Sylvos wrote:Peki ben sana şunu sorayım, bu adam yaşamayı seviyor ve yabani bir ortama düşüyor. Undead olmadığına göre bu adam aç kalacak, üşüyecek, vahşi hayvanlar tarafından saldırıya uğrayacak v.s. v.s.. (Karakterin yapısı sadece şehir yapısına uygun ve şehirden dışarı adım atmayacak türdense onu bilemem)
Yaşamı bu kadar çok seven birisi için sence ölüm bu kadar kolay olmalı mıdır?
Concentration' a gerek yok, acılardan etkilenmemek için arkadaş zaten bazı özellikler tasarlamış. Üstte yazıyor...
Sanırım Painlover'ı algılayışımız biraz farklı. Ben daha çok yaşamayı ya da ölmeyi fazla umursamayan bir karakter düşündüm. Pek fazla şey bilmeyen, bilmeye de ihtiyaç duymayan, hayattan bezmiş bir karakter. Bu yüzden bana Survival ve Knowledge mantıksız geldi. Tabii doğrusunu Thorodin bilir.[/quote]
aslında painlover her şeyi boşlamış bir tip ama hayatta kalmak konusunda inanılmaz derecede becerikli. Yaşamayı seviyor ama yaşamaktan keyif almıyor. Elinde kalan son şey hayatı olduğu için sıkı sıkıya ona sarılmış bir tip. ama hayatta kalması iradesiyle alakalı birşey değil tamamen metabolizmasıyla alakalı. Bu açıdan düşünülünce bu iki skill anlamsız geleniliyor ilk başta fakat şu açıdan düşününce mantıklı geliyor. Bu adam hayatta kalmak için her türlü şeyi yapan bir tip bu nedenle vahşi doğada hayatta kalmasını da bilmeli çünkü malum evsiz barksız tipik 'Wanderer' dediğimiz tiplerden. Ayrıca doğa yaşam savaşının her gün verildiği bir yer bu nedenle doğayla ilgili bazı şeyleri bilmek hayatta kalmakla ilgili bazı şeyleri bilmek demek bir bakıma.
Concentration meselesine gelince bence bu skill D&D de tamamen yanlış tasarlanmış bir Skill. Sanki resmen büyücünün de 'Constution' skorunu yüksek tutmak için ikinci bir sebei olsun diye 'key ability' si Costution verilmiş. Bence Concentration wisdom a bakmalıydı. Ã?ünkü bana sorarsanız konsantrasyon dayanıklılık değil irade işidir.
Bir millet dara düştümü fahişeler bile azize kesilir!
Bu prestij sınıfta Gerekli gördüğüm iki değişiklik içinde fikirlerinizi alayım bi. Aşağıdaki iki becerinin DC lerini arttırmak için sonlarına eklentiler yapılmıştır bir incelemenizi ve fikirlerniz vermenizi rica ederim.
Live with the pain (ex): The pain lover is adept at living with pain for that every time he takes damage he makes a frotitude save to take the damage dealt as nonlethal damage. The DC for that fortitude save is equal to the 10+ ½ attackers hitdice + attackers strength modifier for physical attacks (if the attack is made by a projectile weapon than do not add the attackers strength modifier unless the weapon is a mighty composite bow on that case add the strength modifier that the bow allows to add to damage) and equal to spell dc for magical attacks. Notice that critical damages supresses this ability that they work normally without allowing any saving throw. Notice that if the weapon has an enchantment bonus add the enchantment bonus to the save DC, in addition to this if the attacker has Weapons specialization add the bonus damage granted from the feat to the DC as well.
Defend the lifeline (ex) : Living a life that is build on taking damage teaches the painlover how to protect his vital areas. Each time the painlover takes a critical hit he makes a reflex save equal to 10+ ½ attackers hitdice + attackers strength modifier for melee attacks and 10+ ½ attackers hitdice + attackers dexterity modifier for ranged attacks. If he succeeds on the roll then he takes normal damage from the critical hit as if he is immune to critical hits.
For that do not multiply the damage or allow a quality such as vorpal to effect the painlover if he succesfully saves from the attack. . Notice that if the weapon has an enchantment bonus add the enchantment bonus to the save DC, in addition to this if the attacker has Weapons focus add the additional ‘attack bonus’ granted from the feat to the DC as well.
Bir millet dara düştümü fahişeler bile azize kesilir!
Thorodin wrote:aslında painlover her şeyi boşlamış bir tip ama hayatta kalmak konusunda inanılmaz derecede becerikli. Yaşamayı seviyor ama yaşamaktan keyif almıyor. Elinde kalan son şey hayatı olduğu için sıkı sıkıya ona sarılmış bir tip. ama hayatta kalması iradesiyle alakalı birşey değil tamamen metabolizmasıyla alakalı. Bu açıdan düşünülünce bu iki skill anlamsız geleniliyor ilk başta fakat şu açıdan düşününce mantıklı geliyor. Bu adam hayatta kalmak için her türlü şeyi yapan bir tip bu nedenle vahşi doğada hayatta kalmasını da bilmeli çünkü malum evsiz barksız tipik 'Wanderer' dediğimiz tiplerden. Ayrıca doğa yaşam savaşının her gün verildiği bir yer bu nedenle doğayla ilgili bazı şeyleri bilmek hayatta kalmakla ilgili bazı şeyleri bilmek demek bir bakıma.
Concentration meselesine gelince bence bu skill D&D de tamamen yanlış tasarlanmış bir Skill. Sanki resmen büyücünün de 'Constution' skorunu yüksek tutmak için ikinci bir sebei olsun diye 'key ability' si Costution verilmiş. Bence Concentration wisdom a bakmalıydı. Ã?ünkü bana sorarsanız konsantrasyon dayanıklılık değil irade işidir.
Aslına bakarsan haklısın ancak tasvirlerine baktığımda Painlover'ı hangi otun ne işe yaradığını bilen; ormanda geyik, kuş falan avlayan bir tip olarak düşünemiyorum. Tabii ki Painlover karakteri tek tip değildir; ormandan, bitkilerden de anlayanı da olacaktır ancak ön gereksinimlere bunları eklemek karakteri sınırlandırmak olacaktır kanımca.
Konsantrasyon konusunda ben de sana katılıyorum ama bu sistemi kabul ediyorsak bunu da kabul etmeliyiz. Konsantrasyon; acıya rağmen dikkatinin dağılmaması ya da acıyı yok sayma ise Painlover da böyle bir karakter. Eğer bir savaşçı 10. seviyeye gelmişse ve darbe aldığında konsantrasyonunu kaybediyorsa o adam Painlover olmaya uygun değildir, şekilnde düşünüyorum ben.
Aynı şekilde DR alması da amaçlı değil hoşluk olsun diye eklenmiş bir ayrıntıdır. Zaten o seviyeye gelen bir Painlover kendi ayarında düşmanların verdiği hasarları büyük ihtimalle yemiyor, ancak Painlover'ın derisi de bazı darbelerden etkilenmeyecek kadar kalınlaşmış olmalıdır belli bir seviyede. Bu özelliğin belki bir faydası yoktur ama mantıksal düşününce olmaması için de bir sebep yoktur. Olması da hoşluk katacaktır bence.