Rahip dinini nasıl yayar?
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Rahip dinini nasıl yayar?
Saygıdeğer diyar rahipleri. Size bir soru sorayım. Orta düzey bir NG rahipsiniz. Dışarı çıkıp dininizi nasıl yayarsınız?
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..NG aligment için sorduysanız kesin cevabım : kendim iyilik yaparım veö rnek olurum vs... şeklindeki seçenektir. Nasılki NE en kötü yönelim ise NG ta en iyi yönelimdir. Yani kural - özgürlük gibi düşüncelerle kirlenmeyen saf iyiliği temsil eder ve en iyi şekilde iyiliğin kendi yolları ile (hayırseverlik, merhamet, sevgi, nezaket vs...gibi erdemler ile) yayılması caizdir.
Bence güçlü olduğunu göstermektir. Bu sadece büyüsel güç olarak değil. Bedensel ve ruhsal güçler. Dayanıklılık kılıç kullanma gibi. yetişkin olmuş bir birey bundan pek etkilenmeyebilir. Ã?ünkü yetişkinlerin yanlışda olsa inancı kökleşmiş ve onun için tek gerçek haline gelmiştir. Bu yüzdem hedef kitle denilecek kitle çocuklar olamalı. Siz ordaki çocuklara iyi davranır ve tam anlamıyla onların kahramanı olursanız işte o zaman dinini yaymak adına büyük bir iş yapmış olursunuz.
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
-
Sturm_Ardeth
- Kullanıcı

Rahip dediğin bilgili insanda olduğuna göre öncelikle kendi bilgeliğini etrafa kanıtlamalı ki diğer insanların " aa bu adam bişiler biliyor. Onu dinlemek lazım " tarzında bir düşünce sahibi olmaları gerekir. Tabii o zamanki inanışların çok da dışına çıkmadan yani insanların tepkilerini çekmeden olması lazım. Diye düşünüyorum benn...
" Let My Heart Go "
-
ElessarTelemnar
- Kullanıcı

Din zorla yayılmaz. Ama dinin yarattığı bakış açısının kazançları insanlara gösterilebilir. İnsan zaten dinin bakış açısı ile bakabiliyorlarsa ki bir rahip için en önemli amaç bu olmalıdır. O zaman kendisine ben Dragonfirelıyım demelerine gerek yoktur.
Eski Dragonfire başrahibi. : )
Eski Dragonfire başrahibi. : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
ElessarTelemnar
- Kullanıcı

Tabiki zorla yayilmak haklisin ama yani yinede yapmamiz gerekn bazi seyler vardir gercek dunyada peygamberlere Mucizeler verilmistir insanlarin ilgisini cekip acaba sorusunu uyandirmistir. FRP de mucize olmadigina gore nasil yayabilirimki dinimin bi sekilde iyiliklerini insanlar yardimi ile belkide kullanarak asil hedef kitleme ulasabilrim
-
ElessarTelemnar
- Kullanıcı

-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
Onlar birbirlerini bulurlar. Kötüler zaten kötü olanlar takılırbi sorum var iyi tanrıların rahipleri iyilikle falan filan yayar, kötülerinki nasıl yayılcak:"a ne kdr kötü bi rahip hadi bnde olıyım" falan mı? yada mazoşist bi kasaba halkımı bulcaz kötülük yaparak yayalım???
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...