Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Vay Darkgnome hoş geldin! :D Ben de baktım birisi gelmiş, "bu da kim yahu," diyordum kendi kendime.
.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Tersyuz wrote:
Darkgnome wrote:Arkadaşlar, bekleyin ben geliyorum ve derdinize derman olacağım. RP'deki Benjamin benim ve kendisi bir Artificier (Tercümesi: Büyülü alet yapan hin tüccar). Almayın öyle pahalıdan. Toprağımın büyülü eşyaya ihtiyacı olmuş ben tabiiki indirim yapacağım($). Bir kaç gün isteyin siz adamdan (haftanın her günü çalışılmazki değil mi?) o sırada sizin büyülüleri çıkartırım meydana. :D Hem zaten yolda da çıkartabileceğim sanırım. Devrimk olur derse uyurken bile hazırlamanın yolunu buldum :D (€)

$ : Abartı şeyler istemeyin benden başından söyleyeyim.

€ : Homonculus: Dedicated wright (İtem creation (Su))
Burayadamı geldin? :mad:
Neyse aramı iyi tutayımda güzel büyülü eşyalar yaparsın bana. :D
Hoşgeldin sefalar getirdin. :evil:
Yaparım yaparım. Senin buradaki karakterine değil, başka bir karakterine gıcığım. Zati planımı hep senin üstüne kurdum. İnsan azmanı yapacam seni kuvvetmacunu yemiş gibi olacaksın savaşlarda. :D

Bende aslında dedim benmiyim bu diye. Aradan tanıdık çıktı geldi felan olmuş. Ezik kalmışım. Oysa ben "...Pelerini havada süzülüyordu güneş arkasından bir anka kuşunun ateşi gibi batarken ve rüzgar sanki saçlarını savurmuyor..." gibi bir giriş isterdim. Neyse atla(dım) geldim işte. Akşama karakteri yapacağım diye onu koyup bunu çıkartıyorum gözlerim ağrıdı. Yine de çok bir şey beklememek lazım, nede olsa asıl tüccar karakter benimki.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Homonculus'un özelliklerini yazmayı unuttum.

Dedicated wright
Size: Tiny
HP:5
AC: 12
Saves: 0 0 0
att: +3 (1d3+1) (Mostly runs away when caster not around (Bende olsam öyle yapardım :D ))
Special qualities: Construct, Darkvision, low light vision, İtem creation

Itam creation:1 saatimi bununla birlikte eşya yapımı için harcadığımda geri kalan çalışmayı kendisi yapıyor. Gereken bütün büyüleri içine işlemem gerekiyor.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Ayrıca eşyaları yarı fiyatına değil %75 fiyatına satabiliyorsun.

Bunun ne demek olduğunu anlayamadım. Ben eşyaları Market fiyatlarının yarısına yapıyorum da neden yarı fiyatına satayım. Bu cümlede hatalı bir kısım mı var yoksa benim bilmediğim bir kural mı var bu konuda?
Eğer bir eşya 2.000 gp ise bu alış fiyatıdır, satış fiyatı 1.000 gp. dir. Bunun başlıca sebebi item yaparak oyuncuların para kazanmasını engellemek. Sen 1.500 gp.'ye satabiliyorsun.

Headband of benjamin (+5 Use Magic Device)
+5 veren eşya var mı? Circlet of Persuasion +3 veriyor.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

dwaxer wrote:.
Devrimk;
şimdi ben karakteri hazırlayıp attım ama kafam durdu biraz o yüzden sormam lazım: Benim karakteri Wis:18(+4) gösteriyorum, bu (wis:+2) büyülü kolye olmadan ki hali değil mi? Aslında Wis:20(+5) mi gözükmesi lazım? Bir de Will Save de değişir öyle olursa. Olmasa bile ben onu Wis:16+2(+4) (kolye:+2) şeklinde göstereyim de kafam karışmasın. Redblade'i açtım (tabii ability eklemedim) baktım her dört levelde bir eklenen abilty bonus hanesine wisdom yazmamışım, boş bırakmışım; yazınca da hesaplar karışıyor. Yanlış hatırlamıyorsam o bonusu wisdom için kullanmıştık, yükselenden fazla puan harcamamak için. Bilgeliğimden şüpheye düştüm.
:mrgreen:.
Devrim şunu bir aydınlatsan sana zahmet? :D
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
dwaxer wrote:.
Devrimk;
şimdi ben karakteri hazırlayıp attım ama kafam durdu biraz o yüzden sormam lazım: Benim karakteri Wis:18(+4) gösteriyorum, bu (wis:+2) büyülü kolye olmadan ki hali değil mi? Aslında Wis:20(+5) mi gözükmesi lazım? Bir de Will Save de değişir öyle olursa. Olmasa bile ben onu Wis:16+2(+4) (kolye:+2) şeklinde göstereyim de kafam karışmasın. Redblade'i açtım (tabii ability eklemedim) baktım her dört levelde bir eklenen abilty bonus hanesine wisdom yazmamışım, boş bırakmışım; yazınca da hesaplar karışıyor. Yanlış hatırlamıyorsam o bonusu wisdom için kullanmıştık, yükselenden fazla puan harcamamak için. Bilgeliğimden şüpheye düştüm.
:mrgreen:.
Devrim şunu bir aydınlatsan sana zahmet? :D
Kusura bakma gözümden kaçmış. Başlangıçta şöyle olması lazım:

STR: 12 (+1)
DEX: 14 (+2)
CON: 12 (+1)
INT: 14 (+2)
WIS: 15 (+2)
CHA: 12 (+1)

4. seviyede wis 16'ya çıkar.
+2'de eşyadan 18 olur.
Str 13 gözüküyor onun 12 olmasılazım.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

devrimk wrote:
Ayrıca eşyaları yarı fiyatına değil %75 fiyatına satabiliyorsun.

Bunun ne demek olduğunu anlayamadım. Ben eşyaları Market fiyatlarının yarısına yapıyorum da neden yarı fiyatına satayım. Bu cümlede hatalı bir kısım mı var yoksa benim bilmediğim bir kural mı var bu konuda?
Eğer bir eşya 2.000 gp ise bu alış fiyatıdır, satış fiyatı 1.000 gp. dir. Bunun başlıca sebebi item yaparak oyuncuların para kazanmasını engellemek. Sen 1.500 gp.'ye satabiliyorsun.

Headband of benjamin (+5 Use Magic Device)
+5 veren eşya var mı? Circlet of Persuasion +3 veriyor.
Anladım. Bende D&D deki "cost to create" sözünü yanlış anlmışsında onu satış fiyatı olarak görmüşsün sandım. Oyuncuların bu gibi aletler yaparak para kazanmalarını istemediğin için koyduğun bir kural demek. Ama ben yine de para kazanacağım anlaşılan :D . İyi yürekli yöneliminde olduğumdan kara borsa yapıpta gruptakileri zor durumda bırkacak değilim. :)

+5 veren eşya var. Cloack of the elven kind. +5 hide veriyor. DMG sayfa 282'de tablo var. Circlet of persuation +3 vermesine rağmen daha pahallı çünkü bütün karizma tabanlıl becerilere +3 veriyor. Yani diplomasi, blöf, tehdit, kılık değiştirme gibi becerilerde bu aletten etkileniyor. Benimki ise sadece tek bir beceriye +5 veriyor, aynı cloak of elvenkind gibi.

Tablodan da bakacak olursan 100 x becerinin karesi olarak yazıyor. Cloack of elvenkind'da zaten bu 2500 olarak belirtilmiş.

Orada verilen başka örneklerde var. mesela bir ring of protection'a invisibility özelliği ekleyerek ring of the invisible protected yaratabilirsin. (Yada eğer istersen hiç isim vermezsin. :D ) Ancak bunu yapmak için, birbirinden farklı iki özelliği yüzüğe kazandırdığından, görünmezlik veren yüzüğe harcayacağınm paranın ve zamanın 1.5 katını harcaman gerekir. Yani Kısıtlamaları koyarak pek çok özelliğe sahip büyülü eşyaların oluşmasınında önüne geçilmiş.
Eskisi ka
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Devrimk, benim kuleye gidip namhirin çırağının kitabından fireball vs. öğrenmem gerekiyor. En azından fireball şart o büyü elimdeyken, lvl atlayınca onu almak saflık olur. Ben "Yenendithas'ın ......." diye bir büyü üzerinde çalışıyorum. Kabul eder misin? Detaylarını tam kurim, buraya yazıcam.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Mark anladığım kadarıyla büyücüler hakkında bilgilisin. Ben büyüleri araştırırken merak ettim ama araştırmaya halim kalmadığından bakamadım. Tek bulabildiğim önermelerdi. İşte "şu bizce olmasın", "şuna dikkat edin" gibi havada kalan cümleler. Yeni bir büyü oluşturma kuralları hakıkında bilgini burada paylaşabilir misin? Hatta hangi kitapta verilmiş bu kurallar belirtirseniyi olur. Zirilyon tane kitap sonuçta değil mi?

Benim işim daha kolaydı. DMG sayfa 286'daki tablo 7-33 sayesinde elimdeki büyülü eşyanın ne kadar zamanda ve ne kadar paraya yapılabileceğini vermiş. Neyseki bu gibi tablolarla çıkabilecek büyülü aletleri genişletmişler yoksa düşünsene sadece açıklaması verilmiş silahları kullanıyor olsaydık şu anda oyundaki pek çok büyülü eşya aslında olmayacaktı.

Mesela

Tersyüzün kullandığı spear+1 ve claws+1
Edmondun kullandığı Chain Shirt +1, Mithral Buckler +1, Long Sword +1, Leather Armor +1
dwaxer'in kullandığı Chain shirt +1 (light), Mace +1, (heavy), Darkwood heavy wooden Shield +1

Nereden nereye gelmişim. Neyse asıl sorumu çok dağıtmayayım. Büyüler için bu tabloları nereden bulabilirim? Ã?ünkü yeni bir büyü yaratmak adeta bir artifact yaratmak gibi. Çok uç noktalara gidebiliyor.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Mark wrote:Devrimk, benim kuleye gidip namhirin çırağının kitabından fireball vs. öğrenmem gerekiyor. En azından fireball şart o büyü elimdeyken, lvl atlayınca onu almak saflık olur. Ben "Yenendithas'ın ......." diye bir büyü üzerinde çalışıyorum. Kabul eder misin? Detaylarını tam kurim, buraya yazıcam.
Kitap yanında diye varsayalım. İşin doğrusu seviyen yetmediği için yapamadığın büyüyü de kendi defterine geçirebilirsin. Bizde öyle yaptık diye hatırlıyorum. Seviye atladığın için 2 büyü daha önceden yazmış olduğunda 2 büyü var diye farzedelim toplam 3. seviyeden 4 büyü ekleyebilirsin.

Düşündüğün büyüyü (aslında büyü ile ne yapmak istediğini) yazarsan buradan bakarız.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote: Oyuncuların bu gibi aletler yaparak para kazanmalarını istemediğin için koyduğun bir kural demek.
Hayır bu genel kural.

Karakter kağıdında bazı düzeltmeler yaptım.
Vitality: 30
Wand of Bears Endurance 2. seviyeye taşındı

Dağıtacağın skill puanları toplamda 56 olması lazım 64 olmuş. Normalde int 4. seviyeye kadar 15 olduğu için 50 dağıtman gerekiyor ama o önemli değil 56 dağıt.

Wandların maliyeti 6.750 gp. (senin imal ettiklerin)
Headband of benjamin (+5 Use Magic Device) bunu sana Finder yaptı ve hediye etti.
2.250 gp.'in daha var.

Not:
Cure minor wounds, Acid orb, Magic missile bu wandlar sizin seviyenizde kullanışsız.
Onun yerine iki adet Scorching ray wandı kullanarak bir turda 8d6 hasar verme ihtimalin var.
Craft wand 7. seviyede geliyor o zaman başka bir craft seçersin.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Tabi ben kalkıp 16 ilr başlatıp 17 yapmayı düşündüğüm için ona göre ayarlamıştım beceri puanlarını darbeyi oradan yedim. E olmadı ama bu şimdi. Hımm o zaman ben karakter kağıdımda bu kadar falsoyu yok ettikten sonra bir kere daha yollsam iyi olacak.

2100 GP'ye homunkolusu yapmış oldum. demek 150 artıyormuş. Geç kaldım diye son kalanın arttığını bildiğimden göndermiştim. Zaten bu holonkulus acaip bir şey tam bana göre. Sadece kolay ölüyor. :(
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

devrimk wrote:Cure minor wounds, Acid orb, Magic missile bu wandlar sizin seviyenizde kullanışsız.
Onun yerine iki adet Scorching ray wandı kullanarak bir turda 8d6 hasar verme ihtimalin var..
Cure minor wounds eğer Ana Hp'den iyileştiriyorsa o 1'i ile en azından savaşçılara yardımı olur diye aldım. Yoksa ileride çok kritik yiyecekler gibi bir korku oluştu bende. Eğer iyileştirmiyorsa

2 adet scorhing ray almak güzel olurdu ama o hesabı sanırım benim crafter homonculus'u dılşarıda bırkarak yaptın. Ne yazıkki o 2100 GP'mi yiyor. Zaten aslında double wand ile düşüncem biri ile iyileştirme ve buff yaparken diğeri ile geriden hasar vermekti. Sadece hasar vermek yerine grubu güçlendirmek bana daha zevkli geliyor. Hatta ilk döngümde, Tersyüze ray of hope atabilmek için hep onunla dolaşacağım. Ne korkak bir şeymiş o öyle :D
devrimk wrote:Craft wand 7. seviyede geliyor o zaman başka bir craft seçersin.
İşte bana üzücü bir haber. Erreta ile gelen bir kuralla 7. seviyede gelenle 6. seviyede gelen özellikler değişti. Yani

6. seviye: Craft Wand
7. seviye: Metamagic spell trigger item.

Aslında mantıklı olan bu. Daha bir wand bile yapamazken kalkıp kullandığın wandlere metamagic uygulamak saçmalık olurdu. :)

şu anda kafamdaki bazı sorular var onlaraı cevaplayabilisen sevinirim.

1. Artificier 1den fazla homonculus'a sahip olabiliyormuş. Ancak bu yararı kadar (Farklı yönlü çok çalışan) zararı da olan (her ölümde 2d6 hasar ve çok pahalı) bir işlem. Ancak ne olursa olsun "Dedicated wright" ile inanılmaz bir endüstriyel büyülü alet üretimi başlıyor. Buna çarelerden biri homonculusları pahalılandırmak, diğeri ise sadece 1 taneye kısıtlamak. İstediğini seç bence. Diğer türlü içimde kalır kullanmazsam bunu.

2. Cure minor wounds hangi tür yaraları iyileştiriyor?

3. Eğer dinlenmeye (Uyuma, yeme, içme) gerek duymaz isem bu durumda büyülü eşya yapımına harcama yapabiliyormuşum. Ancak bu senin oyunlarında ne kadar geçerli. Bu sorunu Dedicated wright ile geçiştirmiş olsam da 2 büyülü eşyayı yapmaya aynı anda çalışmak güzel olurdu.

4. Errata ile gelen bir yazı var. "Magic items created by an artificer are considered
neither arcane nor divine." Bunun anlamı arcane yada divine olmadığından ne büyücü ne de rahip kullanabilir mi? Yoksa hem rahipler, hemde büyücüler kullanabilir mi?

Bir de gruba sormak istediğim bir şey var.

Acaba benden yapmamı istediğiniz eşyalar var ise buraya ne olduklarını, yapılışları için gereken malzemeyi (GP olarakta) yazarsanız en azından bir plan program yaparım. Zaten sanırım sizin savaş yada sosyal bakımdan yanınızda fazla etkin bir karakter olmayacağım. Beni yolculukta olabildiğince kullanmaya çalışmanızı öneririm. dewrimk ileride bize neler hazırladı bilemiyorum.

Hemen size şunu da belirteyim bir büyülü aletin yapımı bir günde en fazla 8 saat çalışmak kaydıyla üretiminde kullanılacak her 1000 GP için 8 saat kadar süre alıyor. Yani benden 40000 GPlik bir eşya isterseniz bunu her gün 8 saat çalışmayı başararak tüm zarlarımda başarılı olmak kaydıyla en az 5 günde bitirebileceğim, ki gerekli olan malzemeleri bulmak benden değil sizden sorulacaktır. :D yrıca daha yeni kurulduğumuzdan lütfen 7. seviye üstü aletleri istemeyiniz.

(şirketimiz ISOG 9001:2000 (International Society of Gnomes) kalite güvence sistemine sahip olup müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır. Misyonumuz Kardeşlik için en verimli şekilde çalışmak ve dış pazara yaptığımız satışlar ile kardeşliği kalkıdırmak, vizyonumuz ise kaliteden ödün vermemektir. Kalite politikamız...)
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

1. Birden fazla homunculus yapmak istiyorsan tabii ki yapabilirsin. Fakat Imp. Homuculus gibi homunculusla ilgili feat alacaksan bunu sadece bir homunculusla sınırlarız. (Ã?te yandan bakınız 3. madde.)
2. Cure minor wounds berelenmeyi (vitality) iyileştiriyor. Bu zaten saatte seviye kadar iyileşiyor o yüzden gereksiz yazdım.
3. Büyülü eşya yapımında günde 8 saat çalışmak gerekiyor bunu arttırmanın faydası yok. Ã?ünkü günde 1.000 gp'lik eşya yapılabilir diye sınır koymuşlar. Daha önce farketmediğim bir kural ise 1. seviye parşömen yazsan bile (50 gp.) o gün başka eşya yapamıyorsun. Bu da gün içinde farklı eşyalar yapamıyorsun demek oluyor.
4. Errata bu kuralla Artificier'in yaptığı bütün eşyaları değersiz hale getirmiş. Mânâsı yaptığın âsâyı ne rahip ne büyücü kullanamaz. Errata'nın bu kuralını uygulamayacağım. Yaptığın eşya kullananın büyü listesinde bulunuyorsa kişi eşyayı kullanabilir. (Senin listende yoksa sen de kullanırken U.M.D. atacaksın.)
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Homunculus'u biraz açıklayabilir misiniz? Nedir o, cüce robotu mu? Biz konuşabiliyor muyuz onunla, neye benziyor?

.
Post Reply