ravenloft

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

ravenloft

Post by Azalin »

arkadaşlar ravenloft hakkında ne düşünüyorsunuz... yani niye var olduğu... hangi amaca hizmet ettiği..gibi falan... bildiğim kadarıyla 1-2 ayrı fikir var bu konuda
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: ravenloft

Post by WarlorD »

AZALIN wrote:arkadaşlar ravenloft hakkında ne düşünüyorsunuz... yani niye var olduğu... hangi amaca hizmet ettiği..gibi falan... bildiğim kadarıyla 1-2 ayrı fikir var bu konuda
aslında benim için hala gizemini koruyo... Belki ölmeyen warlıkları cezalandırmak için yaratılmıştır, azalin(:)), strahd, soth gibi... belki de tesadüfen oluşmuştur ve doğası da belirsizdir tamamen...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben fazla kitabını okumadım ama bir tür ceza ya da ödül olduğunu düşünen bir çok arkadaşım var.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ödül diye düşünenlerin neden öle düşündüğünü merak ediyorum ama bi ceza olduğu mantıklı yada çok güçlü bi tanrı milletle dalga geçiyo. millet kendini çok büyük görmeye başladığında tıkıveriyo oraya.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Hayır olanlara bir tanrının sebep olduğunu düşünmüyorum.Bence olanların sebebi bu olaylara maruz kalanların içersindeki karanlık...
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Ravenloft süperdir ...
Diğer boyutlardan gerçekten kötülük yapmış olan karakterleri toplar ve onların ölmesini engeller bi nevi acı çektirir.

biliyorsunuz ki ravenloft un sisleri ilk defa tatyana ravenloft kalesinin surlarından aşşağı uçuruma düştüğünde ortaya çıktı. bi nevi Ravenloft un oluşumunun başlangıcı Strahd von Zarovich in şeytanla yaptığı anlaşma idi...kardeşini öldürdü tatyana'nın peşinden koşarken tatyana surlardan aşağı düştü ama yere çarpmadan sisler strahd ın görüntüsünü kapadı ve açıldığında Tatyana kayalıklarda paramparça olmuştu ama sisler onun ruhunun yarısını FR ye geçirdi...O sırada strahd ın partisini başka bir baron askerleriyle b astı milleti öldürdü Strahd ı yakaladı. sonra kont Strahd delirdi herkesi kesti, iyi bikaç arkadaşının kaleden çıkmasını sağladıktan sonra kapıları kapadı, orda güzel bi sözü vardır; "yerden bir parça toprak alır ve Ben Strahd von Zarovich Toprakla birim, gelin ve tanık olun der"" ve kalenin kapıları kapanır.. Strahd içeride kalanları bir bir avlar ve köesi yapar...

tatyananın öbür ruhuna aşık oan Evermeet den gelme elf ranger (sonradan vampir olan) 800 yaşındaki güneş elfi Jander Sunstar Tatyananın ölmesinden dolayı cinnet geçirir ve o da bir katliama yol açar ve ölmek amacıyla gün doğumuna doğru uçarken önünü sisler kaplar ve açıldığında ravenlofttadır... bence Ravenloft kendini oluşturan toparlayan bir dünya.

daha doğrusu bir hapisane ..
biliyorsunuz strahd ve soth kendi dukalıklarında tutsaktır sislerin dışına çıkamazlar

ironik bir dünya bence....
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
flintfireforge
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by flintfireforge »

Yıllardır ölümün kendisi mi yoksa toprağın ruhu mu diye atılıp tutulan sisler meğer FR Campaign Setting'deki bir büyünün güçlü haliymiş. 8O 8O 8O 8O

Ayrıca ilk iki kitap daha güzeldi ve bana göre sonrakiler o kadar da güzel ve etkileyici değil.
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

hadi ya hangi büyüymüş bu??

Ravenloftun sisleri canlıdır benim bildiğim...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

oradaki dark forces ın aslında good force lar olduğu ve kendi düzlemlerinde o kadar büyük evil act yapan varlıkların orda tutulup bi daha başka dünyalara zarar vermelerini engellemek amacıyla var oldukları gibi tam ters bi fikir var... ki genelde dark forces ın evil olduğu düşünülür.... aslında orda affected spellerin değişimine bakınca sanki dark forcelar evilmış gibi duruyo.....

evet benim bildiğim kadarıylada sisler canlıdır......

Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Kötünün cezasını daha kötünün vermesi de seçilmiş olabilir.kötülerin cezasını iyiler vermez genelde ..
iyiyler kötülerin geri kazanabileceğine inanırlar( saf iyilik ve saf kötülük konseptinden bahsediyorum)

Whitewolf:Hunter The reckoning bilirseniz( redeemer) ları örnek verebilirim...[/i]
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Hiç okumadım Ravenloft u ama anlaşılan çok da içaçıcı değil. Bana daha çok unutulmuş diyarlardaki Zhentilin dünya versiyonu gibi geldi.
Ormanın gücü sizi kutsasın
Image
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

flintfireforge wrote:Yıllardır ölümün kendisi mi yoksa toprağın ruhu mu diye atılıp tutulan sisler meğer FR Campaign Setting'deki bir büyünün güçlü haliymiş. 8O 8O 8O 8O
nası ya cidden!? komik geldi bu bana...

yeorda, pek içaçıcı olmamasının yanında beni baya geren bi dünyadır... eheh çoğu bölgenin lordunun ya lich ya necromancer ya vampir olmasından da anlaşılıyodur heralde (bi ara da soth uğramıştı :lol: )
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Lich vampir ve necromencer... Her biri yaşamdan çok ölümle içiçe geçmiş varlıklar.. Yaşamın terkettiği bir dünyaya benziyor.
Ormanın gücü sizi kutsasın
Image
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

kesinlikle.. ööle ... domainlere ayrılmış olan dünya... neredeyse hepsi undead olan ve kendi domainlerinden çıkamayan dark lord lar tarafından yönetilen bi r dünya... ööle bir yerki.... detect evil yapan bir paladin.. .orda ayrım yapamaz... çünkü evil topraktan bile gelir.... bu yüzden ayrı bir tartışma konusu bile vardır....yani detect evil yapan paladin in yaşadığı şoktan ötürü ne hale geleceği hakkınad... gerçekten ne olur acaba.... orda detect evil yapan bir paladin e ...... adam çıldırırmı acaba......

Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Muhtemelen Ravenloft kendi içinde bir paladini barındırmayacaktır...

yakınında evil varken paladin in başı ağrır gözleri ağrır vb....avucu kaşınır kolu uyuşur.
ravenloftta paladin yaşlı edeler gibi dolaşmaktan başka birşey yapamayabilir.
Post Reply