şüphelenmek için ikisini birden olması gereksiz sadece kılık değiştirdiğini öğrenmesi inandırıcılığını sarsacaktır hemde oldukça. İkisinin atılması makul değil. Ama ben dm olsam ne uygulardım:
bir spot çek attırırdım kıyafetinde ya da kılığındaki garipliği sezebilmesi için. Eğer spot çekte başarılı olursa ondan sonraki sense motive checkine baya kolaylık sağlardım...
Sense motive Vs Spot
bence sense motive atılmalı. spot bir savaşçıda olması gereken bir özelliktir ama savaşçı yerine bir hırsız yada bard kılık değiştiren birini fark edebilir sense motive kullanarak. kılık değiştiren kişi o skilli aldığına göre makyajı yada vesairesini düzgün yapmış kabul edilmeli ve spot ile bir farklılık tespit edilmemelidir ki kılık değiştirmenin bir anlamı olsun.
ayrıca kılık değiştirmeleri de zarla fark etme konusuna ben zaten baştan karşıyım rol yapmak daha önemli kılık değiştiren kişi skilli varsa girdiği kılığa aykırı birşey yaparsa karşısındakilerin bunu anlaması önemli biraz zar olayından uzaklaşılıp role önem verilmeli diye düşünüyorum.
eywallah...
ayrıca kılık değiştirmeleri de zarla fark etme konusuna ben zaten baştan karşıyım rol yapmak daha önemli kılık değiştiren kişi skilli varsa girdiği kılığa aykırı birşey yaparsa karşısındakilerin bunu anlaması önemli biraz zar olayından uzaklaşılıp role önem verilmeli diye düşünüyorum.
eywallah...
Ama her zaman oyuncu kılık değiştirmez değil mi dm de oyuncuların karşısına böyle kişiler çıakrtabilir.Rhuben wrote: ayrıca kılık değiştirmeleri de zarla fark etme konusuna ben zaten baştan karşıyım rol yapmak daha önemli kılık değiştiren kişi skilli varsa girdiği kılığa aykırı birşey yaparsa karşısındakilerin bunu anlaması önemli biraz zar olayından uzaklaşılıp role önem verilmeli diye düşünüyorum.
Rol yapmaya göre başarı- ya da başarısızlığı ben de destekliyorum ama bazı noktalarda işi bir olasılık faktörüne bağlamak gerekebiliyor gerçekten. Zar da bu işe yarıyor zaten. İyi rol her zaman atılacak zarlara eklenen puan olarak da karşısına çıkabilir oyuncunun.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
tabiki önemli olan önce rolplay bakılmalı. şahsen oyunlarımda iyi rp yapanlara zar attırmam bile kötü yapanlara attırmayacağım gibi ama ne kötü ne ii diyemeceğim bazı kararsız kaldığım durumlarda zar attırıyorum elbette. sadece rpnin ön plan tutulması gerektiğini belitmeye çalıştım yazdıklarımda. sonuçta rp yapılabilecek çok az skill var onları iyi kullanalım ki oyun barbuta dönmesin. umarım yeteri kadar anlatabilmişimdir düşündüklerimi.... 
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Biraz geç kalmış bir cevap olacak ama iletişime geçene kadar sense motive atılmıyor. Zaten ikisi hiç konuşmayacak karakterlerse sadece yanından geeçrken görür ve acayip bir şey gördü mü diye spot atılır. Eğer adam bir şeyler görmüşse ve kılık değiştirmiş adam da kılığına göre davranmaya devam etmeye çalışırsa +2 sinerji alır blöfteki 5 rank'inden. Eğer konuşmaya geçerse iş olay bluff-sense motive olayına döner.
Ã?rneklersek: Hırsızımız aristokrat kılığında şehrin elit kesimine girmiştir. Oradaki dükkan sah,plerinden biri görür hırsızın uzun elbisesinin altından zor görünen dandik ayakkabılarını. Burada şüphelenir adamdan. Eğer hırsız da görüldüğünü anlamışsa duruşunu dikleştirir, adımlarını daha sertçe vurur vs.. ve +2 sinerji alır. Sonra hırsız adamın yanına gider alışveriş için. Hırsızımız aristokrat gibi davranmaya başladığı anda da bluff-sense motive kapışması başlar. (Duruma göre hırsız kafasına odunu da yiyebilir.
)
Ã?rneklersek: Hırsızımız aristokrat kılığında şehrin elit kesimine girmiştir. Oradaki dükkan sah,plerinden biri görür hırsızın uzun elbisesinin altından zor görünen dandik ayakkabılarını. Burada şüphelenir adamdan. Eğer hırsız da görüldüğünü anlamışsa duruşunu dikleştirir, adımlarını daha sertçe vurur vs.. ve +2 sinerji alır. Sonra hırsız adamın yanına gider alışveriş için. Hırsızımız aristokrat gibi davranmaya başladığı anda da bluff-sense motive kapışması başlar. (Duruma göre hırsız kafasına odunu da yiyebilir.
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..- darkflarer
- Kullanıcı

-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Disguise skill'ine 5'ten fazla vermiş bir kişi kılık değiştirip değiştirilmediğini anlamak için(tabi DM'e belirtmesi lazım bana göre) spot'a +2 alabilir gayet mantıklıdır bana göre. Ama sense motive +2 alması pek yakışık almaz çünkü disguise'dan sonra iş biraz yalan söylemeye ve taklit yapabilmeye geçiyor bunlar için normal Sense Motive olmalı. Gerçi başlığı çok okudum ve o yüzden kafam bulandı, şimdi kim ne demiş, dememiş uğraşamadım. Benim düşüncem budur...
Saygılarımla...
Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...