Ejderha Mızrağı

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
esen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by esen »

Sanırım DL ile LOTR' u birbiriyle kıyaslamamak lazım. Benim görüşüme göre , dil ve hayal gücü bakımından Tolkien'in eseri tüm fantastik akıma öncülük etmesinin yanı sıra, karakterlerini ve mekanları anlatımı ile yeni fantastik eserlerden ayrı tutulmalıdır. Ama Weis ve Hickman iyi bir ikili olarak yalın bir anlatım şekliyle güzel bir seri yaptıklarınıda inkar etmemek lağzım. Ne de olsa bir çok insanın FRP' ye ilgisi bu kitaplar sayesinde olduğunu unutmayalım
yuceeren
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yuceeren »

christopher lambert kim sormuştu unuttum ya :)
herkes yalnız ölür by donnie darko...
http://turkishengineering.blogspot.com/
nzl
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by nzl »

Ya baya güzel ama herşey lotr özentisi olaylar falan.. Ã?oğunlukla.. O yüzden mükemmel olduğunu söyleyemem. Ama kopyalığı dışında çok iyi ve daha akıcı. Lotr de resmen bi ara ara vermiştim okumaya çok baymıştı. Keşke filmler çıkmadan önce okusaydım ya o kadar pişmanım ki =(
immortaleva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by immortaleva »

Bence mükemmel bir seri,var m1 böyle bir şeyyyyyyy :D :D :D
lord_ariakan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lord_ariakan »

Ejderhamızrağı sürekliliği açısından ve kaharamanların gerçekçiliği açısından en iyiyi frp serisi.Ayrıca lotr'dan tamamen farklı bi sistem olması da özel bi şey.

Fakat yine de bende çoğu arkadaşım gibi seriyi sevmemde ki en büyük etken Raist.. :-P

Kötü ya da yazarların da dediği üzere bencil bi karakteri belki de frp dünyasının en karizmatik karakteri yapan bir seri okunmazmı hiç.

Ã?te yandan ikinci nesil fikri müthiş bence.Ben başka hiç bi frp'de bunu hatırlamıyorum.Kahramanlar hiç ölmez mesela.. :oops:

Tıpkı unutulmuş diyarlardaki gibi..

Ama ejderhamızrağında kahramanlar ölse de size en az onlar kadar hatta onlardan daha gizemli yeni karakterler sununluyo bu da mükemmel bir haz.Herkesin okumasını tavsiye ederim.
şerefim onurumdur,onurumsa yaşamım...
immortaleva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by immortaleva »

Temelde,Ejderha Mızrağı da dahil tüm FRP"ler Yüzüklerin Efendisi"ndeki temel ırklar üzerine birkaç yeni ırkın eklenmesiyle kurulmuş öyküler.Ancak Ejderha Mızrağı,konu derinliği olarak diğerlerinden ayrılıyor.Karakterler,böyle olağanüstü bir öykü içinde olmasına rağmen oldukça derin ve insani.Ayrıca hiçbiri öyle süper kahraman değil.Hepsinin kendine özgü sorunları var ve onlarla savaşmaları gerektiğinin bilincindeler.Ayrıca Raistlin olayı başlı başına bir devrim zaten:)Bana da bir idol kazandırdı Ejderha Mızrağı:Benim idolüm Goldenmoon:)
celebnor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celebnor »

bence de ejderha mızragı okudugum en ii fantastik kitaplar arasında... gerci raistlin kurgusu olmasa hikayenin gucu hakkında tartısılabilir ama hikayede gecen karakterlerin hikayeyi suruklemesi bence hikayeyi daha carpıcı hale getiriyor.
Auré Entuluva...Outa i lomé
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

14-15 kitaptan sonra birakmak zorunda oldugum seridir kendileri. resmi sayısı 200 kitapti saniri. Yanlışım var ise düzeltin. Bir yerden sonra eğer delice bir fanı değilseniz takip edemiyorsunuz bırakıyorsunuz. En azından çevremdekiler ve ben öyle yapmak zorunda kaldık.

Okadar fazla seri ve kitap çıktıki hangi birini okuyalım. 3 yayınevi de bastırdı bastırdı bastırdı yeni yayınevleri girdi piyasaya ve allak bullak oldu. Evet seçenek çok ama çalışan ve fazla zamanı olmayan insanlar için kafa karışıklığı yaratıp okunmamaya doğru yönlendiriyor. şuan nedir en iyisi derseniz Bence Dark Sun. Türkiyede tek kitabı var bildiğim kadarıyla ve devamını da bekliyoruz.

Konu atladım ama kusura bakmayın dolmuşum bu konuda.
Saygılarımla
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

Gwindor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gwindor »

Dl'yi LOTR'la karşılaştırma gibi saçma ve gereksiz işlere hiç girmiyorum bile. Yapmayın arkadaşlar böyle şeyler, olmuyor yani.. :P
Diğer yandan DL'nin geneline baktığımızda, belkide kendiside bi frp oyunundan oluştuğundan, seriyi çok yüzeysel buluyorum. Karakterler güzel işlenmiş, anlatım akıcı ve seri, fakat kitapta bir derinlik yok.
Fakat mesela aynı kişiler tarafından kaleme alınmış Ölüm Kapısına baktığımızda DL'den daha iyi olduğunu görüyoruz, akıcı anlatımın yanı sıra olayların içinde bir derinlik var Ölüm Kapısında. Valla bunlar tabi benim fikirlerim, gece gecede insanın kafası bi yere kadar çalışıyo, yanlışım varsa affola...
juliaht
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by juliaht »

ya bence keanu denen adam uzun boyu ve hoş siması ile çırak dalamara süper uyardı lauranayı nichole kidman oynayabilir bence o kadında elf aurası var bence kadın sanki bi ışıkla bi hale ile çevrili neyse
ya bu seri benim ilk okuduğum seri idi sadece bi arkadaş elinde yalama etti die sinir olur bu ne yaa bitiremedin salak die elinden kapıp aynı gece bitirdiğim daha sonra ağzından sular akarak kitapçıya gittiğim.... ahh ner diyodum mükelmmel bi seri tek kelimeyle insanı kitap okurken anfide kahkahalara boğan sonra yok hocam bişi valla hocam olsa sölerim dedirten bi seriii
okumayan varsa okusun raistlinki allah allah yani kötü bi karakter bu kadar hayranlık uyandırabilirmi ve inanın her yaptığı için onu destekliyorum gene olsa gene yapsınm pek çok arkadaşımın onda hayallediği güzü bulduğuna inanıyorum ve kapı kulbu tassaloff
okuyalı 4 sene olmasına rağmen karakter isimleri bir bir aklımda ilk 12 kitap gayet hoş sonra sapıttılar margeretweis ve tracy hickman sonrası kitaplar konusunda bi fikrim yok ama o ikilinin yazdığı dl kitaplarının alın mutlaka
_Laurana_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _Laurana_ »

Benim hayatmda okuduğum en güzel seriden biri . Filmini yapsalar çok iyi olurdu
Acaba Raistlin e johnny depp uyarmı??
Kılıcın ne kadar keskin, Kalkanın ne kadar dayanıklı ,
Miğferin ne kadar güçlü olursa olsun
Yüreğin olmadıkça bu savaşı çoktan kaybetmişsindir
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Sanmıyorum ya, johny deep raiste pek gitmez gibime geliyor, ama filmi çekilirse ve o adamı oynatacak kadar ciddi bi film olursa razıyım johny deep e.

Benim de fantezi edebiyatında okuduğum 2. kitaptı. Ã?nce Yüzüklerin Efendisi, sonra da Ejderha Mızrağı. Gerçi okuması baya zor olmuştu, ben okumaya başladığımda daha 1. yi çevirmişlerdi. Bekle babam bekle ki 2. çıksın :)

Ahh, ahh, unutulmaz bir seri, en çok sevdiğim, kendimi kaptırdığım seridir Ejderha Mızrağı. Ve onun en karizmatik karakteri, Raistlin Majere.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
_Laurana_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _Laurana_ »

Bundan öncede Eragon ve Eldesti okumuştum onlarda çok güzeldi tavsiye ederim . Ama hiçbir kitap ejderha mızrağı serisinin yerini tutamaz :)

Bence ilk başlarda en karizmatik leydi kitiara ydı. Tabi onun yüceefendi olduğunu öğrenince kararım değişti .şimdi favorim Laurana :)
Erkeklerdnse Raistlin
Kılıcın ne kadar keskin, Kalkanın ne kadar dayanıklı ,
Miğferin ne kadar güçlü olursa olsun
Yüreğin olmadıkça bu savaşı çoktan kaybetmişsindir
Rhuben
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhuben »

açıkçası pek beğendiğim bir seri değil buradaki birçok arkadaşımın aksine.ilk 3 kitap için, grup kalabalık olmasına rağmen 2-3 kişi üstüne gidilmiş ve o kadar derin işlendiğini sanmıyorum bazı şeyler çok havada. edebi olarak neredeyse hiçbir şey. oturup oynadıkları oyunu yazdıkları için daha fazlası beklenemezdi zaten. oyüzdendir ki daha sonra yazdıkları kitaplarda tasfir anlatım yönünden bi gelişime görülüyor. frpye yeni başladığım dönemde henüz dl yi okumadan oynattım oyunda o hikayede anlatılan birçok şey oyunumuzda gerçekleşmişti. hayal edilmersi çok zor bir kurgusu olduğunu da düşünmüyorum. örnek olarak deniz yolculuğun ya korsanlar saldırır ya bir deniz canavarı yada ejderha. biraz daha hayal gücü olan biriyse girdaba kapılan bir gemi su altında bir yere gider. bunu ilk oynattığım oyunda bile düşünmüş daha sonra kitapta okunyunca şaşırmıştım. rais olayı ayrı bir muamma hala neden bu kadar sevildiğini çözemiyorum..ikinci üçleme biraz daha iyi yazarlar biraz deneyim kazanmış ve oyun mantığı olmayınca biraz tasfir ve anlatıma önem vermeye başlamışlar. ondan sonra dl yazılan birkaç iyi kitap var ama artık insanları sömürmeye varmış olay gereksiz çok kitap çıkarmışlar. türkçeye çevirilmekte olan geçmiş olayları anlatan kitaplar da ayrı bi konu iki kişinin yarattığı karakterleri alıp başkaları onların geçmişini yazıyo ki tutarsızlık ortaya çıkmış.

ilk serilerden biri olması avantajı var yeni başlayanlara çok çekici gelebilecek güce sahip ama kesinlikle o kadar iyi değiller. şu yıllarda aynı kitaplar yazılsaydı yüzlerine bile bakılmazdı bu reklamı yapılarak sunulması başarılışmış gibi görünmesine neden olmakta. birçok iyi seriyi okuduktan sonra dl kitaplarına başlayan birinin o seriyi sevebileceğini düşünmüyorum. özellikle lotr le karşılaştırılması söz konusu bile olamaz...
Post Reply