Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:.
Homunculus'u biraz açıklayabilir misiniz? Nedir o, cüce robotu mu? Biz konuşabiliyor muyuz onunla, neye benziyor?

.
Monster Manual: 154. sf. :D

Ya Devrimk bu Shifter Ferocity bir haltıma yaramıyor. Razorclaw Elite +4 bab'da alınıyor sanıyordum öyle değilmiş değiştirebilir miyim?

Darkgnome +2 li eşya yapabiliyorsun sen galiba. :D
Gerçi zaman yetişir mi bilmiyorum ama. Silahlara Flaming, Frost gibi özellikler güzel olur.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hele hele benim Long Sword'a :D Gerçi iki seviye sonra benim de pençelerim çıkıyor :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Homonculus yaratıcısının kanından, büyü ile inşa edilmiş bir yaratıktır. Kullanımında kullanılan büyüler ve malzemelere göre farklı şekiller ve özellikler kazanır. Daha çok yaratıcısnın belli amaçtaki işlerini yapması için üretilirler. Mesela benim aldığım homonculus'un özelliği benim verdiğim talimatlara göre büyülü alet yapmasıdır. içinde benim kanımın bulunması sebebiyle oluturulan bağ sanki ben çalışıyormuşum gibi çalışamsını sağlar. Büyü yapma yeteneğinide benim 1 saatlik süre içinde ona talimatları verirken içine yüklediğim büyüler sayesinde sağlanır.

Bunun dışında koruma, gizlilik, haberleşme gibi işlere yarayacak başka homonculuslarda var. Homonculusların yaratıcılarıyla olan bağları onların uzun mesafelerde telepatik bağ kurmalarınıda sağlar ancak aynı bağ yüzünden bir homonculus öldüğünde efendisi de bundan nasibini alır.

Homonculusun kullanım alanlarına örnek olarak mesela dedicated wright'tan sonra en çok sevdiğim (Belki de onun kadar çok sevdiğim) furtive filcher'ı vereyim. Bu homonculus'un .ok yüksek bir gizlenme (18) ve sesiz hareket (10) becerisi vardır. Bu özellikleri sayesinde birinin cebinden istenilen bir eşyanın çalınması çok kolay olduğu gibi örneğin kulesinde bulunan bir büyücünün kulesini sürekli gizlice teftiş eden bu yaratık gizlice girmiş kişileri görünmeden görür ve efendisine telepatik olarak bildirebilir. Özellikle hırsızların gizlilik alanındaki becerilerini oldukça iyi taklit ediyor. Yeterli cesaretim ve param olsa bunu da yapmak isterdim ama olmadı işte. Zaten grupta bir hırsız karakterimiz var zaten. :D

Bu arada Homonculusa bir inşa edilmiş yaratık dedim ama kendisine ait yeterli mikterda bir ruhu da vardır (Charisma: 7). Yani aslında yaşayan bir inşa yaratığıdır.

Craft construct marifetini alarak bu yaratıkları yapma yetisini kazanırsın. Bunların yanında bu marifet ile golem, inşa büyücü familiarları yada diğer pek çok inşaa yaratığınıda yapabilirsin. Bu marifet için ön şart Craft magic arms and armors marifetidir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Tersyuz wrote:
dwaxer wrote:.
Homunculus'u biraz açıklayabilir misiniz? Nedir o, cüce robotu mu? Biz konuşabiliyor muyuz onunla, neye benziyor?

.
Monster Manual: 154. sf. :D

Ya Devrimk bu Shifter Ferocity bir haltıma yaramıyor. Razorclaw Elite +4 bab'da alınıyor sanıyordum öyle değilmiş değiştirebilir miyim?

Darkgnome +2 li eşya yapabiliyorsun sen galiba. :D
Gerçi zaman yetişir mi bilmiyorum ama. Silahlara Flaming, Frost gibi özellikler güzel olur.
Sen onları bırakta keen nasıl olur :evil:

Senin Wulfgar deli bir şey aslında. Onun şu pençelerine bir augment yapsam üstüne de dövüşün başında enlarge yesen zaten karşında kimse duramaz. Hayvan gibi bir şey olursun. :D :schemes:

Huor sanırım sen bana benim sana yardım edeceğimden daha çok yardım edebileceksin. Bazı özelliklerimmi kullnırken senin bardik gaza geitirpte beceride başarılı oldurtma özelliğin çok işime yarayacaktır. Hani mesela ben büyülü bir eşya yaparken yakınımda dur sen :D Bende sana bir miktar indirim yapabilirim. Ha bu arada kendi kendime karar verdim charizması daha yüksek olnalra daha ucuza satarken karizması düşük olanlara daha pahalıya satacağım aletleri. ( :-P )

Hımmm! Bakayım kimin ckarizması düşükmüş... WULFGAAAR :evil: ( :-P )
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Augment ne? :-o Etkisi nedir?
Zaten yarı hayvan gibiyim insanlıktan çıktım yahu. :)
Wulfgar ara sıra böyle manyaklaşacak, karakter gelişimini olarak öyle tasarlıyorum, bir planım var. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Monster Manual: 154. sf.
Pek de sevimliymiş. Bunu yemek masasında görünce reflex icabı gürzü tepesine indirebilirim haberiniz olsun. :schemes:

Ya ben de istiyorum ama tüylü sevimli olanlarından yok mu? Melek gibi kanatları olsun filan. :mrgreen:

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Tersyuz wrote:Augment ne? :-o Etkisi nedir?
Zaten yarı hayvan gibiyim insanlıktan çıktım yahu. :)
Wulfgar ara sıra böyle manyaklaşacak, karakter gelişimini olarak öyle tasarlıyorum, bir planım var. :evil:
Frenzied berserker olmada!

Natural Weapon Augmentation,Lesser: One of the targets natural weapon gains a magical enhancement equal to “+1” or up to 10,000 gp for the infusion’s duration.

dwaxer: İstediğin gibi bir tane Eberron campaigne setting sahife 286'da var. (Çok karşıma çıkıyor bu sayı. Hayırdır inşallah)
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Beyler benim Augmentation(*): 1 dakikada ancak yapılıyor. Yani bu da demek oluyor ki bir çarpışmayı çok önceden görüp her silah için 1 dakikayı ona harcamak gerekiyor. (ileride bu sorunu rapid spell ile çözebilirim ama başka planlarımda var. Zaten ani saldırılara karşı Olaf ve huor var grubu güçlendirebilecek.) Beğendiğim bazı büyülemeleri vereceğim. 50 dakika boyunca üstünüzde kalacağını ancak 1 dakikada yapılabileceğinide göz önünde tutarak bana hangisinin daha iyi olduğunu söyleyiniz.
*: Geçici silah&zırh büyülemesi: 10min/level , 1 min casting time, just one of the weapons enchanted (Wulfgarın sadece tek pençesine yapabilirim)

en beğendklerimi kırmızı ile işaretleye

Armor Enhancement, Lesser:The touched armor or shield gains a magical enhancement equal to “+1” or up to 5,000 gp for the infusion’s duration.

Blinding (Shield only): Twice per day, the item can flash. Everyone except the wearer within 20’ must make a Reflex save vs. DC 14 or be Blinded for 1d4 rounds. (Olaf için koruma. Sizi hayatta tutacak adama saldırırlarsa yazık olur. wulfgar ise alelade bir kalkanlara o kadar kişinin arasına dalar ve bunu kullanıp sonrasında etrafındakileri doğramaya başlar.)

Fortification, Light: 25% chance of negating a critical hit or sneak attack.

Shadow: +5 Competence bonus on Hide checks. Armor check penalty still applies.

Silent Moves: +5 Competence bonus on Move Silent checks. Armor check penalty still applies.

Armor Enhancement: The touched armor or shield gains a magical enhancement equal to “+3” or up to 35,000 gp for the infusion’s duration.

Spell Resistance 15: Wearer gains Spell Resistance 15.

Shadow, Greater: +15 Competence bonus on Hide checks. Armor check penalty still applies.

Silent Moves, Greater: +15 Competence bonus on Move Silent checks. Armor check penalty still applies.

Sacred: +2 effective level with regards to Turning / Rebuking Checks.

Invulnerability: Wearer gains Damage Reduction 5 / magic. (Yine savunma açamçlı ve bence oldukça iyi bir koruma. Her önüne gelenin büyülü silah kullanmayacağını düşünerek tabii. :D )

Fortification, Moderate: 75% chance of negating a critical hit or sneak attack (O can yakıcı critiklerden yada hırsızların sinsi saldırılarından korunmak için birebir. Asıl soru; Kimin üstüne yapacağız?)

Animated: Upon command, the shield floats around the user, who gains Shield bonus to AC while leaving both hands free. The user still receives the shield’s armor check penalty, Arcane spell failure chance, & any nonproficiency penalties.

Natural Weapon Augmentation, Lesser: The touched natural weapon gains a magical enhancement equal to “+1” or up to 10,000gp for the infusion’s duration.

Weapon Augmentation, Lesser: The touched weapon gains a magical enhancement equal to “+1” or up to 10,000gp for the infusion’s duration.
50 projectiles (such as a set of arrows) can be enchanted by a single use of this infusion, though each projectile loses the enhancement when fired once (Shuriken as treated as projectiles).

Bane: When created, the weapon has a designated target creature type. Against that creature type, the weapon gains an extra +2 attack bonus & does an extra +2d6 damage (Neyle karşı karşıya olduğumuzu bildiğimiz sürece karşımızdakilere çok yazık olacaktır)

Earthbound: If the wielder and his/her opponent are both touching the ground, the weapon had a +2 bonus to attack & damage rolls. If the wielder is flying, the weapon looses its Enhancement bonus on attack rolls (but keeps its +1 bonus due to being Masterwork).

Flaming: On command, the weapon (or the ammunition it launches) does +1d6 of Fire damage.

Keen: Doubles the weapon’s threat range. (Soralım Huor'a kritik vuruşlar ne kadar can yakıyor?)

Magebane: Against any creature that casts Arcane spells or has Arcane spell-like abilities, the weapon gains an extra +2 attack bonus & does an extra +2d6 damage.

Silent Strike: Opponent is engulfed in magical silence for 4 rounds (WillNeg, DC15). A subsequent hit resets the duration. (Okçuya verirsek büyücülerden korkmaya çokta gerek kaşmayacaktır)

Spell Storing (Melee only): Can store one spell of up to 3rd level (must have a casting time of 1 Standard Action). On a successful hit that does damage, the wielder can “cast” the spell as a Free Action on the opponent. This “empties” the weapon, leaving it ready for a new spell

Spellblade: The wielder is immune to a single spell, which is chosen when the weapon is created. The spell must be one that is targeted on the wielder, not an area of effect spell. When targeted with the spell, the weapon absorbs it. On the following round, the wielder may direct the spell at a target as a Free Action, or may let it drain harmlessly away.

Armor Enhancement, Greater: The touched armor or shield gains a magical enhancement equal to “+5” or up to 100,000 gp for the infusion’s duration.

Stonemeld: Damage Reduction 5 / —. Meld into Stone (*), 3/day.
* :The caster (& up to 100 pounds of gear) can step into a block of stone that can entirely contains his/her body & equipment. The caster remains just under the surface that was entered & is able to hear what is going on outside the stone (but not see). While in the stone, the caster can target himself/herself with spells. The caster may exit the surface that was entered at any time (Hem saklanma, hem hasar almama hemde savaş sırasında çok yaralanınca olay yerinden uzaklaşma için birebir. Sanırım en iyi Olafla gider)

Burning: Cold Resistance 10.
Able to be cloaked in flames for 11 rounds, 3/day. Any creature who attacks with a non-reach weapon during this time takes 2d6 Fire damage (no save) and Catches Fire(RefNeg, DC 17).
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Yıldızlı pekiyi! :clap: İyi çalışmışsın. :D
şu keen olayı için ben bir Falchion alayım.
2d4, 18-20 critic range 15-20'ye düşer. :evil:
Fortification bu sistemde gerçekten çok değerli, ama bana lazım değil. :D
Warshaper Morphic immunities: Immune to critical & stun.

Edmond sen Wulfgar'ın dediklerine bakma. Ama yakın dövüşe gireceksen rakiplerin sana vurma şansını düşürmen iyi olur.
2. seviye
Blur %20 şansla vuramaz
Mirror Image 1d4+1/3 seviye tane benzerinden yaratır hangisi gerçek bilemez saldıran.
3. seviye
Displacement %50 şansla vuramaz (Yılanların özelliği)

Ayrıca sen Cure büyüleri de yapabiliyorsun unutma. Olaf yetişemiyor bazen. :D

Buff olarak
Bear Endurance
Bull Str
Cat Grace (Darthu'ya) :D
Rage
Heroism
Good Hope
Haste

Gibi yapabileceğiniz büyüler var.
Will savim berbat olduğu için en azından bana Pro. evil atın Charm olmamı istemezsiniz sanırım. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Son durum:

7600 gp. (2.000 gp Redbeard'den eklendi)
Yakuttan oyulmuş Faerun'un kötü tanrılarının sembolleri. 300 gp.
Büyülü bıçak: Dagger +1 (2.302 gp.) Yenendithas
Büyülü 3 adet ok: Arrows of Orc Slaying +1 (240 gp.) Darthu
Büyülü mercek: Lens of Detection (+5 Search & +5 Survival when tracking) 3.500 gp.Darthu
Büyülü ayakkabı aparatı: Slippers of spider climbing (Günde 10dk. duvarda yürüyebilme özelliği veriyor) 4.800 gp.Darthu
Chakram +1 (2.305 gp.) Satılacak

Kevrin
Büyülü şurup: Potion of Cure Light Wounds Yenendithas

Shan
Büyülü şurup: Potion of Undetectable Alignment Yenendithas

Fembrys
Büyülü Pelerin: Cloak of Resistance +1 (1.000 gp.) Huor
Büyülü Parşömen: Scroll of Restoration Olaf

Lady Arthas
Büyülü ağır gürz: Heavy Mace +1 (2.312 gp.) Olaf
Büyülü Ağır plaka zırh: Full PLate +1 (3.650 gp.) Satılacak
Büyülü ağır çelik kalkan: Heavy Steel Shield +1 (2.170 gp.) Satılacak
Büyülü kolye: Periapt of Wisdom +2 (4.000 gp) Satılacak
Büyülü Pelerin: Cloak of Resistance +1 (1.000 gp.) Wulfgar

Mhair:
Büyülü deri zırh: Leather Armor +1(2.160 gp) Huor
Büyülü mızrak Longspear +1 (2.305 gp.) Wulfgar
Büyülü kemer: Belt of Giant Strength +2 (4.000 gp.) Wulfgar
Büyülü yüzük: Ring of Protection +1 (2.000 gp.) Olaf
Büyülü kolye: Amulet of Natural Armor +1 (2.000 gp.) Huor
3 adet şurup: Potion of cure moderate wounds Wulfgar,Yenendithas,Darthu

Dwaxer, burası küçük bir kasaba olduğu için Olaf'ın zırhına ve kalkanına istediğin büyüleri ekleyebilecek kimse yoktu. Neyseki şu an yanınızda böyle biri var.
Illyra, sana Lens of detection'la Slippers of spider climbing'i verdim işinize yarayabilecek eşyalar.
Mark, Yenendithas biraz az nasiplendi bu ganimetten, bir sonrakinde telafi edilir artık.
Tersyuz Feati değiştirdim. Morphic Immmunities özelliğin sadece Shift edince çalışıyor unutma.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Dwaxer, burası küçük bir kasaba olduğu için Olaf'ın zırhına ve kalkanına istediğin büyüleri ekleyebilecek kimse yoktu. Neyseki şu an yanınızda böyle biri var.
İyi o zaman Benji yapıyor değil mi bu modifikasyonları:
Chain Shirt +1 zırhıma “Silent Moves” special ability (+5 compt. Bonus Move Silently: 3750gp) ve Darkwood Shield +1’ime “Fortification, light” (%25chance: negates Critical & sneak att: 1257gp)
Hem bu fiyatlar daha da düşer o zaman anladığım kadarıyla.

Ben karakter sayfasını düzelteyim mi o zaman; bu eşyaların özellikleri doğrultusunda?

.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

ben daha yeni sheet imi yapamadım :( en kısa zamanda düzenleyip atacağım.
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
devrimk wrote:Dwaxer, burası küçük bir kasaba olduğu için Olaf'ın zırhına ve kalkanına istediğin büyüleri ekleyebilecek kimse yoktu. Neyseki şu an yanınızda böyle biri var.
Chain Shirt +1 zırhıma “Silent Moves” special ability (+5 compt. Bonus Move Silently: 3750gp) ve Darkwood Shield +1’ime “Fortification, light” (%25chance: negates Critical & sneak att: 1257gp)

Ben karakter sayfasını düzelteyim mi o zaman; bu eşyaların özellikleri doğrultusunda?

.
Benjamin'le bir konuş önce, gidene kadar sadece bir geceniz var. Bunu uzatabilirsiniz isterseniz.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Tersyuz wrote:Will savim berbat olduğu için en azından bana Pro. evil atın Charm olmamı istemezsiniz sanırım. :D
Valla bu charm sakat iş. Yersen hepimize yazık olur dediğin gibi. Ama daha da önemlisi süpriz bir hareketle charm atarlarsa ne olur. Senin sütünde sürekli bundan etkilenmmeni engelleyecek bir şey olmalı. :D

Artificier Infusion:
Exalted: (Armor only): Good Creatures only: Protection from Evil, always on. Takes only +1d6 (instead of +2d6) damage from Unholy Weapons. Negates Vile Damage taken from Vile Melee, Ranged, & Natural Weapons.

Ancak bunuda sürekli üstünde tutmak gibi bir lüksümüz yok. Nasıl yapsak bilemiyorum. Korkarakta yaşanmazki. Varsın bakalım ne olacak. Zaten saldırıda yaparlarsa +5 alacaksın tutturmak çok zor. Üstüne senin çok yakın bir arkadaşın olsa da gruptakilerde çok yakın arkadaşın olduğu için bize zarar verecek emirleri uygulamazsın, ancak o karaktere de saldramazsın. O bize saldıramaz bizde ona saldıramayız sen dalma bize diye felan biraz karışır ortam o kadar.

Arkadaşlar Wulfgar'la dostluğumuzu en yakın zamanda pekiştirelim. :D
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

devrimk wrote:
dwaxer wrote:

.
Benjamin'le bir konuş önce, gidene kadar sadece bir geceniz var. Bunu uzatabilirsiniz isterseniz.
Çok alıntılı bir mesaj ama olsun.

257GP'nin kalkandan geldiğini düşünüyorum. 1000 GP base olduğundan 1 günümü alır 500 GP sanırım asıl yapımı için gerekn miktar ki ben sana 750 + shield karşılığında yapabilirim ama parayı veren düdüğü çalar olayı ne yazıktır ki burada geçerli değil. Bu kalkanın içine büyüyü rüşvet vererek sokmuyorum. 500 GPlik özel melzemeler bulunması gerekiyor ve ne gerektiğini de sadece devrimk belirleyebilir.

Ã?rnek olarak:
Değerli bir taş, altından bir şekil (sanat eseri), özel bir canavarın bir parçası / kanı / peri tozu / ruhu, başka daha basit büyülü eşyalar...
Belli bir zaman, belli bir olay, belli bir onay...

Aklıma gelen bunlar. Devrimk derse sadece parayı kalkanın üstüne koy o kendi anlar der ise geriye sadece zaman sorun olur. Oda çok bir sorun değil aslında.
Eskisi ka
Post Reply