FRP'ye Nasıl Başlanır ?

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Marka Ragnos
Kullanıcı
Kullanıcı

FRP'ye Nasıl Başlanır ?

Post by Marka Ragnos »

Bu soruyu kendim için değilde yakın bir arkadaşım için soruyorum..Ben pek anlatımda iyi değilimdir bu yüzden buradaki üstadlara sormaya karar verdim..Arkadaşım Fantastik hikayelere baya ilgili fakat nereden başlayacağını bilmiyor..Yani Forgotten Realms, D&D, Dragonlance vs gibi eserlerden hiçbirini okumamış..Ben okumasını tavsiye ettim ama genede daha fazla bilgi istiyor bu konuda..Yani sizin anlayacağınız bu adam işlenmemiş bir maden..Fakat neresinden işlemeye başlanacağını çözemedim ben..Hiç bir şey bilmiyor henüz..Sizce nereden başlamalı ?
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Step by step :

1- en temel fantazi öykülerini ver okumaya başlasın - ideal grup açısından Dragonlance serileri iyidir
2- serilere başlasın, o sırada devam eden bir oyunu izlemesi için çağır
3- daha sonra oyunun temel mantığını ve zar sistemini açıkla
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Marka Ragnos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Marka Ragnos »

Lixer wrote:Step by step :

1- en temel fantazi öykülerini ver okumaya başlasın - ideal grup açısından Dragonlance serileri iyidir
2- serilere başlasın, o sırada devam eden bir oyunu izlemesi için çağır
3- daha sonra oyunun temel mantığını ve zar sistemini açıkla
Elbette, adım adım mantığı en iyisi..Ã?nerin için teşekkürler..Başka önerileride dikkate alıp şu cevheri ortaya çıkarayım ben.. :)
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Tabii diğerlerini de dikkate alın, şimdiden kolay gelsin :)
Marka Ragnos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Marka Ragnos »

Lixer wrote:Tabii diğerlerini de dikkate alın, şimdiden kolay gelsin :)
Sağol, baya zorlu bir uğraş vericem ama değecek sonunda.. :)
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Bence farklı bir yöntem uygula. Benim önerim şudur:

1- Basit kurallarla, kendisini canlandıracağı küçük bir oyun oynat.

2- Sizin gruplarınızı izlet.

3- Oyuna yavaş yavaş kat.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

O arkadaşı direk oynayabileceği bir oyuna sok, zaten orda yavaş yavaş öğrenmeye başlayacaktır... Eğer FRP yi severse zaten devamıda gelecektir ve bu arkadaş kendisi okuyup araştırmaya başlayacaktır... Yani senin yapman gereken tek ve en basit şey bu arkadaşı bir oyuna dahil etmektir...
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Marka Ragnos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Marka Ragnos »

Yener wrote:O arkadaşı direk oynayabileceği bir oyuna sok, zaten orda yavaş yavaş öğrenmeye başlayacaktır... Eğer FRP yi severse zaten devamıda gelecektir ve bu arkadaş kendisi okuyup araştırmaya başlayacaktır... Yani senin yapman gereken tek ve en basit şey bu arkadaşı bir oyuna dahil etmektir...
Evet sanırım haklısın..Zaten hırslı birisidir..Bir oyunu sevdiği zaman kendini kaptırır..Ã?nerileriniz için çok teşekkürler.. ;)
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

ben frp ye öncelikle zarsız basladım dısarıda konusarak oynuyorduk ve dm pek fazla anlatmıyordu biz direk yapmak istediğimizi yapıyorduk daha sonra internette bu siteyi bulunca buradan daha fazla bilgi aldık ve frp yi şekillendirerek oynmaya basladık...
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Hiç bir fantastik kurgu kitabı okumadan oyuna adammı sokulur Yener- Frontside? Tekrar düşünün derim :king:
John
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by John »

Lixer wrote:Hiç bir fantastik kurgu kitabı okumadan oyuna adammı sokulur Yener- Frontside?

İsmim Yener ya da Frontside değil ama cevaplayayım ben : evet sokulur. Ben soktum, hatta fantastik herhangi bir olayla ilgisi olmayan bir bayan arkadaşımızdı, gayette fantastikle çok alakalı olan bay oyuncuların hayatlarını beş kere kurtarıp görevi de afiyetle tamamlamıştı. Demek ki neymiş, hayalgücü yeterliymiş. Adamın isteği varsa kitapları okur zaten kendinden.
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
Marka Ragnos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Marka Ragnos »

Constantine wrote:
Lixer wrote:Hiç bir fantastik kurgu kitabı okumadan oyuna adammı sokulur Yener- Frontside?

İsmim Yener ya da Frontside değil ama cevaplayayım ben : evet sokulur. Ben soktum, hatta fantastik herhangi bir olayla ilgisi olmayan bir bayan arkadaşımızdı, gayette fantastikle çok alakalı olan bay oyuncuların hayatlarını beş kere kurtarıp görevi de afiyetle tamamlamıştı. Demek ki neymiş, hayalgücü yeterliymiş. Adamın isteği varsa kitapları okur zaten kendinden.
Bu yazıya imzamı basarım.. :D Hayalgücü en önemli şey..
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Ã?yle ya sadece hayal ederek bir cüceyi elften ayırt edebilir değilmi :P
John
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by John »

Valla ben o kadar kural kitabı okudum, o kadar oyun oynadım bi o kadar da oynattım ama hep elfleri ya da cüceleri hayal etmekle kafamda canlandırdım. Sen hiç elf gördün mü? ? Hani gördüysen bize de söyle de biz de görelim :D

Sonuç olarak oyunun temeli GM'in durumu tasvir etmesine ve oyuncunun bu tasviri kafasında canlandırmasına dayanır değil mi??
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

şimdi Constantine en önemli unsurun hayal gücü olduğunu söylemiş zaten... Sen istersen dünyada var olan bütün fantastik romanları oku, ama rp yapamıyorsan hayal gücünden bir şeyler katamıyorsan, sana bir şerler kazandırmadıysa o kitapları boşuna okumuşsundur. Elf' i cüceden ayırt etmeye gelince, oyunlarda zaten DM tasfirlerle bilgi verecektir geri kalan kısmıda hayal gücü ile oyuncu tamamlar. Zaten FRP nin temel öyesi, hammaddesi hayal gücüdür...

şimdiye kadar bende hiç fantastik roman okumamış kişilere oyunlar oynattım ve hiçte zorluk çekmediler açıkçası, hatta bende FRP ye hiç bir fantastik roman okumadan başlamıştım...
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Post Reply