nilup temkinli davrandı. taşları yanlış yerlere koymak başka mekanizmaları harekete geçirebilirdi. kolyenin verdikleride tuzak olabilirdi ama kolye olayının çözülmesi kendine güvenini arttırdı... bunun gibi şeyler.Nilup wrote: “Ama emin olmalıyız. Görünenler, tuzakta olabilir. Bir mekanizmanın çalışmasına neden olabiliriz. Ve bu mekanizma sandığa ulaşmamızı iyice zorlaştırabilir."
............................................................................
“Tam tahmin ettiğim gibi. Bazen neden bu kadar temkinli olduğumu düşünüyorum.”
Bilmeceler
-
paul sernine
- Gölge Ustası
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Ben temkinli olmaya gerek olmadığını düşündüm baştan beri. Ã?ünkü normal şartlar altında babası hazineyi sadece oğlunun arayacağını düşünürdü ve bu yüzden de oğluna zarar verebilecek bir tuzak kurmazdı diye düşünüyorum.
Peki bu durumda Nilup'un yönelimi (alignment'ı) nedir?
Peki bu durumda Nilup'un yönelimi (alignment'ı) nedir?
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
paul sernine
- Gölge Ustası
tuzak derken, sandığı ortaya çıkaran mekanızmanın bozulması gibi durumları kastettim. "sandığa ulaşmamızı iyice zorlaştırabilir."
birilerine zarar verecek bir mekanizmayı değil.
nilup'un yönelimini uzun uzun düşünmedim. aldığı satranç takımının yerine sahtesini koymasaydı chaotic neutral ( kuraltanımaz nötr) diyebilirdim. yaptığı good ( iyi ) yönelime yakışacak bir davranış. chaotic good olabilir, emin değilim...
sence?
birilerine zarar verecek bir mekanizmayı değil.
nilup'un yönelimini uzun uzun düşünmedim. aldığı satranç takımının yerine sahtesini koymasaydı chaotic neutral ( kuraltanımaz nötr) diyebilirdim. yaptığı good ( iyi ) yönelime yakışacak bir davranış. chaotic good olabilir, emin değilim...
sence?
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Karışık aslında. Ben yönelimleri pek sevmem ama illa bir yönelim vermem gerekse şunları göz önüne alırdım:
* Hırsızlık yaptı (tütün kesesi)
* Tehdit etti
* Satranç takımını çaldı
* Ayrıca gizlice bilgi topladı yani özel hayata saldırı
şu durumda ben good yapmazdım. Evil olur mu olmaz mı bilemem çünkü işin içinde iyilik de var. Ama good'ların "İyiliğe giden yol kötülükten geçmez." düşüncesine göre good olamaz. (Bu lafı ben uydurdum.) Chaotic nötr ya da evil bence..
* Hırsızlık yaptı (tütün kesesi)
* Tehdit etti
* Satranç takımını çaldı
* Ayrıca gizlice bilgi topladı yani özel hayata saldırı
şu durumda ben good yapmazdım. Evil olur mu olmaz mı bilemem çünkü işin içinde iyilik de var. Ama good'ların "İyiliğe giden yol kötülükten geçmez." düşüncesine göre good olamaz. (Bu lafı ben uydurdum.) Chaotic nötr ya da evil bence..
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
paul sernine
- Gölge Ustası
bu arada birazda olsa konu dışına çıktığım için üyelerden özür diliyor ve hoşgörü bekliyorum. bunların bilmeceler başlığı altında yazılması hoş olmayabilir ama yeni başlık açmakta biraz saçma olacaktır. kısa sürecek
nilup'u yazarken oynattığım karakterlerden esinlendim. bende olsaydım büyük ihtimalle nilup gibi davranırdım. evil olduğumu düşünmüyorum.
yaptıklarına, özellikle ayrıntılara dikkat ederseniz farklı sonuçlara ulaşabilirsininiz, ulaşamayabilirsinizde. dediğim gibi, emin değilim.
nilup'u yazarken oynattığım karakterlerden esinlendim. bende olsaydım büyük ihtimalle nilup gibi davranırdım. evil olduğumu düşünmüyorum.
yaptıklarına, özellikle ayrıntılara dikkat ederseniz farklı sonuçlara ulaşabilirsininiz, ulaşamayabilirsinizde. dediğim gibi, emin değilim.
-
paul sernine
- Gölge Ustası
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Üç şeyi tek mesajda aradan çıkarmak istiyorum:
1) Nilup aslında chaotic good olabilirdi ama satranç takımını kendi için çaldı. Ama evil da olamaz (uzun vadede faydası yoksa) çünkü aynı zamanda baba-oğula iyilik etmiş oldu. Nötr olması en mantıklısı bence.
2) Aslında mekanizmanın zarar vermesi değil de bulmacayı çözmeyi daha da zorlaştırması muhtemeldi. Ama yine de bu adamın, oğlunun hazineyi bulmasını istediğini düşündüm. Ve bulmacanın tek çözümünün olduğunu. Zaten koyulan taşlara göre kapı açan bir mekanizma yeterince zorken bir de yanlış cevaba göre çözümü zorlaştıran mekanizma çok daha zor olacaktı. Yani biraz babaya göre görmeye çalıştım.
3) Slach'in bilmecesine cevap:
1) Nilup aslında chaotic good olabilirdi ama satranç takımını kendi için çaldı. Ama evil da olamaz (uzun vadede faydası yoksa) çünkü aynı zamanda baba-oğula iyilik etmiş oldu. Nötr olması en mantıklısı bence.
2) Aslında mekanizmanın zarar vermesi değil de bulmacayı çözmeyi daha da zorlaştırması muhtemeldi. Ama yine de bu adamın, oğlunun hazineyi bulmasını istediğini düşündüm. Ve bulmacanın tek çözümünün olduğunu. Zaten koyulan taşlara göre kapı açan bir mekanizma yeterince zorken bir de yanlış cevaba göre çözümü zorlaştıran mekanizma çok daha zor olacaktı. Yani biraz babaya göre görmeye çalıştım.
3) Slach'in bilmecesine cevap:
Fotoğraf veya resim.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Slach:
gençlikCode: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..cevap:
Göz-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Bilmecen MASk'ın hançerinde yayınlandı Slach. Hayırlı olsun. 
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
dragonlancer
- Kullanıcı

Bir kabilede kadinlar Pazartesi, Sali, carsamba günleri; erkekler ise Persembe, Cuma, Cumartesi günleri yalan söylemekteler, diger günlerde ise dogruyu söylemektelermis.
KADIN: Dün yalan söylüyordum.
ERKEK: Ben de.
SORUMUZ: Bugün günlerden nedir?
NOT: Bu soru Akil Oyunlari sampiyonasi 2006 Eleme Sinav Sorusudur.
---
İnşallah ben yokken sorulmamıştır.
KADIN: Dün yalan söylüyordum.
ERKEK: Ben de.
SORUMUZ: Bugün günlerden nedir?
NOT: Bu soru Akil Oyunlari sampiyonasi 2006 Eleme Sinav Sorusudur.
---
İnşallah ben yokken sorulmamıştır.