Arkadaşlar benim Studio Ghibli animelerini toplamak gibi bir isteğim var. Ama hepsini bulamıyorum. Elimde hepsinin olmasını istiyorum. Bildiğiniz Ghibli animelerinin isimlerini söyleyerek bana yardımcı olabilir misiniz?
Benim bulduklarım ve arşivime eklediklerim aşağıdakiler;
Kaze no Tani no Nausicaa
Tenkuu no Shiro Laputa
Hotaru no Haka
Kurenai no Buta
Mononoke Hime
Sen to Chihiro no Kamikakushi
Howl no Ugoku Shiro
Bunlar dışında bulabildiğiniz Ghibli animelerinin isimlerini benimle paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar. Böylece burası da bir Ghibli sohbet ve paylaşım ortamı olmuş olur...
Studio Ghiplinin animesi değil ama bence o tipleri sevdiysen bunuda sevebilirsin. Çizim teknikleri bence çok benziyor ve büyülü havayı aynı şekilde vermişler. Gerçi daha 1. bölümünü seyrettim. Biraz zor inen bir anime çok 24 dakikayı 230 mb'lık divx olarak seyretmek gerçektende çok güzel oluyor.
Görüntüleri BS playerdan aldığımdan biaz kötü gözüküyor ama yine de bir ön görü veriyordur sanırım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Bilgilendirme için teşekkürler Dark. İlk fırsatta çekerim. Zaten torrent dosyasını bulup sırada yerine yerleştirdim bile. Ama halen Studio Ghibli olmasında ısrarcıyım. Adamların ne kadar animesi varsa izlemek istiyorum. Bu arada bahsetmiş olduğun animenin orjinal adı "Abenobashi Mahou Shoutengai" imiş. Ama sanırım sen a4e çevirisini çekiyorsun. .ogm ve iki dil seçenekli olduğu için bir hayli kasıntı ve büyük boyutu. Onu çekme derim ben. .avi uzantılı KAA çevirisi var. Ben onu çekicem. Böylece daha rahat çekerim. Gerçi a4e görüntüleri daha kalitelidir... Bu da dvd kapak resmi:
şimdi ilk bölümü gayet iyidi ama sonraki bölümlerde gerçektende saçmalamaya başladı bu anime. Yani studyo giblinin animelerinin yanına yaklaşamaz bile. Bence ilk fırsatta indirme, hatta spirited away tarzı diye arıyorsan hiç indirme.
Yine diğer animelerle dalga geçen bir anime ile karşı karşıyayız. Ancak diğerlerinden daha iyi dalga geçtiği kesin. Bu anime hakkında konuşmasak da olur bundan sonra, en azından bu başlıkta.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Zaten Ghibli animeleri gibi olamaz. Hatta Steamboy'u kıyaslıyorlardı ve onu da izledim ama o bile Ghibli animeleri gibi değil bence. Yeterli tadı veremiyor ne yazık ki!
Zaten o animenin izleyici notları çok düşüktü. Sen beyendin diye indirecektim. Ama şimdi bir şey netliğe kavuştu. Demek ki neymiş? İlk bölümüne bakarak hiçbir animeyi yargılamıycakmışız!
ya bana Hotaru no Haka nın torrent ini veya bi linkini verirseniz çok yardımcı olursunuz.
kaç gündür arıyorum bulamıyorum
seviyoruz ve beyenerek izliyoruz Ghibli animelerini
Bende geçtiğimiz gün indirdim. Ama dağıtımı bitebilir her an. O yüzden elini çabuk tutsan iyi edersin. Fazla da bir dağıtım yapan yok. Aşağıda ki linkten ulaşabilirsin.
sizin için araştırdım
ghibli -miyazaki flimleri
1)Mononoke Hime
2)Spirited Away
3)Nausicaa of the Valley of the Wind
4)Howl`s Moving Castle
5)Whisper of the Heart
6)My Neighbor Totoro
7)Kiki`s Delivery Service
8)Porco Rosso
9) Grave of the Fireflies
10) JIN-ROH
11)The Place Promised In Our Early Days
Bu ikisi bende mevcut. Hatta ben bunları izlemedim. CDye attım duruyor. Demek bunlarda Ghibli'ydi.
Eskisi ka
bir de "neko no onaeshi(cat returns)" vardı sanırım...ama adından emin degilim yanlış olabilir,
zaten cok begenmemistim aniden bitiyo gibi... izleyici sonunu daha farklı bekliyor , sonunda zaten "bumuydu yani" dedim ben...kısacası pek hosuma gitmedi...
Bir hata yapmıs olabilirm şimdiden özür dilerim...
Whisper of the heart'ı izlediniz mi bilmiyorum ama ben izlediğimde gerçektende huzuru hissettim içimde. Sonu bir acaip bitiyor, büyülü bir şey filan olmuyor ama bence izleseniz sizde bana hak vereceksiniz.
Eskisi ka
Bu arada bu "howl's moving castle" (ki benim en sevdigim studio ghibli animelerinden biridir) türkçe dubaljlı olarak sinemalarda gösterime girmiş ,türkçeye "yürüyen şato" olarak çevirmişler...tabi ben hiçbir zamn animeleri türkçe dublajlı seyretmeye alısamadım , japonca olunca çok tatlı oluyor (dragonball ayrı onun TV deki türkçe dublajı çok hosuma gitmişti)
"howl's moving castle" Sinemada izledim baya güzeldi iyiki gitmişim . Ama ne yalan söyliyim Türkçe dublajlı benide sarmadı keşke Japonca kalsaydı alt yazı yapsalardı. Aslında bunun sebebi şu bizim ülkemizde pek çok insan animeleri hala çizgi film ile karıştırıyor.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]