devrimk wrote:Darkgmone, tabii ki istediğiniz büyüleri hazırlıkları yapmakta serbestsiniz. Augment weapon gibi uzun süre kalan büyüleri atları bıraktığınız noktada yapmış sayabiliriz.
Mark ve Illyra daha seviye atmış karakterlerini yollamadılar o yüzden biraz bekleyeceğiz.
Eğer silah kullanmayacaksan, iki wandı elinde tutman daha iyi olur. Bir tur birini bir tur diğerini kullanabilirsin herhangi bir ceza almadan. Herhangi bir silah yada eşya çıkarmak çıkarmak move action çünkü.
Bende kendi kafama göre bişlmeden söylüyorumda sanırım yanlış anladığım bir konu var. d20srt sitesinden bakmıştık dwaxer ile ve şöyle bir yazı vardı.
Code: Select all
[b]Draw or Sheathe a Weapon[/b]
Drawing a weapon so that you can use it in combat, or putting it away so that you have a free hand, requires a move action. This action also applies to weapon-like objects carried in easy reach, such as wands. If your weapon or weapon-like object is stored in a pack or otherwise out of easy reach, treat this action as retrieving a stored item.
[b]If you have a base attack bonus of +1 or higher, you may draw a weapon as a free action combined with a regular move. If you have the Two-Weapon Fighting feat, you can draw two light or one-handed weapons in the time it would normally take you to draw one.[/b]
Drawing ammunition for use with a ranged weapon (such as arrows, bolts, sling bullets, or shuriken) is a free action.
Burayı çevirirken ben base attack bonus (Taban saldırı artısı) +1 veya daha yüksek olanlar silahlarını free olarak çekiyorlar diye çevirdim. Ancak tabii oradaki regular action olayını özellikle belirtmiş olmama rağmen saçma bir şkilde yine atlamışım. Yoksa quick drow nre için olacak. Sanırım bu marifet benim çok işime yarayacak.
Yalnız bir wandi geri koyup diğerini çıkartmak 2 move action'mı yoksa tek move action'mı?
O zaman tam eline yapacakken wulfgar beni durdurmuş olsun ve ben kılıcına yapmış olayım mümkünse. Dwaxer sanırım bu kalkandaki çzelliği istemiyor zaten 2250 altını gözden çıkartmak zor. 750 altın olsa yapardıkk oysa. şİmdi rolü yaptık dersen şöylşe bir kural var. Bu 1 günlük çalışmayı yaptığım için üstüne 2 gün daha istediğim zaman çalışarak büyülemeyi bitirebilirim. Tabii bunuda yanlış anlamadıysam. Dwaxer'inki yarıda kalır başka bir büyülemeye geçerim. Sebebide dwaxer daha peşin fiyatını ödemedi diye. Ama özellik çok güzel ve bence ondaki büyülemeyi öyle yada böyle bitirsek çok güzel taktikler oluşturabileceğiz.
Mesela bir komutla herkes aynı anda gözlerini kapatıyor ve dwaxer kalkanına fısıldıyor command word'ü. Sonrasında etrafımızı çevirmiş yaratıklar kör oluyor. Acaba bu özelliğin DCsini artıramanında bir yolu varmı bir araştırayım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka