Bilmeceler
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
cevap senin mesajının bir üstünde verilmiş, cevap hiçbirşey:nothing olacakbarabus wrote:bana en mantıklı cevap para gibi geldi
tanrıdan da büyük kabul edenle r vardır, ama şeytandan kötü olabileceğini görebilirsiniz insanların yapamayacağı şey yoktur para için, fakirde de vardır zengin de ihtiyaç duyar çünkü egosunu tatmin etmesi lazım eğer yersen ölebilirsin iki farklı açıdan değerlendirebiliriz 1 gerçekten yersen , üzerinde ne mikrop olduğunu bilemeyiz ama kesin ölmesende hasta olursun 2 eğer başkasının parasını yersen adam vurur seni yani cvap mantıklı artık doğrumu bilmiyorum
aslında daha önce de cevap verilmişti ama siteden gidenlerle birlikte gittiğinden şüpheleniyorum.
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
evet özellikle onu yersen ölürsün bölümübarabus wrote:ewwet haklısın ama benim cevapta oldukça yaratıcı![]()
![]()
![]()
![]()
chosen: editlenmiştir...
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Bir kutuphanedesiniz. Kitaplar 1 den bilmem kac numaraya kadar siralandirilmislar, o anda grupta bulunan sapik büyücülerden biri detect magic yapti.
kutuphane paril paril parildarken siz masalara dikkat ettiniz. Masalarin her birinde bir harf okuyorsunuz. BIRAZ GUZELLIK BIRAZ EKONOMI
aklinizda "bu ne manaya gelmektedir?" seklinde kurtlandiran bir soru olusmaktadir.
asagidaki linkte kroki mevcuttur oradan bakabilirsiniz.
http://www.port-all.com/tugrul/kutuphane.jpg
saygilarimla.
chosen: link yanlışlığı düzeltilmiştir...
kutuphane paril paril parildarken siz masalara dikkat ettiniz. Masalarin her birinde bir harf okuyorsunuz. BIRAZ GUZELLIK BIRAZ EKONOMI
aklinizda "bu ne manaya gelmektedir?" seklinde kurtlandiran bir soru olusmaktadir.
asagidaki linkte kroki mevcuttur oradan bakabilirsiniz.
http://www.port-all.com/tugrul/kutuphane.jpg
saygilarimla.
chosen: link yanlışlığı düzeltilmiştir...
Kutuphanede olmanizin sebebi dunya uzerine tanrilar tarafindan yerlestirilen son kristal hakkinda bilgi edinmek. daha once edindiginiz bilgilere gore arastirmaniz ve hedefiniz bu kutuphanenin icerisinde. suan krokide bulunan siyah bolgeler girilemeyen yerlerdir. blok halinde cizilmis yerler kitap raflarini ve kısımlarını olusturmaktadırlar. En basta soyledigimi soyluyorum Kitaplara dikkat ettiginizde numaralandırılmıslardır. 1 den ... ' a kadar.
(Oynanmis olan bir oyundan alinti bir bilmecedir. bu bilmecenin sonunda oyuncular zindana inmislerdir)
Bukadar yeterlidir sanirim.
Saygilarimla.
(Oynanmis olan bir oyundan alinti bir bilmecedir. bu bilmecenin sonunda oyuncular zindana inmislerdir)
Bukadar yeterlidir sanirim.
Saygilarimla.
Bence anlattıkların hala yeterince açık değil.
şu an baktığım kadarıyla kitaplara 1den ... ya kadar verinlen sayıların hiç bir manası yok gibi. Ayrıca tam olarak neyi bulmak istediğimizde açık değil. Yani şifre mi harita mı yok sa gizli bir geçit mi ?
şu an baktığım kadarıyla kitaplara 1den ... ya kadar verinlen sayıların hiç bir manası yok gibi. Ayrıca tam olarak neyi bulmak istediğimizde açık değil. Yani şifre mi harita mı yok sa gizli bir geçit mi ?
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
slach wrote: Ayrıca tam olarak neyi bulmak istediğimizde açık değil. Yani şifre mi harita mı yok sa gizli bir geçit mi ?
Bu soruyu oyun icerisinde sorabilir miyiz? onu dusunelim once ama ben yinede cevabi veriyim.
Cevap: Arastirilmasi gereken bir sey var ve masalarin uzerinde harfler gorulmekte. goruldugu gibi bir mantik kuruldugunda bulunmasi gerekenin sifre oldugudur ve 1 den bilmem kaca kadar oldugu soylenen kitaplar belirtiliyorsa bu sifre bir kitap numarasina ulasiyordur. bu kitabi buluncada gizli bir gecite ulasilmaktadir.
Saygilarimla.
Bana bilgi eksikliği var gibi gelmişti. Demek ne aradığımızı bilmeden arıyoruz. O zaman şunu rp tarzı yapalım. Ben ne yaptığımı söyleyeyim sende olanları anlat.
Ã?ncelikle masalar sabit mi diye bir kontol edeyim. Yada yerleride oynatıldığına dair izler var mı? toz birikintisi ufak kıymık parçaları falan.
Düşüncem eğer masaların yerleri değiştirip daha anlamlı yazılar bulmak. Yerdeki tozlara bakmakta masalar eğer bir düzeneği harekete geçiriyorsa çok kullanılmış olması gerekir.
Ã?ncelikle masalar sabit mi diye bir kontol edeyim. Yada yerleride oynatıldığına dair izler var mı? toz birikintisi ufak kıymık parçaları falan.
Düşüncem eğer masaların yerleri değiştirip daha anlamlı yazılar bulmak. Yerdeki tozlara bakmakta masalar eğer bir düzeneği harekete geçiriyorsa çok kullanılmış olması gerekir.
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Peki bu kitap numaraları 1'den kaça kadar? Bunun hiç önemi yok mu ya da? Olaya RP'sel olarak bakarsak bunun önemi olmasa bile bilemeyiz.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..masalar kütüphanedeki çalışma masalarıdır. Masalarda toz birikintisi normal düzeyi aşmamaktadır. hergün kullanılan masalar oldugu anlasiliyor. Masaların ayaklarında ve ayaklarin altindada herhangi bir aşınma izine rastlanmamaktadır. Kütüphaneye girişiniz izin dahilinde olmayıp gece saat 12.00 civarındadır. Buna bağlı olarak Kütüphanede yanmakta olan meşale yada mumlar az sayıdadır. Tavanda herhangi bir is izine rastlanmamakla beraber, Tavanda egerki sanatla alakali bir karakterseniz yada sanatsal tablolarin sahtelerini yapabilme kabiliyetine sahipseniz tavana çalışılmış eser sizi etkilemektedir. Tavanda gökyüzü tasvir edilmekte olup perspektife göre aydınlıktan karanlığa yani günden geceye doğru bir gidiş vardır. Ve bu geçişin belli yerlerinde Selcuklu motiflerine benzeyen motifler bulunmaktadir. Bir kac büyücü tasviride bu calismaya eklenmistir. Sonuc olarak tavan çalışması size bir şey ifade etmemektedir.
Kütüphanenin tavan ile yer arası 6 metre olup kitap konulan rafların boylari 4 metreye 2 metredir ve krokide gordugunuz uzunlukta olan raflar bu parcalardan olusmustur. bu raflarin arasindada herhangi bir asinma görülmemektedir. Siyah alanlardaki kitaplardan birsey anlamayip kapilarida acamamaktasiniz.
Kitap numaralari 1 den baslayip ornegin 3441. kitaba kadar gitmektedir fakat bu önemli değildir. Masalar koyu kahverengi ayak kisimleri isleme olup Mese agacindan yapilmistir. Masalarin kendine has eski bir kokusu oldugunu farketmektesiniz. Eski olmasina ragmen tahrip olmamislar.
Masalarin uzerinde bulunana harfler krokide ve onceki yazidada belirtildigi gibi
"BIRAZ GUZELLIK BIRAZ EKONOMI"
Krokide bulunan orta kisimdaki kitap raflarinda cogunlukla tarih kitaplaridir. Sizden kristallerle ilgili arasitmaniza buradan baslayabilirsiniz denmisti ve istediginiz son kristalin nereye yerlestirildigine dair bir bilgi veya ipucu edinmek. Son yerlestirilen kristalin bir ozelligide bu kristallerin koruyucu ve o kristali dunyaya indirmis olan tanrinin avatarina yardimci ve bilgi edindirici olmasi icin diger kristallerin yer imlerini belirten tabletlere sahip olmasidir.
Saygilarimla.
Kütüphanenin tavan ile yer arası 6 metre olup kitap konulan rafların boylari 4 metreye 2 metredir ve krokide gordugunuz uzunlukta olan raflar bu parcalardan olusmustur. bu raflarin arasindada herhangi bir asinma görülmemektedir. Siyah alanlardaki kitaplardan birsey anlamayip kapilarida acamamaktasiniz.
Kitap numaralari 1 den baslayip ornegin 3441. kitaba kadar gitmektedir fakat bu önemli değildir. Masalar koyu kahverengi ayak kisimleri isleme olup Mese agacindan yapilmistir. Masalarin kendine has eski bir kokusu oldugunu farketmektesiniz. Eski olmasina ragmen tahrip olmamislar.
Masalarin uzerinde bulunana harfler krokide ve onceki yazidada belirtildigi gibi
"BIRAZ GUZELLIK BIRAZ EKONOMI"
Krokide bulunan orta kisimdaki kitap raflarinda cogunlukla tarih kitaplaridir. Sizden kristallerle ilgili arasitmaniza buradan baslayabilirsiniz denmisti ve istediginiz son kristalin nereye yerlestirildigine dair bir bilgi veya ipucu edinmek. Son yerlestirilen kristalin bir ozelligide bu kristallerin koruyucu ve o kristali dunyaya indirmis olan tanrinin avatarina yardimci ve bilgi edindirici olmasi icin diger kristallerin yer imlerini belirten tabletlere sahip olmasidir.
Saygilarimla.