FrpWorld'ümüz 3 yaşına basacak, acaba ne yapsak ?

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
tulkastor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tulkastor »

çok heycanlandım :D :D :D :D :D :P :P böle bişi olursa harika olur,bal liköründe aylarca muabeti döner,gelemeyenlere hava atılır:D :twisted: :D
tia mi aven moridin isainde vadin
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

İyi madem, bu konuyu başka başlığa taşıma konusuyla bu kadar ilgiliyseniz bir şey demiyorum.

Konuya gelirsek, söylediklerin güzel uLtior, şu an ilk yapmamız gereken şey, öncelikle fikirleri birleştirmek. Eğer elimizde fikirler oluşursa sorumluluk alma aşamasına geçeriz, oradan da herkesin sorumluluğuna göre fikir ürettiği ve tartıştığı aşamaya geçeriz ki düşünceler sadece hayal olarak kalmasın. Ama keşke grubun en önemli elemanı olacak üstün şahsiyete "yırtık" demeseydin, çünkü o aşmış mükemmel insan o zaman bu işe hiç girişmemeyi düşünebilir. Potansiyel sorun çözücülerimizi kaçırmayalım :lol:

Benim fikrim aslında çok günlük bir hazine avıydı ama ilk aşamada tek günlük olanı başarabildiğimizi göstermemiz gereklidir. Ayrca reklamımızı da iyi yapmalıyız ki diğer şehirdeki arkadaşlarımız da organizasyonu gelmeye değer bulsun. Ama araştırma- koşuşturma olması fikrimi değiştirmiyorum. Hatta bu konuda biraz düşündüm, eğer herkes günlük sınırsız akbil alacak olursa (olmayanlara da temin edilir) ulaşım problemi de hallolur.

Sonra devam ederim, şimdi çıkmam gerek..

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

oradaki yırtık lafını yanlış algılamayınız efem. bende yırtığım ne var:)

şuanki gördüğüm katılım ne az ne çok. ama bu olayı gerçekleştirmek için yeterli değil. bence katılımları bekleyelim yada biz dediğin gibi fikirleri harmanlayıp sunalım isteyen kişiler katılsın.

Olayı gerçekleştirecek kişilerin statülerini yazalım yani gereken ne var ise ve o pozisyonları bildirip o kişilerin seçimleri ile başlayabiliriz. Pozisyonlar belirlendiğinde zaten organizasyon başlamış bulunacak. bir toplantı ayarlanır. durumumuz kesinleşir. genel hatlar belirlenir. ve herkes sorumluluğuna göre ayrıntılara geçmeye başlar. Evet bu konuda tecrübeli olan arkadaşlarımız bize gereken pozisyonlar nedir? ben üstün körü yazmıştım ama? kesinleştirelim.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Dün akşam çıkmam gerekiyordu, şimdi vaktim var, kaldığım yerden devam edeyim..

Benim aklımdaki hazine avı sadece Taksim'de iki-üç kafeyle anlaşılmış basit bir şey değil. Bulmacalar zeka gerektirdiği kadar koşuşturma gerektirecek. Gruplar istediklerini yapmakta serbest olacaklar ve işin içinde RP de olacak. Ã?rneğin; oyuncuların eline bir ipucu geçecek. Onlar da bu ipucunun sonundaki hazineyi bulmak için RP yapacaklar. Her ipucu onları başka bir yere götürecek. Hatta grupların karşılaşmaması için izlemeleri gereken yollar farklı olabilir. Kaderin cilvesi olarak da tüm gruplar aynı hazineyi aynı gün aramaya başlayacaklar :)

Organizasyon nasıl olacak? Her grupta bir lider olur, lideri de grup seçer. Senaryo yazarı kadrosu olacak. İstanbul'u bilen birileri senaryoda gisilecek yerler ve ulaşım konusunda yardımcı olabilirler. Yerleri ayarlayacak sorun çözücü kişiler gerek. Grubun yaptıklarını not alacak kişiler de olayı siteye taşımamız için çok faydalı olur. Bir de bilmeceleri hazırlayacak kişiler gerekil. Yalnız bu kadar kişi görevlendikten sonra oynayacak kişi kalacak mı? :lol: Bunu çok merak ediyorum.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

beyler bayanlar, ben diyorumki çok dağıldınız. arazisi bizimtarafımızdan sağlanan 10dönümlük bir arazideki eşşekleri( uzeri otla kaplanan sığınaklar) ve çukurları yapmak bile 1gün sürüyordu. şimdi burdan oturduğumuz yerden uluslarararası kadar birşeyin hayalini kurmak kolay. imkansızı hayal edip optimum u yapabilmemiz önemli olan. işin içine birden fazla otobüs hatlı bir yeri sokmak işleir karıştırır. iz bulma kulübünden eski tanıdılklarımın yapmayı denediği buna benzer bir hazine avı hiçbir problemin çıkmayacağı kampüste yarım gün sürmüştü. alan belirleme filan çalışmalar uzun hikaye zaten. ben diyorum ki izliyciler dahil 100 kişi. taksim meydanı ve istiklal caddesi, veya caddebostan sahili mekan.
1 org. lideri. 2baş yardımcı. 4kişilik 4-8 grup. 4-8 iletişimci. 4 raportör, ayrıca her grup kendi içinde bir lider ve bir raportör seçer. 4kişi cevap ve kontrol masası operatörü, 6-12 kişi de bardaki kahin amca veya harita uzmanını sağlıcak konu mankenleri.

olmassa olmaz olarakta 90-60-90 ölçülerinde 4er kişilik gruplardan oluşan 8 ponpon kız takımı ve onları olası saldırılardan korumak için 12kişilik ekiplerden oluşan 8 delta timi :twisted: :twisted: :twisted:

ekip bu kadar olay bu kadar , maliyette organizsyon sonrası rammstein konseri dahil 2milyon$. :D :D :D

ilk kısım ciddi, 2. ve 3. kısım şaka amaçlıdır. arkadaşlar bu k adarlık olayı gerçekleştirebilirsek kendimizle gurur duyabiliriz. ilk deneme için bence bu yeterli.
ayrıntılar yüzyüze konuşulmalı zira forumdaki uzun yazıları kimse okumak istemiyor ve bu anlatımlarda verimsiz oluyor.

ben katılamasam bile nacizane tecrübelerim ve yardımlarımla teknik desteğim yanınızdadır.
saygılarımla...
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

hocam en başta zati taksim denilmişti daha sonradan arkadaşlar kendini alamadı Röeh! diye kaçıverdi diyarlardan uçtular. ben diyorumki, önce buluşalım> sonra deneme bir oyun yapalım pilot oyun yani eğer tutarsa gerçeğine geçeriz. tahminen 2. buluşmada pilot oyunu gerçekleştiririz. tamamen oyun olmazda oyun oynarken bakın şu böyle olabilir tarzında fikirler edinilmiş olur. canlı örnek.

Saygılarımla. sonlandıralım artık şu olayı.
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

abi, bencede çok doğru söylüyorsun. ben en başta en temizinin( bahar ayına gelmesi hasebiyle) birimizin yazlığı veya tarlasında olacağını söylemiştim. ancak seninde dediğin gibi merkezi biryer (misal: taksim) en temizi galiba. şubat ayı içinde bir buluşma organize edilmesini öneriyorum. gelmem konusunda söz veremem zira dağ faliyetimi hava muhalefeti nedeniyle ileriye ertelenirse ist. a geç gelebilirim veya gelemem. neyse...,
zaten benim gelmemde o kadar önemli değil, bir kişi çok farketmez. şubatın ilk haftası pazar günü buluşulsun, bu yazılarında bilgisayar çıktısı alınsın tüm fikirler değerlendirilip karar alınsın ve sonuç sitede bu başlığın altına (veya FrontsideAir in istediği başka bir başlığın altına :P ) yazılsın.

şubatın ilk haftası ilk pazar saat 2 taksim meydanı
tamam mıdır?

(not: yazıyorum ama muhtemelen 2000m nin üstünde bir yerde olucam :P )
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

şubatın ilk pazarında ben çok, çok uzak diyarlarda (Bursa) olacağım. Ya daha yakın ya da uzak bir tarih yapsak? Ocağın son günleri ya da şubatın 18'inden sonraki bir gün gibi?

Bu arada dalga geçerek de olsa birisi benim konuyu başka başlığa taşıma önerimi ciddiye almış. En azından farkına varmış :P

Olayın büyüklüğü konusunda endişelerinizi anlayabiliyorum. Siz bulmacanın bizi İstiklal'de birkaç kafe arasında dolaştırmasını istiyorsunuz, ama benim istediğim bundan çok farklı bir şey değil ki. Ben oyuncuları dağa çıkaralım ya da mağaraya sokalım demiyorum ki. İstiklal'den ayarlayacağımız kafelerden bazılarını başka yerlerden de ayarlayabiliriz. Ama sadece İstiklal içinde olursa çok.. Yani bilmiyorum. Daha geniş bir alanda daha fazla RP içeren bir organizasyon. Heyecan, beklenmediklik vs..

Ama buluşmamız gerektiği kesin. Bir kişi eksik ya da fazla demişsin Trulias, ama zaten 3 kişiyiz olayla ciddi anlamda ilgilenen. Hepimizin burada olduğu bir tarihte olsun. Kafamızdaki fikirleri birleştirelim, sonra başka bir başlıktan devam ederiz. Etkinliklerimiz'e taşırız konuyu.

Hadi benden de saygılar..

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Ard arda mesaj attığım için özür dilerim ama söyleyeceğim bir şey var.

uLtior arkadaşım önerimi ciddiye alarak konuyu başka başlığa taşıdı. url kodları çalışmadığı için linki yazıyorum :

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... c&p=102500

Lütfen konuya buradan devam edelim. Zaten burada da konuyu iyice dağıttık.

Saygılar.. (alıştım iyice)

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Post Reply