Page 1 of 1
Saidin ve Saidar
Posted: Sat Aug 26, 2006 11:43 pm
by haplo25
Siz zaman Ã?arkındaki Gerçek Kaynak Saidin Saidar anlayışını nasıl buluyorsunuz?
Saidin
Posted: Mon Aug 28, 2006 2:37 am
by haplo25
Fikri olan yok mu? Bu seri pek takip edilmiyor anladığım kadarıyla
Posted: Fri Sep 01, 2006 12:42 am
by aransayes
birbirini tamamlayan iki parça diyeyim şimdilik. İkiside birbirinden güçlü değil ama erkeklerin kullandığı ateş ve toprak elementi bi savaşta daha çok işe yarar.
Posted: Fri Sep 01, 2006 5:04 am
by haplo25
Saidin daha güçlü. Erkeklerin kadınlara üstünlüğü var ama lekeli tabi o yüzden kadnlar daha güçlü
Posted: Sat Sep 02, 2006 6:13 am
by CaRNeDuR
Saidin daha güçlü diil aslında Saidin ateş ve toprakta, Saidar ise su, hava ve ruh konusunda daha güçlü ki aransayes'in de dediği gibi birbirlerini tamamlıyorlar. Birlikte kullanıldığında yapılabilen şeylere dair küçük ipuçları veriliyor kitapta. Hatta son kitapta buna dair birkaç gelişme var ama spoiler vermek istemem.
Posted: Wed Jun 11, 2008 4:59 am
by abraham006
saidin ile saidar arasında teknik olarak guc konusunda fark yok, ikisde tek guc den olusuyorlar. aralarında fark olmamasına ragmen kullanımda fark oluyor. erkeklerin kullandıgı saidin toprak ve atesde daha guclu. kadınların kullandıgı saidar ise hava ve su da daha guclu. ruh konusunda her ikiside aynı gucteler. ama her iki guc kullanımıda bes elementin tamamını kullanabiliyorlar. bunula birlikte efsaneler cagında yasayan aes sedai ler de erkek olanlar kadınlara karsı genelde daha guclu oluyor. bu saidinle degil erkekgin kadınlara gore daha guclu olmalarında kaynaklanıyor. zaten serideki en guclu yonlendiren kişide rand al-thor. kadınlar araında ise terkedilmişlerden lanfear. ama o bile rand birebir karsılasamaycagını kitapta soyluyor.

Posted: Fri Jun 20, 2008 5:15 pm
by Starfell
Hocam onlar kim ya ben okumadim onu bilmiyom

bi özet gecsek ne anlayışıydı ?
Posted: Fri Jun 20, 2008 6:34 pm
by yeminer
Saidin evreni oluşturmakta kullanılan gücün erkek tarafı, saidar ise kadın tarafıdır. İkisi birbirini tamamlayan güçlerdir ve birlikte kullanıldıklarında ayrı ayrı kullanımından çok daha güçlüdürler.
Güç olarak ikisi de aynı olmasına karşın element kullanımlarında farklılıklar gösterirler arkadaşların da belirttiği gibi.
Ayrıca erkekler yetenek olarak kadınlardan daha üstünler. Gerçi kadınlar daha organize ve eğitimli olduğu için belki bir avantajları var ancak savaş denince erkekler daha güçlü.
Okumayanların okuması önerilir ancak henüz 12. kitabı çıkmadı ve 11. de çok heyecanlı bir yerde bitiyor. 2009 da 12 çıkacakmış.
Saidin çok karmaşık, kontrol edilemesi çok güç bir akımdır. Ancak erkekler onu kullanmak için onunla savaşmak zorundadır. Gardını bir an düşürse bile saidin kullananı kül edecek derece kaos ve güç barındırır. Saidar ise adeta engin duru bir denizdir. Kullanmak isteyenin ona teslim olması gerekir. Eğer karşı koyarsanız hiçbirşey olmaz ancak istediğinizi de yaptıramazsınız.
Aynen kadın ve erkekler gibi.
Posted: Fri Jun 20, 2008 6:46 pm
by Starfell
Ooo sonuc belli erkek savaşı alır. Bu kadar basit midir acaba

Posted: Fri Jun 20, 2008 7:35 pm
by Lydronk
Benim bildiğim, Saidin bazı dezavantajlara sahip. Mesela Saidar'ı beraber yönlendirmek mümkünken -ki bu örgününün gücü arttırır- Saidin'i iki kişi yönlendirmek mümkün değildir. Bir grupta en fazla Saidar yönlendiren kadar
Saidin yönlendiren olabilir falan. Bu tarz küçük değişiklikler dengeliyor güçleri.
edit: Evet ya pardon, düzelttim onu, sağol belirttiğin için, Saidin olması lazımdı da

Posted: Fri Jun 20, 2008 7:57 pm
by Starfell
Son cümle bana pek bir anlam ifade etmedi bi yanlışlık var galiba ?