Yüksek Büyücülük Kulesi Sınavı ve Raist
Yüksek Büyücülük Kulesi Sınavı ve Raist
Hepinizin bildiği gibi ejderhamızrağı dünyasında büyüyle ilgilenler gerçekten büyücü olabilmek için bir sınava girerler.Okuduğum kaynaklara göre bu sınav sonunda büycünün hangi büyü tarikatına mensup olacağıda belli olur.Raistlin sınavı geçtikten sonra kırmızı cüppeliydi ama daha sonra siyah oldu. Bu nasıl oluyor? Acaba benim eksik bir bilgimmi var yoksa kaynakmı yanlış?
Büyünün 3 büyük tanrısı'nın tane ayı vardır. Bunlar Lunitari(kırmızı) Nuitari(siyah) ve Solinari(beyaz)'dir.
İyiliğe eğilimli büyücüler büyülerini Solinariden
kötülüğe eğilimi olanlar Nuitariden
iyi ya da kötü bir eğlimi olmayan neutral büyücüler ise Lunitari'den büyü gücü çekerler. "Sınav" sırasında bu 3 tanrıdan biri büyücüyü kabul eder ve büyücü o tanrının renginde bir cüppe giymek zorundadır. Büyü sözleri arasında çok ufak bir fark vardır. Bir büyüyü yaparken bir fi ya da fü sesi büyünün çekileceği farklı bir ayı belirtir. Bir büyücü her aydan da büyü çekmeye çalışabilir ama büyünün tanrıları kendilerine hizmet etmeyenleri kabul etmezler.
Raistlin'in durumunda ise siyah cüppeye geçmesinin sebebi Karanlık Kraliçe ile bir anlaşma yapmasıdır. Fistandantilusun kara büyü kitaplarını okuyan Raistlin bu eski ve çok güçlü büyüleri yapmak ve karanlığın güçlerini elde edebilmek için Takhisis yani Karanlık Kraliçenin hizmetine girdi. Böylece Karanlık kraliçenin oğlu Nuitari(Kara Ay) Raistlin'e kara cüppeyi giymesi karşılığında büyüsünü bahşetti. Raistlin hırsı yüzünden güç elde etmek uğruna kötülüğün ve karanlığın yolunu seçti. Dragon Lance tarihinde bunu yapan bir çok güçlü büyücü mevcuttur.
Genelde kırmızı cüppeli büyücüler tarafsız oldukları için kötü tarafa kaymaya daha meyillidirler ve birçok örneği görülmüştür. Bu yüzden de Krynn üzerinde en az güvenilen büyücüler kırmızı cüppelilerdir çünkü kara cüppeliler en azından kendi eğilimlerini giydikleri renk ile sergilemektedirler, kırmızılar ise tahmin edilemez ve güvenilmezdirler.
Kırmızı cüppelilerden beyaz cüppeye geçenler de olmuştur fakat buna çok az rastlanır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir...
İyiliğe eğilimli büyücüler büyülerini Solinariden
kötülüğe eğilimi olanlar Nuitariden
iyi ya da kötü bir eğlimi olmayan neutral büyücüler ise Lunitari'den büyü gücü çekerler. "Sınav" sırasında bu 3 tanrıdan biri büyücüyü kabul eder ve büyücü o tanrının renginde bir cüppe giymek zorundadır. Büyü sözleri arasında çok ufak bir fark vardır. Bir büyüyü yaparken bir fi ya da fü sesi büyünün çekileceği farklı bir ayı belirtir. Bir büyücü her aydan da büyü çekmeye çalışabilir ama büyünün tanrıları kendilerine hizmet etmeyenleri kabul etmezler.
Raistlin'in durumunda ise siyah cüppeye geçmesinin sebebi Karanlık Kraliçe ile bir anlaşma yapmasıdır. Fistandantilusun kara büyü kitaplarını okuyan Raistlin bu eski ve çok güçlü büyüleri yapmak ve karanlığın güçlerini elde edebilmek için Takhisis yani Karanlık Kraliçenin hizmetine girdi. Böylece Karanlık kraliçenin oğlu Nuitari(Kara Ay) Raistlin'e kara cüppeyi giymesi karşılığında büyüsünü bahşetti. Raistlin hırsı yüzünden güç elde etmek uğruna kötülüğün ve karanlığın yolunu seçti. Dragon Lance tarihinde bunu yapan bir çok güçlü büyücü mevcuttur.
Genelde kırmızı cüppeli büyücüler tarafsız oldukları için kötü tarafa kaymaya daha meyillidirler ve birçok örneği görülmüştür. Bu yüzden de Krynn üzerinde en az güvenilen büyücüler kırmızı cüppelilerdir çünkü kara cüppeliler en azından kendi eğilimlerini giydikleri renk ile sergilemektedirler, kırmızılar ise tahmin edilemez ve güvenilmezdirler.
Kırmızı cüppelilerden beyaz cüppeye geçenler de olmuştur fakat buna çok az rastlanır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir...
-
gandalfoftheday
- Kullanıcı

DL ve büyü
Bu konuda en başarılı öğrencim diyebileceğim Serina sizin başınızı ağrıtırdı (araştırma konusu bu yaz dl) ama ben de kısaca tanımlamaya çalışayım:
Ejderha mızrağı dünyasında büyücülerin inancı büyü tanrılarının her üçüne birdendir. Bunların ardından diğer tanrılar ve maddi dünya gelir. (Gri cübbeli büyücüler ve 5'th age'deki elementalistler hariç). Sınavda kaba tabirle "al, bunu giy, senin rengin bu" denmez. Sınav kişiye özeldir ve bınavı alacak olanın ruhunun derinliklerini öğrenmesi (yani eğitimin de ber parçası) içindir. Büyücünün hayat görüşündeki değişimler onu farklı noktalara taşıyabilir. Raist'in durumu Fistan yüzünden farklıydı ama temel aynı.
Çok uzattım, olmazsa özelde tartışırız. Yalnızca tüm sistemlerde büyücü sınıfını biraz daha ayrı tutmanız gerekir demeden geçemeyeceğim. Herkes inanabilir, herkes biraz dövüşüp hırsızlık yapabilir. Ama büyücüler... Günümüzde NASA'da çalışan o milyonda birlik tiplere benzetirsem sanırım daha iyi anlaşılır...
Ejderha mızrağı dünyasında büyücülerin inancı büyü tanrılarının her üçüne birdendir. Bunların ardından diğer tanrılar ve maddi dünya gelir. (Gri cübbeli büyücüler ve 5'th age'deki elementalistler hariç). Sınavda kaba tabirle "al, bunu giy, senin rengin bu" denmez. Sınav kişiye özeldir ve bınavı alacak olanın ruhunun derinliklerini öğrenmesi (yani eğitimin de ber parçası) içindir. Büyücünün hayat görüşündeki değişimler onu farklı noktalara taşıyabilir. Raist'in durumu Fistan yüzünden farklıydı ama temel aynı.
Çok uzattım, olmazsa özelde tartışırız. Yalnızca tüm sistemlerde büyücü sınıfını biraz daha ayrı tutmanız gerekir demeden geçemeyeceğim. Herkes inanabilir, herkes biraz dövüşüp hırsızlık yapabilir. Ama büyücüler... Günümüzde NASA'da çalışan o milyonda birlik tiplere benzetirsem sanırım daha iyi anlaşılır...
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
-
gandalfoftheday
- Kullanıcı

Elbette,Raistlin wrote:Ama cüppe rengi değişen büyücülerin olduğunu ve kırmızıların da genelde çok fazla siyaha kaydığı gerçeğini de kabul ediyorsun sanırım...
Sanırım tam olarak açıklayamamışm, ancak bir önceki mesajda ben de bunu dile getirmeye çalışmıştım. Cübbe bir seçimdir (büyü kullanıcısı ve tanrı arasında, karşılıklı bir seçim) ancak bu seçim sabah uyanıp bugü siyah cübbemi giyeyim, artık kötü olucam........... şeklinde komedi unsuru olamaz.
-
Baron_Sengir
- Kullanıcı

-
gandalfoftheday
- Kullanıcı

bu da bir düşünce
elbette bu da bir yorum ve fantastik dünyanın gizemi de biraz bu satır aralarındaki cevapsız sorularda gizli. Ancak raistlin tarihçelerini temel alırsak (çünkü bu kadar popüler bir karakterle ilgili aslı olmayan oldukça çok yazı var) Kulenin başı Par Salian'ın tercihi bu kadar naif değildi. Renir ki, karanlık kraliçe güçlerini tekrar toplamaya başladığında renkli ejderhalar uyanır. Bundan büyü tanrıçaları bir şekilde haberdar olur ve paladine rüyasında Par Salian'a platin ejder halinde görünür. Par sailan'dan yaklaşan tehlikeye karşı hazırlanmasını ve şampiyonunu seçmesini ister. Par Salian sınavdaki fistan'dan haberdardı. Ancak zaman azalıyordu ve her kılıcın iki keskin yanı vardır. Sonuç olarak yüce Astinius bile dünyanın kaderini değiştirme gücünden yoksundu. Hür irade ve Raistlin'in sınav öncesi seçimleri onu kırmızı cübbeye yaklaştırmıştı. Temel büyü eğitimi sırasında kendisine görünen büyü tanrılarından kırmızı ay tarafından yanıtları beğenilmişti. Binlerce gerekçe. Ama gerçeği kim bilebilir ki, tanrıların kendisinden başka...
Suçu tamamen Par Salian'a yüklemek bence hatalı olur. Sonuçta o da Raistlin'in ruhunda hem bir karanlık hem de bir aydınlık olduğunu bunları istediği zaman kendi özgür iradesiyle tercih ettiğini biliyordu. Raistlinin ruhunu lekeleyen kıskançlık ve güç hırsına yenik düşmeyeceğini ummaktan başka yapabileceği bir şey yoktu. Üstelik Par Salian bir büyücünün hangi renkteki cüppeyi giyeceğine kendisi kara vermiyor. Büyünün 3 tanrısından biri büyücünün hareketlerini kendine uygun bulursa "Tanrı ona kendi rengini veriyor". Par Salian'ı suçlamak istersek neden Raistlin'e sonsuza kadar her şeyi ölürken görmesini sağlayacak kum saati gözleri verdiğini ya da onu neden bu kadar küçük yaşta bu sınava soktuğunu ya da ejder asasını ona neden verdiğini sorabiliriz.Baron_Sengir wrote:Belkide Raistlin'e kırmızı cübbe verilmesi bir hataydı,ne dersiniz? Belki de büyücülük kulesinin başındaki eleman(adını unuttum şimdi)onun beyaz a kayabileceğini umdu ve o nedenle kırmızı vermeyi uygun gördü..
Bunun dışında Raistlin'in kaderini Par Salian'ın yaptığı seçimin değil kendi seçimlerinin etkilediği kanısındayım.
Tam bir Chaotic Neutral :evil :veerymad:
Tabii bu yalnızca benim kitap hakkındaki yorumum sizlerin ne düşündüğünü öğrenmek için sabırsızlıkla bekliyorum...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Kesinlikle raistlinin sınavını dikkatlice okudum.Öünkü bende büyük sınava hazırlanıyorum.Ve raistlininyaptıkları doğrultusunda fistandantilusu kandırmak,caramon u öldürmek ve kara elflere yardım etmemek onu iyilik ile kötülük arasında tuttu.Hareket ve davranışları sonucu çok güçlü bir büyücü olacağı belirlendi ve onun gücünün bir kısmının alınmasına en azından bir engel olması için sağlığını bozdular raistlinin..Tanrıların hepsiyle birden anlaşmıştı zaten küçük yaşlarda raistlin...o anlaşmada gülen solinari olsa bile nuitari kıs kıs sessizce gülüyo idi...İşte o anda zaten raistlinin kaderi çizilmişti...Hayatı boyunca kardesine muhtac olmak..
EST SULARUS OTH MITHAS
Tanrıların çok güçlü doğacak bir çocuğu (bir oduncu ile bir medyum'um oğlunu) dengeyi bozmaması için ikiye ayırdığı söylenir. Böylece ikiz kardeşler doğdu ve biri çok güçlü bir savaşçı diğeri ise inanılmaz zeki bir büyücü olacak ve denge bozulmayacaktı. Tanrılar'ın Raistlin'in kaderini zaten başından belirledikleri belliydi.
That which doesn't kill you, makes you stronger