Klasiklerin önce okunması konusunda sana katılamıyorum. İsteyen istediğini okur, kitaplar kaçmıyor ya.Shevarash wrote:Gzüel yorum Lourdes ama son notuna not eklemek istiyorum : ileride klasik olarak anılabilir ancak halihazırda klasik olmuş eserler varken varken öncelik onlara tanınmalıdır diye düşünüyorum. Az bilinen bazı klasik seriler var ; Yerdeniz, Belgariad ve Amber serisi gibi...
Ölüm Kapısı Serisi
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Tabii ki kesinlikle hali-hazırda Klasikler var, özellikle Yerdeniz Büyücüsü tabii.
Her türün klasikleri ile başlamak için idealdir, ve klasiklerin tadı alındıktan sonra diğer kitaplara geçilmelidir zaten fikrime göre.Vasatın altında kitapları öyle olduğunu bile bile okumak bence sadece zaman kaybı ayrıca...
Ama Klasikleri bir güzel okuyup da yeni bir şeyler aramaya başladıktan sonra, Raistlin hangi tanrıyı dövdü, Elminster cehennemi nasıl panayıra çevirdi tarzı kitaplardansa, kesinlikle Ölüm Kapısı tarzı kitaplar okunmalıdır bana kalırsa.
Her türün klasikleri ile başlamak için idealdir, ve klasiklerin tadı alındıktan sonra diğer kitaplara geçilmelidir zaten fikrime göre.Vasatın altında kitapları öyle olduğunu bile bile okumak bence sadece zaman kaybı ayrıca...
Ama Klasikleri bir güzel okuyup da yeni bir şeyler aramaya başladıktan sonra, Raistlin hangi tanrıyı dövdü, Elminster cehennemi nasıl panayıra çevirdi tarzı kitaplardansa, kesinlikle Ölüm Kapısı tarzı kitaplar okunmalıdır bana kalırsa.
ben de okudum o seriyi...yani bir kısmını aslına kapılıyo insan okumaya baslayınca bir seye de dikkat etmek gerekirse margeret weis in kitaplarında surekli bir ying yang var raistlin ile caramon sartan irki ve pathryn(sanırım boyle yazılıyordu) surekli bir tezatlık ve bunalrın birlesiminden olusan bir guc var....
Auré Entuluva...Outa i lomé
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Raistlin ile Caramon'a ying-yang demek pek de hoş olmaz ama Ölüm Kapısı'nda gerçekten de var. Raistlin ile Caramon arasındaki fark kaba kuvvet ile mantık arasındaki tezat olabilir. Bu arada Patryn olarak yazılıyor.celebnor wrote:ben de okudum o seriyi...yani bir kısmını aslına kapılıyo insan okumaya baslayınca bir seye de dikkat etmek gerekirse margeret weis in kitaplarında surekli bir ying yang var raistlin ile caramon sartan irki ve pathryn(sanırım boyle yazılıyordu) surekli bir tezatlık ve bunalrın birlesiminden olusan bir guc var....
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..bu sadece benim sahsi yorumum aslında su acıdan bakarsak dedigim tezin dogrulugu kuvvetleniyorFrontsideAir wrote:
Raistlin ile Caramon'a ying-yang demek pek de hoş olmaz ama Ölüm Kapısı'nda gerçekten de var. Raistlin ile Caramon arasındaki fark kaba kuvvet ile mantık arasındaki tezat olabilir. Bu arada Patryn olarak yazılıyor.
raistlin:fiziksel gucu olmayan bir beyin
caramon:beyni olmayan bir fiziksel güç
bu da ying yang mantıgına uymakta
Auré Entuluva...Outa i lomé
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Ben de bunu kastetmiştim şöyle diyerek:celebnor wrote: raistlin:fiziksel gucu olmayan bir beyin
caramon:beyni olmayan bir fiziksel güç
bu da ying yang mantıgına uymakta
Bendeniz wrote:...Raistlin ile Caramon arasındaki fark kaba kuvvet ile mantık arasındaki tezat olabilir...
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests