Rol yapma oyunlarımız için GENEL yorumlar, fikirler

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Aşağıdaki Van Helsing oyunu için hazırladığım; iksirci dükkanının altındaki encounterlar haritası.
3 kısımdan oluşuyor;
İlk bölümde indiğiniz oda tuzaklarla doluydu; kırmızı karelere basınca arbalet vs tuzaklar harekete geçiyorlardı
Diğer odalarda kötü büyücü ve zombileri vardı
Büyücü bir encounterde sizle savaşacak canı bitmeden diğer odaya kaçıp kendini iyileştirecek size diğer zombilerle birlikte karşı koymaya çalışacaktı.
Tuzaklara hiç yakalanmazsanız gizlice girip süpriz yapma fırsatınız da vardı.

Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Forum oyunları için 3 kişilik partiler uygun olur diye düşünüyorum.
5 kişilik partide 3 kişi mesaj atmadığı zaman oyun tıkanıyor. Oyuncu adedi az tutularak bu sorun aşılabilir.

Dwaxer sen bir ara Wahşi Batı diye bir sistem yaratmıştın, forumda oynatma açısından 3.5 ya da 4.'ten daha hızlı ilerler gibime geliyordu.
Acaba gerçekten öyle miydi? Bu konuda bizi bilgilendirir misin?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Forum oyunları için 3 kişilik partiler uygun olur diye düşünüyorum.
5 kişilik partide 3 kişi mesaj atmadığı zaman oyun tıkanıyor. Oyuncu adedi az tutularak bu sorun aşılabilir.

Dwaxer sen bir ara Wahşi Batı diye bir sistem yaratmıştın, forumda oynatma açısından 3.5 ya da 4.'ten daha hızlı ilerler gibime geliyordu.
Evet Vahşi Batı hem hızlı ilerliyor hem de oyuncu gelmedi işi çıktı bekleyelim diye bir sorun yoktu ama tabii her oyuncuyla teke tek oynarsan! :mrgreen: Birkaç oyun teke tek başlatmıştım da sonra başedemeyip yine gruplaştırmaya çalıştım herkesi. Ne oyundu o da değil mi; eninde sonunda beynine kurşunu yiyip mefta oluyordun. :-P 1/50 miydi, çaylakların kafadan vurulma 1/50, yükesek seviyelerin 1/100'dü galiba ama yüksek seviye gelinemedi pek.

Devrimk aslında çok haklısın; bundan sonra oyunları en fazla 3 kişilik yapmak lazım. Araya bir de NPC katcam. NPC fikri hoşuma gitti; kenardan "hadi millet" diye müdahale etmek yerine oyun içinden NPC'mi konuşturabiliyorum :mrgreen: Hem de kadro boş kalmıyor.

şimdi bize bir fallout tarzı oyun oynatacak GM arıyorum :-P Kim olabilir acaba; ayrıca şu GRUPS'a da bir el atayım; Androder hep yarım bıraktı oyunları :-P

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
devrimk wrote:Forum oyunları için 3 kişilik partiler uygun olur diye düşünüyorum.

Evet Vahşi Batı hem hızlı ilerliyor hem de oyuncu gelmedi işi çıktı bekleyelim diye bir sorun yoktu ama tabii her oyuncuyla teke tek oynarsan! :mrgreen: Birkaç oyun teke tek başlatmıştım da sonra başedemeyip yine gruplaştırmaya çalıştım herkesi. Ne oyundu o da değil mi; eninde sonunda beynine kurşunu yiyip mefta oluyordun. :-P 1/50 miydi, çaylakların kafadan vurulma 1/50, yükesek seviyelerin 1/100'dü galiba ama yüksek seviye gelinemedi pek.

Devrimk aslında çok haklısın; bundan sonra oyunları en fazla 3 kişilik yapmak lazım. Araya bir de NPC katcam. NPC fikri hoşuma gitti; kenardan "hadi millet" diye müdahale etmek yerine oyun içinden NPC'mi konuşturabiliyorum :mrgreen: Hem de kadro boş kalmıyor.

şimdi bize bir fallout tarzı oyun oynatacak GM arıyorum :-P Kim olabilir acaba; ayrıca şu GRUPS'a da bir el atayım; Androder hep yarım bıraktı oyunları :-P

.
Aslında Fallout oynatmak benim de içimden geçiyordu hem de senin dwax sistemiyle.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

4th bir oyun açmayı düşünüyorum arkadaşlar 4 kişil bir grup düşünüyorum. Katılacak arakdaşların bana haber vermelerini bekliyorum ona göre baslık açacağım..
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ben oynarım; zaten karakter hazırladık o kadar ama oynatamadık, arşiv file'de bekliyorlar hâlâ. :mrgreen:

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Tamam devrimk de oynuyacakmış etti 2 kişi iki kişil daha yerim var hadi :D
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Forumda zaten pek rol yapılamıyor. Bari forumdan 4E oynayayım güzel taraflarını göreyim, önyargımı yıkayım. Ama karakter yaratma ve ilerletme konusunda bana yardım etmeni istiyorum. Ayrıca aklındaki konuyu biraz buradan yazabilir misin?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Seviye kaç olacak?

Bir de karakter yapan arkadaşlar immediate reaction powerları seçmezse tur döndürmek daha kolay olur.

Dwaxer, Darkgnome defender-striker-leader görev paylaşımında hangisini istiyorsunuz?
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

En basidi hangisi olacaksa ol olabilir. şu 4E turnuvası için bir karakterim vardı benim. Sanırım oradaki karakterde bazı değişimler yaparsam bu oyuna da uyarlayabilirim. Avenger oluyordu sanırım sınıfı. Aegron benden daha iyi biliyor.

Ancak değişiklikleri nasıl yapacağım bilemiyorum. 4E kitaplarını gıcığımdan silmişim. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:En basidi hangisi olacaksa ol olabilir. şu 4E turnuvası için bir karakterim vardı benim. Sanırım oradaki karakterde bazı değişimler yaparsam bu oyuna da uyarlayabilirim. Avenger oluyordu sanırım sınıfı. Aegron benden daha iyi biliyor.

Ancak değişiklikleri nasıl yapacağım bilemiyorum. 4E kitaplarını gıcığımdan silmişim. :D
Avanger strikerların en zayıflarından. Rogue, Ranger ya da Barbarian tavsiye ederim.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Avenger'ın sevdiğim taraı hem bir striker, hem de bir defender görevi görebilmesi. Yani bir adamı mimledimi öldürene kadar kan kusturuyor ve hedefi başkasına saldırmaya kalkarsa ona cezasını da veriyor. AC olarakta oldukça sağlam seviyelere ulaşabiliyor. Sanırım bir spell sword vardı AC konusunda kendisini geçebilecek.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Madem Avenger'da ısrarlısın Holy grup yapalım o zaman.
Paladin, Cleric, Avenger, Invoker ne dersiniz?

Tanrı olarak bir savaş tanrısı seçeriz. (Hatta benim bir tempus rahibim var hazırda.)
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Israra edecek kadar bilgim yok. Yani size uyumda sağlayabilirm ama sizin başınız ağrır sonra. :D
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Benim hazırda birkaç adam var; önce DM oyun hakkında biraz bilgi versin, karakter seviyeleri belli olsun ona göre söyleyeceğim gruptaki rolümü. :-P Artık şunlardan hangisine yakınsa ona göre modifiye edeceğim. :mrgreen: Üçünden biri yani.

Irk/Sınıf: Deva/Cleric - Level-1
Irk/Sınıf: Goliath/ Barbarian - Level-7
Irk/Sınıf: Gnome/ Summer Rhymer Bard - Level-13

.
Post Reply