Karınca hedefine asla varamaz ama limitte bakıldığı zaman kalan mesafe çok az olduğunda hedefe varmış demektir.
Zenon paradoksunun büyülü yanı aslında olduğunu bildiğimiz bir şeyi ( karıncalar hedeflerine varırlar) olmadığını söyleyen bir cümleyi öyle bir şekilde kuruyor ki en azından insan onun yanlış olup olmadığı konusunda bir süre emin olamıyor.
paradokslar
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Bu başlıktaki mesajları yeni okudum. Yanlış bilgi görünce de düzeltmek istedim. Newton yasaları çökmemiştir. Aksine makro dünyadaki olayları açıklayabilmek için hala o yasalardan yararlanırız. Ama atomaltı dünyaya geçtiğimizde Newton yasaları ve dolayısıyla klasik mekanik, olayları açıklamakta yetersiz kaldığından devreye kuantum mekaniği girer...Firble wrote:Zaten paradokslar eğer gerçekten paradokssa sanırım belirlenmiş kurallarla çözülemiyor. Ve tüm sistemi değiştirmek gerekiyor. Fizikteki pek çok teori bildiğim kadarıyla böyle çökmüş.
Sanıyorum Einstein Newton kanunlarını da böyle çökertmişti. Tabii sonra somut kanıtları da bulunmuştu göreceliliğin..
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
-
Lord_Feanor
- Kullanıcı

hmm neler varmış burda
dikkat bu bu paradoks benim değil Demokritos un, şöyle ki;
"bir koniyi yatay doğrultuda(yüksekliğini) iki parçaya böldüğünüzde bildiğiniz gibi bir koni bir de kesik koni elde edersiniz bu durumda kesik koninin üst(küçük) tabanıyla koninin tabanının alanları birbirine eşitmidir??"
- eğer eşitse o zaman bu cisim koni değil silindir olur,
- yok eğer eşit değilse o zaman koninin yanal yüzeyi düz değil merdiven gibi basamaklıdır ancak bu basamakların yüksekliği yoktur
işte böyle..
ha bi de şu var; "tanrı" bu hepsinden beter
dikkat bu bu paradoks benim değil Demokritos un, şöyle ki;
"bir koniyi yatay doğrultuda(yüksekliğini) iki parçaya böldüğünüzde bildiğiniz gibi bir koni bir de kesik koni elde edersiniz bu durumda kesik koninin üst(küçük) tabanıyla koninin tabanının alanları birbirine eşitmidir??"
- eğer eşitse o zaman bu cisim koni değil silindir olur,
- yok eğer eşit değilse o zaman koninin yanal yüzeyi düz değil merdiven gibi basamaklıdır ancak bu basamakların yüksekliği yoktur
işte böyle..
ha bi de şu var; "tanrı" bu hepsinden beter
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm