Bir oyun yazıyım dedim...

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
captainblack04
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by captainblack04 »

JAck the ripper sadece bir boss. ve oyunun sonunda karsilasacaklar oyun icinde oyun oynatmayi severim. ufak questleri hazırlamak kolay onemli olan o ufak questlere jack the ripper konsepti koyabilmek.

temelinde jack the ripper da karar kıldım.
oyuncular su an ki var olan questlerini bitirdikleri zaman adventurer's market'deki NPC nin kaybolduklarını ogrenicekler. sehirde reputationları oldugu icin pelor tapınagı ya da mayor tarafından para karsılıgı quest verilecek.

Para ne kadar onemli ki diyebilirsin? benim generic world de 1 gp 1 cumhuriyet altını degerinde.. hesap et. 100gp baş donduruyor..

Yolda bu jack'in normal versiyonu ile karsılastırmayi dusunuyorum. hani sehre ilk girerlerken ilk merhabayı diyecek bu adam olabilir. tarlada calismis yorgun bir peasent bunlardan su ister. kendini tanıtır. PClere her zaman yardımcı olabilecegini soyler. cunku pesasent olmasına ragmen skilled bir rogue dur. zman icinde PCler bunla diyaloga girdikce bu da artık PC lere yogunlasir... Pcler kesinlikle buna boyle boyle bir adam ariyoruz diye bahsederler. "ava giden avlanır."

devamı?
butti
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by butti »

Oynatacağın PC lerden becerisine ve bilgisine güvendiğin bir tanesini önceden iyice organize edip onu katil yapabilirsin. O da diğerleriyle birlikte katili arar modunda sürekli grubu ikiniz istediğiniz noktalara çekebilirsiniz. o içerden sen dışardan. Diğerleri olaya hafiften aymaya başlayınca ki bence bu çok uzun bir zaman alacaktır. Özellikle katili canlandıracak adamı iyi bir player seçersen, adam hem onlara çok dehşet yardım ediyo gözüküp, öteki taraftan sürekli olaydan uzaklaştırırsa şüphelenmelerinin zamanı gittikçe uzayacaktır. Ama eninde sonunda ayacaklar yada siz ufaktan artık verdiğiniz ip uçlarını güçlendireceksiniz ve siz aydıracaksınız onları. Falan filan gibi.

Daha henüz hiç FRP oynamamış bir insan olarak külliyen saçmalıyor da olabilirim. Tamamen teorik bilgilerle uydyrdum bu fikri. Saçmalıyorsam lütfen kusuruma bakmayın.

Bir de galiba sen topiği açtığın tarihten bu yana herhalde senaryoyu yazmışsındır. Neyse belki işe yarar bir daha ki yazacağında.
Işığa uçan pervaneyim. Sonumu bilir, yine de ışığa giderim.
sanguis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sanguis »

şehirde bir tarikat vardır ama cinayetleri bunlar gerçekleştirmiyordur. normalde kilisede rahip olarak çalışanlardan bazıları, bu tarikatla ilgisi olan herkesi öldürüyordur. alternatif olarak, tarikat aslında o kadar zararlı birşey değildir, sağda solda ayin yapmışlar ama kimseye doğrudan zarar vermemişlerdir. rahiplerin ise gözü dönmüştür ve kötü olduğunu düşündükleri herkesi öldürmeye başlamışlardır. ve burada oyuncuların bir taraf seçmesi gerekir.
Post Reply