Necro ve iblis
-
mefistofeles
- Kullanıcı

Necro ve iblis
necro lar undeadlerle uğraşıyorlar ya şimdi iblis undead sanırım emin değilim ama iblis çağırmak ile ilgili büyler yapabiliyormu mümkün mü ?
Ã?ncelikle şunu ayırdetmek lazım. Necromancy undeadlerle ilgili olmak değil. Necromancy yaşam ve ölümün ikisini birden içerir. Çok uzun uzun anlatılacak bir konu olsada kısaca toplamak gerekirse sadece undead çağırma olarak düşünmemek lazım. Konuya gelince;
conjuration : ve bağlı olarak conjurerlar tüm çağrı işleriyle uğraşıyorlar.
Ancak iblisten kastının demon mu devil mi olduğunu ayırmak lazım. Tahminimce demonları kastetmişsindir. Book of Vile Darknessta demonologist isimli bir prestige class var demonları anlayıp onlar üzerinde güç sahibi olmayı planlayan kişiler için.
Genel olarak çağrı ayinlerine bakıldığında Summon Planar Ally tipi büyülerle 8-16-24 HD a kadar outsiderlar çağırılıp bazı işler yaptırılabiliyor.
Yanlız burada önemli bir nokta var. 24 HD lık bir çağırma büyüsünde Monsters manuale bakıp "aa evet balorun HD ı 22 o zaman bir balor gelsin" diye düşünmeyin.
Balor, Pit Fiend, Solar gibi aşırı güçlü boyutdışıları çat diye çağırmak kolay bir iş değil. Ã?ağırma ayini zaten doğası gereği çağırılacak yaratıgın gerçek ismine ihtiyaç duyar. Dolayısı ile bir Balorun ismini bulmak ve iş gördürmek kolay degildir. Eğer dm iseniz ve oyuncunun 24 HD lık bir demon çağıracaksa bu bir Balor değil, advanced (20-24 hdlık) bir başka demon - örneğin erinyes - olmalıdır.
conjuration : ve bağlı olarak conjurerlar tüm çağrı işleriyle uğraşıyorlar.
Ancak iblisten kastının demon mu devil mi olduğunu ayırmak lazım. Tahminimce demonları kastetmişsindir. Book of Vile Darknessta demonologist isimli bir prestige class var demonları anlayıp onlar üzerinde güç sahibi olmayı planlayan kişiler için.
Genel olarak çağrı ayinlerine bakıldığında Summon Planar Ally tipi büyülerle 8-16-24 HD a kadar outsiderlar çağırılıp bazı işler yaptırılabiliyor.
Yanlız burada önemli bir nokta var. 24 HD lık bir çağırma büyüsünde Monsters manuale bakıp "aa evet balorun HD ı 22 o zaman bir balor gelsin" diye düşünmeyin.
Balor, Pit Fiend, Solar gibi aşırı güçlü boyutdışıları çat diye çağırmak kolay bir iş değil. Ã?ağırma ayini zaten doğası gereği çağırılacak yaratıgın gerçek ismine ihtiyaç duyar. Dolayısı ile bir Balorun ismini bulmak ve iş gördürmek kolay degildir. Eğer dm iseniz ve oyuncunun 24 HD lık bir demon çağıracaksa bu bir Balor değil, advanced (20-24 hdlık) bir başka demon - örneğin erinyes - olmalıdır.
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Bir püf nokta daha; Eğer bir outsider summon ediyor ya da çağırıyorsanız, ondan daha büyük bir outsiderin, mümkünse onun lordunun vs. ismini vererek çağırma olayları size avantaj sağlayabilir. Misal veriyorum Baator'un sekizinci katından bir Erinyes'den bilgi almanız ya da bu Erinyes'i düşmanınızı tuzağa düşürmek için kullanmanız gerekti. Sekizincii katta Mephistopheles değil ama onun hizmetkârları, dükler, baronlar vs. olan tiplerden birinin ismini (lakap olan ismini, gerçek ismini değil tabi) bulup ona göre çağırmakta avantaj sağlayacaktır. Misal; Laxeris diye bir Advanced Pit fiend olsun, bu da sekizinci katta ordu kumandanı ise o ordudan birini çağıracağınız zaman "Falanca, Laxeris adına seni çağırıyorum" diyerek çağırın, avantaj olur. Laxeris'in izni şart değil 
Ufak bir ipucu.
Saygılarımla...
Ufak bir ipucu.
Saygılarımla...
Türklider...
bide ek olarak; yanlış bilmiyorsam dışdünyadan bir yaratık veya özellikle bir iblis çağırılıcaksa , o dünyaya kapı açabilicek güçte olmakta şarttı, öyle lak diye iskelet kaldırır gibi çağıramıyordun. son olarak (gene yanlış bilmiyorsam
) çağırılan yaratığın özellikle cehennemden çağırılıcak bir yüksek güçlü varlığın sizin kontrolünüzden çıkıp sapıtma ihtimali oldukça yüksek. illa çağırıcam diyorsanız tercihen cehenneme yeni bir kapı acamıyacak birini çağırın, zira ortalık bir anda sizin çağırdığınızdan fazla iblisle dolabilir
.
son olarak gidip kapı açıp yaratık çağırmakla uğraşıcağınız güçü kullanarak mevcut kölelerin üzerindeki güç alanlarını arttırmak veya daha üstün bir golem çağırmak daha mantıklı olabilir.
son olarak gidip kapı açıp yaratık çağırmakla uğraşıcağınız güçü kullanarak mevcut kölelerin üzerindeki güç alanlarını arttırmak veya daha üstün bir golem çağırmak daha mantıklı olabilir.
düzeltme için saol
çağırma fiilinin çok uymadığı doğru ama bende sana summon konusunda katılamıyacağım. ne kullanıcaz yani constraction veya build mi? 
-------------------------------------------------------------------------------
bide yazmayı unutmuşum
uzun uğraş dediğin summon lıyacağın golemin niteliklerine ve boyutlarına birde senin konu hakkındaki uzmanlığına göre değişir. gidip agamentium dan golem yapmaya kalkarsan agamentium u toplaman uğraştırır belki. ama gidip kemikten veya çamurdan golem yapıcaksan o kadarda uğraştımasa gerek 
chosen: mesajlar birleştirilmiştir.
bide yazmayı unutmuşum
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Evet build ve construction gayet uygun çünkü zaten golemi summonlamıyorsun arkadaşım bunu anlamamışsıntrulias wrote:düzeltme için saolçağırma fiilinin çok uymadığı doğru ama bende sana summon konusunda katılamıyacağım. ne kullanıcaz yani constraction veya build mi?
bide yazmayı unutmuşumuzun uğraş dediğin summon lıyacağın golemin niteliklerine ve boyutlarına birde senin konu hakkındaki uzmanlığına göre değişir. gidip agamentium dan golem yapmaya kalkarsan agamentium u toplaman uğraştırır belki. ama gidip kemikten veya çamurdan golem yapıcaksan o kadarda uğraştımasa gerek
Saygılarımla...
Türklider...
Golemlerin malzeme pek bir şey değilde onların içine elementseli koymak çok çaba gerektiriyor. Yaptım biliyorum(
). Kristal, adamantit yada sinek pisliği(!) gibi herhagi bir golemin yapılışına bakarsan zaten malzmelerin gerekli olan paranın çok çok küçük bir kısmını kapsadığını göreceksin.
(Çok önemli NOT: Sinek pisliği golem yoktur. İleride sinek pisliği golem yaptım ben diye karşıma çıkmayın
)
İblislerde anlamadığım bir şeyi belirtmek istiyorum. Never Winter Nights oyununda bir iblis ile ölüyü aynı anca çağırınca birbirleri ile kavga etmeye başlıyorlardı. Daha önceden de bir arkadaştan duyduğum ve bir kaynaktan okumadığım üzere Negatif düzlem yaratıkları ile Abys yaratıkları birbirini pek sevmez diye bir şey duymuştum. O anda inanmamıştım ama oyunda da saldırdıklarını görünce acaba dedim. Bu konuda da beni aydınlatırmısınız.
(Çok önemli NOT: Sinek pisliği golem yoktur. İleride sinek pisliği golem yaptım ben diye karşıma çıkmayın
İblislerde anlamadığım bir şeyi belirtmek istiyorum. Never Winter Nights oyununda bir iblis ile ölüyü aynı anca çağırınca birbirleri ile kavga etmeye başlıyorlardı. Daha önceden de bir arkadaştan duyduğum ve bir kaynaktan okumadığım üzere Negatif düzlem yaratıkları ile Abys yaratıkları birbirini pek sevmez diye bir şey duymuştum. O anda inanmamıştım ama oyunda da saldırdıklarını görünce acaba dedim. Bu konuda da beni aydınlatırmısınız.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Evet build ve construction gayet uygun çünkü zaten golemi summonlamıyorsun arkadaşım bunu anlamamışsın
Parçaları birleştirip lego gibi yapıyon...
Saygılarımla...[/quote]
Evet doğru sölüyorsun, farkındayım parçalardan oluşuyor ve o parçaları birleştiriyorsun,ancak sorun şu bildiğim kadarıyla summon "çağırmak " anlamına gelmekten ziyade oluşmak veya oluşturmak anlamına geliyor. Ã?rnek olarak starcraft ta iki templerın arcon olması için, ikisini seçip başla diyordun ve onlar arcon oluşturuyorlardı (summoning arcon). yani bir şeyi çağırmıyordun oluşturuyordun. bence burda ingilizce bilgimizde bir sorun var. şayet ben yanlış biliyorsam, bana bir açıklama getirip düzeltirseniz sevinirim.
Saygılarımla
Saygılarımla...[/quote]
Evet doğru sölüyorsun, farkındayım parçalardan oluşuyor ve o parçaları birleştiriyorsun,ancak sorun şu bildiğim kadarıyla summon "çağırmak " anlamına gelmekten ziyade oluşmak veya oluşturmak anlamına geliyor. Ã?rnek olarak starcraft ta iki templerın arcon olması için, ikisini seçip başla diyordun ve onlar arcon oluşturuyorlardı (summoning arcon). yani bir şeyi çağırmıyordun oluşturuyordun. bence burda ingilizce bilgimizde bir sorun var. şayet ben yanlış biliyorsam, bana bir açıklama getirip düzeltirseniz sevinirim.
Saygılarımla
summon : tam anlamı, emirle davet etmek yada celb etmek. Esas kullanımı daha ağdalı bir dil olan saray ingilizcesine ait. soyluların daha alt tabakadakileri emir, rica arası yanlarına çağırtmalarından geliyor.
terminolojide zaman zaman sıkıntı yaşanır böyle canınız sagolsun
konudan da fazla kopmayalım bu arada
terminolojide zaman zaman sıkıntı yaşanır böyle canınız sagolsun
Esasen bu konuda offical bir bilgi hatırlamıyorum ancak newerwinter nights için konuşmak gerekirse birbirlerine saldırma sebeplerini bilmek lazım.Darkgnome wrote: İblislerde anlamadığım bir şeyi belirtmek istiyorum. Never Winter Nights oyununda bir iblis ile ölüyü aynı anca çağırınca birbirleri ile kavga etmeye başlıyorlardı. Daha önceden de bir arkadaştan duyduğum ve bir kaynaktan okumadığım üzere Negatif düzlem yaratıkları ile Abys yaratıkları birbirini pek sevmez diye bir şey duymuştum. O anda inanmamıştım ama oyunda da saldırdıklarını görünce acaba dedim. Bu konuda da beni aydınlatırmısınız.
Genel olarak bakarsak Abyys tayfası zaten birbirleri dahil herşeye düşmandırlar, negatif energy plane e özel bir düşmanlıkları yoktur. Bunun dışında ölü çağırma olayının öte diyardan ruh çağırmamı yoksa ölüyü diriltmemi oldugunu anlamadım ama her iki durumda da bu ngatif energy plane e ait bir yaratık olacagı anlamına gelmeyebilir.
Undead olarak kaldırılan ölülerin (deathless denen başka bir type daha var o yüzden undead olması gerektiğini belirttim) negatif en. plane ile bagları oldugu kesin. Ancak çağırılan ruhlar - Faerun için konuşursak - büyük ihtimalle astral plane yada fugue realm (füg ovası diye kitaplarda geçiyordu) den gelirler. Bu ruhlarla ilgili de tanarriler bunları kaçırıp larva yaratmayı denerler o yüzden her tür yeni ölüde diyelim tanarrilere karşı belirgin bir nefret ve korku vardır (aklı başında her varlıkta vardır ve olmalıdır o ayrı konu).
Özel nefretlerine geri dönersek, Abbyste bir çok undead bulunur. Ã?rneğin Thanatos (Orcus ve Kiaransalee arasında paylaşılamayan kat) undead doludur. Ölü mind flayer tanrısı (ilsensine di sanırım) nın bulunduğu katta undead kaynar. Özel bir durum olsaydı sanırım Abbyste undead bulunmazdı.
Kendi adıma verebildiğim cevaplar bu kadar ancak dediğim gibi bu konuda herhangi bir offical bilgi görmedim ve en yakın cevaplar bu şekilde görünüyor
Rica ederim esas nezaketin için ben sana teşekkür ederim, kolay bulunan bir erdem değil 
Undeadler "kalkma" sebeplerine göre irade sahibi olurlar. Bir kişi kaldırır ise o kişinin iradesine tabi olurlar. Kendi isteğiyle dönüşme söz konusu ise iradelerini korurlar. Ancak zaman zaman farklı kondüsyonlar söz konusu olabilir.
Ã?rneğin aniden büyük ve şoke edici, ezici bir korkuya maruz kalan bir çok kişinin ruhları tek bir undead olarak dönüşbilir. Bu kendi zihnine sahip olur. (caller in darkness). Bir demon lordunun bir zamanlar düyaya inip düzinelerce ölümlüyü katlettiği topraklarda ölen herhangi birisi beyinsiz bir ghoul olarak kalkabilir. Çok güçlü bir lich tarafından bir zamanlar kirletilen bir mağarada bir şekilde ölenler yarı bilinçli farklı undeadlere dönüşebilirler. Zaman zaman da vampir gibi farklı tipler tarafından öldürülenler kendilerini öldürenin iradesine tabi olarak kalkarlar ve kendini dönüştüren ölmedikçe hür irade kazanamazlar.
Uzun lafın kısası, kondüsyona bağlı olarak değişebilir. Sıkça yapılan bir hata olarak tüm zombi, iskelet, ghoul türevleri de daima zihin sahibi olmayacağı gibi zeki sanılan bazı türler de irade sahibi olmayabilir.
Undeadler "kalkma" sebeplerine göre irade sahibi olurlar. Bir kişi kaldırır ise o kişinin iradesine tabi olurlar. Kendi isteğiyle dönüşme söz konusu ise iradelerini korurlar. Ancak zaman zaman farklı kondüsyonlar söz konusu olabilir.
Ã?rneğin aniden büyük ve şoke edici, ezici bir korkuya maruz kalan bir çok kişinin ruhları tek bir undead olarak dönüşbilir. Bu kendi zihnine sahip olur. (caller in darkness). Bir demon lordunun bir zamanlar düyaya inip düzinelerce ölümlüyü katlettiği topraklarda ölen herhangi birisi beyinsiz bir ghoul olarak kalkabilir. Çok güçlü bir lich tarafından bir zamanlar kirletilen bir mağarada bir şekilde ölenler yarı bilinçli farklı undeadlere dönüşebilirler. Zaman zaman da vampir gibi farklı tipler tarafından öldürülenler kendilerini öldürenin iradesine tabi olarak kalkarlar ve kendini dönüştüren ölmedikçe hür irade kazanamazlar.
Uzun lafın kısası, kondüsyona bağlı olarak değişebilir. Sıkça yapılan bir hata olarak tüm zombi, iskelet, ghoul türevleri de daima zihin sahibi olmayacağı gibi zeki sanılan bazı türler de irade sahibi olmayabilir.