Kenderler

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ahaha hakikaten çok düşünmek mi?
AZ KONUşMAK MI?
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Yav rp yaparken ben öyleyım.
Bır Druid az konuşur öz olur...
Bırkında gerçek zamanda konusayım...
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ne oluyo şimdi çok düşünüp az konuşunca.. Düşünmek çok mu hoş bi şey? Durmadan düşün düşün nereye kadar yaa bence bir tersini dene Dragonfly işte uzunların keyif almama nedenlerinden biri bu bence tersini kesin denemen lazım senin.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

kesinlikle firble ye katılıyorum abi. herşeyin tersini en az bi kez denemek lazım.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Firble seni anlayamıyorum... Hakikaten çok konuşuyorsun, ve de bunların çoğu biz 'uzunlar' hakkında yaptığın genellemeler. Açıkçası yaşını merak ettim. Bana genç bir gnome gibi görünmmüştün fakat görünüş aldatıcı olabiliyor. Zira diğer halklar hakkında bu kadar konuşabilmek için, onları iyi tanımalı ve de adetlerini iyi bilmelisin. Ve de bu yüzyıllar gerektirecek zorlu bir uğraştır...
Çok düşünme, az konuşma olayına gelince. Ne çok düşün, ne az konuş. İkisini de dengede tutmak en iyisi.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yüzyıllar mı sen de elfsin her halde .. Eğer biri hakkında konuşmak yüzyıllar gerekseydi o zaman buçukluklar naapacaktı ya da insanlar Yüzyılları olan çok az ırk var fingolfin.. Yaşamaya katılmak için harcayacak çok az yılı var rkların çoğunun.... O nedenle öğrenmek önemli değildir bence ... Konuşmak için illa her şeyi bilmek gerekmez konuşmak yaşıyor olmanın en güzel kanıtlarından biridir ve yaşamaya başlamak için bir hazırlık gerektiğini düşünmüyorum insan yaşarken de hazırlanabilir zaten böylesi daha güzeldir hata yapılmayacaksa yanlış bir şey söylenmeyecekse ne tad alacağım öyle yaşamdan..
Evet uzunları tanıyacak yıllarım oldu genç bir gnom bile ırkından uzakta bir iki yıl geçirince bunlar hakkında fikri oluyor. Siz..... uzunlar kendinizi çok belli ediyorsunuz her yerde.. O nedenle konuşmak bence yanlış değil... Neyse belki sen haklısın dengede tutmak daha iyi ama ben ideal dengenin daha çok konuşarak sağlanacağına inanıyorum...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Firble wrote:Yüzyıllar mı sen de elfsin her halde .. Eğer biri hakkında konuşmak yüzyıllar gerekseydi o zaman buçukluklar naapacaktı ya da insanlar Yüzyılları olan çok az ırk var fingolfin.. Yaşamaya katılmak için harcayacak çok az yılı var rkların çoğunun.... O nedenle öğrenmek önemli değildir bence ... Konuşmak için illa her şeyi bilmek gerekmez konuşmak yaşıyor olmanın en güzel kanıtlarından biridir ve yaşamaya başlamak için bir hazırlık gerektiğini düşünmüyorum insan yaşarken de hazırlanabilir zaten böylesi daha güzeldir hata yapılmayacaksa yanlış bir şey söylenmeyecekse ne tad alacağım öyle yaşamdan..
Evet uzunları tanıyacak yıllarım oldu genç bir gnom bile ırkından uzakta bir iki yıl geçirince bunlar hakkında fikri oluyor. Siz..... uzunlar kendinizi çok belli ediyorsunuz her yerde.. O nedenle konuşmak bence yanlış değil... Neyse belki sen haklısın dengede tutmak daha iyi ama ben ideal dengenin daha çok konuşarak sağlanacağına inanıyorum...
Söylediklerimi tekrar etme gereği bile duymuyorum...Konuşmak için illa her şeyi bilmek gerekmez konuşmak yaşıyor olmanın en güzel kanıtlarından biridir Düşünmeden söylenen bir söz:
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Firble wrote:Yüzyıllar mı sen de elfsin her halde .. Eğer biri hakkında konuşmak yüzyıllar gerekseydi o zaman buçukluklar naapacaktı ya da insanlar Yüzyılları olan çok az ırk var fingolfin.. Yaşamaya katılmak için harcayacak çok az yılı var rkların çoğunun.... O nedenle öğrenmek önemli değildir bence ... Konuşmak için illa her şeyi bilmek gerekmez konuşmak yaşıyor olmanın en güzel kanıtlarından biridir ve yaşamaya başlamak için bir hazırlık gerektiğini düşünmüyorum insan yaşarken de hazırlanabilir zaten böylesi daha güzeldir hata yapılmayacaksa yanlış bir şey söylenmeyecekse ne tad alacağım öyle yaşamdan..
Belli ki sabırsız birisiniz ki, söylenenleri dikkatle dinlememişsiniz. Konuşmak için değil, ırkların tüm adetlerini tanıyıp onlar hakkında genellemeler yapabilmek için yüzyıllar gerekmekte... Nedense aklıma, kendi diyarımdakiş bir arifini hobbitler hakkındaki bir deyişi geldi 'Onlar hakkındaki her şeyi bir kaç yıl içinde öğrenebilirsiniz, fakat aradan yüzyıllar geçse de sizi şaşırtabilirler'. Küçük Ahali hakkında bile genelleme yapmak bu kadar zorsa, adetleri ve yaşamları karmaşık olan elflerle cüceler ya da farklılık gösteren değişken insanlar hakkında genelleme yapmak bence imkansızdır.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Belki imkansız am denemekten bize zarar gelmez değil mi? Hem küçük olanın o kadar da basit olduğu düşüncesi sizi yanıltabilir bazen küçük olanın içinde daha fazlası saklıdır. Sadece gerektiğinde ortaya çıkacak olan daha fazlası... Irkların geleneklerini anlamak için belki yüzyıllar gerek ama görülen az bir şeyden yola çıkılarak da genelleme yapmakta sakınca görmüyorum. Elbette aksi kanıtlandığında yanıldığını kabul etme şartı ile.
HARBE GİDEN
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Firble wrote:Belki imkansız am denemekten bize zarar gelmez değil mi? Hem küçük olanın o kadar da basit olduğu düşüncesi sizi yanıltabilir bazen küçük olanın içinde daha fazlası saklıdır. Sadece gerektiğinde ortaya çıkacak olan daha fazlası... Irkların geleneklerini anlamak için belki yüzyıllar gerek ama görülen az bir şeyden yola çıkılarak da genelleme yapmakta sakınca görmüyorum. Elbette aksi kanıtlandığında yanıldığını kabul etme şartı ile.
Karşında bir buz dağı var ve sen sadece üstünün küçük bir kısmını görüyorsun...
Soru:şimdi genelleme yapm baklalım buz dağı genel olarak büyük mü küçük mü????
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Aeron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aeron »

Firble wrote:görülen az bir şeyden yola çıkılarak da genelleme yapmakta sakınca görmüyorum.
Biliyor musun Firble, buna GENELLİKLE Ã?nyargı diyoruz. :(
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Arkadaşlar peki gördüğünüzün buzdağı olduğuna emin misiniz? Belki sadece beyaz pamuk ya da sert bir şeyle kaplı belki elleyerek emin olabiliri değil mi? Evet elledik ve yüzeyi soğuk öyleyse bu br buzdağı ama hayır yanıldınız sadece yüzeyi buzla kaplı idi... Ne zaman her hangi bir yargıdan emin olursak o zaman önyargılı oluyoruz demektir. Hiçbir şeyden hiçbir zaman emin olamayız zaten sanattın bir görevi de bu hiçbir aman emin olmadığımız boşluları hayal gücü ile doldurmak değil midir? Bir şey hakkında konuşmak için onu kesin tanımayı beklersek bu zaman hiç gelmeyecektir. O nedenle zaten her konuşuşumuzda eksik bilgi ile konuşuruz. Bu geçek hiç değişmiyor. Sadece bazıları topladığı onca bilgi ile her şeyi bildiğini zannederek konuşuyor.
Bence her hangi bir şeye yaklaşırken önyargı denen şey hep vardır. Bunu önleyebilir misiniz? Bi kara elfe yaklaşırken hanginiz irkilmez ya da bir orktan aptallık beklemez Oysa tüm bunlar sadece sağdan soldan duyduğumuz bilgilerle yapılır. Ã?nyargıları yok etmeye çalışmak saçmadır çünkü bu imkansız ama içimizde bir yerde kendimize onların en güçlülerinin bile bir gün yanlış çıkacağını hatırlatabiliriz.
HARBE GİDEN
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Ne zaman her hangi bir yargıdan emin olursak o zaman önyargılı oluyoruz demektir. Hiçbir şeyden hiçbir zaman emin olamayız

Bak şimdi firble sana ön yargı ile yargı arasındaki farkı küçük bir örnekle açıklayayım ama bana ukala demek yok sonra tamammı...
Ã?n yargı ;ispatlanmamış düşünce :!:
Yargı ;ispatlanmış va genel geçer(herkes tarafından bilinen) düşünce :!:
şimdi buna göre yığınla örnek sunulabilir ama en basiti ;
Yerde bir çuval var ve kavrayamıyacağından büyük
Ã?n yargı ile yaklaşırsan %50-50
1_Çok ağırdır kaldıramam 2_Heralde kaldırabilrim:::>bunlar ön yargıdır
Sonuç alındıktan sonra:
1_Gerçekten ağırdır kaldıramazsın 2_Kaldırabilmişsindir :::> bunlar yargıdır

Sanat hakkında bilgim yetersiz diye düşünüp yorum yapmıyorum (bu da bir ön yargıdır)
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
isKENDER
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by isKENDER »

hoşgeldin tasslof kardeş burada sıkılmayacağına eminim çünkü burası çok eylenceli sakın korkma burada kısa ırklardan az ama öz kişiler var yalnız kalmazsın :wink: 8)
kötülüğe dayanamam , yapanıda affetmem
isKENDER
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by isKENDER »

bak şimdi dragonfly düşün düşün nereye kadar be kardeşim istediğin kadar düşün söylemedikten yada konuşmadıktan sonra ne işe yarıyacak

firbleye katılıyorum yalansız, yanlışsız hayatın ne anlamı kalır yanlış yapmadan doğrunun ne olduğunu bulamazsın

ama bir arkadaşımın söylediği gibi ikisinide dengede tutmak en iyisi
kötülüğe dayanamam , yapanıda affetmem
Post Reply