Lightflarer yanlış cevap. Psion, psionic blast yapmak istiyor ancak yapamıyor çünkü Anti magic field içinde kaldı. Ã?ıkamaz çünkü koskoca robot gibi bir makine onu sarmalamış durumda. Psionic blast olmadı. Sen başka, gerçekçi bir çözüm bulursan buraya yaz istersen.
11. seviye psionic blast ne kadar vuruyormuş...
http://www.d20srd.org/srd/psionic/power ... cBlast.htm
30 feet cone ve will save ha. Büyücüyü bununla mı öldürmeyi düşünüyorsun?
Zaten neden baıyorum ki. Antimagic field içinde psionic blast işe yaramaz. Yani o psionic blast hiç gelmedi bile.
Kısaca özet:
1- Karakterin büyü yapamıyor çünkü anti magic field içinde
2- Karakterin bir yere kaçamıyor çünkü onu tutan 24 strengthli, +13 grapple'lı bir yaratık var.
3- Psion diyelim ki kurtulmayı başardı ve alnın etrafına da yürüdü (Zar bu ya), Ona saldırmaya hazır ve o içeride kaldığı sürece çıkışında ona süpriz olacak şeyler hazırlayan bir büyücü var.
4- Psycrystal'inden medet umuyorsa o zaman o da çıktığında wizardın quickend fireball'undan nasibi alacaktır.
Cevabını bekliyorum.
2.Tur Mage: Dışarıda bir büyüsünü daha yapar. Psion'a orasını mesar etmek için özel bir büyüdür bu.
Blade guradian silahları ile psion'a saldırır ve her ikisinde de vurmayı başarır.
1d6+7 x2 = 21 damage
2. Tur: Psion?
psion vs. mage
şimdi o kısacık listenin büyücülerin yaptığı herşey olduğunu söylersek sanırım yanılmış oluruz. Zaten çarpışmada da bir nevi bunu göstermek istedim.lightflarer wrote:bir de linkini görmediysen şu sayfaya bakmanı tavsiye ederim http://www.d20srd.org/indexes/psionicPowers.htm
psionlar'ın boş durmadığını ve büyücülerin yapabildiği herşeyi yapabildiğini göstermek için yeterince iyi bir sayfa.
Psion improved familiar alamaz. Blade guardian wizadr'ımıza bağlı bir familiardır. Saplam bir korumadır ve gerekirse fighter gibi savaşır.
Psion contingent spell yapamıyor. Bu sebeple wizard başına gelecekleri önceden kestirerek psion'un bütün çabalarını boşa çıkartabilir.
Psion wizard kadar çok büyülemeyi kendi üstüne yapamaz. Psion kendi merkezli bir karakter ani güö patlamalaı il çalışıyor. Ancak bazı güçleri uzun zamana yayılabiliyor. Psion'a dolaylı saldırdığın anda psion neye uğradığını şaşırıyor.
şİmdi ben Complete Psionics'i okumadım. Belki 2. tur oradan bir çözüm bulabilirsin benim wizard'ımın taktiğine karşı.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
lightflarer
- Kullanıcı

anti magic field'ı ne zaman yaptı pardon ama? ilk büyüsü dimension door ama okumak yada kabullenmek mi istemiyorsun bilmiyorum (evet abarttımDarkgnome wrote:Lightflarer yanlış cevap. Psion, psionic blast yapmak istiyor ancak yapamıyor çünkü Anti magic field içinde kaldı. Ã?ıkamaz çünkü koskoca robot gibi bir makine onu sarmalamış durumda. Psionic blast olmadı. Sen başka, gerçekçi bir çözüm bulursan buraya yaz istersen.
11. seviye psionic blast ne kadar vuruyormuş...
http://www.d20srd.org/srd/psionic/power ... cBlast.htm
30 feet cone ve will save ha. Büyücüyü bununla mı öldürmeyi düşünüyorsun?
Zaten neden baıyorum ki. Antimagic field içinde psionic blast işe yaramaz. Yani o psionic blast hiç gelmedi bile.
Kısaca özet:
1- Karakterin büyü yapamıyor çünkü anti magic field içinde
2- Karakterin bir yere kaçamıyor çünkü onu tutan 24 strengthli, +13 grapple'lı bir yaratık var.
3- Psion diyelim ki kurtulmayı başardı ve alnın etrafına da yürüdü (Zar bu ya), Ona saldırmaya hazır ve o içeride kaldığı sürece çıkışında ona süpriz olacak şeyler hazırlayan bir büyücü var.
4- Psycrystal'inden medet umuyorsa o zaman o da çıktığında wizardın quickend fireball'undan nasibi alacaktır.
Cevabını bekliyorum.
2.Tur Mage: Dışarıda bir büyüsünü daha yapar. Psion'a orasını mesar etmek için özel bir büyüdür bu.
Blade guradian silahları ile psion'a saldırır ve her ikisinde de vurmayı başarır.
1d6+7 x2 = 21 damage
2. Tur: Psion?
Blade Guardian illaki saldırı yapıcak diyorsan : inertial barrier. Hatta 1. seviye bir büyü olan inertial armor bile işini görebilir. Bunlar en basit yöntemlerdi o saldırıya karşı çıkmak için. Hala anlaşılmadı sanırım dediklerim ama psion'un güçleri istediği anda herhangi bir güç sözü, bir eşya yada ayine gerek duymaksızın oluşur. Mage orda büyü yapadursun, psion zaten ard arda büyülerini yapıyor. Her şeyi geçtim, tut ki ilk büyüsü Psionic Blast olmadı, ya read thoughts yaparsa? Büyücünün yapacaklarını zaten görmüş oluyor, ardından hemen bir boyut kapısı açıp güvenli bir yerden büyülerini yağdırabilir ya da direkt toprağın içine karışıp bunu yapabilir. Ama bu kadar uğraşmaktansa dediğim gibi daha büyücü Dimension Door'a başlarken psion Psionic Blast'ini büyücüye vurmuş olacak.
Gereksiz bir tartışmaya girmeye gerek yok. Sistem tur bazlı, biri büyü yaparken diğerinin büyü yapıp gitmesi mümkün değil. İkinizin savunduğu fikirlere bakınca insiyatifi alan kazanır mantığı çıkıyor ki doğrudur.
Ama şunu da belirteyim büyücüye will saveli, hırsıza reflex saveli büyü atan (büyücü, psion ne olursa olsun) çok yaşamaz.
Ama şunu da belirteyim büyücüye will saveli, hırsıza reflex saveli büyü atan (büyücü, psion ne olursa olsun) çok yaşamaz.
-
NocturnaL_Soul
- Kullanıcı

Karakter karşılaştırma olaylarının her zaman bir noktadan sonra suyu çıkmaya başlar. Karşılaştıran her karakterin değişik alanlarda artıları ve eksileri vardır, ve karşılaştırmak için seçilen alanlar tarafsız ve eşit bi şekilde iki sınıfı karşılaştırmaya yetmez. Hiç bir class'a da "bu en güçlüsü, bu en sağlamı" denmez. Denir ama belli bi duruma göre denir. Açık alan bir arena da bir fighter'a en güçlü diyebiliriz belki, ya da Cleric'in çok güçlü bir class olduğunu düşünen çok fazladır ( bende az çok bu yönde meyilliyim, bütün söylediklerime rağmen ) ancak duruma hazırlıklı olmayan bir cleric'de çok rahat eksiye de geçebilir öyle değil mi ? [ Fullplate giyen ve su da hayatta kalmasını sağlayabilecek hiçbir büyüsü olmayan bir cleric, suya atıldığında boğularak ölmeye mahkumdur. ]
Neyse Psion ve Mage konusuna gelirsek şimdi.. Her ikisinin de grup içinde çok yerinde işlevleri olabilceğini düşünüyorum. Partide bir büyücü olması her zaman iyidir, bir sürü sıkıntıdan kurtarır, işe yarıycak birsürü büyüsü vardır. Kaybedilmek üzere olan savaşı zafere çevirebilir belki de tek bir büyüyle. Ama neden Psion'unda bu şekilde görülmediğini merak ediyorum açıkçası, wizard'a göre daha sınırlı görünen listesi yüzündenmi ? Psion'unda kendince artılarının olduğu alanlar var, bunları kullanarak bir partiye çok yararı dokunabilir VE "çeşitli" durumlarda büyücüden daha çok da işe yarayabilir demek istiyorum.
1v1 olarak bir büyücüyle psion karşılaştırcaksanız, lightflarer sana psionic le ilgiili kuralları tekrar okumanı tavsiye ederim, power'ların büyülerden çok daha hızlı yapılması gibi bir durum söz konusu değil, çoğunlukla aynı sürede yapılıyorlar, yani eğer önemli olan hız ise önce başlamak avantaj sağlayacak demektir. Yani senin Psionic Blast tamam belki işe yarayabilir ( ama seviyesi çok düşük, ve will save olması nedeniyle bir büyücüye atmak için biraz saçma gibi.. ) ama eğer psionicleri biraz daha incelersen bir büyücüye kafa tutmak için daha iyi power'lar olduğunu görebilirsin. Burda Psion'larında Contingency power'lar kullanabildiğini de belirtmek isterim ayrıca..
Eğer powerplay'e kaçıcaksak ve amaç sadece bir büyücüyle savaşmak olucaksa bir büyücüyle 1v1 olarak rahatlıkla kapışabilecek bir psion yaratılabilir.Aynı şekilde tek derdi bir psion'u yenmek olan bir büyücü de yaratılabilir rahatça. Ama normal makul şekilde yolunda ilerlemiş karakterlerden bahsediyorsak bence bu ikisini karşılaştırmayı bırakıp, her ikisinide kendi kulvarında değerlendirin ve eğlencesine bakın.
Ama üzerinde bu şekilde tartışmak hoşumuza gidiyor derseniz, sakıncası yok tabi tartışmakta güzel, hatta zaman bulunca bende dahil olurum
Neyse Psion ve Mage konusuna gelirsek şimdi.. Her ikisinin de grup içinde çok yerinde işlevleri olabilceğini düşünüyorum. Partide bir büyücü olması her zaman iyidir, bir sürü sıkıntıdan kurtarır, işe yarıycak birsürü büyüsü vardır. Kaybedilmek üzere olan savaşı zafere çevirebilir belki de tek bir büyüyle. Ama neden Psion'unda bu şekilde görülmediğini merak ediyorum açıkçası, wizard'a göre daha sınırlı görünen listesi yüzündenmi ? Psion'unda kendince artılarının olduğu alanlar var, bunları kullanarak bir partiye çok yararı dokunabilir VE "çeşitli" durumlarda büyücüden daha çok da işe yarayabilir demek istiyorum.
1v1 olarak bir büyücüyle psion karşılaştırcaksanız, lightflarer sana psionic le ilgiili kuralları tekrar okumanı tavsiye ederim, power'ların büyülerden çok daha hızlı yapılması gibi bir durum söz konusu değil, çoğunlukla aynı sürede yapılıyorlar, yani eğer önemli olan hız ise önce başlamak avantaj sağlayacak demektir. Yani senin Psionic Blast tamam belki işe yarayabilir ( ama seviyesi çok düşük, ve will save olması nedeniyle bir büyücüye atmak için biraz saçma gibi.. ) ama eğer psionicleri biraz daha incelersen bir büyücüye kafa tutmak için daha iyi power'lar olduğunu görebilirsin. Burda Psion'larında Contingency power'lar kullanabildiğini de belirtmek isterim ayrıca..
Eğer powerplay'e kaçıcaksak ve amaç sadece bir büyücüyle savaşmak olucaksa bir büyücüyle 1v1 olarak rahatlıkla kapışabilecek bir psion yaratılabilir.Aynı şekilde tek derdi bir psion'u yenmek olan bir büyücü de yaratılabilir rahatça. Ama normal makul şekilde yolunda ilerlemiş karakterlerden bahsediyorsak bence bu ikisini karşılaştırmayı bırakıp, her ikisinide kendi kulvarında değerlendirin ve eğlencesine bakın.
Ama üzerinde bu şekilde tartışmak hoşumuza gidiyor derseniz, sakıncası yok tabi tartışmakta güzel, hatta zaman bulunca bende dahil olurum
NocturnaL_Soul: Benim demek istediğim de buydu yani. İkisininde alanı farklı. Planlı programlı her işin altında kalkabilecek karakterler magelerdir. Sınıfın bilebilceği güçler hayal gücü ile sınırlı neredeyse. Ama illaki karşılaştıralım teke tek dendiği için artık dayanamadım.
Sade sınıflarda elbetteki psionlar daha öne ıkıyor. Ama iş prestijlere ve yeni kitaplara geldiği anda işin rengi çok değişiyor.
lightflarer: Antimagic field içinde hiç bir büyü çalışmaz. İnertial armor, bilmemne shield felan hak getire. Contingent spell'de çalışmaz. Büyülü ancak construclar çalışır. Ã?rneğin blade guardian
Ã?ncelik konusunda da büyücüler önde. İnsiyatifine artıverebileceği yollar var. Bunlar sayesinde zaten önden başlayacaktır.
Bu konunun bu kadar uzatılmasına gerek yok. Büyücü belli bir seviyeden sonra zaten oynanmak değil yaptığı kötülüklerden dolayı öldürülmek ve sıkışan oyuncuları kurtarmak üzere DM'lerin yardımına koşan karakterler olarak düşünülmelidir bence.
Sade sınıflarda elbetteki psionlar daha öne ıkıyor. Ama iş prestijlere ve yeni kitaplara geldiği anda işin rengi çok değişiyor.
lightflarer: Antimagic field içinde hiç bir büyü çalışmaz. İnertial armor, bilmemne shield felan hak getire. Contingent spell'de çalışmaz. Büyülü ancak construclar çalışır. Ã?rneğin blade guardian
Ã?ncelik konusunda da büyücüler önde. İnsiyatifine artıverebileceği yollar var. Bunlar sayesinde zaten önden başlayacaktır.
Bu konunun bu kadar uzatılmasına gerek yok. Büyücü belli bir seviyeden sonra zaten oynanmak değil yaptığı kötülüklerden dolayı öldürülmek ve sıkışan oyuncuları kurtarmak üzere DM'lerin yardımına koşan karakterler olarak düşünülmelidir bence.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
lightflarer
- Kullanıcı

ne bileyim 11 level karakterlerden bahsediyorduk, aklıma mind flayerların ben büyücü oynarken hep psionic blast yaparak oraya kitlemesi geldi, halbuki dediğin gibi daha faydalı büyüleride var. Ama zaten ben başından beri iki karakterinde standart bir savaşa hazırlanmış halleriyle birbirlerine her hangi bir üstünlük olmadan karşılaşmasından bahsediyorum, zaten psion'un en büyük gücü bire bir karşılaşmada diyorum. Yapmayın lütfen konuyu bilmeden anlamadan -kaldı ki konuyu ben açıp neredeyse her tartışmada bulundum- neden mesaj yazayım ki? Ama psionic powers'ın açıklaması aynen şöyle yazıyor: " Use of psionic power does not require spell components. Psionic power can be more quickly activated than either divine or arcane magic. Psionicists must possess formidable mental discipline in order to use their psionic powers. " vıdı vıdı gidiyor işteNocturnaL_Soul wrote:Karakter karşılaştırma olaylarının her zaman bir noktadan sonra suyu çıkmaya başlar. Karşılaştıran her karakterin değişik alanlarda artıları ve eksileri vardır, ve karşılaştırmak için seçilen alanlar tarafsız ve eşit bi şekilde iki sınıfı karşılaştırmaya yetmez. Hiç bir class'a da "bu en güçlüsü, bu en sağlamı" denmez. Denir ama belli bi duruma göre denir. Açık alan bir arena da bir fighter'a en güçlü diyebiliriz belki, ya da Cleric'in çok güçlü bir class olduğunu düşünen çok fazladır ( bende az çok bu yönde meyilliyim, bütün söylediklerime rağmen ) ancak duruma hazırlıklı olmayan bir cleric'de çok rahat eksiye de geçebilir öyle değil mi ? [ Fullplate giyen ve su da hayatta kalmasını sağlayabilecek hiçbir büyüsü olmayan bir cleric, suya atıldığında boğularak ölmeye mahkumdur. ]
-
lightflarer
- Kullanıcı

Anlatamadım. 11. seviye bir büyücünün chaotic commands yapmadan psionic blasttan kurtulma şansı yok. Ortada bir anti-magic field yok yani. Ben şu ad&d 4th edition forgotten realms version çıksın diye çok bekliyorum asıl, anti-magic field işe yaramayacak psionlar üzerindeDarkgnome wrote:NocturnaL_Soul: Benim demek istediğim de buydu yani. İkisininde alanı farklı. Planlı programlı her işin altında kalkabilecek karakterler magelerdir. Sınıfın bilebilceği güçler hayal gücü ile sınırlı neredeyse. Ama illaki karşılaştıralım teke tek dendiği için artık dayanamadım.
lightflarer: Antimagic field içinde hiç bir büyü çalışmaz. İnertial armor, bilmemne shield felan hak getire. Contingent spell'de çalışmaz. Büyülü ancak construclar çalışır. Ã?rneğin blade guardian![]()