Büyü nasıl işler?
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Büyü nasıl işler?
Büyünün ne olduğuna dair birçok tanım yapıldı ama daha önemli bir soru var. Büyü nasıl işler?
Mesela büyüyle bir ateş oluşturacaksınız. Bu ateşi oluşturmanın yüzlerce yolu vardır: Var olan bir ateşi rüzgârla artırmak, yanıcı maddelerin miktarını artırmak, başka bir yanıcı madde eklemek, yanıcı maddelerin verimini artırmak, oksijeni artırmak, ateş boyutundan kapı açarak enerji çekmek, ateş elementali çağırmak, çevredeki enerjileri ateşin üzerine yoğunlaştırmak, bedenin enerjisini ateşe vermek, ateşin oluşması ihtimalini çağırmak, ateşin oluştuğunu hayal etmek, ateşe büyümesini emretmek, tanrıdan ateşin büyümesini istemek, ateşin gerçek ismini söyleyerek oluşturmak, domain (kürre) büyüsü kullanmak, portakaldaki vitaminleri görüp büyülerini çağırmak gibi.. Yani basit bir ateş oluşturmanın bile fantastik dünyalarda çok fazla yolu vardır.
Belki pek iyi soramadım ama umarım anlamışsınızdır. Ateş konusuna da fazla takılmayın, sadece örnekti.
Yorumlarınızı bekliyorum..
Mesela büyüyle bir ateş oluşturacaksınız. Bu ateşi oluşturmanın yüzlerce yolu vardır: Var olan bir ateşi rüzgârla artırmak, yanıcı maddelerin miktarını artırmak, başka bir yanıcı madde eklemek, yanıcı maddelerin verimini artırmak, oksijeni artırmak, ateş boyutundan kapı açarak enerji çekmek, ateş elementali çağırmak, çevredeki enerjileri ateşin üzerine yoğunlaştırmak, bedenin enerjisini ateşe vermek, ateşin oluşması ihtimalini çağırmak, ateşin oluştuğunu hayal etmek, ateşe büyümesini emretmek, tanrıdan ateşin büyümesini istemek, ateşin gerçek ismini söyleyerek oluşturmak, domain (kürre) büyüsü kullanmak, portakaldaki vitaminleri görüp büyülerini çağırmak gibi.. Yani basit bir ateş oluşturmanın bile fantastik dünyalarda çok fazla yolu vardır.
Belki pek iyi soramadım ama umarım anlamışsınızdır. Ateş konusuna da fazla takılmayın, sadece örnekti.
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..- metalistisot
- Kullanıcı

Büyü aslında evreni oluşturan bir güç dalgasıdır..Büyü bir adam tarafından yapılırken bu dalgalar bozulur ve enerji açığa çıkar..Ã?ıkan enerjiye yön veren kişi ise büyücüdür.
Yani büyünün oluşumu bir güçtür önemli olan bu oluşumu-gücü- kullanabilmektir.Ateşin gücünü arttırmak için bu dengeyi bozarsınız ve ortaya daha güçlü enerji dolu bir alev çıkar.
Kullandığınız enerjiye göre bu alev veya herneyse güçlenir ama büyü bir güç akımıdır ve büyücü bu güç akımını bozup kendisine göre yönlendirir.
İşte büyü böyle bir işler..
Yani büyünün oluşumu bir güçtür önemli olan bu oluşumu-gücü- kullanabilmektir.Ateşin gücünü arttırmak için bu dengeyi bozarsınız ve ortaya daha güçlü enerji dolu bir alev çıkar.
Kullandığınız enerjiye göre bu alev veya herneyse güçlenir ama büyü bir güç akımıdır ve büyücü bu güç akımını bozup kendisine göre yönlendirir.
İşte büyü böyle bir işler..
Beni mutlu et tatlı kız..<br> Bana sarıl bu gece.<br> Öp beni yağmurun altında.<br> Sev beni sonsuza dek..<br>
bu birazda büyüyü yapana bağlı olarak değişir bence kimisi olmasını diler ve istediği olur işin kimyasını bilmez
kimisi dilemenin ötesinde doğa üstü olaylara hükmeder bu adamlar büyücü doğarlar ve çok güçlü ve tehlikelidirler çünkü güçlerinin sınırı yoktur sadece kendilerini kendileri durdurabilirler yani ısınmak için bi ateş yakmak istiyebilirler ama koskoca bi ormanı da yakabilirler
büyünün nasıl yapıldığı gerçek bir gizdir. doğuştan gelen bi yetenektir zaten bu yüzden herkes büyücü olamaz yada büyücünün söylediği sözleri söylediğinde başarılı olamaz .
kimisi dilemenin ötesinde doğa üstü olaylara hükmeder bu adamlar büyücü doğarlar ve çok güçlü ve tehlikelidirler çünkü güçlerinin sınırı yoktur sadece kendilerini kendileri durdurabilirler yani ısınmak için bi ateş yakmak istiyebilirler ama koskoca bi ormanı da yakabilirler
büyünün nasıl yapıldığı gerçek bir gizdir. doğuştan gelen bi yetenektir zaten bu yüzden herkes büyücü olamaz yada büyücünün söylediği sözleri söylediğinde başarılı olamaz .
Re: Büyü nasıl işler?
Benim 2 sorum var ona göre kendimce cevaplandıracağım :FrontsideAir wrote:Büyünün ne olduğuna dair birçok tanım yapıldı ama daha önemli bir soru var. Büyü nasıl işler?
1) soru mu soruyorsunuz yoksa yorum mu istiyorsunuz?
2) 1. in cevabına göre genel bir bakış mı yoksa dnd greyhawk a dayalı dnd bazlı dünyalar mı söz konusu ?
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
şöyle cevap vereyim:
1) Soru olarak soramam, çünkü bu sistemden sisteme, büyücüden büyücüye değişir. İsteyen uygun sistemi bulursa öyle yapar isteyen başka türlü. Ben sizin sisteminiz olsa nasıl olmasını isterdiniz gibi yorum isteyen bir soru soruyorum.
2) Dünya da 1. nin cevabına bağlı olarak olmasını istediğiniz optimum dünya olsun.
Hadi bakalım, merak ettim yorumunu
1) Soru olarak soramam, çünkü bu sistemden sisteme, büyücüden büyücüye değişir. İsteyen uygun sistemi bulursa öyle yapar isteyen başka türlü. Ben sizin sisteminiz olsa nasıl olmasını isterdiniz gibi yorum isteyen bir soru soruyorum.
2) Dünya da 1. nin cevabına bağlı olarak olmasını istediğiniz optimum dünya olsun.
Hadi bakalım, merak ettim yorumunu
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Bunu engelleyen büyüyü yapmanın zor olması. Enerji istemesi, konsantrasyon istemesi, anlamak istemesi, düşünmek istemesi, zeka istemesi..

İstediğin sistemlerden örnek verip ben bunları beğeniyorum da diyebilirsin. MSN konusunda da, ben bunu sırf kendim için istemiyorum ki. Sitenin bilgi arşivine eklensin, merak eden büyücüler de bie şeyler öğrensin, değil mi?Shevarash wrote:Sistem belirtmeden yoruma açık tartışılan başlıklar tercihim değil.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Ama sitedeki oyunlar dnd tabanlı, burada alakasız bir sistem konuşulursa yanlış öğrenecekler o ne olacak?
Uzun zamandır şunu farkettim ki hiç bilmeyen birisine oyunu öğretmek hem kolay hem eğlenceli, ama yanlış öğrenmiş birin öğretmek hem zor hemde inanılmaz sıkıcı. şahsen yanlış yönlendirmemeyi tercih ederim.
Sevdiğim sisteme gelinde "yerdeniz"deki ve "orta dünya"daki sistemi severim.
Uzun zamandır şunu farkettim ki hiç bilmeyen birisine oyunu öğretmek hem kolay hem eğlenceli, ama yanlış öğrenmiş birin öğretmek hem zor hemde inanılmaz sıkıcı. şahsen yanlış yönlendirmemeyi tercih ederim.
Sevdiğim sisteme gelinde "yerdeniz"deki ve "orta dünya"daki sistemi severim.
Niye yanlış öğrensinler canım,sadece başka bir sistemi öğrenmiş olurlar,sonuçta sitenin rp sistemi DnD tabanlı diye bilgilendirici başlıkların tamamıda DnD tabanlı olacak değil ya. Ama anlatılan sistemin hangi dünyada veya kural sisteminde geçerli olduğu belirtilmeli.
Tabi birde şu var eğer bu başlık bilgilendirici bir başlık olması için açılmışsa konusu yanlış aktarılmış,çünkü bana daha ziyade yoruma yönelik bir başlık gibi geldi.
Tabi birde şu var eğer bu başlık bilgilendirici bir başlık olması için açılmışsa konusu yanlış aktarılmış,çünkü bana daha ziyade yoruma yönelik bir başlık gibi geldi.
İsim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
O zaman şöyle açıklayayım. Bir büyü sistemi üzerinde çalışıyorum. Sistemin temelini attım ve sıra ayrıntılara geldi. Burada kendime sormam gereken soru aslında büyünün nasıl işlediği. Aynı zamanda bilgilendirici bir başlık olmasını da amaçladım. Yani basit bir fireball büyüsü farklı sistemlerde ne şekilde yapılır gibi.
İsterseniz kendi açınızdan nasıl olması gerektiğini söyleyin, isterseniz başka sistemlerden örnek verin ama hangisini yapıyorsanız kaynağı belirtin.
İsterseniz kendi açınızdan nasıl olması gerektiğini söyleyin, isterseniz başka sistemlerden örnek verin ama hangisini yapıyorsanız kaynağı belirtin.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest