benim frp ye başlayışım çileli arayışlar sonunda gerçekleşti desem yalan olmaz!
Hatırlarım bundan yıllar önce sıradan bir sonbahar günüydü... O zamanlar ben bir ortaokul talebesiydim ve kendi çapımda fantastik hikayeler kurguluyordum henüz hiçbir fantastik kitap görmemişken çılgınca seyrettiğim animeler ve hastası olduğum mitolojilerin etkisinde... İşte böyle bir günde çok sevdiğim arkadaşım Can bana Yüzüklerin efendisinden bahsetmişti, oda kitabı henüz okumamıştı ama bana şöyle demişti hiç unutmam: ' Apo yüzüklerin efendisi diye bi kitap varmış adam senin yapmaya çalıştığını yapmış kendi dünyasını yaratmış bi göz at oku belki öğreneceğin şeyler olur' Bu laf üzerine bende gaza gelip yüzüklerin efendisini okumuştum sonra benden gören bütün taifem'de kitabı okumuştu... Bu fantastik kurguyla tanışmamız olmuştu... Rol yapma oyunlarına gelince;
Fantastik kurguyla tanışmamızın ardından araya giren Diablo 2 oyunununda gazıyla ben ve arkadaşlar fantastik bir şeyler yaşama hayallerine dalmış ve beş arkadaş konuşa konuşa bir hikaye kurgulamıştık. içinde tiyatral hiçbir şey geçmemesine kurallar, zarlar olmamasına karşın bu hikaye oynadığımız ilk fantastik oyundur diyebilirim zira herkes kendi karakterinin ne yapacağını belirlemişti. Olayların sonuçları mümkün olan en karizma hale getirilmeye çalışılarak oynanan bir oyun...
Fakat buda yetmedi tabi. O yaz teyzemin oğlunun aldığı spiderman dergisinin arasındaki D&D reklamını görünce içime bir kurt düşmüştü (gerçi o zamanlar D&D yi Magic the gathering ile karıştırmıştım

Malum Trabzon frp nin adının duyulmadığı bir il olur bu kadar) bu kurtu takip ederek oturup kurallar yazmaya başlamıştım bir defter dolusu kural, büyü, eşya, kendi ırklarım vs vs yazmıştım ama tamalayacak sabrı bulamdığım için benim kuralarla hiç oyun oynanamamıştı (iyikide öyle olmuş yoksa bizim tayfa frp den soğuyacaktı

) Neyse en sonunda böyle arayışlarla frp yi öğrenmeye çalışırken bir gün tamamen şans eseri sınıf arkadaşlarımdan birinin kardeşinin ve saz arkadaşlarının frp oynadığını duyduydum benim de tanıdığım bu kardeş vasıtasıyla oyunlarına hobbit bir paladin olarak katılmıştım, diyebilirimki o oyun oynadığım en keyifli oyundu. Çok geçmedi arkadaşlarımıda oyunun içine çekip Trabzonda frp oynanmasını sağladık hala daha oynuoruz ve tahminlerime göre koca şehirde bu oyunu oynayan sadece iki grup var (bizim grup ve beni oyunla tanıştıran
arkadaşların grubu) Artık oyunlardaki konumum Dm'lik (lanet olsun) her zaman oyuncu olmayı daha çok sevsemde bizim tayfada bu işi en iyi kvıran benim ama bana sorarsanız benim Dm liğim beş para etmez!