Vay Darkgnome hoş geldin!
.
Yaparım yaparım. Senin buradaki karakterine değil, başka bir karakterine gıcığım. Zati planımı hep senin üstüne kurdum. İnsan azmanı yapacam seni kuvvetmacunu yemiş gibi olacaksın savaşlarda.Tersyuz wrote:Burayadamı geldin?Darkgnome wrote:Arkadaşlar, bekleyin ben geliyorum ve derdinize derman olacağım. RP'deki Benjamin benim ve kendisi bir Artificier (Tercümesi: Büyülü alet yapan hin tüccar). Almayın öyle pahalıdan. Toprağımın büyülü eşyaya ihtiyacı olmuş ben tabiiki indirim yapacağım($). Bir kaç gün isteyin siz adamdan (haftanın her günü çalışılmazki değil mi?) o sırada sizin büyülüleri çıkartırım meydana.Hem zaten yolda da çıkartabileceğim sanırım. Devrimk olur derse uyurken bile hazırlamanın yolunu buldum
(€)
$ : Abartı şeyler istemeyin benden başından söyleyeyim.
€ : Homonculus: Dedicated wright (İtem creation (Su))![]()
Neyse aramı iyi tutayımda güzel büyülü eşyalar yaparsın bana.![]()
Hoşgeldin sefalar getirdin.
Eğer bir eşya 2.000 gp ise bu alış fiyatıdır, satış fiyatı 1.000 gp. dir. Bunun başlıca sebebi item yaparak oyuncuların para kazanmasını engellemek. Sen 1.500 gp.'ye satabiliyorsun.Ayrıca eşyaları yarı fiyatına değil %75 fiyatına satabiliyorsun.
Bunun ne demek olduğunu anlayamadım. Ben eşyaları Market fiyatlarının yarısına yapıyorum da neden yarı fiyatına satayım. Bu cümlede hatalı bir kısım mı var yoksa benim bilmediğim bir kural mı var bu konuda?
Devrim şunu bir aydınlatsan sana zahmet?dwaxer wrote:.
Devrimk;
şimdi ben karakteri hazırlayıp attım ama kafam durdu biraz o yüzden sormam lazım: Benim karakteri Wis:18(+4) gösteriyorum, bu (wis:+2) büyülü kolye olmadan ki hali değil mi? Aslında Wis:20(+5) mi gözükmesi lazım? Bir de Will Save de değişir öyle olursa. Olmasa bile ben onu Wis:16+2(+4) (kolye:+2) şeklinde göstereyim de kafam karışmasın. Redblade'i açtım (tabii ability eklemedim) baktım her dört levelde bir eklenen abilty bonus hanesine wisdom yazmamışım, boş bırakmışım; yazınca da hesaplar karışıyor. Yanlış hatırlamıyorsam o bonusu wisdom için kullanmıştık, yükselenden fazla puan harcamamak için. Bilgeliğimden şüpheye düştüm..
Kusura bakma gözümden kaçmış. Başlangıçta şöyle olması lazım:dwaxer wrote:Devrim şunu bir aydınlatsan sana zahmet?dwaxer wrote:.
Devrimk;
şimdi ben karakteri hazırlayıp attım ama kafam durdu biraz o yüzden sormam lazım: Benim karakteri Wis:18(+4) gösteriyorum, bu (wis:+2) büyülü kolye olmadan ki hali değil mi? Aslında Wis:20(+5) mi gözükmesi lazım? Bir de Will Save de değişir öyle olursa. Olmasa bile ben onu Wis:16+2(+4) (kolye:+2) şeklinde göstereyim de kafam karışmasın. Redblade'i açtım (tabii ability eklemedim) baktım her dört levelde bir eklenen abilty bonus hanesine wisdom yazmamışım, boş bırakmışım; yazınca da hesaplar karışıyor. Yanlış hatırlamıyorsam o bonusu wisdom için kullanmıştık, yükselenden fazla puan harcamamak için. Bilgeliğimden şüpheye düştüm..
Anladım. Bende D&D deki "cost to create" sözünü yanlış anlmışsında onu satış fiyatı olarak görmüşsün sandım. Oyuncuların bu gibi aletler yaparak para kazanmalarını istemediğin için koyduğun bir kural demek. Ama ben yine de para kazanacağım anlaşılandevrimk wrote:Eğer bir eşya 2.000 gp ise bu alış fiyatıdır, satış fiyatı 1.000 gp. dir. Bunun başlıca sebebi item yaparak oyuncuların para kazanmasını engellemek. Sen 1.500 gp.'ye satabiliyorsun.Ayrıca eşyaları yarı fiyatına değil %75 fiyatına satabiliyorsun.
Bunun ne demek olduğunu anlayamadım. Ben eşyaları Market fiyatlarının yarısına yapıyorum da neden yarı fiyatına satayım. Bu cümlede hatalı bir kısım mı var yoksa benim bilmediğim bir kural mı var bu konuda?
Headband of benjamin (+5 Use Magic Device)
+5 veren eşya var mı? Circlet of Persuasion +3 veriyor.

Kitap yanında diye varsayalım. İşin doğrusu seviyen yetmediği için yapamadığın büyüyü de kendi defterine geçirebilirsin. Bizde öyle yaptık diye hatırlıyorum. Seviye atladığın için 2 büyü daha önceden yazmış olduğunda 2 büyü var diye farzedelim toplam 3. seviyeden 4 büyü ekleyebilirsin.Mark wrote:Devrimk, benim kuleye gidip namhirin çırağının kitabından fireball vs. öğrenmem gerekiyor. En azından fireball şart o büyü elimdeyken, lvl atlayınca onu almak saflık olur. Ben "Yenendithas'ın ......." diye bir büyü üzerinde çalışıyorum. Kabul eder misin? Detaylarını tam kurim, buraya yazıcam.
Hayır bu genel kural.Darkgnome wrote: Oyuncuların bu gibi aletler yaparak para kazanmalarını istemediğin için koyduğun bir kural demek.
Cure minor wounds eğer Ana Hp'den iyileştiriyorsa o 1'i ile en azından savaşçılara yardımı olur diye aldım. Yoksa ileride çok kritik yiyecekler gibi bir korku oluştu bende. Eğer iyileştirmiyorsadevrimk wrote:Cure minor wounds, Acid orb, Magic missile bu wandlar sizin seviyenizde kullanışsız.
Onun yerine iki adet Scorching ray wandı kullanarak bir turda 8d6 hasar verme ihtimalin var..
İşte bana üzücü bir haber. Erreta ile gelen bir kuralla 7. seviyede gelenle 6. seviyede gelen özellikler değişti. Yanidevrimk wrote:Craft wand 7. seviyede geliyor o zaman başka bir craft seçersin.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests