Page 1 of 2

Ruhlular'ın Monologları (Ön Bilgi ve Yorum)

Posted: Sat Jun 02, 2007 6:14 am
by Bogus
Barzini beni buraya hikayelerimi koyma konusunda cesaretlendirdi açıkcası...

Bu hikaye geçen sene Ã?niversite'den arkadaşlarımla WoD'a alternatif bir oyun yaratmaya çalışırken, hazırladığımız dünyanın nasıl bir yer olduğunu daha rahat oluşturabilmek ve biraz da şekillendirebilmek için yazdığım 5 hikayeden ilki.

World of Darkness'ın karanlık, çürümüş ve kokuşmuş havasını daha da yoğun bir şekilde yansıtmaya çalışmıştık bu oyunda.

Hazırladığımız oyunun mantığına göre insanlar düşünme yeteneklerini kazanıp kendilerini doğadan uzaklaştıran icatlar sayesinde çoğaldıkça ruhlarından kopup uzak düştüler. Ancak yine de bazı insanlar ruhlarını kaybetmeyip ona geri ulaşmanın yolunu buldular. Bu insanlar kendilerini Ruhlular olarak adlandırıyorlar ve diğer uyuyan insanlardan daha güçlüler.

Vampirler, Kurt Adamlar, Büyücüler, Kedigiller (Cat People) ve tanrıların Avatarları olan Celestrial'lar var. (9 kötü, 9 da iyi baş tanrı var, onların altında 11er, onların da altında sayısız daha az güçlü tanrılar var. Bu tür küçük tanrılar insanların içine girip onları amaçları için yönlendirebiliyor. Böylece Celestrial'lar ortaya çıkıyor. Mesela Bill Gates yazılım tanrısının bir Celestrial'ı olabilir.

Dünyada ruhlular arasında ezelden beri süregelen, iyiler ve kötüler arasında bir savaş var. Ve bu ruhlular insanları da kullanarak bu savaşta birbirlerine galip gelmeye çalışıyor. (Night Watch ve Carnavale'den arak. Ama iyi kötü savaşı aslında artık kamuya mal oldu.)

Bu hikayeleri WoD hikayesi olarak da okuyabilirsiniz, bizim yaratmaya çalıştığımız oyunu tanımak için de... Zaten 5 hikaye tamamlanınca oyun hakkında da epey bir şey öğrenmiş oluyorsunuz.

Elbette diğer hikayeler talep gelirse buraya konacak ;) Yorumlarınızı da buraya bekliyorum.

Posted: Sat Jun 02, 2007 8:10 am
by Barzini
tamam herşey güzel sitede bi WoD oluşumu başlaması hoş ama isim Barzani değil "Bazini" :D

Posted: Sat Jun 02, 2007 8:47 am
by WizardOfQuarks
Bunu çok beğendim ve geri kalan hikayelerin de konmasını talep ediyorum. :D

Posted: Sat Jun 02, 2007 5:18 pm
by Bogus
Barzini kusura bakma yaa... Gündem dolu işte abi karışıklık olmuş... Hatta düzeltelim onu biz...

Posted: Sat Jun 02, 2007 8:20 pm
by Lord Necros
Düzeltildi bile. :D

Kesinlikle devamını istiyorum. :wink:

Posted: Sun Jun 03, 2007 10:32 am
by Bartholemew
devamını merakla bekliyorum bogus

Posted: Mon Jun 04, 2007 6:53 am
by Lord Necros
Kurtadamlar hiç sevmem, ama bu hikâye bana ilkinden çok daha güzel geldi açıkçası. :)

Bu arada toplam kaç tane hikâye var ve kaç çeşit ruhlu mevcut?

Posted: Mon Jun 04, 2007 7:14 am
by Bogus
Bu bir seri. 5 hikayeden oluşuyor. 5+1 aslında daha çok, çünkü hikayelerden önce konuşanların da bir hikayesi oluşuyor. ;)

Kurduğumuz oyunda 5 çeşit Ruhlu var.

Vampir, Kurt Adam, Mage, Kedigiller ve Celestrial'lar.

Bunun dışında bizim hayalet dediğimiz şeyler kendilerine vücud bulamamış insan ruhları aslında.

Sadecece kurt adamların ve kedigillerin iki tane ruhu var. Onlar bedenlerinde hem bir hayvanın ruhunu barındırıyorlar, hem de bir insanın.


Bir ruh yeni ölmüş bir insan bedenine yerleştiğinde Vampir oluşuyor. Bir vampir bir başka vampir yaratmak istediğinde onun bütün kanını içiyor ve sonra ona kendi kanını içirerek bir vampir yaratıyor. Ruhunun bir kısmını yeni yarattığı vampire veriyor. Bu vampir kendi ruhunu bulana kadar Sire'ına %100 bağlı. Ancak kendi ruhunu bulduğunda Sire'ı ile bağı kopuyor.

Kurt adamlar ise ya kurt olarak doğuyorlar ya da insan. Kurt olarak doğmuşlar ise bir gün bir insan ruhu kurdun vücuduna girip içerdeki ruhla ya birleşiyor (Kurt adam), ya da kurt ruhunu kovup kendi yerleşiyor. Böyle olursa beden bir insana dönüşüyor.

Bizim yarattığımız dünyada bedende neyin ruhu varsa beden de onun gibi gözüküyor.

Bir nedenden ötürü (spekülasyonlar) insan ruhu ile harmoni oluşturabilen sadece kedi ve kurt ruhları.

Mage'ler de ruhlu. Ama içlerindeki insan ruhu değil. Mage'ler kendi ruhlarını yaratıyorlar ve bunu yapmaya çalışırken deliliğin sınırlarında gezinmek gibi ufak bir problemleri var.

Celestrial'lar ise bedenlerinde bir tanrının ruhunu taşıyor. Yani onların içindeki de insan ruhu değil.

Bir tanrının ruhu ile birleşmiş, kendi ruhunu yaratmış, aynı zamanda insan, kedi, kurt ruhlarını da bedeninde barındıran ve bir de üstüne ölümü tadıp bu ruhların hepsini vücudunda barındırabilen, 5 classı da teknik olarak oynayabilirsin. Ama böyle bir şey bu güne kadar hiç olmadı. Mage/Celestrial'lar olduğu biliniyor. vs.. vs...

Daha uzun da anlatırım sistemi ama sizi sıkmak istemiyorum.

Posted: Mon Jun 04, 2007 7:20 am
by Lord Necros
Açıkçası benim oldukça hoşuma gitti. :) Eğer bir ara oynatmayı düşünürsen haber ver mutlaka. :wink:

Posted: Tue Jun 05, 2007 2:31 am
by Bogus
Kedigil hikayesi oldukça sert bir hikaye ve bazı sözcükler okuyanları rahatsız edebilir. Yarattığımız dünyanın karamsar ve kötümser havasını, basık atmosferini verebilmek için özellikle böyle anlatmam gerekiyordu. Çok hassas olanlar okumasa daha iyi olurlar. (Ama öyle abartılacak bir şey de yok yani, ben sadece uyarayım dedim.)

Posted: Tue Jun 05, 2007 5:02 am
by Mustiman
Gerçekten çok güzel. Diğerlerini de bekleriz.

Posted: Wed Jun 06, 2007 4:53 am
by Lord Necros
Gece, ekrana bir zor bakarken oturup okudum. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmazmış. :tongue:

Devam et abi, diğerlerini de bekliyorum. :)

Posted: Sat Jun 09, 2007 12:27 pm
by WizardOfQuarks
Bogus, kalan hikayeleri ne zaman siteye koymayı planlıyorsun? şahsen iyice merakta kalmış durumdayım. Fazla dayanacak gücüm kalmadı. :| :D

Posted: Sat Jun 09, 2007 7:24 pm
by Lord Necros
Katılıyorum. Ben de günlerdir bekliyorum valla. :)

Posted: Tue Jun 12, 2007 3:55 am
by Bogus
Seriyi takip eden arkadaşlar... Sizleri bu kada beklettiğim için gerçekten çok özür dilerim. Bir kaç gündür siteye girmeye bile yüzüm yoktu valla. Ama sonunda yapmam gereken projeleri ve ödevleri bitirdim.

Ruhlular'ın Monologları Bölüm 4: Ruhbüken'i nihayet sizlerle paylaşıyorum.

Artemis sağolsun hepsini bir araya toplamış. Yeni hikaye [Tüm Bölümler] başlığının altında.

Geriye sadece 5. hikaye kaldı. Onu da çok yakında sizlerle paylaşacağım.

Lord Necros ve WizardofQuarks, ilginiz gerçekten çok teşvik edici. Çok teşekkür ederim.

Diğer arkadaşların da fikirlerini bilmek isterim.

5. ve son hikayede görüşmek üzere.