Mr_Zombie wrote:Halfling'e verilen rapier "Halfling Rapier" arkadaşım. 1d4 ve size'ı küçük. öyle bilip bilmeden atlamasan da, sen biraz kitap karıştırsan keşke. Sazanlıktan ne zaman kurtulcanız sabırızlıkla bekliyorum. Ezbere oynamayın artık şu oyunu. "Hırsız hançer kullanır, savaşçı greatsword, büyücü cübbe giyer" mantığı çok tekdüze ve mekanik geliyor bana. Takmışsınız at gözlüğünü, sınıfları belli kalıplara sokmuşsunuz. İlla hançer mi kullanmak zorundayım hırsızsam. Kullanmıyorum! Nedir yani, tüm hırsızlar bi elinde hançerle mi doğdu.
Kullanma babacım. Niye kullanasın? Değişik karakter yarat, kimsenin bir şey dediği yok. Hırsız kavramının ne olduğuna bağlı. Ben "hırsız" diyince koridorlarda savaşan, dar arka sokaklarda dövüşen tipleri aklıma getiriyorum. Bunun için de kılıca çok sıcak bakmam. Oyunun mantığından çıkın da gerçek hayatta bir düşünün, slashing hiçbir silah dar alanlarda kullanılamaz çünkü savurmak için alan gereklidir. Ama ben şahsen rapier da kullanmazdım, çünkü kısa kılıca göre uzun ve gövdesi de hafif bükülebilir bir silah o. Rapier bence nobleların ve swashbucklerların kılıcıdır. İsteyen hırsız kullansın, ben hırsız oynasam kullanmam.
Mr_Zombie wrote:Farklı kombinasyonlarla oyunu daha zevkli kılabilirsiniz arkadaşlar. Kalıplara sokmayın artık şu karakterlerinizi. Sizin masa-üstü oyunlarınızı çok merak ediyorum. Durakta otobüs beklemek daha zevkli olsa gerek.
Herkes bir başkasının oyunu hakkında bu yorumu yapabilir. Klasik fantazya oynamayı seven biri de (o kalıplarla oynayan yani) pekala ki senin "farklı kombinasyonlar"ında sıkılabilir. Herkesin oyun oynama şekli farklıdır. İlla ki insanların senin üslubunla oynamasını bekleyemezsin. Yok böyle bir hakkın varsa bence DnD oynamayın, WoD oynayın...
Ne güzel. Birinin beni kutlayacağını bilsem, ben de rapiere kocaman kılıç diye.
Ki rapier 90 cm'den uzun olduğu için kocaman da sayılabilir. Kısa kılıcın boyunun iki feetten biraz fazla olduğunu göz önüne alırsak...
Hadi ben de koyayım bi rapier resmi, gelenek olsun...