Titan Quest

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
Post Reply
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Titan Quest

Post by burock »

Diablonun karşısında günlerini heba etmiş arkadaşlar vardır aramızda. Tam olarak onlara hitap eden bir oyun var elimizde: Titan Quest.

Diablo 3 hakkında belli olan çok bi şey olmadığı zamanlarda, "işte diablo 3 screenshotları" adı altında bu oyunun screenshotları yayımlanmıştı. Oyun da gerçekten "diablo klonu" olarak tabir edebileceğimiz klasmanda bir oyun.

şu ana kadar oyunu pek oynayamadım, o nedenle bu bir inceleme yazısından çok duyuru yazısı olarak kalsın, oynadıkça fikirlerimi aktarırım.

http://www.titanquestgame.com/
War, war never changes...
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

Sitesinde 'şu-öyle' bir gezdim hoşuma gitti.
Konusu itibariyle Eski Yunan ve Mısır da geçiyor.
Bir oynama isteği uyandırdı.
"Kötü olan, amaca ulaşmak için yapılması gereken kötülük değil, kötülüğü becerememektir ve kınanması gereken de budur."
Niccolo Machievell
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

Oyunu aldım az cok oynadım. Diablo 2 nin uc boyutlu ve "mastery" lerinin biraz daha çeşitli olduğu oyun denebilir. Hatta nerdeyse aynısının üç boyutlusu denebilir. Antik Yunan ve Mısır da geçiyor. Ã?yle aynı ki "experience shrine" lar bile var :D
Neyse bu kadar taklit bir oyun olması dışında hoş bir oyun.
burock arkadaşımızın dediği gibi diablo seviyorsanız alın oynayın.
"Kötü olan, amaca ulaşmak için yapılması gereken kötülük değil, kötülüğü becerememektir ve kınanması gereken de budur."
Niccolo Machievell
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Aldım oynadım,sıkıldım.Karakter gelişimi sınıfların seçilişi vs. hoş olmuş,grafikler güzel,habire item düşüyor ama baba yaratıklardan doğru dürüst bişey bulamıyorsun...eh başkada söylenecek bişey yok.
İsim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Ben bu oyunun online olup olmadığını merak ettim ? Acaba online mi ?
Ultima bırakılmaz, ara verilir ;)
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

bu arada bu oyunu mu tercih edersiniz yoksa Dungeon Siege 2 yi mi?

hala bu oyunu alayım mı almayayım mı bilmiyorum. karşılaştırma yapabilmek açısından bu soruyu sordum...

Teşekkürler...
To Live is To Die!
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

bu oyunu ilk zorluk seviyesinde bitirdim, hemen bişiler karalıyım

klon oyunların en büyük -belki de tek- avantajı olan, öncü oyuna yapılan geribildirimlerden faydalanmanın hakkını vermiş bir oyun bu.

oyunu tasarlayan ekip sanki, diablo 2 de insanları üzen, can sıkıcı olan şeyler nelerdir toparlamış, grafikleri ve settingi değiştirip önümüze bu oyunu koymuş gibi. özellikle, bazı şehirlerde bulunan mysticlerin, para karşılığında, daha evvelden harcadığınız skill pointlerinizi size geri vermesi özelliği, karakter geliştirmede yaşanan skill point biriktirme gerilimini engellemiş. başka bir nokta da, dps, yani damage per second istatistiğinin eklenmesi. şerefsizim aklıma geldiydi demeyeceğim; ama diablo 2 de karakterimin eline hızı düşük; fakat damage canavarı bir silah verdiğimde hep yaşadığım bir sendromu bertaraf etme açısından faydalı bir çalışma olmuş.

öte yandan, oyunda art ve cinematics yönünden büyük eksiklikler var. nerde seneler ewel çıkan diablonun cinematicleri dedirtiyor; çünkü oyunda bir tane bile cinematik yok. bu durum, oyunu tekdüze ve biraz da amaçsız hale getiriyor. sadece texture ve müzik değiştirerek oyuncuya ilerleme hissi verilemez. aralarda önemli bir şey başarıldığında bir cutscene ile oyuncunun ağzına bir parmak bal çalmak lazımdır.

Neticede en azından en düşük zorluk seviyesinin oynanıp oyunun ne menem bişiy olduğunun görülmesi taraftarıyım. zaten daha üst zorluklarda devam etme ihtiyacı duyacağınızı sanmıyorum.

yalnız ısrarla v1.08 yüklenmeden oyunun oynanamaz derecede göçtüğünü belirteyim.
War, war never changes...
Thundorius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Thundorius »

hala diablo 2 oynuorum titan quest i de ark da gördüm klonlardan çok oyunların kralını oynamayı tercih ederim. :D
VENOMVALEK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VENOMVALEK »

Titan Queste Bİr sans verın
aglotvenom
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

Bol class olması güzel ama benim grafikleri pek hoşuma gitmedi ne biliim daha iyisini yapabilirlermiş gibi geldi???
To Live is To Die!
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

ya bu oyunu nedense ben çok stabil çalıştıramadım oblivionda bu kadar sorun yaşamamıştım

oyunun motoru fena diil ama hareketler animasyon konu sürükleyicilik ve silahlar ve skiller çok acayip kötü olmuş beğenmedim zaten zırt pırt kapanıo oyun

yok abi böle oyunları sürüyorlar önümüze alın size diablo 2 taklidi bir oyun daha

gel neverwinter nights 2 gell...
emerus "druid of elderlights"
was here...
Dalmer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dalmer »

Büyük bir hevesle oynadım oyunu ama daha en başında epey sıktı zira zamanında saatlerini diyablo başında öldürmüş biri olarak bu kadar taklit bir oyun görmedim ayrıca questleri klasik görevler seçilen sınıfa göre görev verilse çok daha güzel olabilirdi
One Day You Will Be Death...

Why Not Today?
Phoibos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Phoibos »

Oyun orjinal alınmadığı takdir de oyundan atmalara yol açabiliyor. Orjinalinde ise böyle bir sorun yok. Ben oyunu 1. zorluk seviyesinde bitirdim. 2. zorluk seviyesinin sonlarında sıktı yeter artık dedirtti. Ama beni oyalamayı başardı bi süre. Güzel bir oyundu. Özellikle konusu, mitolojileri incelemesi falan hoşuma gitti. Bir şans verin bence de bi süre sizi oyalar.
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

orjinalde çok pahalı be hocam....
emerus "druid of elderlights"
was here...
Post Reply