FRPWORLD I. KISA ÖYKÖ YARIşMASI

Her türlü organizasyon, duyurular, davetler, etkinliklerimiz ile ilgili herşey...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ama neden günümüzde de Yunus Emre ya da bir aşık destanı yaratılamaz mı?

İcadla ilgili konu da sanırım günümüz Anadolusunda geçebilir.

Salgın hastalık ve peri konusu da öyle...

şu Marstan gelme meselesi bugüne ait değil belki ama o da bir şekilde uyarlanır...

Kısaca düşünüldüğünde günümüzde geçen çok farklı öyküler yazılabilir gibi geliyor bana...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

logan wrote:Ya... Ben frp cağının Bu cağda.. geçen bir kurgu düşünüyordum...

Hata frp cağınıı Bİraz daha ileri Götüre biliriz...

Ã?rneğin bir kargo uçağından atlıyan koboltlar... Misal tabi
Kanatlarına lazer Topu takmış ejderha...
Dediğim gibi... Böel bir kurgu ile SEntezliye bilirsek... Güzel bir şeyler ola bilir... ben hikayeyi yazmaya başlar ve sunarım beyenilinirse Ne ağla... ::)
Günümüz Türkiye'si demiştik. Günümüzde teknoloji neyse onu kullanabilirsin Logan. Ama teknolojiyi fazla ileri götürmemen daha iyi olacaktır :).

Thorodin wrote:bu arada sormadan edemeyeceğim 5-10 sayfalık hikayeler demiştik peki hikayeler daha uzuın olursa sorun olurmu?
(zira iki hikaye ile katılmayı düşünüyorum biri yazılmış ve yaklaşık 7 sayfa kadar. şu an ikincisini yazmaktayım ve sadece girişi 5 sayfa tuttu kafamda tasarladığım öykü bitişe kadar gelcek eklentilerle rahat bir 40 sayfa olacak gibi)
10 sayfayı birkaç sayfa geçmesi bizim açımızdan sorun yaratmaz aslında. Bir arkadaşımız 12 sayfalık bir öykü yolladı mesela, bunun sorun yaratmayacağını kendisine belirttik.
Ama 40 sayfa olmaz Thorodin. Maksimum 12-13 sayfa kabul edilebilir.
Yine de sen istersen yazmak istediğin öyküyü yaz, biz onu ayrı bir platformda değerlendiririz, merak etme sen ;).

Thorodin wrote:ikinci bir sorumda hikayede argo yada küfür kullanılmasının bir sakıncası olup olmayacağı . Hikayem nükleer savaş sonrası bir Türkiyede geçiyor ve bence o dönemde insanlar pek ne konuştuklarına dikkat etmezler.
Argo ve küfür kullanılabilir. şartları siz belirliyorsunuz, o durumda yaşayan insanların psikolojik durumlarını da siz belirliyorsunuz. fakat şöyle birşey söylemekte de fayda var. Bu hikayeler kendi içlerinde gerçeklik payı olan hikayeler. Yani, fazla abartmamak, ya da şöyle dyeyim, bu küfürlerin süsleme olduğunu hissettirmemek lazım. Hani her iki lafında bir küfür kullanan insanlar olur ya, o tip olmamalı. abartılmamalı yani. Yoksa ruhsal tahlillemelerde küfürün kullanılmasında bir sakınca yok.

Yani ölçüsüne dikkat edildiği sürece sorun yok desem yanlış anlatmamış olurum kendimi :). Sonuçta edeb-iyat yapılmaya çalışılıyor burada :).
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Thorodin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Thorodin »

öyleyse hikayenin tamaımnı yollayamayacağım demekki. bende uygun bir yerden keser sonuçsuz bir hikaye gibi bırakırım o zaman. kalanınıda öncesiyle birlikte forumda yayınlarım bir ara güzel olur.

evet argoda abartıya kaçmamayı düşünüyorum zaten, bir karakter dışında (tabi belirli çerçeveler dahilinde). O bir karakterde fazla görünmeyen bir tip olacak zaten.
Bir millet dara düştümü fahişeler bile azize kesilir!
seraphima
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by seraphima »

En iyi hikaye kazansın diyorum..Bir de bir sorum daha olacak..Seçici Kurulda kimler var acaba?? :D
Thorodin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Thorodin »

son bir sorumda şu: Yarışmaya katılacak öyküler iade edilmeyecektir denilmiş. Bu ilerde buraya yolladığımız öyküleri başka yerlerde yayınlayamayacağımız manasına mı geliyor?

Yani merak ettiğim şey şu öyküleri buraya yolladıktan sonrada yine bize ait kalıyorlar değilmi?

Zira yazmış olduğum öykülerden birini geliştirip bir roman haline getirmeyi düşünüyorum...
Bir millet dara düştümü fahişeler bile azize kesilir!
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Ã?ykü Yarışmasının tarihi 30 Nisan'dan 20 Mayıs tarihine çekilmiştir.

Buradan belirteyim istedim, resmi duyuru ve yarışmada dereceye girenlere dağıtılacak ödüller en kısa süre içersinde resmi olarak duyurulacaktır.

Yarışmayı denetleme ve düzenleme kuruluna gelecek olursak;

Komite Görevlileri
Eldarin
Yeminer
Efla
Chosen
Mope

Thorodin, yolladığınız yazıları maalesef internette başka bir yerde yayınlayamayacaksınız. Ama bir roman düşünüyorsan bu konuda tabiiki senin önüne engel olmayız. Yalnız internette başka başka sitelerde gezmemesi gerekiyor bu öykülerin. Buna özellikle çok dikkat ediyoruz.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Kısa Ã?ykü Yarışmalarımız için ileride de kullanabileceğimiz bir görsel hazırladık, konudışı onu da buraya ekleyeyim.

Image

NOT: Sitemiz kullanıcılarından Fallen'a yardımlarından ötürü teşekkür ediyorum.
Eliathor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eliathor »

güzel olmuş ben beğendim şahsen! :clap:
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Gayet iyi iş çıkarmış grafik süper...
Yarışmayı kullanıcılardan da biraz duyurmasını rica edeceğim çevresinde siteye üye olmasa bile bununla ilgilenen arkadaşlar varsa öyküleriyle katılsınlar. Umarım güzel bişeyler çıkacak...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

eldarin'nin mesajına ekledim, mope adlı kullanıcımızda komitede bize yardımcı olacak,yeni bir üyemiz lakin kendisi edebiyat mezunu, bize öyküleri şekil açısından incelemede çok katkıda bulanacağına inanıyorum,
ayrıca evet yaışmamızı değişik yerler de duyurmayı unutmayalım lütfen, ne kadar çok katılım o kadar yüksek kalite demek...

açıklama ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
seraphima
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by seraphima »

Görsel güzel olmuş..Elinize sağlık..Umarız yakın bir zamanda bir de Roman yarışması organizasyonu görürüz..Birlikte çalıştığınız önemli yayınevlerinin de katılımını arzu ettiğimiz bir Roman yarışması hepimizin gönlünde yatan bir aslan aslında..
Ve FRP de çalışanları ile böyle bir organizasyonu yapabilir..
Başarılar..
Khazak
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khazak »

Yollanmış bir eseri, biraz daha düzelterek, tekrar yollayabiliyor muyuz?
Khazak
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khazak »

Khazak wrote:Yollanmış bir eseri, biraz daha düzelterek, tekrar yollayabiliyor muyuz?
Daha doğrusu durum şu, haberler bölmünde başvuru tarihinin 20 Mayıs'a çekildiği belirtilmemiş ve ben o panikle gece saat 1 civarlarında hikayeyi yolladım.
Bu bilgiye bakarak; ve "bir yarışmacının birden fazla hikayegöndermesi serbesttir" maddesine bakarak, yolladığımız bir eseri düzelterek yollaıp öncekini iptal edebiliyor muyuz?
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Tabiikide, böyle birşey mümkün. Süre 20 Mayıs'a kadar uzatıldı. Gerekli düzeltmeleri yapıp tekrar öykünüzü gönderebilirsiniz.
seraphima
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by seraphima »

Jüri iyi isimlerden oluşuyor, özellikle teknik anlamda hikayeleri inceleyecek bir ismin olması da güzel. Umarız güzel olur.. Bir de Roman yarışması bekliyoruz.. Roman yazarım diyen arkadaşlar var, hikaye yarışması onları pek açmamış, ben bir oturdum mu bir romanın ilk kırk sayfasını yazarım diyecek kadar kapasiteli arkadaşların heveslerini kırmayalım derim ben....... :D :D :D şaka bir yana, katılacak tüm arkadaşlara başarı dileklerimle...
Vox populi vox dei....
Post Reply