Eureka Seven

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Post Reply
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Eureka Seven

Post by Gorath »

Bilgi:

Orjinal İsim: Eureka Seven
Tür: Mecha
Bölüm: 50
Gösterim şekli: Tv Series
Resmi Sitesi: http://http://www.eureka-prj.net/
Yıl: 2005-2006

Image

Tanıtım:

14 yaşına basmış olan Renton, hayatını tek düze bir biçimde yaşamakta ve gelecekte de bir değişiklik olmasını beklememektedir. Babası büyük bir kahramandır ancak ölümün ardından yaptıkları hızla unutulmuş ve artık çocukların hatırlamadığı bir hikaye olarak kalmıştır.

Dedesi ile birlikte yaşayan Renton'un hayatı, bir gün Nirvash adlı bir robotun evlerinin çatısını yıkması ile değişir. Kendi de bir Riff (Liff) meraklısı olan Renton, hayranı olduğu Holland ve arkadaşları ile gitmeye karar verir. Tabi bunda güzel Eureka'nın da payı var.

Image

Kişisel Görüşlerim:

Anime Mecha türünü sevenler için kaçmaması gereken bir yapıt. Ben sadece bir kaç bölüm izledim ama en kısa sürede tüm bölümlerini indirmeyi planlıyorum. Gerçekten robotların tasarımı filan çok iyi ayrıca da oldukça güzel kurgulanmış bir senaryosu var.

Dünya bizimkinden farklı, her ne kadar insanlar yaşıyor olsa da. Bunun da bir hikayesi var ama fazla girmeyeceğim. İnsanlar dünyadan ayrılmış. Yeni buldukları dünyada Tapar denen bir hava akımı var ve enerji kaynağı gibi kullanılabiliyor. Renton'un ablası, babasının izinden gitmek için evi terk etmiş. Bir hayli ayrıntı mevcut hikayede...

Image

İndirme Bilgileri:

Torrent ile indirmek için ben Nanashi grubunu tercih ediyorum ama Nyanko isimli bir grup da çeviriyor. İki grubun çevirileri de emule de bulunabilir. Ama Direct link bulunabilir mi bilmiyorum. Nanashi Fansubs 29 bölüm ile önden gidiyor şu anda...

Anidb

Image

Image
rain_maker
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by rain_maker »

bana biraz last exile ı hatırlattı...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Yok, daha farklı. Last Exile Mecha değildi her şeyden önce. Orada burada robotlar uçup birbirleriyle savaşmıyorlardı. :D VanShip kavramı vardı orda (Hastasıyım :D )

Ama bu animeyi başka bir anime ile kıyaslayacak olursak Eva derim. Aksiyondan çok psikolojik terimler üzerine kurgulanmış. Ama Eva kadar ruhu kavuran bir anime değil. Aksiyon yine de var bunda. :wink:
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
rain_maker
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by rain_maker »

o zaman fikrimi macross zero olarak değiştiriyorum :lol:
Post Reply