dark kelimesini etrafımda gerek sadece nick için kulanan gerekse karakteriyle we onun ismiyle bütünleşen o kadar insan war ki bazen merak ediorum neden bu kadar çok dark war insanları dark'a çeken şey ne acaba (star warstaki darkside olayı demeyin bana):)
bnm dark olmamın nedeni mitolojideki bir efsaneyi göre geçmişte en büyük kahramanların dark ismini alarak kötü karakteriyleriyle dünyaya gerek döenecek olmalarındandır etrafta hero fln olmadığına göre bu efsanin saçma olduğunu kabul ediorum ama achilles'in dünyaya dark olarak dönmesi hayal sınırlarımı zorluyor açıkçası bu nedenle kendimi onun yerine koyuyorum diebilirim
Aslına bakarsan dark olayı Türklerden dolayı Avrupalıların zihninde korkutucu yer edinmiştir.
Türklerin büyük hükümdarlarına bakarsanız bir çoğunda "kara" lakabını görürsünüz. Eski Türk dilinde "kara" lakabı, güçlü manasına gelmekteydi. "Gözü kara" gibi deyimler o zamanlardan kalmadır, Karahanlılar, kara mustafa paşa'lar hep bu mantıkla üretilmiştir.
Avrupalılar da karşılarında "kara" lakaplı adamlar görünce, kendi "kara"ları olan karanlıkla karşılaştırıp, kötü bir şey olduğunu düşünmüşlerdir. Bu nedenle avrupalı karayı sevmez Ã?ünkü kara, Türk'tür.
Güzel ve doğrubir yaklaşım. Ve bizim kültürümüzdeki "dark"lara gelince, Türkyeye zorla kabul ettirilen Amerikan Emperyalizminin yansıması olarak "dark"lara özenmeden ötürü ortaya çıkan bir durum oluyor. Yakın zamanlarda hemen hemen hiç "kara" lakaplı bir kişi görmedim.
İronik, kendi kültürümüz ters çevrilip bize geri satılıyor...
Benim isimde de var dark ama bu karaelflerin dark'ı oluyor. Ben bu karaelf deliliğine hitaben çıkartmıştım. Herkes darkelf delisiydi, önüne gelen darkelf oluyordu. Bende alın size karagnom der gibi çıkartmıştım adımı. Yani darkelflerle alay etmekti asıl amacım.
Siteye ilk girdiğimde de 'Üstün ırk karagnom'lar yer altının sahibidir ve tüysüz karaelfler onlaradan korkar' filan gibi şeyler yazardım. Güzel günlerdi .
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Gerçekten de bir çok yerde karşımıza çıkıyor Dark olayı. Ben bile koyuyorum bazen msn de nickime "Findor The Dark" gibisinden hoş oluyor kafiyeli duruyor.
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
dark..karanlık bir anlam çağrıştırıyor..insanlar neden hep bunu kullanır..çünkü karizma katan bi tarafı var bu vasfın ve çoğunluk kendisine yakıştırmayı uygun buluyor..ya da kimisi gerçekçi bir yaklaşımla insanın doğasındaki karanlık tarafı vurgulamak için dark kelimesini tercih ediyor
Kara olmak, bence karizmatik, ulaşılmaz, zorlu ve belki de kabadayı anlamı taşıdığı için bize sıcak geliyor..Dark elf, dark magic,darkness ve bunun gibi sıfatlar da Anglo-Sakson kültüründe cömertçe kullanılırken bizde de benzeri bir durum mevcut, ama kabul etmeliyiz ki dark olayı Anglo Sakson kültüründe daha fazla kullanılıyor..
Bana da öyle geliyor.. Basit bir örnek verirsek.. Ali nin önüne kara ekleyince Kara Ali oluyor ki sanki biraz daha güzel olmuş gibi. Ama eklenebilecek tek sıfat Kara değil... Yaratıcı olundukça kendini ifade eden başka sıfatlar da bulunabileceğini düşünüyorum.
Bu arada kara illa kötü karanlık olmayabilir. Karaca oğlan örneğinde olduğu gibi karaya başka anlamlar da katmak mümkün. Bu şekilde karakterler de sanırım ayrı bir renk katan karakterler olurlar....
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Görüşlerinize katılıyorum. Sıfatlar konusunda da haklısınız..Mesela İnce Memed sıfatı insanlar üzerinde ''delikanlı, kabadayı herhalde'' fikrini uyandırabilir..Yine edebiyatımızım meşhur bir ''Tatar Ramazan'' ı vardır..Mesela Tatar Ramazan dendiğinde de bu kitabı okumuş ya da filmini görmüş olanlar kısa bir etkilenme geçirirler gibi..Kara kötü olamayabilir konusunda da belki şöyle bir ayrımımız olabilir, kötülere kötülüklere, adaletsizliğe karşı savaşan bir ''Kara'' da olabilir.. (mi)?
Ã?ncelikle Türk sinemasının bir Kara Murat ı vardır ki kötü biri olarak bilinmez. Sonra Karacaoğlan vardır. Sanırım saç veya ten renginden dolayı bu ismi almış....
Kara bahtı kara anlamında da alınabilir. Ya da gizemli, saklı birisi olarak da alınabilir. Sonuçta gece ile karanlık da birbirlerine yakındır di mi?
Daha basit anlamda siyah renkli olan bir şey de kara olabilir. Kara Delik gibi mesela... : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>