Rol yapma oyunlarımız için GENEL yorumlar, fikirler

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Dwaxer ben o zaman BÃ?TÃ?N oyunlardan ayrılmıştım, Devrimk'nın oyunu dahil, kusura bakma, oyunun bitmesine yol açtığım için :(

Yeni oyunlar istiyorum ve hatta 3,5 Edition istiyorum özellikle :D Yeniden kendime döndüm :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Hımm, bak bakalım 2 gönüllü çıktı bile, tam da durgunlaştı derken. :mrgreen:
Boş zamanlarınızda karakterlerinizi hazırlamaya başlayın o zaman.

Serüvenciler3,5'taki senaryonun devamı gibi: Gerumfield denen kasabanın valisi olan lord, sizleri son zamanlarda kaybolan vatandaşların akibetini bulmanız için kuzeydeki ıssız, ormanlık topraklara yollayacak.
Level-4 başlıyoruz.
Adam başı 100gp ve ayrıca herkes önceki maceralardan edindiği 1 adet çok değerli eşyaya sahip olabilir. Max:26000gp değerinde olabilir bu eşya
Bu linkten araştırıp seçebilirsiniz ama bana nasıl bir eşyayı alacağınızı önceden bir danışınız.
http://www.d20srd.org/indexes/magicItems.htm

Bu oyunda da HP/RHP uygulayacağız; yani herkesin hit pointi kadar sanal hitpointi olacak (kondisyon, savaş becerisi, eskiv, vs) Sanal HP dakikada 1 hit point gibi hızlı iyileşecek.
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Can sistemi nasıl olacak? Yani Devrimk'nın sistemi gibi çift levellerde yarısı tek levellerde yarısının bir fazlası gibi mi?

32 Point Buy sistemi mi?

Irk - Sınıf- KİTAP kısıtlaması var mı? Dungeon Magazine olmaz gibisinden?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ben de varım. Ama güzel olursa. şu zamanlarda biraz fazla yoğun oluğumda kendi oyunum ile bile ilgilenemiyorum. Ama ileriki bir tarihte başlayacak ise varım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Can sistemi nasıl olacak? Yani Devrimk'nın sistemi gibi çift levellerde yarısı tek levellerde yarısının bir fazlası gibi mi?

32 Point Buy sistemi mi?

Irk - Sınıf- KİTAP kısıtlaması var mı? Dungeon Magazine olmaz gibisinden?
Pathfinder sistemi olacak. :-P şaka şaka; mecbur değilsiniz yani :-P

-Can sistemi şöyle: 1.levelde full HD, ondan sonra ise HD değerinin yarısından bir fazlası.
Tabii Con modifieri de ekliyoruz.
Ã?rneğin HD:6 ve Con:14(+2) olan bir rogue level-4 için HP:[(6+4+4+4)HD+(4*2)Con]=26

-32 puanı 8'er puanlık temel üzerine dağıtalım
14'e kadar 1'er puan yükseltir ...(örneğin 14 yapmak için 8'in üzerine 6 puan koymalıdır)
15-16 2'şer puan harcanarak 1 yükselir ...(örneğin 16 yapmak için 6+2+2=10 puan koymak gerekir)
17-18 3'er puan harcanarak 1 yükselir (örneğin 18 yapmak için 6+2+2+3+3=16 puan koymak lazım)

Irklar PHB'deki ırklar olsun ama sınıfları konuşabiliriz. Dergileri filan karıştırmayalım işe.
Ayrıca Psionic karakterlerin bu dünyada doğal düşmanları olan bir örgüt var, resmen takip edip avlıyorlar. Ayrıca köle tacirleri de bu psionicleri avlayıp bu örgüte satıyor. Psionic karakterlerin gözakları maviye dönüştüğünden şıp diye farkediliyorlar toplum içinde. (bakınız: Serüvenciler3,5 ilk macera) Yani Psionic olmanızı tavsiye etmem; sonra adamlar neden hep benim peşimde diye sızlanmayın, ömrünüz uzun olmaz pek.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:Ben de varım. Ama güzel olursa...
:mrgreen: Valla bilemiyorum; elimden geleni yaparım. Senaryo hazır, neyin ne olduğu benim tarafımda belli. Biz bunu masaüstünde oynadığımızda çok zevk aldık ama forum uygulaması nasıl olur garanti veremem. Oyuncudan oyuncuya fark var; değişik lezzette olaylar olabiliyor. Bizim hızlı geçtiğimiz festival kasabasında, forum oyuncuları bir sürü kaotik (hatta evil) olay çıkardılar, olmadık suçlar işlediler, arananlar listesine girdiler, peşlerinde bir sürü ceset bıraktılar. (hem de ne için?) :mrgreen: Bu da güzeldi neticede, şaşırtıcı olaylar...

Bknz:
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7905

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Peki uzun uzun tasvir yapacağımız oyunumuzu ne zaman açacaksın dwaxer? Onu bekliyorum ben. (İnatla!)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:Peki uzun uzun tasvir yapacağımız oyunumuzu ne zaman açacaksın dwaxer? Onu bekliyorum ben. (İnatla!)
Yok tasvirleri fazla da abartmayalım Darkgnome :mrgreen: 50 kelimeyi geçmesin :-P
O kadar heyecanla, sabırla ve inatla bekliyorsan başlayalım madem ki ikimiz. Senin zaten birbirine yardımcı iki karakterin vardı. Olay örgüsüyle ilintini tespit edelim: Bu tutuklanan kişilerden biriyle bir bağlantın mı vardı, senaryonun neresinde olmak istiyorsun şu anda?

.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

benim öykü yazarken en büyük eksiğim tasviri pek tutturamamak, aslında ben de bu kusurumdan kurtulmak için katılmayı çok isterdim ama becerebileceğimi sanmıyorum çünkü karakter kağıdı hazırlamakta bile zorlanıyorum bu yüzden ben hiç karışmayayım en iyisi...
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

catboy wrote:benim öykü yazarken en büyük eksiğim tasviri pek tutturamamak, aslında ben de bu kusurumdan kurtulmak için katılmayı çok isterdim ama becerebileceğimi sanmıyorum çünkü karakter kağıdı hazırlamakta bile zorlanıyorum bu yüzden ben hiç karışmayayım en iyisi...

Bence şık bir Wizard sana çok iyi uyardı :) Druid de olabilir!

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

pekala, eğer stat, ability, item gibi öğeleri de katmayacaksak karakter kağıdına yani özgeçmiş, görünüş, hayattaki amaçları gibi bilgiler içerecekse (daha da açarsak sayı ya da bonus değerleriyle değil yazı ile belirteceksek karakter bilgilerini) bunu becerebilirim herhalde ve katılmayı çok isterim çünkü ortak öyküden daha heyecanlı geliyor kulağa. Yani sen bir hamle yapıyorsun ama hamlenin sonucunun ne olduğunu bilmiyorsun acaba hamlen başarıya ulaştı mı diye bekliyorsun, bu kulağa eğlenceli geliyor... :D
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

YAşşa sen.

O zaman Edmond, Catboy ve Darkgnome ile 3 kişilik bir kadroya şimdiden sahipsin dwaxer. Devrimk neden gelmiyor peki :evil:
Eskisi ka
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Dwaxer yer varmı ya bende gireyim yerin varsa... Yoksa problem değil ama olursa iyi olur...
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Ben karakterimi bugün hazırlamış olurum.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Herkes gelebilir, kadrolar açık. :mrgreen:

.
Post Reply