Drizzt, nerdesin??
Fantastik Kurgu'nun çok çok az öyküsünde pembe dizi karakterlerinden daha derinlikli bir karakter bulabilirsiniz. Ne Drizzt ne de herhangi bir bildik "FRP kitabı" kahramanı bunlardan biri değildir. Drizzt öyle olmak gibi bir minik bir çaba göstermiş ve sonra bildik iki boyutlu macera kişileri arasında yerini almıştır. Bu yüzden bu öykülerin birer büyüme öyküsü olma vasıfları da çok azdır; şimdi bana öyle geliyor ki, çoğu zaman öyleymiş gibi yaparlar sadece. Modern fantastik kurgu öykülerinin pek çoğunun görünür tek faydası imgelemin ufkunu açıyor, onu geliştiriyor olmalarıdır(tabii sürekli yapılan taklitlere, basmakalıp kitaplara bakınca bunun da yavanlaştığı görülmektedir) ve bu sırada verdikleri hazdır.
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)
Postları okuduktan sonra bir kez daha Raymond FESİT'e saygı duydum. Gediksavaşlarında birçok karakter var ve hepsi özenle yaratılmış derin karakterler ama hiçbiri serinin önüne geçmedi çünkü FEİST buna izin vermedi. Ã?nce Pug geri plana alındı, arutha geldi; sonra Arutha'nın yerini James aldı, şimdi de Prensler ana kahraman oldu. Saygı duyar, şapka çıkarırım. Her ne kadar Drizzt hayranı olsam da sanırım SALVTORE bunu asla başaramayıp Do'Urden ustanın gölgesinde kalacak.
Biraz önce arkabahçe yayıncılıktan bir arkadaş ile konuştum, kesin konuşmadı ama "The Thousands Orcs" yakında elinizde olacak dedi, dediğim gibi tam tarih vermedi, bundan 1bucuk-2 ay önce konuştuğumda daha var demiştir, desenize yakında muradımıza eriyoruz..
müdeli haber ve saygılarımla...
müdeli haber ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
- Arasys_Llanor
- Kullanıcı

Drizzt'i kendi ırkına ihanet eden extra-ultra-mega-XX güçlü bi karakter olarak görüyorum,evet seveni çok ama ben pek sevmiyorum.Çok arada sırada yaralanıyor ve yenilmez ötesi olmuş.Tamam iyi hoş drow,ayrıca oldukça iyi kılıç kullanıyor ama onca olaydan sonra ne bileyim sağ çıkması çok zor.Uzun zaman oldu yeni kitabı çıkmayalı şu ana kadar çevrilmiş bütün kitaplarını okudum ve okumaya devam edeceğim çünkü Unutulmuş Diyarlar (Faerun) benim favori diyarım.
firble doğru demişin..reklam olur die yazmıom amaFirble wrote:Abi işte büyük yazarlıkta burada gizli bence Drizzt gibi karakteri öldürebilmekte ama öyle bir öldüreceksin ki kimse bu kötü olmuş diyemeyecek ama aynı doyle vakasında olduğu gibi burada da iş Salvatore u aşmış gibi... Ancak öldürmese de bir şekilde onu huzura veya başka bir şeye erdirip.. Ne bileyip kral olur tanrı olur bir şovalye tarikatı lideri olur. Oradan oraya dolaşan ranger olur. Evlenir çocuğa karışır. (başkası ile) buçukluk veya gnomların (bak bu favorim) yanında mutlu bir hayatı olur.... Onu hikayelerin ana karakterliği yerine Elminster örneklerinde olduğu gibi ikinci karakterliğe düşürmek mümkün olabilir. Bir de mesela Cunningham Danilo Thann ı öldürmüyor ama bu tepki çekmiyor.. Ã?ünkü Thann bu kadar ölümle burun buruna gelmiyor. Aslında rakipleri de çok aşırı ölmüyor. Bu daha çok ölümün çok gerilerde yüzünü şöyle bir gösterdiği bir entrika ağı gibi. Ama Drizzt söz konusu olduğunda birçok kişi onun ölümünü bekliyor. Dediğim gibi bence de ölmesin ama başka bir şeyler gerekecek gibi. Eğer yeni bir seri yazılacaksa Drizzt te bir şeyler kökünden değişmeli bence... (mesela tanrılara meydan okuyabilir) Aksi taktirde onbir kitaptır ağırlığı olan bu karakter ne yazık ki kar etme uğruna harcanacak.. İşin kötü yanı... Oldukça etkileyici yazılmış olan seri kitapları bile bu nedenle küçümsenecek... Umarım bu olmaz..
bu su anlama gelio olabilirmi..Salvatore acaba zak'ıda wulfgar bir durumamı düşürdü..merak ediyorum doğrusu..eğer R.A.Salvatore seriyi uzatmak istiyorsa catti-brie özellikle bruenor ölck anlamına gelio buda üzücü..
Kim almış arkadaşım ben duymadım böyle bir haber ama doğruysa iyi bir habere benziyorentreri2 wrote:bu arada arkabahçey yayıncılığı bir başka kurluş almış..pek bir bilgim yoq ama kitaplar cıkmaya başladı :Dhaydi hayırlısı
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
hangi kuruluş almış? hangi kitaplar çıktı? meraklandım şimdi.entreri2 wrote:bu arada arkabahçey yayıncılığı bir başka kurluş almış..pek bir bilgim yoq ama kitaplar cıkmaya başladı :Dhaydi hayırlısı
internet sitesinde aylardır yeni bir gelişme yok. valla uzun zamanır yeni kitap çıkmasını bekliyorum ama tık yok.
- darkflarer
- Kullanıcı

drizzt artık tamamen gereksiz bi karakter. En son baldur,'s gate 2 de gördüm sanırım oradada öldürmüştüm oynarken kitaptada birlikte bodhiyi öldürmüşlerdi abdelle. Sonra yine kayboldu şimdi lone drow ve 1000 orcs çıkıcak. Bilmiyorum Drizzt'İn suyu çıktı bence. Daha güçlüleri var ayrıca. Drizzt ne bileyim kural tanır ama aykırı çok mantıksız.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>