Var mı eski oyunlar gibisi...
-
gandalfoftheday
- Kullanıcı

Var mı eski oyunlar gibisi...
Hatırlar m ısınız bilmem, eski dos oyunları vardı bizi RPG ile tanıştıran. AC'nin ne olduğunu bilmeden saatlerce başından kalkamazdık. Level atlayınca tek gördüğümüz yeni monsterlar olurdu. Sizi bilmem ama ben hala o eski oyunların tadını bugünkülerde alamıyorum. Eye of the beholder... FOREVER!
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
-
Estebin
- Kullanıcı

var mı yeni oyunlar gibisi
walla ne yalan söyleyim o basit oyunları da az oynamamışımdır ama şu yeni çıkanlardan aldığım zevki onlardan çok alamıyorum. çünkü bir tane ana quest oluyor ve ondan gıdım dışarı çıkılmıyor ve bir de belli bir süre sonra "ben bu savaşı daha önce 100 defa daha yapmıştım" diyorsunuz yane. hoş esasında benim bahsettiğim piyasadaki rom, snes falan oyunlar bahsettiklerinin onlara benzediğini varsayıyorum.
yeni oyunlarda gözü okşayan grafiklerden daha fazlası var şimdi. mesela Baldur's Gate ile artan bir senaryo zenginliği modası en hoşuma giden olaylardan biri olmuştur. bu moda ile ana questten bayılmışken ufak sorunlarla uğraşıp ufak zevklerin de tadını alma (malum ana questte genelde ya dünya ya da bir yer, öenmli bir kişi falan kurtararak müthiş kahramanlık yapılır. basit olaylardan kaçınılır) fırsatı doğdu. bunun dışında hep iyi karakteri oynama zorunluluğu da aynı şekilde kalktı. artık "abi ben chaotic evil'ım ve karakterimi ona göre oynuyorum. sen de bana eğer düzgün kötü karakter oynuyorsam güzel XP ver." diyebilme ihtimali doğdu. ne bileyim bir questi tamamlamanın birden çok değişik yolları kondu. ister konuşarak ister dövüşerek ister rüşvet vererek sorunları çözebilmek oyunda farklılık yaratıyor.
ve doğrusu bu sebeplerle bu oyunları daha değişik neler olabilir acaba diyerek birkaç defa bitirmek istediğim çok olmuştur.
bazen hiçbir şey düşünmeden sadece saldırmak da şirin olabiliyor ama uzun vadede epey sıkıyor be
yeni oyunlarda gözü okşayan grafiklerden daha fazlası var şimdi. mesela Baldur's Gate ile artan bir senaryo zenginliği modası en hoşuma giden olaylardan biri olmuştur. bu moda ile ana questten bayılmışken ufak sorunlarla uğraşıp ufak zevklerin de tadını alma (malum ana questte genelde ya dünya ya da bir yer, öenmli bir kişi falan kurtararak müthiş kahramanlık yapılır. basit olaylardan kaçınılır) fırsatı doğdu. bunun dışında hep iyi karakteri oynama zorunluluğu da aynı şekilde kalktı. artık "abi ben chaotic evil'ım ve karakterimi ona göre oynuyorum. sen de bana eğer düzgün kötü karakter oynuyorsam güzel XP ver." diyebilme ihtimali doğdu. ne bileyim bir questi tamamlamanın birden çok değişik yolları kondu. ister konuşarak ister dövüşerek ister rüşvet vererek sorunları çözebilmek oyunda farklılık yaratıyor.
ve doğrusu bu sebeplerle bu oyunları daha değişik neler olabilir acaba diyerek birkaç defa bitirmek istediğim çok olmuştur.
bazen hiçbir şey düşünmeden sadece saldırmak da şirin olabiliyor ama uzun vadede epey sıkıyor be
Karanlık yolumu gösterir, sessizlik gerçeği bana fısıldar. Onlar benim yoldaşım, ben onların parçası.
-
Raistlin
- Seçilmiş Savaşçı
-
Strahd
- Kullanıcı

ne yazıkki ben dos oyunlarından frp konuluları hiç oynuyamadım ama hiç unutmadığım dos oyunları vardır mesela bi sensible soccer vardı oyunda çapraz top süremezdim ama fifa2003 onun verdiği zevkin yarısını bile veremedi bana sonra prehistırik1 ve prehistorik2 vardı deli bi mağra adamıyla garip garip yaratıkları öldürürdüm jazz jack rabbit ve volfied vardı onlarıda çok severdim
-
gandalfoftheday
- Kullanıcı

bir öneri
snes emülatörü hakkında bilgim yok. ben amiga emülatörü kullanıyorum ve elimde oldukça çok frp oyunu var. (Zelda 1 numara tabii) text based adventure'lar filan. winuae kullanıyorum emülatör olarak. sitenin download'ına koyarım emülatörü ve oyunları ama sanırım yasal bişiler olabilir. bunu araştırıp size yazarım. oyun isterseniz mail olarak gönderebilirim de.
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
-
Wuroldar
- Kullanıcı

-
Wuroldar
- Kullanıcı

sen bir arama motoru sitesine snes emülatör diye arat. Birsürü site çıkar zaten oradan önce emülatörü indir (herhangi bir snes emülatörü) sonrada En baş Chrono Chross, Sonra Zelda en sonda Final Fantasy 4'ü indir ve sıra tabanlı FRP'lerin en iyilerini oynamış ol 
(Bide Grandia 2 var bilg. için çok enteresan hoş bir frp...)
(Bide Grandia 2 var bilg. için çok enteresan hoş bir frp...)
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
eski oyunlar ilginç adventurerlar hepsi burada-> http://www.gamebird.dk/games/spiloversigt.php?k=3
Birde Moonstone vardı. Yaşı yetenler bilr.
Birde Moonstone vardı. Yaşı yetenler bilr.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."