PSIONIC SAVAş ................. tanıtım, yorumlar

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

devrimk wrote:Doğrusu şöyle olmalı:
3d12 barbar+ 4d8 ranger+ 14 con mod
Werewolf levelin için:
+1d8+ 2 con mod + 2d8+6 con mod (animal form conu)
Toplam: 116 hp

Bu aldığın templete yüzünden
Base attack bonusuna +1 ekleyeceksin.
Fort ve Ref saving throwuna +2 ekleyeceksin.

Bir de Iron Will featini vermiş bedava onu eklememişsin.
Hıım...Levelimle doğru orantılı olarak Lycanthrope'den kazandığım hp bonusu sadece 1d8 ve kurt formumdan kazandığım da 2d8 mi? Doğrusu 200'lü rakamlarda bir hp beklemiyordum gözüme çok gözükmüştü şimdi daha mantıklı oluverdi.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Edmond;
2 adet zehir almışsın toplamı 6000 gp (kimi öldüreceksin; kralı mı? :-P)
Eşyalarının fiyatlarını yazmamışsın kontrol edemiyorum toplamını?

.................

Arkadaşlar;
power play özelliklerinizi vs oyun sırasında bir şekilde yazarak bana hatırlatmanızda fayda var (hatta linkini minkini vererek) sonradan geri dönüş yaparak düzeltmeye çalışmaktansa, önceden beni uyarmanız daha hoş olur.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

mathius wrote:
devrimk wrote:Doğrusu şöyle olmalı:
3d12 barbar+ 4d8 ranger+ 14 con mod
Werewolf levelin için:
+1d8+ 2 con mod + 2d8+6 con mod (animal form conu)
Toplam: 116 hp

Bu aldığın templete yüzünden
Base attack bonusuna +1 ekleyeceksin.
Fort ve Ref saving throwuna +2 ekleyeceksin.

Bir de Iron Will featini vermiş bedava onu eklememişsin.
Hıım...Levelimle doğru orantılı olarak Lycanthrope'den kazandığım hp bonusu sadece 1d8 ve kurt formumdan kazandığım da 2d8 mi? Doğrusu 200'lü rakamlarda bir hp beklemiyordum gözüme çok gözükmüştü şimdi daha mantıklı oluverdi.

Devrimk ben tam anlamadım bu hesabı;
İnsan hali için 7 level, kurt hali için 3 level mi hesaplıyorsun? Kurt levelleri class level şeklinde mi alıyoruz? Template olayı öyle mi işliyor?

HD'leri ful alıyoruz bildiğin gibi...
Senin yazdığın şekilde bana mantıklı gelse de
3d12 barbar+ 4d8 ranger+ 14 con mod= 72 hp eder
+1d8+ 2 con mod + 2d8+6 = 32 bunu kaçla çarpıyorsun, 116'yı nasıl buldun anlamadım doğrusu?

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

3d12 barbar+ 4d8 ranger+ 14 con mod= 82 hp eder
+1d8+ 2 con mod + 2d8+6 = 32
Toplamayı yanlış yapmışım 82+32=114

Template olayında aynı level almış gibi karakterin bab save ve hp eklenir.
MM sf. 290'da tablodan bakabilirsiniz.

Racial Hit Dice: A lycanthrope adds the Hit Dice of its animal form to its base Hit Dice for race, level, and class. These additional Hit Dice modify the lycanthrope’s base attack bonus and base saving throw bonuses accordingly.

Dediği için 2d8 yani 2 hitdicelik animal bab ve savelerini eklemesi gerektiğini yazdım.
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

Bu level 10 WereDireWolf'un hp si
10d10+20 plus 6d8+30 (132 hp)

hımm peki CR'ı 3 diye 6 HD ekliyor değil mi?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Peki o zaman mathius senin hit pointini 114 olarak düzeltiyorum.

...........................

.

Sandor Hakkında:
Bu şehir yüksek surlarla çevrilidir ve surların ufak tefek kapıları yanında 3 adet de muhteşem büyüklükte ana kapıları vardır: Kuzey, Doğu ve Batı kapıları. (Güneyde deniz var) Genelde bu kapılar açık duruyor. Gece yarısı kapanır ve güneş doğarken açılırlar. Bu kapılarda her zaman hatırı sayılı sayıda nöbetçi bulunur ve gelip geçenlere bakarlar. Gece ana kapılar kapalıyken de hemen yanlarındaki küçük kapılardan şehre giriş çıkış yapabilirsiniz ama nöbetçi askerlerin suratsız bir şekilde sizleri sorgulaması ve bir çorba parası koparana kadar işinizi yavaşlatması mümkün.
Sandor'un bir ucundan diğer ucuna kadar yürümek yaklaşık 4 saat sürer.
Mimari yapı genelde taş ve ahşap karışımı, 2-3 katlı binalar şeklindedir. Ancak şehrin genelde merkezinde olmak üzere, saray, kütüphane, adliye, kuleler, köşkler, vs gibi muhteşem ve yüksek yapılara da rastlayabilirsiniz.

.......................................

Mathius;
Senin oynattığın karakter gruptan ayrılıp şehir dışına mı çıkacak? Ormana mı gideceksin?
Peki grubun sana ihtiyacı olursa nasıl haberin olacak; birbirinizi nasıl bulacaksınız?

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

mathius wrote:Bu level 10 WereDireWolf'un hp si
10d10+20 plus 6d8+30 (132 hp)

hımm peki CR'ı 3 diye 6 HD ekliyor değil mi?
Hayır Dire Wolf 6 hitdice olduğu için. MM sf 65
Werebear olsaydın da 6 hd alacaktın.

Fakat şimdi farkettim ki
Level adjustment: Same as the base creature +2 (afflicted) or +3 (natural).
Yani senin 2 wolf hitdice +3 natural lycantrophe toplam 5 ecl oluyor.

Direwolf ya da werebear olsaydın 6hd animal +3 toplam 9 ecl olacaktın.

HP'de yine hata var sen wolf formunda 18 (+4) con oluyor dolayısıyla:
3d12 barbar+ 4d8 ranger+ 14 con mod= 82 hp eder
+1d8+ 2 con mod + 2d8+8 = 34

82+34=116 eder.

Cezası ağır bir template. +2 hale cevirip (afflicted) /5 silver resistance çevirmek daha iyi olabilir. Ya da Unearthed Arcana'da Bloodlines vardı ona bir göz atmak lazım.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

devrimk wrote:Darkgnome, Mark neredesiniz?
Gelmezseniz casus olarak gireceğim öbür oyuna.
Geldim. Psion, Psychokinesis hazırlıyorum. Tendrin Dharra.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

DM'ceğizim, kusura bakma karakterde değişiklikler yaptım ama sadece paralarımı boşa harcadığımı gördüm ve yeni eşyalar aldım, hâl böyle olunca AC bile değişti :( Ama sana kolaylık olsun diye paraları hesaplamaktı tek amacım.

Bu arada paralara REDBLADE karar verdi, ben onun kuluyum, karakterleri RedBlade'den hazırlamıştım.Hatalar varsa söyleyebilirsin.

Bir de eğer çok büyük değişiklikler yaptın dersen eski karakterle devam edebilirim, onda en azından çok büyük zehir var :D O zehri sevmiştim :( Neyse yenisi de fena değil :D

Bu arada ben dışarı çıktığımı yazdım Assassin'le, tabiî ki hemen Hırsız Loncası'na gidiyorum :)

Keşişle de manastıra gidiyorum :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Önemli değil, ufak tefek son dakka değişiklikleri yapabilirsiniz; henüz herhangi bir aksiyona girilmedi.

Yalnız o neydi öyle birim fiyatı 4500 olan poison almışsın! :-P ayıp ya, parayı bol buldun herhalde! Neyse onu iptal etmişsin ama yine de "Dragon bile (Poison) 1500 gp" var; ilginçç Ben olsam ne güzel 120 gp civarı çeşit çeşit güzel poisonlar var, onlardan doldururdum çantama! :mrgreen:

http://www.d20srd.org/srd/specialAbilities.htm#poison

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Striped toadstool Ingested DC 11 1 Wis 2d6 Wis + 1d4 Int 180 gp

DC 11 ? Level 10'dan bahsediyorsak bir Wizard'ın bile Fort'u daha yüksektir.

Dragon bile Contact DC 26 3d6 Str 0 1,500 gp

DC 26 he he he :D

Sanırım DC faktörü çok önemli.

lack lotus extract Contact DC 20 3d6 Con 3d6 Con 4,500 gp

Bu zehir, kurtulmak imkansız kadar zor, STR DEX INT WIS CHA 0 olsa bir şey olmaz ama eğer COn 0 olursa karakter ölür.Bu yüzden bunu almıştım.Ayrıca DC'si de 20 idi.Üstelik temas anında öldürür, Raid humanoid kovar.

Burnt othur fumes Inhaled DC 18 1 Con1 3d6 Con 2,100 gp

Bu zehirde gözüm kaldı.Ã?yle bir şeyki, bir arbaletin okunun ucuna takıyorsun hocam, hedefe attığında patlıyor ve gaz dumanı yayılıyor, 10 foot cube içinde bir gaz dumanı yayılıyor ve soluyan herkes fort save atmak zorunda kalıyor, ilk seferinde 1 Con kaçıyor, ikincide save'i tutturamazlarsa 3d6 (bir Wizard'ı, kaçıncı seviye olursa olsun şanslı değilse öldürmeye yetecek kadar :) )

Insanity mist Inhaled DC 15 1d4 Wis 2d6 Wis 1,500 gp

Bunu alma sebebim de Psişik sınıfların Wis kullandığını hatırlamıştım, işe yarar diye düşünmüştüm.

Diğer zehirlerin DC'leri çok düşük, 150 gold boşuna gitmiş gibi olur.

Oil of taggit Ingested DC 15 0 Unconsciousness 90 gp

Bu fena değilmiş ama :D Ingested zehirler savaşta kullanılmayan, yemeye ve içmeye katılan zehirler, ama düşündüm de ben zehirleri savaşta kullancam hep :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
DC konusunda haklısın tabii. Yine de 250 gp civarı DC:17-18 güzel zehirler var; zaten save'i kimin atıp kimin atamayacağını az çok tahmin edersin.

Senin gibi "evil" bir karakteri oynatsaydım şu eşyayı alırdım kesinlikle:
Withering Rod
http://www.d20srd.org/srd/magicItems/rods.htm#withering
Zehir mehir halt etmiş, eşyanın kendisi zehir zaten :schemes:

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Eğer 25.000 gp'm olsaydı alırdım, ama kılıcımdan gayet memnunum.Sanırım Death Attack'a fazla önem veriyorum, ama yine de bütün Power'larımın DC'si çok düşük geliyor nedense.

Hem bu alet ile her tur save atıyor rakip kurtulmak için, kılıcım güzel benim :)

-Freddie Mercury
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Oops, özür dilerim, bahsi geçen silahım Assassin's Dagger'mış, kılıcım Sneak Attack ile +4 hasar ve saldırı veriyormuş.Açıkçası kılıcımı küçümsemişim :D Mükemmelmiş yahu :D

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Yalnız kimsenin aklına henüz bir fikir gelmedi galiba hırsız(lar)ı nasıl bulacaksınız diye?

Geçti artık diye söylüyorum:
Hırsızlığın yapıldığı kasa odasını görmek bile istemediğinize şaştım. Hiç CSI filan izlemediniz mi; insan sıuç mahalini bir inceler yahu! :-P :mrgreen: (tabii artık geçti, boşuna saraya dönmeyin hiçbir şey bulamayacağınızı garanti ederim)

Bazıları yola çıkacaklarını filan düşünüyor, mesajlardan öyle anladım; ama nereye? :-P :mrgreen: Sandor güzel şehirdir acele etmeyin o kadar ayrılmak için. :-P

.
Post Reply