fighter
bi savaşçı, kendisini "aman büyücü bana dokunmasın, sakın büyücü beni ellemesin!" diye savaşa hazırlamaz, tabi eğer bu konuda özel bi bilgi edinmediyse. Onun için önemli olan, zırhının kaliteli olması ve savuşturamadığı/kaçamadığı darbelerin bi kısmının kendisine zarar vermesini engellemektir bence.
War, war never changes...
dikkat edersen kast ettiğim... sadece büyücüler deildi... o hakikaten iyi bir örnek olduğundan üzerine o kadar eğildim... bunu gibi onlarca örnek yaratılabilir... ama dediğim gibi bu tamamen bir seçim meselesi... bu benim görüşüm...
ayrıca sadece mekanikten bahsettim.... rp her zaman öndedir ... benimde 2, 18 i mi önce str , sonra con a verdiğim birçok karakterim olmuştur... yani.....
ayrıca sadece mekanikten bahsettim.... rp her zaman öndedir ... benimde 2, 18 i mi önce str , sonra con a verdiğim birçok karakterim olmuştur... yani.....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
d&d de agır zırhların dex ten alacagın ac bonusunu kısıtlaması dex in önemini ,combat açısından, azaltmış o sebebten ad&d de dex daha önemli oluyo d&d ye göre. Yani boru gibi bi fighter arkadaş giyer agır zırhhı ne yapsın dex i o zaman denebilir tabi burda asıl önemlisi rp ve ne oynamak istediginiz.
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
ben de öyle diyorum zaten. rp olsun bizim olsunburock wrote:bizim bi oyunda duelist vardı, ben holy liberator adlı, paladin bozması(cg align) gayet standart bi karakterdim, aynı lvlde aramızda 50 civarı HP farkı vardı ve att bonusum da 5 fazlaydı ki en yüksek stat charismadaydı, con 4. sıradaydı; dmg yi hiç söylemiyorum. duelist iyi güzel de maymunluk yapmak, atlamak zıplamak için. bi kere stryi başa koyuyorum artık ftr için (hem att hem dmg bonus diyorum kardeşler.) ikincisi bence condur. zaten bence fighterinizin combat karakterini belirliycek olan bu ikinci özelliktir. ben con yaparım, kale olurum, başkası dex yapar, hafif zırh giyer (neden hafif zırh giyme arzusu olduğunu da bilmiyorum bu arada), zıplar.
Olay şu: dex bize AC bonusu sağlıycak, tamam da zırh ile AC edinebilecekken niye condan kısıp hpsiz kalalım?
NOT: arkadaşlar, yukardaki yazı sadece hangi statı ne yaparsak ne avantajımız olur diye yazılmıştır. kesinlikle PPci diilim. Bu karakteri de şöyle geliştiriyim bakıyim nasıl oluyo ya da ben şöyle bi karakter oynıycam şeklindeki muhabbetler başım gözüm üstünedir. rp olsun bizim olsun
War, war never changes...