Dragonlance'çilerin dikkatine...

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

Buna karar verebilmek için bence, raistlinin veya fistandantilusu canlandıran karakterleri oyun içerisinde izlemek gerekmektedir.

Saygılarımla.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

şu olsaydı bu olurdu, böyle olmasaydı şu olurdu diye mantık yürütmek yersiz arkadaşlar. Hikaye örgüsü bunu gerektiriyorsa olmuştur, bunu tartışamayız ki zaten.
Ben bunu söyleyebilirim ancak...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Söylediğimi sadece Türklider anlamış,hep dediğim gibi forumlarda yazmak kadar diğer msgları da okumak önemli, her neyse konuya geri dönersek açıklandığı gibi ben dragonlancerin cevabı üzerine ticari kaygılar konusunu açtım.

Fantastik edebiyat-bilimkurgu ve benzer tipte "gerçek dışı" konuları tartışırken elma ile armudun birbirine karıştırılmaması lazım.

Ya konunun gerçek hayattaki yankıları ve sebep sonuç ilişkisi hiç karıştırılmayıp sadece var olduğu hayal dünyasına bağlı olarak bir tartışma yapılır yada konuyu hayal dünyasının dışına çıkarıp buradaki yansımaları üzerine konuşulur.

Bu konuda drangonlancer ikisini birbirin karıştırdığı için o cevabı vermek zorundaydım. Ama işin doğrusuna bakarsanız bu başlık zaten gereksiz çünkü hem dragonlançilerin dikkatine gibi garip bir başlığı, hem de diğer büyücülerin yanına eklenmiş bir [/b]greater deity (büyük tanrı) içeriyor..
dragonlancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dragonlancer »

tamam ama biz de kitapları para kazanmak için yazılmış falan diye okumayalıp üzerlerinde tartışmayalım mı
o zaman etrafımızdaki çoğu şey sırf üreticinin geliri için yapılmış olabilir ama burda biraz eğlenmek için okuyup sevdiğimiz kitaplar üzerinde konuşuyoruz, ben bunda bi sorun göremiyorum...
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Tartışmayın demiyo arkadaşım sen hâlâ anlamıyorsun. Eğer konuşacaksan ya tümden kitap içinde kal ya da dışarıda dur diyor. Yani ticari kaygıları tartışacaksan SADECE ticari kaygıları tartış, eğer fizbanı fistanı tartışacaksan da SADECE onları tartış diyor. İkisini birbirine karıştırırsan abuk subuk "Bu kafe para kazanmak için kola satıyor" gibi cümlelerle karşılaşıyoruz. Hani dilim varsa beyinsizlik diyecem ama, varmıyor ;)

Saygılarımla...
Türklider...
dragonlancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dragonlancer »

tamam ben sadece fistandantilus un da raistlin in yanında o kadar kötü olmadığını söylemek istemiştim raistlin in daha çok okunması olayını da bi örnek olarak vermiştim
demek istediklerinizi de anladım...
ayrıca son mesajımı da Shevarash'ın son mesajını görmeden göndermişim, özür dileyerek onun son söylediklerine cevap vermiş gibi göründüğüm halde böyle olmadığını söylüyorum...
Nightclaw
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Nightclaw »

Ya amma çok tartışılmış bu konu üzerinde...

Gelmiş geçmiş en büyük DL büyücüsü Raistlindir...Zamanı geldiğinde karşısında bir kişi durabildimi...Tanrıymış boruymuş kaldımı karşısında...
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Arkadaşlar, başlığı en başından itibaren gözden geçirdim ve kimse dişe dokunur gerekçeler göstermemiş.

Ã?ncelikle şunda mutabık olalım lütfen: Fizban, Paladine'in avatarıdır ve bir Greater God'ın böyle bir ankette yeri yoktur.

Tartışılması gereken konulardan birisi şudur: Fistandantilus ve Raistlin aynı kişiler midir? Dragonlance'ın bilinen tek lich'inin, Raistlin gibi genç ve güçsüz bir bedeni phylactery olarak kullanması, onu Raistlin ile bir yapar mı?

şu konuya da bir açıklama getirmek getirmek istiyorum: Raistlin mi daha güçlü, Fizban mı? Ã?oğu kişi Raistlin'in tek büyü ile Paladine'i öldürmesinden yola çıkarak buna "Evet." diyor. Ama unutulan şu olay var: BİR TANRININ GÃ?CÃ?, ONA İNANANLARIN SAYISIYLA DOğRU ORANTILIDIR! TÃ?M MÃ?RİTLERİNİ KAYBEDEN TANRI Ã?LÃ?R! Raistlin ve Paladine'in son karşılaşmasında Krynn üzerinde yaşayan tek kimse Astinus Palanthas idi ve o da bir Gilean müridi, hatta belki de avatarı idi. Bu durumda Paladine'in çktan ölmesi gerekiyordu, ölmemesi durumunda bile bi böcek kadar zayıf kalmış durumdadır. Ve demin bahsettiğim aynı sebep dolayısıyla RAİSTLİN ASLA TANRI OLAMAMIşTIR! Sadece Krynn sınırları içerisinde aşmış güçlere sahip, ölümsüz bir büyücü olmuştur. Zira Tanrı olması durumunda da kendisine tapacak kimse kalmayacağından kendisi de ölüme mahkumdur.

Level 24 Wizard olan bir insanın, avatarı level 25, kendisi level 40 olan Beş Başlı Ejderha'yı öldürmesi de ayrıca tartışılması gereken bir durumdur. Eğer Krynn'a geçen avatarı olsaydı, Raistlin'in onu öldürmesi gibi bir durum söz konusu olabilirdi, ama Krynn'a asıl haliyle geçtiğinden nasıl olduğu gerçekten tartışılacak bir konudur.

Bazıları Divine Compact sebebi ile Takhisis'in aslen Krynn'a inemeyeceğini savunabilir, ama hatırlatırım ki Krynn, bir overpower tarafından yaratılıp düzenlenmiş bir kozmoloji değildir. Divine Compact'i gözetlemek bile yine bu tanrıların kendisi arasındadır ve Takhisis Birinci Ejderha Savaşı'ndan önce Krynn'a ASIL HALİYLE inmiş, ve ancak Üçüncü Ejderha Savaşı sonunda Huma Dragonbane tarafından Baator'a geri sürülebilmiştir. Yani Krynn'da bir overpower'ın-Krynn söz konusuysa bu Chaos olmakta-Divine Compact'i gözetmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Konu ile alakasız bir dipnot olarak düşmem gerekirse, Krynn yine bir overpower'ın kusursuz düzeninden uzakta kalmış, üç Greater God'ın aldıkları ortak karar ve bir Intermediate God'ın bizzat çalışmasıyla dövülmüş, kusurlarla dolu bir dünyadır. Bu sebepten dolayı Kyrnn'ın orjinal büyü ağı çok zayıftır. Bu durum, Kaos Savaşı sonrasında ortaya çıkan Primal Sorcery ile de kendisini göstermiştir. Bu açığı kapamak için de Üç Aylar oluşmuştur.

Söyleyeceklerim bu kadar. İstirham ederim, söylediklerime karşı çıkanlar "şu şu romanda böyle böyle yazıyor bıdı bıdı" diye tezlerle karşıma gelmesinler. Adam gibi açıklaması veya kaynağı olanlar ithamlarıma karşılık versinler.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Sağolasın Necros, ben başlığın kendisini ve içeriğini sevmediğim ve çocukça bulduğum için uğraşıp yazmak zor gelmişti açıkçası. Birinin kişisel düşünce değil de doğru bilgiden yararlanarak açıklaması çok iyi olmuş, inşallah artık başlık kapanır.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Teveccühünüz efendim, bizim görevimiz bu. :mrgreen:

Hem ayrıca siz istersiniz de kapatmaz mıyım :mrgreen:

Başlık tarafımdan kilitlenmiştir.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Locked