Hırsızlık ve Diller

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
Post Reply
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Hırsızlık ve Diller

Post by Sylvos »

Belki de hırsız olarak başlayan oyuncuların en çok zorlandığı durum dil seçimidir.

Zeka yapıları gereği bir hırsızın sizce hangi dilleri bilmesi faydalı olur? Ben buçukluk ve gnomların (ve de varsa bağlı olduğu loncanın gizli bir haberleşme veya işaretleşme dili) dillerini bilmesini 1. koşulda buluyorum.

Peki ya diğerleri için ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum :wink:

Hadi tartışalım :) ...
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Buçukluk dili bilmem hem iş anlaşmalarında artı puan olacaktır, hem de işlerinin ehli meslektaşlarımız tarafından arkamızdan iş çevirilme ihtimalini azaltacaklardır.

Gnomca ise benim gibi büyüyü sevmeyen ve mekanik ile simya gibi doğal yöntemlere bayılanlar için idealdir.

Bunların dışında ne kadar çok dil bilirseniz o kadar avantajlı olursunuz değişik iş anlaşmalarında ve bilgi toplama süreçlerinde. Elfçe, cücece, orkça, goblince olabilir mesela. Biraz da yaşadığınız çevredeki iş olanaklarına bağlı. Haa, bir de Thieves' Cant'i eklemeliyim. Sitemizin indirilecekler bölümünde mevcut. ;)

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Zoka
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Zoka »

Bencede en önemlisi buçukluk dili. Bi hırsız olduuma göre buçukluk tanıdıklarımın olma ihtimali yüksek zaten ve en iyi hırsızlar onlar oldukları için fikir danışılması yerinde olur kanaatindeyim... :idea:
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

büyülü tuzaklar için rün bilmek de gerekir gerçi o knowledge arcana galiba ama neyse artık :roll:
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

mümkün mertebe hareket ve vücut lisanları + dudak okumak önemlidir. Spymaster diye bir class var onda kısa kısa bilgiler vermişler bir bakınız.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Dragonfire wrote:mümkün mertebe hareket ve vücut lisanları + dudak okumak önemlidir.
Kesinlikle. Birde bunun dışında, diyarlarda bölgeler arasında bazı yerel diller mevcut bu yerel dillerinde öğrenilmesi önemlidir, tabi rasgele öğrenmek değilde size en çok ekmek çıkan bölgelerinkini öğrenmek önemlidir :).
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

bir rouge aslında her dili öğrenmelidir bakınız Jarlaxle ejderha dili bilem biliyo, ama en gereklileri goblin dili, ortak dil (aslında bunu yazmasakta olur nasıl olsa herkes bilir bunu), orman ve ay elfçesi, ejder dilide bir ejderle karşılaşınca onu kandırmak için iyi bir fikirdir ayrıca buçukluk dilide fena kaçmaz ama imkanı varsa drow dilini hatta duergar dilini bile öğrenmelidir ne de olsa bir rouge herkesle çalışabilir.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Rogue ye ozanlar da giriyor sanırım. Aslında duruma yerine göre değişir demek sanırım çok genel bir cevap olacak. Ama özellikle ozanların en ilginç ve en kapalı birkaç ırkın dilini bilerek kendilerini geliştirebilirler. Kara elfler gibi mesela...

Hırsızlara gelince ortak lisan ya da insan dili kesinlikle ırktan bağımsız ilk seçim. Hangi ırktansa o dili bilmesi de gerekir çünkü en iyi onların arasına karışır. Onun dışında özel durumlar haricinde mantıklı olan ırkının iletişim halinde olduğu en anlayışla karşılanacağı ırkların dillerine yönelmektir.

Diye düşünüyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

dudak okuma flm cidden önemlidir ama bence her dili bilmelidir hemen hemen.
mel gibson 'ın cesur yürek'inde olduğu gibi, bazen bir dil bilmek karsıdakinin dikkatini inanılmaz bir biçimde cekebiliyor.
dil olayı cok önemli bence
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Firble wrote:Rogue ye ozanlar da giriyor sanırım. Aslında duruma yerine göre değişir demek sanırım çok genel bir cevap olacak. Ama özellikle ozanların en ilginç ve en kapalı birkaç ırkın dilini bilerek kendilerini geliştirebilirler. Kara elfler gibi mesela...

Hırsızlara gelince ortak lisan ya da insan dili kesinlikle ırktan bağımsız ilk seçim. Hangi ırktansa o dili bilmesi de gerekir çünkü en iyi onların arasına karışır. Onun dışında özel durumlar haricinde mantıklı olan ırkının iletişim halinde olduğu en anlayışla karşılanacağı ırkların dillerine yönelmektir.

Diye düşünüyorum.
Firble 2nd editionda Ozanlar rouge olmuyor ama rouge özellikleri var bayaa, 3rd editionda da rouge değiller haliyle ama 3d editionda rougeların büyü yapan halleri gibiler o yüzden ha rouge olmuş ha ozan pek farketmiyo. (oyunları ingilizce oynayanlar ama bilmiyenler için Ozan: Bard )

Ben hala fiktimden şaşmadım her dili bilmeli bence rougelar çünkü herkesle bağlantıya geçmek önemli bir şeydir bir rouge için ayrıca dikkat dağıtabilen bir şeydir diller mesela bakınız Kristalin Hizmetkarı kitabına orada (spoiler var) Jarlaxle kırmızı ejderi ejder dilinde konuşarak nasılda şaşırtıyor, sonra gariban ejderha ne olduğunu anlamadan saldırıya uğruyor, o hesap yani.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

şimdi şöyle dil bilmek sonuçta güzeldir. Ã?ğrenebilsem ben de epey dil öğrenmek isterim. Ama sonuçta insanın ya da başka ırkın sınırları oluyor. O zaman da önce hangi dil diye sormak durumunda kalıyor kendisine... Tabii durum loncaya ya da bağlı bulunduğu örgütün ( mesela eşkiyalar) yapısına göre değişe de bilir. Tabii yerine göre de... Mesela bir eşkiya çetesi o bölgeden geçen kervancıların konuştuğu dili bilmeli ki onlar ilerlerken saklandıkları yerden ne taşıyorlar ne tip savunmaları var öğrenebilsinler.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

Bence en önemli olan diller; Buçuklukca, Elfçe, Cücece ve Drowca'dır.Tabi Ejder Dili de önemlidir.Eski yazıt olsun, rünler olsun önemli olanları Ejder Dili ile yazılıyor.

İşaret dili, dudak okuma vb. saymıyorum bile onlar zaten şart.

Ne demişler bir dil bir insan, iki dil bir insan bir de diğer ırk.(Yaptığım en kötü kapanış yazısı oldu be ben bir süre yazılara ara vereyim en iyisi.)
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bana göre bir hırsız anayurdunda konuşulan dil dışında komşu ırkların, halkların dillerini bilmelidir çünkü genel olarak onlara iş yapar.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

Hırsızlıkta dil konusu önemlidir önwmli olmasınada int. skoruna bakıyor bildiğim kadarıyla birde feat ile alınabiliyordu dil galiba ama dil öğrenmek için feat feda etmek mantıksız gleiyor bana bu arada jarlaxle dil bilmesinden kaynakalanan bir meseleden değilde büyülü bir broş aracılığıyla tüm dilleri konuşuyor biliyorum ben.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Evet intelligence skoruna bakıyor, genel olarak hırsızlar daha çok yetenek puanı kazanmak için bu skoru yüksek tutarlar, bu yüksek skor sayesinde de daha çok dil bilirler. Zaten dil konusu da önemlidir hırsızlar için. Jarlaxle konusu hep ayrı :)
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Post Reply