En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

chosen wrote:Kitap: MARTI Jonathan Livingston
...
tavsie ve saygılarımla...
Bir sorum olacak:

Code: Select all

Bu kitap hani bir martının kendini geliştirip sınırlarını aşmasıyla ilgili kitap mı? Nirvana türünden bir şeylere ulaşıyordu sonunda. Ã?yle bir kitap okudum da adından emin değilim.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

FrontsideAir wrote:
chosen wrote:Kitap: MARTI Jonathan Livingston
...
Bir sorum olacak:

Bu kitap hani bir martının kendini geliştirip sınırlarını aşmasıyla ilgili kitap mı? Nirvana türünden bir şeylere ulaşıyordu sonunda. Ã?yle bir kitap okudum da adından emin değilim.

evet o kitap bu benim okuduğum,
ismi "Martı Jonathon Livingston bir öykü" tam olarak

doğrulama ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Teşekkürler. Ben de bu kitabın ismini Simyacı'nın arkasında görmüştüm. Küçük Prens ve Martı Jonathan Livingston'dan bahsediyordu. Oradan aklımda kalmış ama doğrulayamamıştım okuduğum kitabın o olduğunu.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Yazar: Prof. Robin Wilson
Kitap: Adım Adım Sodoku
Hızlı ve Sistemli Ã?özüm

Bu yeni bağımlılığımı daha sistematik hale getirmek için piyasada araştırdığım bu temalı onlarca kitap arasından açıklamaları nedeniyle bunu seçtim ve doğruda bir tercih yapmışım, genelde sudoku kitaplarında az açıklama bol bulmaca olur bunda ise daha çok açıklamaya yer verilmiş. Acemi oyuncuların oyuna yeni başlamasını kolaylaştırdığı gibi, bu bağımlılığa bir yerinden başlamış olanlarında kendilerini geliştirmesi için faydalı bilgiler sunduğu için , ilgilenenlere tavsie edebileceğim bir kitap...

Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
felix_felis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by felix_felis »

Eldest
Christopher Paolini

birincisinden sonra kitap beni çok heyecanlandırmıştı. ama burda okuduklarımla da bi güzel heyecanlandım. hatta bazı şaşırtıcı olayları 5 kez falan doğru mu okuyorum diye...ühüüü doğru okuyomuşum... ama bu seferki de acayip heyecanlıydı. çok zevk aldım yhaa... şimdi düşündüm deee tekrar mı okusam... :D
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

brandenburg

daha henüz bitiremedim ama çok akıcı ve keyifli bi kitap tavsiye ederim
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

kitap: Kara Gül şövalyesi
yazar: James Lowder

Strahd'ı çok seven biri olarak bu kitap da hoşuma gitti, biraz durgun ve sıkııcı gibi dursada , tamamını bitirdikten sonra hiç de sıkılmadığımı farkettim. Geçmişe dönüşler, hayat hikayeleri falan güzeldi... seriye yakışır bir kitap kısaca...

Starhd'dan kısa bir alıntı ile bitireyim sözümü:
"bir adamın şekli değişebilir ancak kalbi sonsuza kadar aynı kalır - göğünde atsa da atmasa da..."

açıklama ve saygılarımla...
CaRNeDuR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CaRNeDuR »

Son olarak Danışmanlar ve Krallar serisi 1. kitap olan Büyücüavcısını okudum. Oldukça iyi bir kitap; değişik öğeler içeriyor.Kesinlikle öneririm.

chosen: editlenmiştir...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

CaRNeDuR wrote:Son olarak hükümdarlar ve danışmanları serisi 1. kitap olan Büyücüavcısını okudum. Oldukça iyi bir kitap; değişik öğeler içeriyor.Kesinlikle öneririm.
Malesef ben aynı seriyi hiç ama hiç sevemedim. 2. kitabını da zor bitirdim. Kurgu yazarın kafasında iyi kurulduğu belli olmasına rağmen ne yazık ki okuyucuya aktarırken büyük problemler olmuş. Neyin ne olduğu tam olarak anlatılmıyor, hikaye darmadağınık. Muhteşem mekanlarıyla Halruaa çok yetersiz tasvir edilmiş.

CaRNeDuR`un yorumuna saygı gösteriyorum ancak bende önermiyorum tamamen vakit kaybı olduğunu düşünüyorum.

Yine de okumak isteyenler yada okuyup bazı şeyleri tam kafasında yerleştiremeyenler (hatta okuyup ta sevenler) için Forgotten Realms - Shining South isimli campaign supplement kitabını şiddetle öneriyorum. Halruaa nın ayrıntılı tasvir ve çizimleri, Jordain Vzier prestige classı, Halruan Magehound ve Halruan Elder prestige classları ve civar yaratıkları çok iyi anlatıyor.
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

barabus wrote:brandenburg

daha henüz bitiremedim ama çok akıcı ve keyifli bi kitap tavsiye ederim

kurgusu çok güsel bir kitap... gerçi elinde tuğla gibi taşımak pek bi hoş durmasa da çabuk bitiyo akıcılığından....

şu an okumaya çalıştığım kitap : otostopçunun galaksi rehberi

henüz bitirmedim ama güsel bir anlatımı ve bazen biraz aşırı olsa da değişik bir kurgusu var... fantastik kitaplara alternatif güzel bir bilim kurgu..
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

kesinlikle üç günde 150 sayfa okudum toplam 700 sayfa sırf bu yüzden sırt çantasıyla dolaşıyorum çok iyi kitap
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Kitap: The art of STAR WARS episodeI
yazar: Jonathon Bresman

Türkiye'nin en iyi kütüphanelerinden birine sahip üniversitemin nimetlerinden yararlanmaya başladım en sonunda :D Ansiklopedi niteliğinde olan bu kitap, filmde kullanılan araçlardan tutun karakter tasarımlarına kadar herşey hakkında bilgi içeriyor. Film için 3-4 kişinin önerdiği çizimlerden hangisini seçildiğini, niye seçildiğini ve Lucas fikirlerini de bulabileceğiniz kitap gerçekten Star Wars sevenler için hazine sayılabilir, Star wars'la ilgileniyorsanız ne yapın ne edin bulun ve göz gezdirin kesin...

fikir ve saygılarımla....
CaRNeDuR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CaRNeDuR »

Son bombam Zaman Ã?arkı 7/2. kitap. Her zamanki gibi müthiş bir evren, daha da derinlerine indiğiniz karakterler, deliliğin eşiğinde bir adamın elinde tuttuğu inanılmaz güce ve onu kontrol etmesine karşı duyduğum saygı. Okuyun daha ne diyim.
BloodLust
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BloodLust »

ya bende her yerde karanlık kraliçenin savaşlarımı ne vardı ya onun 3. kitabını arıyorum deli gibi hiç bi yerde bulamıyorum... ama çok sağlam yapmışlar ayrıcana karagül şövalyesi yada ondan hemen sonra çıkan ravenloft kitabı (okuyalı çoook uzun oldu ilk türkçeye çevrildiinde okurdum Frp romanlarını) çok sağlamdı...şu sadece lord Zoth'u işleyen vardı ya...bazen böyle ürperdim bi takım yerlerde kitapta...heralde okhuduum en iyi Frp kitaplardan biriydi...
Good morning Lord Ironfist. Let me introduce myself, I'm Rage Darkrevenge; The King's Royal Assassin. The King himself asked me to make a job interview with you.

(Just a moment before the execution of a castle lord)

Efe Torunu
Necros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Necros »

En son hükümran taş üçlemesi 2. kitanı okudum ( kayıp taşın muhafızları) 3.ye geçtim bakalım seri nasıl biticek
Post Reply