Öukur iblisi

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
Selkinemus
Kullanıcı
Kullanıcı

Öukur iblisi

Post by Selkinemus »

Bugünlerde iice kafamı kemiren bir şey var.Ã?ukur iblisi nasıl summon edilir? Bana bunu ayrıntılarıyla anlatabilirseniz sevinirim.Bu arada çukur iblisinin bir takım özelliklerini ve görünüşündende bahsedermisiniz.
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Öukur iblisi

Post by mefistofeles »

Selkinemus wrote:Bugünlerde iice kafamı kemiren bir şey var.Ã?ukur iblisi nasıl summon edilir? Bana bunu ayrıntılarıyla anlatabilirseniz sevinirim.Bu arada çukur iblisinin bir takım özelliklerini ve görünüşündende bahsedermisiniz.
Ya ben bu konularda çok bilgili sayılmam ama büyü konseyinde necros çağğırmıştı bir çukuriblisiydi sanırım bir oku istersen zaten bilenle cevap verecektir de oku ben çok beğenmiştim...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Selki anlattım ya msnden, kesmediyse sor dedim hatta :)
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

msnden kounşmuştuk. Ã?ukur iblisi ne demiştim. Aslında kötü bi söylenim değil ama pit fiend olacağı hiç aklıma gelmemişti. Ayin konusunu araştırmak gerekebilir farklı yöntemler de olabilir ama temel noktalar var bildiğim kadarıyla:

Neticede çağıracağınız kişinin ilgisini çekmeniz lazım. iblisler boyutlarını değiştirip ölümlülerle ilgilenmeye pek meraklı değillerdir. Tabii iblisin gerçek ismini bilmeniz de işinize gayet tabi yarayabilir.

Forumda benzer bişey konuşulmuştu sanırım Türklider'in bir tavsiyesi vardı: Ã?ağırıcağınız kişiyi onun üslerinden birinin adına çağırın. Gerçekten bağlantınız olmasa bile...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Pit fiend, pit fiend.. Statik büyülere baktığımızde fiend summoming yapabilen belli büyülerimiz var. Planar Binding, Summon Monster ve Gate.

Greater Planar Binding, maksimum 18 HD'lik outsider getirebiliyor. Dolayısıyla minimum HD'si 19 olan pit fiend, bu yönden gelemez.

Summon Monster IX'da dahi gelen en yüksek baatezu hamatula. Haliyle bunu da atıyoruz.

Ve Gate.. Evet, Gate ile pit fiend getirtilebilir. Ama vereceğiniz 1000 XP'ye değer mi, önce orası var. Tabi bir de Gate'ten summon yaparken, çağırmak istediğiniz yaratığın özel adını söylemeniz gerek. Haliyle doğrudan tanımıyorsanız veya adını duymamışsanız, pek de işinize yaramayacaktır. :)

Bunun dışında benim kulede yaptığım gibi unofficial ayinler var. Yine bir isim gerektiriyor. Ama çağırdığınızı ne yapacaksınız, o söz konusu. Planar Binding yapmadığınız müddetçe oradaki gibi hizmete zorlayamazsınız. Ã?ünkü Planar Binding, yapmanızı istediği şeyi yapmasını şart koşuyor. Lawful evil bir yaratık olduğu için anlaşmaya zorlayabilirsiniz, ama lawful evil'lığın dibine vurmuş bir pit fiend nasıl olsa anlaşmada bir açık bulup kendisini bu ayinden de sıyıracaktır. :)

Ha pit fiend nasıl görünür? Yaklaşık 3 metre boylarında, kızıl, kocaman bir iblis. Kanatlı, kuyruklu. Eğer kodlar çalışsaydı bir resmini koyabilirdim. CR'si 20'dir ki ben şahsen az bulurum. Sağlam da özellikleri vardır. Özelliklerinin detayına gerekirse ayrıca girerim. :)

Ha çağırıp ne yapacaksınız? Boyunuz mu uzayacak? Ã?yle düşünüyorsanız kasmayın, benimki uzamadı. Ã?ağırayım dedim, bin pişman oldum. Bir daha adam gibi korumaları yapmadan ve bir pit fiend ile gerekirse teke tek kapışacak güce ulaşmadan asla! Ã?ünkü bu aptallığım yüzünden şu anda Baator'da yüz hamatuladan oluşan bir birliği, Kan Savaşı'nın ön saflarında, ölüme gidecek bir şekilde kumanda etmek zorundayım. Muhtemelen arkamdan işler çevriliyor. Ã?nümde tanar'rilerin pençeleriyle savaşta ölüm riski, arkamda baatezuların suikastçileriyle ölme riski taşıyorum. Tüm bunların arasında canımı kurtarıp, diyara dönüp, yeterince beklettiğim RP'deki grubuma dönmeye çabalıyorum. Durumum herkese ibret olsun. Keyfi olarak pit fiend çağırmayın. Sonu çok kötü oluyor. :???:
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Necrosum o muhabbeti yapmıştık Eldarinle, hikaye gereği sana epey iyi davranmış, pit fiendin karşısına korumasız çıkmak çok değişik bir fantezi doğrusu :)
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Orada farklı bir şeyler deneyecektim ama deneme fırsatım bile olmadı. :( İyi muamele yaptığı kesindi zaten. Yine en azından yüz hamatula kazandım :P Eh, risk yoksa kazanç da yoktur değil mi? :( Allah vere de bari bir şeyler kaybetmesem. :???:

Benim gibi bir Baator sempatizanı bile Avernus'tan tiksinmeye başladı..

Neyse oyun tamamlandığında ben yada Eldarin kopyalayacağız Büyü Konseyi'ne. Herkese ibret olsun. Level 20 civarında dolaşmıyorsanız, pit fiend'larla uğraşmamanız gerektiğini anlarsınız.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Hatta biraz daha toplamak gerekirse, ölümlü iseniz pit fiendlerle uğraşmamalısınız dersek abartmış olmayız :)
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Kesinlikle öyle, Pit Fiend ın challange rating ine ulaşmış olmanız, bir pit fiend öldürebileceğiniz anlamına gelmez.

Genel anlamda pit fiend lardan bahsedecek olursak, soyludurlar, generaldirler, kendilerinden alt seviye şeytanların metamorfozu ile bulundukları forma ve güce ulaşmışlardır. Acımasızdırlar, tek bir şey üzerine odaklandıklarını asla sanmayın, planlarının her türlü yolunda ilerleyebilmesi için sizin aklınızın hayalinizin eremeyeceği kompleks planlar vardır kafalarında.

Yani kısaca dedim ama çok çok kısa oldu, sırf pit fiendlar üzerine saatlerce oturup tartıştığımız, onların farklı farklı yönlerini ele aldığımızı hatırlıyorum. Eğer sana anlatılanlar üzerine tatmin olamadığın ya da hala kafanı kurcalayan birşeyler olursa buraya yazarsan yine cevap verebiliriz.

Ve son olarak;

Pit fiend'la şaka olmaz(Necros) :P
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Eldarin wrote:Ve son olarak;

Pit fiend'la şaka olmaz(Necros) :P
:cry:

Bir daha suratına sırıta sırıta öldürecek güce sahip değilsem, pit fiend çağırmam. Aman diyeyim. Asmodeus'a yakın, benden ırak olsunlar.

Bir ara şu oyunu bitirelim de görsün cümle alem işin sonu nereye varıyormuş. :cry:

Power demands sacrifice.
Lazarus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lazarus »

pit fiendin cıkısına bende sahıt olmusutum ama cok az bır sure cunku combat attıgı olarak geten cıkıtıgı zaman ilk işi melee dekınlerı çiçek gibi acmak için dibine o kallabi fireball unu koymakla işe başlıyor tabiki save i tutturamazsanız gerısını gorecek kadar yasamıyosunuz :D
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Caster level'ı sanırsam 20 idi. 20d6, hem de quicken.. Yani pek hoş değil. :D

Power demands sacrifice.
Lazarus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lazarus »

gerçi ben 2ed yemıstım ama caster lvl damage aynı tatta yanı bı sey degısmıyor :D
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Konu sapmış ama bir pit fiend çağırmak nasıl işler onu anlatayım konuyu açan arkadaşa da yine devam edelim pit fiend muhabbetine;

Pit fiendlar Baator'un generalleri olduklarından dolayı bu elemanları cart curt çağıramayız. Her açtığımız gate'den de pit fiend gelecek diye bir kural yok. Asmodeusun kalesine (içinde milyonlarca pit fiend bulunan devasa bi mekan) bile gate açsanız pit fienddan önce, öncü birlikler ve çeşitli başka elemanlar gelir.

Basit oyun olarak düşünecek olursak (Epic'lere ulaşmadan ve maks player's handbook'taki büyüler sözkonusu);

Gate büyüsünün iki kullanımı var. Birincisi, ismini bildiğimiz bir varlığı bu kapıdan geçmek için çağırabiliyoruz. Bu durumda eğer gücümüz yeterse yönetebiliyoruz da. Fakat iradesi güçlü olan varlıklar yemiyorlar tabi :) Yönetilmeyebilirler de ;)

Bir de Caster Level'ımızın 2 katı kadar HD outsider çağırıp onları da yönetebiliyoruz. Sizin level 20 wizard olmanız yine 2 tane Pit Fiend getireceğiniz anlamına gelmiyor. 4 tane osyluth gelir, yine HD sınırı biter.

Demek ki pit fiend çağırmak için öncelikle onun ismini bilmek lazım (gerçek isim şart değil. Fakat akıllı bi insan dediğim olsun istiyorsa gerçek ismini bulur :) ) ve devili kandırabilecek kadar zekaya, kapasiteye ve güce ihtiyacı var.

Son söz: Pit fiend çağırmayın, çağıranla arkadaşlık kurmayın. :)

Saygılarımla...
Türklider...
BomeranG
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BomeranG »

Metamagic featler Greater Planar Biding in etkisini arttırabilir.18 yerine 27 hd çağırılabilir.
Post Reply