En başarılı Fantazi Yazarı sizce kim?
Modern yazarlar içinde (yaşayanlar) benim için terry brooks vaz geçilmez bir yere sahip. Ama fr üzerinden gidersek kuşkusuz birinci isim Cunnigham gerçekten savaş ve dövüş dışındaki dünyayı da yaşatıyo bize mütiş bişey bence bu..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
sana katılıyorum.özellikle salvatore drizztin dünya görüşünü okadar basit ve bir okadar felsefik bir açılya anlatması deli etti beni.yani insanın iyi kötü karşısındaki görüşlerini gerçekten etkiliyor.hayata bakışınızı değiştirebilecek biri daha varsa o R.e.Howard dır inanın bana.ben tüm korkularımı onunla yendim ve hayata bakış açıma gerçek ve bir okadar keskin görüşler kattı .eminim ki bir çok conan okuruda böyle düşünüyordur.kaç kişi vardır ki conan okuyupta kavgada crom diye bağırmayan :Quel-Shin wrote:Bence kitapları böyle "boşlukta" deperlendimek yanlış olur. Ne okuduğunuzun yanında ne arayarak okuduğunuz önemlidir. Tolkienin kitaplarında tasvirler mükemmeldir.Salvatorede dünya tarafından kabul edilmiş o gerçekçi savaş sahneleri ve anlatımları vardır. Margeret ve Tracy de ise olaylar vardır ağır basan. kim karaelf üçlemesindeki Drizztin iç dünyasında ki volkanik patlamaların nasılda ustaca işlendiğini inkar edebilirki o dövüş sahneleri? Ya ejderha mızrağı? Sisli bi gece gibi bi sayfa ötesini bile göremezsiniz. Ya Yüzüklerin Efendisine nedemeli mekanları anlatımı o kadar etkilki üçüncü kitabı okurken etrafıma daha bi acayip bakmaya başlamıştım. Yani şin kısası bi kitapta ne aradığınız önemli. Bence hepsinin yeri farklı hepsi birbirinden iyi, hepsi birbirini tamamlayan bi bütün.
ayrıca drizztin kendi ağzından dökülen yazılar var bunlarda insanı bir okadar etkiliyor.oysa tolkien de pek bir şey hatırlamıyorum benim kişiliğimi etkileyen. çünkü adam gerçekten edebi bir dille yazmış yani bir macera için fazlasıyla ağırdı bence .tabiki listemde bir numara ama sadece hayalleri yazı dili değil
bu arada görüyorum ki edebiyat ağırlıklı hikayelerden çok basit dillerle anlatılan kitaplar daha etkileyici geliyor insanlara.
misal bir tolstoy un ejderha mızrağını yazıdığını düşünsenize
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
hey evlat karşında kadim çağların çelik bilğinden kılıcını düşürmeyen,kara kıyılarda belitl'e esen Amra varRaistlin wrote:Harikayız canım ona itirazım yok zaten
Demekki bu başlığın adı ne olmalıymış?
En sevdiğiniz yazarın en başarılı özellikleri nelerdir
Cidden Conan okuyan yok mu delireceğim
dostum ben tam bir conan fanatiğiyim
crom'un erkekliği adına
conanın çizgi roman serisini okudum ve hala tekrar tekrar okurum
bir fatih conan var.orda biraz uzaklaşmış havasından ama r.e.howardın tarzı diğer hikayelerinde daja bir başka gösteriyor kendini.herşeyden öte uygarlığa duyduğu nefreti yansıtması başlı başına saygı uyandıracak bir şey.inanın bi ara kendimi kaptırmış arabalara filan nefretle bakar olmuştum.ve hala asosyal bir adamım.kalabalıktan ve şehirlerden nefret ederim.yani ben herzaman derim howard ayrıca lovecraft okuyanınız varmı bilmem ama insanı gerçekten korku moduna sokmayı başarıyor.helese öyle bir anlatımı varki başladığı şeyi size tamamlatıp hikayelerine kendi hayallerinizi eklettiriyor ve birde bakmışsınız okuduğunuz hikaye sizin en derin korkularınızdan oluşan bir kabusa dönmüş 
tavsiye ederim.
aslında ben en iyi yazar benim diyommmmmmmmm
alın okuyun ilk denemem valla 
http://www.hikayeler.net/hikaye.asp?id=2891
ayrıca hikayeler konusunda tartışmak isterim.
amraercan@hotmail.com msn'e beklerim
tavsiye ederim.
aslında ben en iyi yazar benim diyommmmmmmmm
http://www.hikayeler.net/hikaye.asp?id=2891
ayrıca hikayeler konusunda tartışmak isterim.
amraercan@hotmail.com msn'e beklerim
Tamam çoğumuz tolkien severiz okuruz hatta fantazinin ilki ve sonu bu adam olabilir(hayalgücü varoldukça fantazi baharda yeşermeye devam edecektir.) ama cidden bu kadar mekanları bu kadar uzun uzun tasvir etmek ilgi çekmeyebilir.Yani olayın geçtiği şehirler köyler kasabalar tasvir edilmelidir ama camiden sola dönünce sokaktaki son evin tuğlasının kırıklarına kadar değil(tamam abarttım).Ayrıca en sürükleyici, en etkileyici, en aşmış yazarlar arasında kanımca David Eddings en önde gelmektedir.Fakat ülkemizde bu yazara hakettiği önem verilmemektedirzaman_gezgini wrote:Tolkien'in üzerine yazar tanımam bu alanda. Muhteşem bir dünya dilleri,coğrafyası, heşeyiyle. Sürprizler var kitapta belki bi kısmını okumadığından görmemişsindir. Bi de tabii sürpriz anlayıışı kişiden kişiye değişir. Gandalf'ın düşmesi beni şartırken seni şaşırtmayabilir tabii. Bir de zevk meselesi. Mesela ilk kitapta 100. sayfada daha Shire da olmaları fazla olayın olmamış olması benim hoşuma gittiği halde Güz Alaca Karanlığı Ejderhaları'nda 100. sayfada bir sürü olayın geçmiş olması sürükleyici olsa da pek güzle değildi.
Margaret Weis, Tracy Hickmann uslupları ve hikayeleri hoşuma gitmedi.
Robert E. Howard konusunda ise tamamen katılıyorum Tolkien'den sonra o geliyor bence.
Tolkien'den daha usta yazarlar olduğu iddiasını dillendiren arkadaşlara cevap yazacağım kendimi tutamayıp ama bu konuda nerde açılıyorsa bir olay olup çıkıyor.Benim sorum şu Tolkien'den daha usta yazarlar olduğunu iddia edenler şu yazarları ve bunların meziyetlerini de yazarlarsa daha anlamlı olur.Tolkien'den sonra fantazya taklit cehenneminde boğuluyor.Tümüyle özgün bir şeyler yazabilen bir kaç adam var gerisi aynı resmi başka boyalarla boyamaya çalışıyorlar o kadar.Ama resim orjinalinin yanında basit bir taklitten başka bir şey gibi durmuyor.Bu tasvir meselesini dert edenler ise her halde az okuyorlardır ya da yanlış eserler okuyorlardır diye düşünüyorum.Ã?ünkü Zaman Ã?arkı gibi ciltlik eserlerde çok daha ayrıntılı tasvirler var.Hemde Tolkien'inkiler kadar zarif bile değiller.
Gelelim sorunun asıl amacına; Tolkien'i atlarsam çünkü bence o Zeus'un mekanından izlemektedir alttaki hengameyi, en beğendiğim fantazya yazarları; Robert Ervin Howard,Ursula K.Le Guin,Robert Jordan,Marion Zimmer Bradley'dir.Bir yazar olarak çok usta olsa da fantazyanın mizah kokmasından çok da hoşlanmadığım için Roger Zelazny'yi katmıyorum.
Gelelim sorunun asıl amacına; Tolkien'i atlarsam çünkü bence o Zeus'un mekanından izlemektedir alttaki hengameyi, en beğendiğim fantazya yazarları; Robert Ervin Howard,Ursula K.Le Guin,Robert Jordan,Marion Zimmer Bradley'dir.Bir yazar olarak çok usta olsa da fantazyanın mizah kokmasından çok da hoşlanmadığım için Roger Zelazny'yi katmıyorum.
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)
...
ilk sıra tartışmasız tolkien sonra sırasıyla
raymond e.feist
david eddings
anne rice
robert jordan
elaine cunnigham
ed greenwood
margaret weis ve tracy hickman...
raymond e.feist
david eddings
anne rice
robert jordan
elaine cunnigham
ed greenwood
margaret weis ve tracy hickman...
Needed elsewhere
To remind us of the shortness of your time
Tears laid for them
Tears of love tears of fear
Bury my dreams dig up my sorrows
Oh Lord why
The angels fall first?
To remind us of the shortness of your time
Tears laid for them
Tears of love tears of fear
Bury my dreams dig up my sorrows
Oh Lord why
The angels fall first?
Tolkien'i tasvirleri yüzünde eleştirenleri esefle kınıyorum, çok kitap okumama rağmen Tolkien'in Lotr'da verdii atmosferi, melankolik havayı hiç bi yerde bulamadım, yani onu fantezi türünün ilk örnei olduu için diil, yazıları için birincilik koltuuna oturtuorum.
sonra David Eddings, Salvatore die gidio görüşlerim..
sonra David Eddings, Salvatore die gidio görüşlerim..
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Firble wrote:Modern yazarlar içinde (yaşayanlar) benim için terry brooks vazgeçilmez bir yere sahip. quote]
Benim için de. Türkiye'de ne yazık ki Terry Brooks'a " Tolkien özentisi, lotr kopyacısı " diye bakılır ve zaten böyle diyen insanlarla ilgi ve alakamı direk keserim, bu elemanlarda Jean Rabe'in DL kitaplarına bile " anlatım süper konu süper hemen al " diyen elemanlardır zaten.
Kendisinin anlatım ve tasvir gücü süperdir, ayrıca olayları biraz belli eder; ama bu belli edilen kısım sadece sizi daha da meraklandırır ve tahmin etmeye iter; lâkin tahminleriniz neredeyse hiçbir zaman tutmaz! Bu yüzden Terry Brooks'u çok severim, överim ve beğenirim.
LourdesTr wrote:abi özenti ama cidden, hem ben DL2de sevemem pek daa özgün şeyler, Eddings'miş, Ursula'ymış Salvatore'ymişl falan,olmayan ilişkimizi burda bitirmek zorundayız malesef..Firble wrote:Modern yazarlar içinde (yaşayanlar) benim için terry brooks vazgeçilmez bir yere sahip. quote]
Benim için de. Türkiye'de ne yazık ki Terry Brooks'a " Tolkien özentisi, lotr kopyacısı " diye bakılır ve zaten böyle diyen insanlarla ilgi ve alakamı direk keserim, bu elemanlarda Jean Rabe'in DL kitaplarına bile " anlatım süper konu süper hemen al " diyen elemanlardır zaten.
Kendisinin anlatım ve tasvir gücü süperdir, ayrıca olayları biraz belli eder; ama bu belli edilen kısım sadece sizi daha da meraklandırır ve tahmin etmeye iter; lâkin tahminleriniz neredeyse hiçbir zaman tutmaz! Bu yüzden Terry Brooks'u çok severim, överim ve beğenirim.![]()
saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...