FRPWORLD'ün daha ileri gitmesi için neler yapılabil

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Possessed wrote:Efla ufak bir sorum olacaktı. Yeni başlık da açmak istemedim, küçük bir şey. Burdan sorayım dedim.

Bu avatarların üzerinde boş kutucuklar var bazılarında, "site admin" ya da "kullanıcı" yazıyor. Ama bazı insanlarda (ben de dahil) yok. Hatırlamıyorum, ne vardı o resimlerde?

Eğer o resimler kayıpsa basitçe isteğin doğrultusunda geçici (veya kalıcı) birer arayüz yapabilirim. İçinde çarpı olan bir kutucuk durmasından iyidir bence..
Evet, evet, evet kesinlikle! Bak bana sırf kafamdaki ejderhalar kaybolmasın diye fazla bir şey yazamıyorum :P İşin şakası bir yana cidden muhteşem olur aslında.

edit: ki ejderhalarım kaybolmuş :cry:
Image
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Başlıktan doğrudan esinlenerek frpworld'ün ileri gitmesi için t-shirt yaptırabiliriz diyorum :) (Ahanda gelişme)
Last edited by Darktimes on Sun Dec 07, 2008 8:14 am, edited 1 time in total.
Ultima bırakılmaz, ara verilir ;)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hahaha, benim şu aralar 2 tane Ejderha'm, yok yok, 3 tane Ejderha'm olması gerekiyor galiba.

Sİtede bir ara lüzumsuz post kasmakla suçlanmıştım, hâlbuki tek yazdığım ozan akademisi, bard birliği gibi yerlerdi, ve RP'ler idi.Ve çok kısa sürede 2 tane sarı yıldızım olmuştu :D Sonra sitede her gördüğü yerde bana "post kasma" diyen kişiler çıktı ortaya.Neden onlar bu kadar hızlı artmıyorlar mıymış.Fakat şu an hangi biri sitede, belki onlar da sitede olsalar, onlar da böyle olurlardı.

O yüzden ben rütbe kavramına karşıyım.Bazıları sırf o ejderhalar için yazdığımı söylemişlerdi.Tartışmak istemiştim, sonra vazgeçmiştim.Bence orada Kullanıcı yazması daha iyi.Hatta POST sayısı da görünmese daha iyi olur.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Hatırladığım kadarıyla Ejderha ve toplar vardı (Dragonballdaki yıldızlı toplara benziyordu) Veri kaybında kayboldu. şu anda sitede görebildiğiniz resimleri yeminerle beraber bulup eklemiştik. gülümsemeler falan...

Ama kalan kaldı ne yazık ki tekrar bulamadım. Eğer o resimleri ya da yerine önerebileceğiniz resim varsa. bana ulaştırın halledelim arkadaşlar =) Ben çok güzel bi resim bulamadım.

Hatta olmadı Sitedeki yetenekli arkadaşlar renkli bişeyler yapar bi el atarlar :D

O konunu artk bir sorun olacağını sanmam Edmond. şu anda site sakinleri birbirlerine eskiden olduğundan daha fazla hoşgörü gösteriyor. Zaten sitenin geçirdiği kötü zamanların temelindeki şeylerden biri de biraz hoşgörü eksikliğiydi değil mi. Firaz fazla ve sert tartışabilirdi ahali (ve yönetimdeki ahali)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Edmond'un dediğine dayanarak sabit birer kullanıcı ve admin resimcikleri yapabilirim. Bir deneme yaparsam buraya koyayım, bakın.

Sanırım aşağı yukarı 85x30 piksellik bir boyutu olmalı, Efla'nın "site admin" yazan kutucuğu o kadar.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

edmond'un dediği doğru bu işin sonu saçma sapan forum sitelerine benzer olur, rütbe olayı kalksın askeriye mi burası lan ?!

Admin olsun, işte kullanıcı olsun bir de, hatta adminleri bile seçimle seçelim :D :D harbi yalnız iyi olur esas adminler seçilmesin sadece (firble, efla mesela, onların yeri dolmaz zaten :) )
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Evet, rütbe sistemini ben de sevmiyorum, o zaman mesaj yarışı başlıyor kullanıcılar arasında.

Eheh, hazır Türkiye de yerel seçimlere hazırlanıyor, biz de mi sitede yerel seçim yapsak :-P

şaka bir yana, bizim yöneticilerimiz kimler? Adlarının olduğu bir liste var mı? Yoksa bir yere yazılmalı bence. Bir durumla karşılaşıldığında kime başvuracağımız belli değil en basitinden.
şu anda bir tek aktif Efla ile Firble var, helal olsun onlara. Herhalde 2 kişiyle dönmüyordur bu site.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Aslında site ahalisinin sayısına bakarsak sitenin dönmemesi için hiçbir sebep yok.Neticesinde burada her hafta mutlaka giren en fazla 15 kişi vardır, ki o 15 kişi de her gün değil, her hafta giriyor.Hatta şu an site ADMİN'lerini sayamam belki, fakat inanın üyeleri sayabilirim.Ã?ünkü site Admin'i olarak bildiğim bir tek Efla var.Firble admin miydi?

Ben sitenin gidişinden memnunum, çünkü yavaşça da olsa artan bir üye sayısı var.şu solda yazan 10.000, yoksa 100.000 miydi, sayamadığım üye sayısını kastetmiyorum, Alenthas'ıdır, Catboy'udur, Possessed'idir, Clicks'idir, yeni üyelerden Aegron'udur vs. üyeleri kastediyorum.Aslında bir ara siteye girdiğimde mutlaka her forumda yeni ileti oluyordu, hepsini yeni sekmede açıyordum.Sonra her forumda yeni başlıkları yeni sekmede açıyordum, her birini okuyordum, ilgilendirse de ilgilendirmese de.Ama tabiî artık en fazla 7 forumda yazı oluyor, onlar da Ocakbaşı Hikayeleri ile Rol Yapma alanı, biri de bu yazımla Serbest Kürsü olacak :D

Tabiî diğer forumların yöneticileri girmeyince böyle oluyor.Sitedeki aktif yöneticiler, Dwaxer (rol yapma alanı) Firble (Ocakbaşı hikayeleri), yeterince açıktır herhâlde :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Acikcasi bir yoneticilik donemi gecirdim sitede su anda da forum yoneticisiyim. Serbest Kursunun yani buranin yoneticisi, ancak sitenin yonetiminin genc arkadaslarca devralinmasini oldukca istiyorum.

Ancak su anda asil yonetim yani adminlik tamamen Efla nin elinde bu da elbette yapilabilecekleri kisitliyor. Yonetici sayisinin artmasi gercekten iyi olurdu.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

kabul ederse ben gönüllü olabilirim aslında, ama şu seçim işini bir düşünelim derim ben. Ã?oğu site (site adı vermek istemiyorum) kendi çapında bir hiyerarşiye sahip, bir iki kişi dışında yeniler hep eziliyor, sürekli geyik muhabbeti, adminler arasında saçma sapan bir şekilde sanki devlet yönetiyorlarmış gibi güç çekişmesi, spamcisi, sapığı, salağı hep birlikte bulunuyor tabii site darmaduman oluyor. 23055 üyemiz var toplam benim bu mesajı yazdığım saat ihtibariyle ama en fazla 50-60 tanesi sabit olarak bu siteye giriyor ve mesaj yazıyor, arada bakıp çıkan oluyor, bazen bu 50-60 kişiye katılan oluyor, ama o topluluktan ayrılanda oluyor iyi bence üyelerin böyle olması. Çok kalabalık olunca keşmekeş oluyor, ortalık bir anda karışıyor, küfürleşen mi ararsınız, tehtid eden mi ararsınız... ama yine de biraz daha ilgi çekecek şeyler bulmamız lazım tabii, yani bu sabit kafa dengi kişilerin üzerinde daha çok konuşabileceği.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Lightflarer haklı, üstelik bu 23055 kişinin birkaç bini aynı kişi, Estonya mıydı neydi :D

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Boyle ortamlarda secim yapilmasinin en buyuk dezavantaji ortada bir uyelik sisteminin bulunmamasi... Sonuc olarak is secime geldigi zaman tek mesaj atmis kisiyi bile kisitlamak bana yanlis geliyor ama tek mesajdan fazlasini atmis sitede en azindan yuzlerce kisi var.

Bu tarz bir secim sistemi verimli bir sekilde kurulabilir mi bilmiyorum? Benim aklima bir yontem gelmiyor.

Sayimiz arttikca sistemimizi gelistirip artan sayiyi kaldirabiliriz. Elbette sitenin koordinasyonla ilgilenen ekibinin de guclenmesi sorumluluk ustlenen kisilerin sayisinin artmasi gerekir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Aslında daha çok yönetici olması iyi olurdu gerçekten. Ama frpworld'ün değiştirdiği cidi bir anlayış farkı var. Ve şu andaki huzurlu ve hoşgörülü ortamı buna borçluyuz.

O da şu:
İnsanlar yönetici olmaya değil iş yapmaya gönüllü olmalı bence. O yüzden şu anda sitede zaten katkılarını ispatlamış insanlar yönetici sıfatından daha çok saygı görüyor. Zaten prensip olarak da daima birşeyler yapmak isteyene yetki verdik. şu ana kadar bir yardım teklifi havada kalan birisi olmumıştır sanırım. Bir bölümün yöneticisi olmak o bölüme sahip çıkmaktan geçiyor aslında.

Ã?nceden başvuran yöneticiyi kabul ediyor ve bölüme sahip çıkmasını bekliyorduk. Fakat bu anlayışın artık işlemediğini gördük. Yani işe yaradığı bir dönem vardı ama bu dönem yönetici sıfatını epey kıymetli olduğu bir dönemdi. Yani Sadece yönetici olmak saygı görmek için bir sebepti.

Lütfen bütün yardım tekliflerinizi dile getirin arkadaşalr. Yapabileceğiniz şeyler konusunda biz de elimizden geleni yaparız. Ã?rneğin ben siteyi sahiplenmeye Bal likörü salonundan başlamıştım. İlk moderatör olarak alındığım yerdi. Diğer taraflar da önemliydi tabii ama orası benim evim gibiydi. Ters giden birşeyle direk ilgileniyordum. Sonra ihtiyaç arttıkça sorumluluğum site çapında genişledi.

Ha bir de sorumluluk alan kişinin forumlarda az buçuk kendini ispatlamış biri olmalı. Yani kişinin sözünün geçmesinin sebebi yönetici sıfatı değil ona duyulan saygı olmalı ki kavga gürültü olmasın. ZAten site için bişeyler yapmaya hevesli biriyse bu kendiliğinden oluşacaktır. Mesela bir kişi var mıdır ki Firble yöneticilikle ne alaka diye sorgulasın. Kimse firble'ın dediklerini yönetici sıfatından dolayı ciddiye almaz. O sıfatı kaldırsak bile aynen geçerlidir herşey. Bahsettiğime güzel bir örnek oldu.

Frpworldün yönetim anlayışının şimdiye kadarki en ideal şeklinin böyle olduğunu düşünüyorum. şimdilik (en azından son zamanlara kadar) ben şunu yapayım şeklindeki talep pek de fazla olmadığı için. Genelde yapılması gereken şeyleri ya kendim yaptım ya kişisel olarak birilerinden yapmasını rica ettim ve beni kırmadılar.

Hikaye yarışmaları vesaire bu şekilde oldu. Yani zaten çoğu öneri ve proje siteye bir zararı olmayan ama yarar sağlayabilecek şeyler olduğu için. Kabul görmesi kolay oldu. Yani yeter ki yardımcı olmak isteyin. Bir fikriniz olduğunda ulaşın arkadaşlar. Dilek kuyusu diye bi yer var dileklerinizi falan orada dile getirebilirsiniz. Daha özel bişeyse özelden ulaşın ne diyeyim :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

Firble wrote:Boyle ortamlarda secim yapilmasinin en buyuk dezavantaji ortada bir uyelik sisteminin bulunmamasi... Sonuc olarak is secime geldigi zaman tek mesaj atmis kisiyi bile kisitlamak bana yanlis geliyor ama tek mesajdan fazlasini atmis sitede en azindan yuzlerce kisi var.

Bu tarz bir secim sistemi verimli bir sekilde kurulabilir mi bilmiyorum? Benim aklima bir yontem gelmiyor.

Sayimiz arttikca sistemimizi gelistirip artan sayiyi kaldirabiliriz. Elbette sitenin koordinasyonla ilgilenen ekibinin de guclenmesi sorumluluk ustlenen kisilerin sayisinin artmasi gerekir.
yok seçim öyle her önüne gelenin girebildiği bir seçim olmasın tabii ki karmaşa çıkar, adı sanı belli, belli bir süredir sitede olup belli paylaşımlar yapan kişiler olabilir mesela. Olmasa da olur o kadar önemli değil, zaten refah içinde yüzüp gidiyoruz :D
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Aslında bu site imece usulü ile ilerliyor. Bu sistem çok da güzel rayına oturmuş gidiyor, tam ilkokul sosyal bilgisi kitaplarında anlatılan köylerdeki imece sistemi gibi.
Bir seçim sistemini de iyi karşılamam bu güzel sitede. Bu komünist yaşamdan mutluyum. Hepimiz eşit olalım, gerektiğinde yardım edebileceğimiz bir noktada yardımcı olalım. Yalnız bu sistemde en önemli unsur, kullanıcıların çalışmasıdır. Belirli bir üst sınıf olmadığından, sitenin ilerlemesi için bütün kullanıcıların kendi seçtiği bir alanda çalışması gerekiyor. Bir üst sınıf olmadığı için de organizasyon sorunları çekiyoruz bence.

Yalnız sitenin üye sayısıyla övünmeyin, yarısından çoğu bottur onların. Bence o botlar tespit edilip yok edilmeli, attıkları gereksiz iletiler de silinmeli. Birisi o iletileri ben silebilirim demişti ama kaldı galiba o iş.
Post Reply