarsın sanki. Hiçbir kitapta böle hissetmezsin olayı. Ama DL ayrı bişedir.destan,efsaneler,ikinci nesil ve yaz alevi ni okudum ve bunlar hakkında şöle diebilirim:super! Lotr daki etrafı aşırı tasvir yoktur. onun yerine karakterlerin birbirleriyle ilişkileri ve dövüş tasvirleri vardır. Fr gibi karısık deişik bi dunyada gecmez. Sora hikayesi de fena deildir(afet fln).Bence fantastik edebiyata baslamak için en ii seri.
ben biraz abarttığını düşünüyorum... ve bu abartının nedeni olarak da marjinallik arzusunda olduğunu düşünüyorum...belki çok fazla diil ama,bu konuda bilgi sahibi olacak kadr seri okuduumdan yola çıkarsak;senin sadece önyargılı dawrandığını düşünüyorum...Rhuben wrote:açıkçası pek beğendiğim bir seri değil buradaki birçok arkadaşımın aksine.ilk 3 kitap için, grup kalabalık olmasına rağmen 2-3 kişi üstüne gidilmiş ve o kadar derin işlendiğini sanmıyorum bazı şeyler çok havada. edebi olarak neredeyse hiçbir şey. oturup oynadıkları oyunu yazdıkları için daha fazlası beklenemezdi zaten. oyüzdendir ki daha sonra yazdıkları kitaplarda tasfir anlatım yönünden bi gelişime görülüyor. frpye yeni başladığım dönemde henüz dl yi okumadan oynattım oyunda o hikayede anlatılan birçok şey oyunumuzda gerçekleşmişti. hayal edilmersi çok zor bir kurgusu olduğunu da düşünmüyorum. örnek olarak deniz yolculuğun ya korsanlar saldırır ya bir deniz canavarı yada ejderha. biraz daha hayal gücü olan biriyse girdaba kapılan bir gemi su altında bir yere gider. bunu ilk oynattığım oyunda bile düşünmüş daha sonra kitapta okunyunca şaşırmıştım. rais olayı ayrı bir muamma hala neden bu kadar sevildiğini çözemiyorum..ikinci üçleme biraz daha iyi yazarlar biraz deneyim kazanmış ve oyun mantığı olmayınca biraz tasfir ve anlatıma önem vermeye başlamışlar. ondan sonra dl yazılan birkaç iyi kitap var ama artık insanları sömürmeye varmış olay gereksiz çok kitap çıkarmışlar. türkçeye çevirilmekte olan geçmiş olayları anlatan kitaplar da ayrı bi konu iki kişinin yarattığı karakterleri alıp başkaları onların geçmişini yazıyo ki tutarsızlık ortaya çıkmış.
ilk serilerden biri olması avantajı var yeni başlayanlara çok çekici gelebilecek güce sahip ama kesinlikle o kadar iyi değiller. şu yıllarda aynı kitaplar yazılsaydı yüzlerine bile bakılmazdı bu reklamı yapılarak sunulması başarılışmış gibi görünmesine neden olmakta. birçok iyi seriyi okuduktan sonra dl kitaplarına başlayan birinin o seriyi sevebileceğini düşünmüyorum. özellikle lotr le karşılaştırılması söz konusu bile olamaz...
bi kere "lotr'la karşılaştırmıyorum bile" demek bnce son derece yanlış...(tabii ki bu benm fikrim)...
ayrıca (senin de dediin gbi);bu zamanda diil de daha önceden yazıldığını ve oynadıkları oyunu yazıya döktüklerini göz önünde bulundurursak kurgunun mükemmelliği hemen kendini belli ediyor...ayrıca tabii ki de bir grup kahramanın içinden 2-3 tanesini önplana çıkartçak...bunun 2 nedeni war;1.si,kahramanların karakter farklılıkları...2.si,eğer bütün elemanları önplana çıkartmaya kalkarsa,konu iyice dağılacak,asıl konudan uzaklaşılacak,kitaplar kalınlaşacak ve okuyucu sıkılmaya başlıyacak!!!---DL'de de nası sıkılcaksan
benim hakkımda yazdıklarımdan daha fazlasını bilmen gerekir onları söyleyebilmek aynı şekilde benim senin ve başkaları için. marjinallikle alakam yoktur tanıyanlar bilir..
benzer şeyi ben de sizin için söyleyebilirdim. dlyi okumuş başka kitap okumamış aşırı fanatik haline gelmiş ve her söylenen için korumacı tavır sergileyenler dlyi abartıyo da yazabilirdim ama bunun böyle olmadığını biliyorum...
lotr için söylediğim sözünde arkasındayım. orda o konu üzerine dönen tartışmada lotr bana göre daha iyi olduğunu ve önceki yazdıklarımdan dolayı bu konu hakkındaki fikirlerimin tahmin edilebileceğini düşünerek yazıp geçtim. bunun yanlış olan bir yeri yoktur. bile kelimesinin kullanılması bunu ifade etmek içindir. dlyi aşağılamak için değil.daha önce yazarken daha sert yazardım ozaman.
o yazıdakilerin neredeyse hepsi daha önce diğer arkadaşlarım belirttikleri görüşleri okuyarak yazdığım şahsi fikirlerimdir. 2-3 karakterin üzerine gidilmiş diye yazmamın nedeni başka bir arkadaşımızın karakter analizi çok ii çok derin işlenmişler diye yazmasından dolayı kaynaklanmaktadır.diğerleri için de ayrı ayrı nedenlerini yazmama gerek yok sanırım tekrar buna dikkat edilecek olursanız fark edersiniz. daha önce yazılmamış bir konuyla ilgili çok fazla birşey yazmadım.
önyargılı gibi yazmamın nedenine gelince madem yazılarımı okuyorsun o zaman beni çok daha iyi anlıyacağına eminim dnd ile ilgili yazdıklarımda da sistemin kalıplarına sıkışıldığı için hayal gücü etkeni unutmuş insanların tartışmalarına değişik bir bakış açısı getirmeye çalıştım. dl konusunda kötü olduklarını düşünmüyorum ki dl frpye yeni başlayanların mutlaka okuması gereken seridir, ama olduğundan fazlası olarak yansıtıldığını düşünmekteyim. raistlin karakteri ilk üçlemede kesinlikle çok fazzla analiz edilrek yazılmamıştır herkesiz söyladiğinin aksine. eğer öyle olsaydı karkaterle ilgili daha sonra yazılan şeyler bu kadar tutarsız olmazdı. bazı şeyleri daha objektif göremediklerini düşündüğüm arkadaşlar için ki bu çok normaldir aynı şey benim için de geçerli aşkın gözü kördür, bu sebeple belki biraz radikal yaklaşmış görünebilirim.
okuyanlar tasfir sevmiyodur lotr sevmez dl yi sever. buna bişey demem ama biri dlnin tasfirleri çok iyi lotr değil derse ozaman birley yazmak zorundayımdır. bilgisi olmayan insanlar bunları okuduğunda ona göre davranırlar.dl en iyi seri diyen arkadaşın görüşü kendisinindir saygı duyarım ama okuduklarım arasında diye belirtmelidir ki ben bir karşılaştırma yapabileyim. bütün serileri okumuş mu ki bunu söyleyebiliyor.
ayrıca yazdığın için teşekkürler sayende düşüncelerimi daha farklı anlatmaya çalıştım.bu yazdıklarım içinde de anlaşılmayan bir nokta yada tartışılmak istenen bir konu olursa seve seve yazmaya hazırım daha önce diğer başlıklarda yazdıklarım içinde böylemi düşünülüyor acaba. sabırla okuyanlara teşekkürler...
saygılarımla...
benzer şeyi ben de sizin için söyleyebilirdim. dlyi okumuş başka kitap okumamış aşırı fanatik haline gelmiş ve her söylenen için korumacı tavır sergileyenler dlyi abartıyo da yazabilirdim ama bunun böyle olmadığını biliyorum...
lotr için söylediğim sözünde arkasındayım. orda o konu üzerine dönen tartışmada lotr bana göre daha iyi olduğunu ve önceki yazdıklarımdan dolayı bu konu hakkındaki fikirlerimin tahmin edilebileceğini düşünerek yazıp geçtim. bunun yanlış olan bir yeri yoktur. bile kelimesinin kullanılması bunu ifade etmek içindir. dlyi aşağılamak için değil.daha önce yazarken daha sert yazardım ozaman.
o yazıdakilerin neredeyse hepsi daha önce diğer arkadaşlarım belirttikleri görüşleri okuyarak yazdığım şahsi fikirlerimdir. 2-3 karakterin üzerine gidilmiş diye yazmamın nedeni başka bir arkadaşımızın karakter analizi çok ii çok derin işlenmişler diye yazmasından dolayı kaynaklanmaktadır.diğerleri için de ayrı ayrı nedenlerini yazmama gerek yok sanırım tekrar buna dikkat edilecek olursanız fark edersiniz. daha önce yazılmamış bir konuyla ilgili çok fazla birşey yazmadım.
önyargılı gibi yazmamın nedenine gelince madem yazılarımı okuyorsun o zaman beni çok daha iyi anlıyacağına eminim dnd ile ilgili yazdıklarımda da sistemin kalıplarına sıkışıldığı için hayal gücü etkeni unutmuş insanların tartışmalarına değişik bir bakış açısı getirmeye çalıştım. dl konusunda kötü olduklarını düşünmüyorum ki dl frpye yeni başlayanların mutlaka okuması gereken seridir, ama olduğundan fazlası olarak yansıtıldığını düşünmekteyim. raistlin karakteri ilk üçlemede kesinlikle çok fazzla analiz edilrek yazılmamıştır herkesiz söyladiğinin aksine. eğer öyle olsaydı karkaterle ilgili daha sonra yazılan şeyler bu kadar tutarsız olmazdı. bazı şeyleri daha objektif göremediklerini düşündüğüm arkadaşlar için ki bu çok normaldir aynı şey benim için de geçerli aşkın gözü kördür, bu sebeple belki biraz radikal yaklaşmış görünebilirim.
okuyanlar tasfir sevmiyodur lotr sevmez dl yi sever. buna bişey demem ama biri dlnin tasfirleri çok iyi lotr değil derse ozaman birley yazmak zorundayımdır. bilgisi olmayan insanlar bunları okuduğunda ona göre davranırlar.dl en iyi seri diyen arkadaşın görüşü kendisinindir saygı duyarım ama okuduklarım arasında diye belirtmelidir ki ben bir karşılaştırma yapabileyim. bütün serileri okumuş mu ki bunu söyleyebiliyor.
ayrıca yazdığın için teşekkürler sayende düşüncelerimi daha farklı anlatmaya çalıştım.bu yazdıklarım içinde de anlaşılmayan bir nokta yada tartışılmak istenen bir konu olursa seve seve yazmaya hazırım daha önce diğer başlıklarda yazdıklarım içinde böylemi düşünülüyor acaba. sabırla okuyanlara teşekkürler...
saygılarımla...
-
Dreamscape
- Kullanıcı

Arkadaşlar ben Ejderha Mızrağını'nın hiçbir kitabını okumadım ilk kitabın adı ne ve kitapların sıralarını yazarmısınız..
Alakası yok belki amma ben ilk Fantastik kitap olarak Harry Potter'ı okudum hem severim hemde nefret ederim.Sonrada LOTR serisi ve tüm ilgili kitaplar en sevdiğim kitaplarda LOTR serisindendir.
Alakası yok belki amma ben ilk Fantastik kitap olarak Harry Potter'ı okudum hem severim hemde nefret ederim.Sonrada LOTR serisi ve tüm ilgili kitaplar en sevdiğim kitaplarda LOTR serisindendir.
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
İlk kitabı Güz Alacakaranlığı Ejderhaları, sonra Kış Gecesi ve İlkbahar şafağı diye devam ediyor. Bu üçlüden sonra grup iyice dağılıyor ve karakterler için özel seriler çıkıyor. Ben bütün kitaplarını okumak yerine sevdiğim karakterlerin kitaplarını okudum. Forumda biryerlerde Dragonlance hangi sırayla okunmalı gibi bir topic vardı ama nerde olduğunu hatırlamıyorum.
Kitabı okuyacaksan Raistlin'e dikkat et, büyük adam olacak o
Kitabı okuyacaksan Raistlin'e dikkat et, büyük adam olacak o
setsuna nın dediği topiğin linki:
http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... b04b6eed21
http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... b04b6eed21
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
-
Aredheliquas
- Kullanıcı

bence kesinlikle mükemmel her ne kadar LOTR bu işin babası olsa da ben DLyi ona tercih ederim......özellikle de efsaneler üçlemesi bitirir adamı oku oku bıkmazsın falan...
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
- Blackthorn
- Kullanıcı

Ejderha mızrağının filmi yapılacak.Animasyon filmi.(FF advent children gibi olursa hatta daha da iyi hoş olur.özenerek baştan savma değil yani.
) )Seslendirenler çoğu belli olmuş.Animasyon olması çok iyi.Çizgi film değil film değil.Film olması kötü olurdu.Raistlin diyince aklıma raistlini oynayan adam gelirdi.Bazı kişilerede öyle.Savaş sahnelerinde zorlanırlardı.Kesmeler çıkartmalar yaparlardı.
Neyse.Bence UD den sonra en iyisi DL.(UD her zaman benim gözümde 1 numara favorim
Ama kendini tekrar etmesi,küçük olması falan kötü.
Neyse.Bence UD den sonra en iyisi DL.(UD her zaman benim gözümde 1 numara favorim
-
ElessarTelemnar
- Kullanıcı

Bence Raistlin'i iyi laf sokan,sivri dilli ve tecrübeli biri oynamalı çünkü bu kadar mükemmel bi karakteri rezil rüsva etmesinler
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yani yüzüklerin efendisindeki smeagolounm hareketlerini yapan arkadaşınki gibi raistlin'inkinide gerçek birisi yapmalı gibime gelio
Mod==>mesajlar birleştirilmiştir.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yani yüzüklerin efendisindeki smeagolounm hareketlerini yapan arkadaşınki gibi raistlin'inkinide gerçek birisi yapmalı gibime gelio
Mod==>mesajlar birleştirilmiştir.