İzmir'de LARP

Her türlü organizasyon, duyurular, davetler, etkinliklerimiz ile ilgili herşey...
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by green_eye_of_devil »

ewet bahsetmiştin böyle bir larp a seveseve katılırım listeye benide ekleyin gencay

yardım gerekirsede elimden geleni yaparım :)
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Updated
GM:
Eldarin(Hakan)

Oyuncular:
1.)BuRock(Burak)
2.)Azalin(Salih)
3.)Changes(Özgür)
4.)Metamorphosim(Ã?ağdaş)
5.)*Ares_Majere(Egemen)
6.)Anchorite(Ruhi)
7.)Fallen(Erdinç)
8.)Spawn77(Ã?ağdaş)
9.)Green Eye of Devil(Gençay)
10.)Mefistofeles(Deniz)
11.)*Daeya(Ã?ilek)
12.)*Calis(Murat)

*= Henüz durumu belli değil...

Oyun günümüzde geçecek arkadaşlar. Mekan konusunda herkesin elinden gelen araştırmayı yapmasını rica ediyorum.
Oyuncu sayısı 12 diye gözüküyor.

Oyun: Vampire the Masquerade(21. yüzyılın başı, Time of Judgment tan önce)

*Brujah--->Anarşistler. Celerity, Potense, Presence.
*Gangrel--->Hayvansılar. Animalism, Fortitude, Protean.
*Malkavian--->Deliler. Auspex, Dementation, Obfuscate.
*Nosferatu--->Kanalizasyon Fareleri. Animalism, Obfuscate, Potence.
*Toreador--->Sanatseverler. Auspex, Celerity, Presence.
*Tremere--->Büyücüler. Auspex, Dominate, Thaumaturgy.
*Ventrue--->Soylular. Domination, Fortitude, Presence.

*Yukarıda yalnızca Camarilla grubu klanları yer almaktadır. Oyunculardan bu klanlardan birisini seçmesini istiyorum.
*Normalde Convention LARP larında önüne verilen karakteri oynarsın ama burada size istediğiniz klanı seçme hakkı tanıyacağım. Bir klanı en fazla iki kişi seçebilir(Hangi klan olacağınızı bana özelden bildirebilirsiniz).
*Seçilen klanların karakter kağıtlarını ve hikaye arkaplanlarını ben yazacağım.
*Mühimmatları ben belirleyeceğim.
*Oyunda oynayacaklar için Vampire the Masquerade Özel Bilgilendirme yazısı yazacağım. LARP tan önce bu yazı size okumanız için verilecektir.
*Ayrıca klanlar ve disiplinleri için genel bilgilendirme yazısını buraya kısa kısa yazacağım.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
calis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by calis »

Devamını ağzım açık ve sabırsızlıkla bekliyorum eldarin çok ilgimi çekmiş tir wod dünyası ama ama ...
No one hears him cry so he turns to evil...
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

İşte benim oyunum bu yaa bir kış dönemi boyunca Gangrel'i oynamıştım :D Gerçekten de çok zevkliydi..
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Hakan tam ayrıntılarını okumadım ama ihtiyaç varsa gmlik yaparım. Larp tecrübem olmasa da sırıtacağımı sanmam. Ama önce bir düzgünce msnden konuşmamız lazım, olmazsa oyuncu olarakta katılırım farketmez pek.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Image

**********LARP: ZİFİRİ KARANLIK*********
*Vampire the Masquerade 21. yüzyılın başı(Time of Judgment tan önce)

"Sen bir hiçsin, tıpkı etrafındaki diğer her şey gibi. Ancak kendini avutabilirsin ki bu da çektiğin işkenceleri daha da arttıracaktır. İnkâr etmek bir yere kadar, kendi gerçekliğini görmemen seni sadece güçsüzleştirecektir. Bu kitaplarda yazanların hepsi yalan. Ã?ünkü hiçbiri seni ve yüzleştiğin gerçek dünyayı yansıtmıyor. O sayfalarda yazılı olan bilgiler, öğretilmek istenen disiplinler herkesçe görülebileni yazabilir ancak. Görünenin ötesine uzanan ebedi karanlığı ise sana ancak ben gösterebilirim. Toprağın altında ve göğün ötesinde yatan zifiri karanlığın altında yatan şifreyi sana ben verebilirim. Seni, içinde bulunduğun hiçlikten bilince ancak ben çıkarabilirim.
şimdi bana sarıl. Sana görmen gerekenler nelermiş göstereyim."

*Brujah--->Anarşistler
*Gangrel--->şehir Dağcıları
*Malkavian--->Delirmiş Olanlar
*Nosferatu--->Kanalizasyon Fareleri
*Toreador--->Sanatçılar
*Tremere--->Kan Büyücüleri
*Ventrue--->Asil Olanlar

Brujah(Bruha)

Image

Bruyalar ileri derecede gangster ruhlu ve vahşidirler. Pankçılar, motorsikletli gangsterler, metal müzik tutkunları, serseriler ve sağ görüşlü radikal kimseler günümüz Bruyaları olarak nitelendirilebilir. Genelde standartların ötesine çıkarak tezatlar yaratmaya meyillidirler ve aslında yönetmek pek hoşlarına gitmese de bazı bölgelerde otorite sahibidirler. Her ne kadar klan içersinde birbirlerine karşı yakınlık sergilememelerine, birbirleri içinde organize olamasalarda olası bir tehlike durumunda birbirlerinin arkasını kollamaya meyilli bir yapı sergileyebilirler.

Lakapları: Anarşistler

Disiplinleri: Celerity, Potence, Presence

Zayıflıkları: Ateşli ve asi yapılarından ötürü olsagerekki Bruyalar içlerindeki İblisi(Beast) zor kontrol ederler. Bu sebeptendir ki arbede esnasında diğer klanlara nazaran frenzy ye girmeye daha meyillidirler.

Gangrel

Image

Gangreller yalnızdırlar ve yerleşik bir hayatları yoktur. Diğer klanlarda az görülür bir şekilde, kendi klanlarından bir başkasıyla karşılaşmaksızın senelerce yaşayabilirler. Doğal yaşama ve yaban hayatına rahatlıkla uyum sağlayabilirler ve şehir hayatının uzağında rahatlıkla avlanabilecekleri karasalları tercih ederler. Diğer klanlar ile fazla yakınlık kurmazlar ve çok gerekmedikçe de onlara yardım elini uzatmayı tercih etmezler. İlkel niteliklerinden ötürü Gangreller içlerindeki İblise oldukça yakındırlar.

Lakapları: şehir Dağcısı

Disiplinleri: Animalism, Fortitude, Protean

Zayıflıkları: Gangrellerin doğal güçlere olan muhteşem yakınlıkları aslında, İblisin onların şuurlarını kaplamasında diğer klanlara göre daha yakın olacağını göstermektedir. Gangreller her frenzy ye girdiklerinde yeni bir hayvansı karakteristik edinirler.

Malkavians(Malkavyanlar)

Image

Malkavyanlar delidirler. Onlar damarlarında gezen kanı atadan evlada taşırken delilikleri da nesilden nesile taşınmaya devam eder. Ama tabiiki delilik kişiden kişiye değişen bir anlamdır. Malkavyanların deliliklerinin onların bilgiye yönelimlerinin oldukça yüksek olmasından ve fazla bilgili olduklarından kaynaklandığı söylenmektedir. Malkavyanlar yalnız bir oyunbazdan, sadist bir psikopata kişilik olarak normal görünmeyen kimselerdir. Ã?fkeleri de deliliklerinden ileri gelir.

Lakapları: Kopuklar

Disiplinleri: Auspex, Dementation, Obfuscate

Zayıflıkları: Malkavyanlar delidirler. Genelde tuhaf diyaloglara girerler ve zaman zaman söylediklerinden hiçbirşey anlaşılmadığı da pekala olur . Sesleri hiç hoş gelmez kulağa, söyledikleri de bir o kadar öyledir.

Nosferatu

Image

Noferatular ölümlülerin gözünde yürüyen korkudurlar. Lanetli kanın görünümlerini çarpıtıp bozmuş olması ile vampirsi doğalarını kabullenmek zorunda kalan Nosferatular daima gizlenen iğrenç yaratıklardır. Nosferatu'ya bakan birisi onun deforme görünümünün nasıl meydana geldiğini asla anlayamaz. Nosferatularda kendilerini nadiren başkalarının karşısına çıkarırlar, daha ziyade kanalizasyonlarda ve gölgelerin hüküm sürdüğü başkalarının cesaret edipte kendilerini rahatsız etmeye gelemeyeceği mekanlarda kalmayı tercih ederler. Ve karanlığın içinden birçok fısıltı onların kulaklarına dolmuş olur. Nosferatular bilgi tüccarlarıdırlar ve diğer klanlar üzerine bildikleri sırlar dikkate alınmalıdır. Eğer birşeyler bilmek istiyorsan onlarla iletişime geçmen en mantıklı yoldur. Tabi herşeyin belli bir karşılığı vardır, bu da unutulmamalıdır.

Lakapları: Kanalizasyon Fareleri

Disiplinleri: Animalism, Obfuscate, Potence

Zayıflıkları: Canavarsı görünümlüdürler demiştik. Nosferatuların dışgörünüşleri istisnai durumların haricinde 0 ın üstüne çıkamaz. Ayrıca Nosferatu artık başkalarıyla normal konuşmayı unutmuştur. Konuşmasında bariz çarpıtlıklar ve guruldanmalar farkedilebilir.

Toreador

Image

İtibarsızlar, hedoistler, sığgörüşlüler. Belki de bir Toreador'u tarif etmek için kullanılabilecek en iyi sözlerdir ama aslına bakacak olursak Toreadorlar bu söylenenlerden çok daha farklı ve karmaşıktırlar.
Vampirliği kabulleniş onlara güzelliğe karşı inanılmaz bir beğeni getirmiştir. Sanatsal çalışmalar, güzel görünümlü giysiler, klasik müzik...Bu ve bunun gibi daha birçok şey Toreadorlar için canalıcı derecede değere ve öneme sahiptir. Onlar tutkularını tuvallere, parşömenlere, çalgılara döken müthiş sanatçılardır. Ve yine aynı şekilde onların güzele olan bu muazzam tutkularının onlar için sorun teşkül edebileceği de düşünülebilir. Sanata ve güzele olan müthiş tutkunun seni doğmakta olan güneşin sahip olduğu güzelliği an be an görmeye sürüklemesini hayal etsene...

Lakapları: Yozlaşmışlar

Disiplinleri: Auspex, Celerity, Presence

Zayıflıkları: Ne kadar yüksekteysen yere de o kadar sert çarparsın. Toreadorların besledikleri geleneksel etik değerler diğer klanlar tarafından çokta benimsenmez ve yine insani duyguları diğer klanlara göre daha yüksektir. Bir Toreador estetik ve sanatsal değerler karşısında torpor a girmemek için check atmalıdırlar.

Tremere(Tremer)

Image

Tremerler vampirlerin dünyasına göreceli olarak yeni gelmiş olanlardır. Esasen Tremerler bir grup büyücüydüler. Yine de bazıları onların önceden vampir olmadıklarını fakat büyülerinde oldukça ustalaşarak ölümlülükten kurtulduklarını ve Kayyin'in lanetini paylaştıklarını idda ederler. Bazıları ise klanın kurucusu Tremere'in bir antediluvianı yoketmeyi başardığını fakat yokolmadan önce vampirin sahip olduğu muazzam gücün Tremere'in bedeniyle birleşerek onu bir vampire dönüştürdüğü söylenir. Yine de her ne söylenirse söylensin Tremerler vampir toplumuna sonradan katılmışlardır ve kendi varlıklarını da pekala bu topluma kabul ettirmişlerdir. Kan büyüsünün en eski biçimi olan Taumaturji, Tremerlerin üzerinde hakimiyet sahibi oldukları bir alandır. Tremerler zeki, üçkağıtçı ve saf kötüdürler.

Lakapları: şeytani Büyücüler

Disiplinleri: Auspex, Dominate, Thaumaturgy

Zayıflıkları: Tremerler yaratılışları esnasında kendi klanlarında 7 yaşlı vampirin kanını içmelidirler. Bu yüzdendir ki Tremerin genç vampirleri yaşlılarına kanlarının barındırdığı güç bakımından oldukça yakındırlar.

Ventrue(Ventru)

Image

Ventrular elit ve güç sahibidirler. Klan üyeleri vampir toplumu içersinde en üst noktaya yerleşmeye eğilimlidirler. Elde ettikleri konumlarını zekalarına, bükülmez iradelerine ve güçlü topluluğuna borçludurlar.
Ventrular kendi içlerinde birlik halindedirler. Camarilla'nın kurucularıdırlar ve bugüne gelene değin Camarillanın liderliğini de kendileri üstlenmişlerdir. Yine aynı şekilde Camarilla geleneklerini kendi kuralları doğrultusunda oturtmuşlardır ve direkt olarak grubu Sabbata karşı güç oluşturabilmek amacıyla Jyhad'a hazırlamaktadırlar. Her ne kadar sahip oldukları konum onlara rahatlık sağlasa da genel itibariyle Ventrular geleneksel yaşamı ve çağın dünyasına ayak uydurmamayı tercih ederler.

Lakapları: Mavi Kanı Taşıyıcıları

Disiplinleri: Dominate, Fortitude, Presence

Zayıflıkları: Sadece üst sınıf ölümlülerin kanı bir Ventruyu doyurabilir. Ventru için içilen kanın sahip olduğu bir ruh vardır ve bu ruhta belli tipte kimselerde mevcuttur. Onların dışında içilecek kan Ventruya bir yarar sağlamaz. Ve diğer klanların aksine Ventrular fare kanı içemezler.

UPDATED
GM'ler:
Eldarin(Hakan)
*Shevarash(Cihan)

Oyuncular:
1.)BuRock(Burak)
2.)Azalin(Salih)
3.)Changes(Özgür)
4.)Metamorphosim(Ã?ağdaş)
5.)*Ares_Majere(Egemen)
6.)Anchorite(Ruhi)
7.)Fallen(Erdinç)
8.)Spawn77(Ã?ağdaş)
9.)Green Eye of Devil(Gençay)
10.)Mefistofeles(Deniz)
11.)*Daeya(Ã?ilek)

*= Henüz durumu belli değil...
Last edited by Eldarin_ on Fri Mar 24, 2006 11:44 pm, edited 3 times in total.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Bu arada Deniz`in bazı soruları vardı. Msnden en kısa zamanda bana ulaş, bu hafta içinde bir gün buluşabilirsek sana WoD le ilgili birşeyler anlatayım.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

arkadaşlar bu yer konusunda yardıma ihtiyacımız olacak. manisa olayı kulağa hoş gelse de hem biraz yüksek maliyeti hem de werewolf tehlikeleri :D sebebiyle zora girebilir. üstelik ulaşım için harcıyacağımız zaman da cabası. şehrin içinde ev, café, müzik stüdyosu falan gibi alternatifleri olan arkadaşlar varsa onu değerlendirmekte fayda war die düşünüyorum.

malum hem sayı arttı, hem de zaman azalıyo, yer işi açıklığa kavuşmazsa bu iş yatar, ben de alırım eldarini bizim eve, toplarım grubumu masaüstü WoD oynatırım, hepiniz de aalarsınız. :D
War, war never changes...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

bu arada, aklıma geldi. emlakçı yakını olan var mı aranızda?
War, war never changes...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Emin olmamakla birlikte salon ayarlayabileceğimizi düşünüyorum. Bir soruşturayım, yinede çok güvenmeyin
Beckett
Seçilmiş Savaşçı

Post by Beckett »

Bendeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ve gelirse bir arkımı daha getirecem,başlığı yeni gördüm ondan geç yazdım bende gelmek istiyorum

:oops: :wink: :oops: :wink:
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Disiplinler

Animalism: Hayvanlar ile anlaşmak ve onları kontrol etmek üzerine yatkınlık.

Auspex: Algılama, dikkat ve önsezi üzerine aşırı duyarlılık.

Celerity: Doğaüstü çeviklik ve refleksler.

Dementation: Kurbanının zihninin zayıf noktalarını bularak bununla oynama, kurbanın içindeki deliliği kabartma.

Dominate: Göz kontağı kurarak kurbanın zihnindekileri görebilme, zihin kontrol yeteneği.

Fortitutude: Doğaüstü bir bünyeye sahip olma, ateş ve hatta güneş ışığına dahi dayanıklılık.

Obfuscate: Gizlenme disiplini, kalabalığın içersinde bile görünmez olabilme yeteneği.

Potence: Fiziksel direnç ve doğaüstü kuvvet.

Presence: Konuşman ile güruhları etkilemen, kendi tarafına çekmen, onları yönetmen.

Protean: Biçim değiştirme, elinden pençeler çıkartmaktan, toprağı kazıp içine girmeye, dumansı bir forma bürünmeye değin...

Thaumaturgy: Kan büyüsü üzerine ritüeller ve güçler.

Kısa kısa devam edelim bu şekilde.
Beckett, gelecem diyorsun eyvallah. LARP oynanacak mekan konusunda bir yardımın dokunabilir mi? Ya da ne gibi meselelerde yardımcı olabilirsin. "Ben çok iyi oynarım, ama sadece oynarım" deme çarparım valla :D .

NOT: LARP kadrosunu bundan sonra her mesajımda yazmayacağım. Başlığın ilk mesajına grubu yazdım, katılmak veya görev almak isteyenler olursa kadroyu orada güncelleyeceğim.
Beckett
Seçilmiş Savaşçı

Post by Beckett »

olm yer bana bakma İzmir'li olan sizsiniz ama görev konusunda ne gibi şeyler istediğini söle yardc. olmaya çalışırım...
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Beyler bayanlar.
Mekan araştırma konusunda bir gelişme var mıdır?

Bir aksilik olmazsa tahminen 17 Nisan Salı günü İzmir'e gelmiş olacağım. 5 gün kalıp tekrar okula dönmem gerekiyor, Cuma ya da Cumartesi günü hem benim için hemde sizin için uygun gibi gözüküyor LARP için.

Yalnız önemli burada önemli olan mesele LARP için mekan, en baştan beri de bu konuşuluyor zaten.

Ben şu anda tüm karakter kağıtlarını yarattım ve konseptleri yazmaya başlıyorum. Ã?nümüzde 17 gün var. 10 gün içersinde mekan sorunsalına çözüm bulmamız gerekiyor. Yoksa herşey yatar, boşu boşuna bu işe girişmiş olurum bende...

NOT: Bana klanlarını söylemeyen arkadaşlar için bir hafta daha süre bırakıyorum.
_Nightfall_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _Nightfall_ »

Bende geliom şşşttt aloowwww.... :)

Ama sedece izlicem çunku 1. oyun ve 2. gelebilirim ama sonrakilere imkansız gelemem haziranda kanada yolcusu abbas... ama dersenizki hazirana biter o zaman bende varım.... msn den ulaşın emi bana olmadı mail falan atın....
Artık insafsız olun... Gazap için... Yıkım için... Kızıl bir şafaga...<br><br>Değişik bişey isteyen <a href="http://s2.gladiatus.com/game/c.php?uid= ... IKLASIN</a>...
Post Reply