Büyünün efendileri

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
yhamos
Kullanıcı
Kullanıcı

Büyünün efendileri

Post by yhamos »

Bir kişi nasıl büyücü olabilir?Seçilmiş olmak mı gerekir?(tanrı tarafından seçilmek gibi...)Yoksa doğa üstü güçleri kullanmayı herkes öğrenebilir mi?Cevaplarınız bana yol gösterecektir.Yorumlarınızı bekler hepinizi selamlarım.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

forgotten realms, dnd için soruyorsan içinde yetenek olan kimseler çalışarak büyücü olabilirler (wizard)
ancak sorcerer olabilmesi için içinde olması gereklidir
yine wizard a dönersek, her zaman çalışan kazanır elması kızarır hesabı geçerli yani yeterince zeki bir kimse yeterince üstünde çalışarak ve özellikle de büyünün ne olduğunu anlayarak büyücü olabilir..

bununla ilgili "elminster bir büyücü yaratmak" isimli kitabı okursan hoşuna gideceğinden eminim...
yhamos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yhamos »

Bunu genel olarak soruyorum Wizard ya da Sorcerer gibi katogorilere ayırmadan.Ayrıca Gandalf wizard'dır
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Gandalf maia dır wizard değil, orta dünyada class sistemi yok o bir fantazya, dnd tabanlı oyun dünyası değil (ki öyle olsaydı gandalf sorcerer olurdu o ayrı)
yhamos
Kullanıcı
Kullanıcı

düzeltiyorum

Post by yhamos »

Pardon laf attım havada kaldı yani Gandalf doğal bir yetenek ya da tanrı tarafından gönderilmiş biri olarak görülebilir.Sorcerer olan bir kişiye doğduğu vakit bu gücü kim bahşetmiştir,eğer D&d deki gibi eğitilerek wizard olunuyorsa ortalık wizar kaynar,diplomasını kapan büyücü olur bu durumda ortalık büyücü kaynar.Gerçi bu oyun için iyi bir malzeme olabilir fakat kitaplardaki büyünün ve büyücülüğün gizemli havasını çürütebilir.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

mantıken doğru ama pratikte öyle olmuyor, dnd dünyalarında genel olarak herkes o kadar da iyi eğitilmiş değildir ve büyü ile büyücülere karşı genel bir antipati mevcut o yüzden çoğu bu işe bulaşmak istemez.

ayrıca bulaşanlarda ortalamanın üstünde yetenek (bazıları zeka da diyebilir) olmazsa zaten düzgün öğrenemezler

önemli noktalardan birisi de sabır, herkes o kadar sabır gösteremez. hele hele iyi bir karakter ise güç kazanmak daha da uzun sürer..

hepsi bir yana benim dediklerim sıradan halktan çok herolar yani pc (oyuncular) içindir, bu tip oyun dünyalarında dmin canlandırdığı npcler daha çok canlı ve gerçektir oyuncuların canlandırdıkları karakterler ise film kahramanları gibi bir çok şey yapıp genelde iyi becerenlerdir... o yüzden ortalığın büyücü kaynaması biraz zor görünüyor
yhamos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yhamos »

doğrusun :D
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

DnD adına konuşmak gerekirse, biraz zekası ve haliyle biraz da imkanı olan (bedava değil bu iş eğitim alıyorsun) herkes büyücü olabilir.

Çok zeki olan birinin haliyle büyü sanatında daha fazla ustalaşacağı, daha az olanın kendi durumuna göre büyüyü kullanabileceği de dikkate alınmalıdır.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Post Reply